DI > Ekonomi

Monday, 26 September, 09:09

DI - 04 jan 16 kl. 22:05

Här är det bäst att gå i pensionBoende och ekonomi blir allt viktigare i takt med att vi blir äldre. Pensionen kan vara i decennier och många väljer att flytta utomlands för att njuta av låga levnadskostnader och varmare klimat..
Läs mer på DI

Dela artikeln

751 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Här är det bästatt , i , pension
Barometern - 20 sep 14 kl. 11:17

Tänk på pensionärerna

Det gick i valet som jag trodde. Jag förutspådde att Socialdemokraternas valresultat troligen skulle bli riktigt dåligt. Att SD förmodligen skulle göra ett rekordval.

BT - 03 maj 14 kl. 10:24

Dagen då pensionärerna försvann

PRO:s ordförande Rune Johansson berättar idag den annorlunda sagan om dagen då pensionärerna försvann, alltså dagen då Staten var tvungen att ta nödlån för att kunna försörja sina politikter. Det var en gång ett litet land där människorna tack vare hög levnadsstandard blev allt äldre och fick leva allt fler friska år. Pensionärerna blev fler och fler, ja nästan var fjärde medborgare var pensionär.

BT - 27 jul 14 kl. 08:55

Vi tar bort pensionärsskatten

Klara besked. "Vi lovar att ta bort pensionärsskatten." Pension är uppskjuten lön, och skall beskattas som lön.

Barometern - 07 nov 13 kl. 07:07

Pensionärsskatt ger välfärd

”En pensionärsskatt som innebär att pensionärerna får behålla tiotusen kronor per månad, ograverade av skatt, kommer mycket snabbt att öka konsumtionen i landet.” Arbetslösheten biter sig fast i vårt land. Trots det vägrar både Alliansen och den röd/gröna oppositionen att använda ett av de starkaste korten för att rädda välfärden.

Sydsvenskan - 18 sep 12 kl. 06:30

Pensionärerna får en femtiolapp

Sonja Berglund får en femtiolapp i månaden i sänkt skatt.Det är hon knappast nöjd med.Kravet från Sveriges pensionärsorganisationer PRO och SPF lyder: Lika skatt på pension och arbete.?

SmålandsPosten - 04 jul 14 kl. 07:36

De slåss om pensionärerna

– Det är omoraliskt, säger Tomas Eneroth (S).
– Vi har sänkt skatten för alla, säger Katarina Brännström (M).
Smålandsposten förde samman de två riksdagsledamöterna för att debattera frågan som åtminstone en fjärdedel av väljarkåren vill ha besked om: Pensionärsskatten.

YLE - 24 mar 15 kl. 12:51

Pensionärerna festade loss

Svenska pensionärsförbundets fester brukar locka en stor publik. Så även årets vårfest som arrangerades på Norrvalla i Vörå. Förutom dans till tonerna av Vörå Spelmanklubb bjöds det på kaffe, mingel och program bl.

SmålandsPosten - 19 jul 14 kl. 09:14

Ekonomisk diskriminering av pensionärerna måste avskaffas

Pensionärsskatten är orättvis. Det har vi i Vänsterpartiet sagt länge. Nu är det dags att göra något åt det.

Kristianstadsbladet - 01 aug 14 kl. 07:09

S lovar införa en ny, differentierad, pensionärsskatt

Replik på Ingegärd Wärnersson ”Vi måste avskaffa penisonärskatten”, 28/7.
Den skillnad som, genom jobbskatteavdragen, har uppstått mellan skatt på lön och skatt på pension kallas lite slarvigt för ”pensionärsskatten”.Alla de fem partierna, S och Alliansen, i riksdagens pensionsutskott vill att denna skillnad försvinner ”på sikt”.

YLE - 19 nov 12 kl. 05:04

Din framtida pension mindre än du tror

Finländarna lever allt längre och det får konsekvenser för arbetspensionerna. De som är födda på 60- och 70-talen ska räkna bort 10-15 procent från den summa som står i det årliga pensionsutdraget. Orsaken är att storleken på våra framtida pensioner beräknas via en så kallad livslängdskoefficient.

Barometern - 31 okt 13 kl. 07:48

Premiepensionen är orättvis för pensionärerna

Replik på debattinlägg om pensionärernas situation i dagens Sverige. Vad menas med den genomsnittlige pensionärens förmögenhet? Är det pensionärernas sammanlagda nettoförmögenhet dividerat med antalet pensionärer?

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Skanska tar norsk kraftorder

Skanska har fått i uppdrag att bygga Nedre Otta kraftverk i Norge. Avtalet är värt cirka 650 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för Skanska Norge för det tredje kvartalet 2016. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Bättre analysresultat för Orizone

Orezones provborrning visar att mineraliseringen vid Fetsjön också innefattar Ormbäcken. Sammantaget visar borrhålet vid Ormbäcken bättre än väntade resultat. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 15 minuter sedan

Easyfill föreslår emission

Easyfill, som säljer produkter som förenklar varuhantering för butiker och som är listat på Aktietorget, föreslår en företrädesemission om 23,1 miljoner kronor..

DI - 15 minuter sedan

Följ måndagens börsöppning

Nervositeten ökar inför presidentvalet i USA och börsen väntas öppna nedåt. Di:s experter analyserar läget i Börsmorgon..

DI - 15 minuter sedan

Raybase-avtal är med Ericsson

Raybased tidigare meddelade partneravtal gällande en molnbaserad IoT-plattform tecknades med Ericsson. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Asienbörser: Nedåt på bred front

Asienbörserna backar i den högsta takten på två veckor på måndagen, efter ett lätt nedställ i fredags i New York..

DI - 45 minuter sedan

The Marketing Group slår till dubbelt

The Marketing Group förvärvar TDA Group och Addiction Advertising. Affären gjordes till ett lösenpris på 4:22 euro per aktie, vilket kräver drygt 2,9 nyemitterade aktier i The Marketing Group. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Wells Fargo stäms på miljardbelopp

Tidigare anställda på den Kalifornien-baserade banken Wells Fargo har lämnat in en grupptalan i vilken man anklagar sin tidigare arbetsgivare för aggressiva försäljningsmål..

DI - 1 timme sedan

Ny FoU-chef på Sobi

Sobi har utsett Milan Zdravkovic till ny chef för forskning och utveckling med start den 1 november. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

East Capital Explorers försäljning försenas

East Capital Explorers försäljning av den baltiska kabeloperatören Starman försenas ytterligare som en följd av en ny mellandom från en skiljenämnd, meddelad i lördags. Det framgår av ett pressmeddelande..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.