SvD > Ekonomi

Wednesday, 07 December, 13:24

SvD - 04 jan 16 kl. 18:57

”Därför måste trösklarna till jobb sänkas”Det är dumt att fortsätta höja ingångslönerna inom branscher där enklare jobb finns och kan bli fler. Löneskillnader mellan kvinnor och män har ingenting med detta att göra. Det skriver Edel Karlsson Håål, Svenskt Näringsliv, i en replik..
Läs mer på SvD

Läs mer om:
Edel Karlsson Håål, Näringsliv

Dela artikeln

77 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Därför måste trösklarnatill , jobb, sänkas
SvD - 02 maj 16 kl. 14:13

Skolverket vill sänka trösklarna för högre betyg

Både lärare och elever vittnar om att det är svårt att klara trösklarna i det nya betygssystemet – alltså att få ett högre betyg. Skolverket föreslår därför att trösklarna ska sänkas. Det innebär till exempel att en elev som uppnår A-nivå i alla delar utom ett, där den bara klarar E-nivån, inte ska behöva få betyget D.

YLE - 06 okt 14 kl. 11:41

FPA: Straffräntan på återbetalda studiestöd bör sänkas

På Folkpensionsanstalten förstår man inte kritiken mot inkomstgränserna i studiestödssystemet. Behöver man inte socialbidrag, ska man inte lyfta det, säger man på FPA. Men räntan på de återbetalda summorna borde sänkas, säger huvudplaneraren till Yle Nyheter.

Trelleborgs Allehanda - 19 jun 12 kl. 06:30

3,1 miljoner ska ge minst 33 unga jobb

Ungdomar som trots tidigare insatser inte lyckats skaffa sig ett jobb är målgruppen för ett nytt projekt. Under 2,5 år ska kommunen och Arbetsförmedlingen samarbeta i ett projekt med målet att minst 33 ungdomar får jobb eller börjar studera.
Projektet som man döpt till ?

Helsingborgs Dagblad - 16 dec 15 kl. 17:14

Från nobbtill jobb.Men hur?

Jobben, jobben, jobben, löd Socialdemokraternas mantra inför valet. Men i regeringsställning har partiet inte tagit några större grepp på arbetsmarknadsområdet.Så här långt går det förstås ganska bra ändå.

Helsingborgs Dagblad - 16 dec 15 kl. 17:14

Från nobb till jobb. Men hur?

Jobben, jobben, jobben, löd Socialdemokraternas mantra inför valet. Men i regeringsställning har partiet inte tagit några större grepp på arbetsmarknadsområdet. Så här långt går det förstås ganska bra ändå.

SmålandsPosten - 07 jul 14 kl. 06:56

Jobb säkrade och nu kan fjärrvärmetaxan sänkas

Jobben säkras nu på det lokala företaget Vigo Edbergs Transport AB. Det tack vare nya avtal med Lessebo Fjärrvärme. Framöver kan den fasta avgiften för fjärrvärmekunderna sänkas.

Helsingborgs Dagblad - 25 nov 15 kl. 19:31

Skola, bostäder jobb. Tänk nytt, snabbt.

Det återstår att se om regeringens förslag till skärpt flyktingpolitik kommer att få den effekt som statsminister Stefan Löfven (S) avser – att ge Sverige ett andrum. Oavsett vilket krävs nu en politik för bättre integration. På det hänger framför allt människors chanser till bra liv.

Sydsvenskan - 25 nov 15 kl. 19:31

Skola, bostäder jobb. Tänk nytt, snabbt.

Det återstår att se om regeringens förslag till skärpt flyktingpolitik kommer att få den effekt som statsminister Stefan Löfven (S) avser – att ge Sverige ett andrum. Oavsett vilket krävs nu en politik för bättre integration. På det hänger framför allt människors chanser till bra liv.

Cornucopia - 06 jan 16 kl. 13:41

Ska röståldern höjas eller sänkas?

"Den som inte är vänster som ung saknar hjärta. Den som är vänster som vuxen saknar hjärna." - okändDen socialistiska regeringens "demokratiutredning" har kommit fram till att väljare över 18 år inte förstår vad de röstar på.

SVT Debatt - 24 sep 13 kl. 12:12

Kartläggning ingår i polisens jobb ? men kräver ansvar

ROMREGISTRET Stämmer DN:s uppgifter om det så kallade romregistret är det ytterst allvarligt och skadar förtroendet för polisen. Samtidigt måste vi komma ihåg att polisen har till uppgift att kartlägga personer som misstänks för allvarliga brott. Ska vi förstå hur olika brottsaktiva personer känner varandra och var polisen ska leta efter dem krävs strukturerad information.

Fler nyheter från SvD

SvD - 1 timme sedan

Sparkad utan förvarning – inte med på pressträffen

Stenbecksfärens maktbolag Kinneviks vd Lorenzo Grabau får lämna bolaget med omedelbar verkan. Men beslutet kommer enligt styrelseordförande Tom Boardman efter en lång process..

SvD - 1 timme sedan

Tre av tio smarta klockor hamnar i byrålådan

Förrförra året utsågs aktivitetsarmbanden till årets julklapp. Nu hamnar en tredjedel av dem och lika många smarta klockor i byrålådor med teknik som inte längre används..

SvD - 1 timme sedan

Banker riggade ränta – EU delar ut miljardböter

Storbankerna HSCB, JP Morgan och Crédit Agricole får alla böter av EU-kommissionen för att ha riggat referensräntan Euribor, rapporterar flera medier..

SvD - 2 timmar sedan

Indien lämnar räntan oförändrad

Indiens centralbank, RBI, lämnade på onsdagen reporäntan oförändrad vid 6,25 procent..

SvD - 2 timmar sedan

Bättre potatisskörd i år

Årets svenska skörd av matpotatis beräknas i år till 553 000 ton – 5 procent högre än i fjol. Ökningen innebär en återhämtning jämfört med 2015 års rekordlåga skörd, enligt ett pressutskick från Jordbruksverket. Den främsta orsaken är att arealen med matpotatis har ökat..

SvD - 2 timmar sedan

Burritokedja hemsöks av bajsbakterie – aktien rasar

Den amerikanska burritokedjan Chipotle har fortfarande inte hämtat sig helt från förra årets magsjukeutbrott från e-colibakterier. Nu är bolagsledningen nervös för att deras prognoser för 2017 inte kommer att slå in..

SvD - 2 timmar sedan

Många får första jobbet i julhandeln

Fyra av tio handlare planerar att ta in extrapersonal under julhandeln, vilket innebär omkring 20 000 fler jobb under julen..

SvD - 3 timmar sedan

Priset på diesel sänks

Ledande bensinbolag sänker priset på diesel med tio öre per liter. Efter sänkningen är riktpriset för en liter diesel på bemannade stationer 13:79 kronor..

SvD - 4 timmar sedan

Topplista: Årets största fastighetsaffärer

Årets största fastighetsaffär gick loss på över 22 miljarder kronor. Men SvD har hela topplistan över miljardaffärerna på den heta marknaden. .

SvD - 4 timmar sedan

Atlas Copco köper tyskt

Verkstadskoncernen Atlas Copco köper en tysk serviceleverantör och distributör av industriella kompressorer, enligt ett pressmeddelande. .Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.