YLE > Svenskfinland

Thursday, 21 September, 08:54

YLE - 04 jan 16 kl. 12:57

Parkering kostar i Jakobstad - men få betalarDet står ett 30-tal bilar på Maria Malms parkeringsplan i Jakobstad. Från måndagen kostar det att parkera. Det struntar alla i - alla utom Elin Mäenpää. Mitt på den stora parkeringstomten mindre än ett stenkast från centrum står en betalautomat med vindskydd åt tre håll. En lapp klistrad på glaset berättar att automaten är i bruk från och med måndag den fjärde januari.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Jakobstad, Maria Malms, Elin Mäenpää, Maria Malm, YLEMarcus Lillkvist, Det, Wikblad, Men, Mäenpää, Yle Österbotten, Jan-Ove Bäck, Från, Österbottens, Malm, Ove Bäck

Dela artikeln

90 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Parkering, kostari , Jakobstadmen , , betalar
YLE - 24 feb 16 kl. 06:31

Avgift tömde parkering i Jakobstad

Upp till 200 bilar på Maria Malms parkering var inte ovanlig syn i Jakobstad. Efter att staden införde parkeringsavgift har bilisterna övergett parkeringsplatsen. En vanlig vardag står där nu 20 - 30 bilar.

YLE - 03 nov 15 kl. 19:45

Kostsam parkering i Jakobstad

Det blir alltför dyrt att parkera på Maria Malm tomten i centrum av Jakobstad enligt de som protesterat mot beslutet. Flera arbetstagare vid fastigheten mittemot parkeringen har lämnat in en protestlista till staden. Parkeringen som hittills varit fri på den obebyggda tomten skall avgiftsbeläggas.

YLE - 24 maj 16 kl. 11:59

Jakobstad tidsbegränsar parkering

Flera gator borde få tidsbegränsad parkering i Jakobstad. Orsaken är att boende i fastigheterna på Kvarnbacken inte hittar en parkeringsplats för sina bilar. Tekniska nämnden väntas utöka tidsbegränsade parkeringar till att omfatta också Kvarnbacken.

YLE - 02 nov 15 kl. 10:15

Besvär mot parkeringsavgift i Jakobstad

Två besvär har inlämnats mot planerna på att avgiftsbelägga Maria Malms parkering i Jakobstad. Orimligt dyrt tycker besvärsställarna om avgiften. De båda besvären har undertecknats av sammanlagt 36 personer.

YLE - 29 okt 13 kl. 04:42

Ner i parkeringen i Jakobstad via Rådhusets norra ända

Konsultföretaget WSF föreslår tre möjliga alternativ till utformning av underjordisk parkering i Jakobstad i sin offert till staden. Alla tre alternativen innebär att ned och uppfart till parkeringen sker via Rådhusets norra ända. Trafik- och miljöplanen för torgplaneringen i Jakobstad innehåller också en underjordisk parkering under torget.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

En miljon per år för gratis parkering

Fri parkering i centrum står högt på önskelistan hos många handlare i Karlskoga men trots flera utredningar går åren utan att något händer. Stötestenen är pengarna, även fri parkering kostar och någon måste betala..

YLE - 19 dec 16 kl. 04:50

Svårt att styra bilister under jord i Jakobstad

Det är ingen rusning till den underjordiska torgparkeringen ens under julkommersen. Tekniska nämnden har inte beslutat om vilka styrmedel som skall användas. Från parkeringsbolaget Ludvigs sida hade man helst sett att parkeringslösningarna ovan jord hade varit klara när första skedet av torgparkeringen blev klar och öppnades i början av december.

YLE - 05 jan 15 kl. 06:13

30 miljoner euro satsas i byggprojekt i Jakobstad

Snellmans gamla industriområde i Skata blir bostadsområde på nytt. Ett helt kvarter med 50 bostäder har fått namnet Skatagarden. Satsningen beräknas kosta över tio miljoner euro.

YLE - 22 feb 17 kl. 05:42

Jakobstad- en bra stad med minskande befolkning

Ett sakta minskande befolkningsunderlag är ett orosmoment i Jakobstad. Men Yles Kommunradare visar också på många goda faktorer för Jakobstads del. Överskottet på arbetsplatser i förhållande till arbetsför befolkning är en av de högsta i landet och skuldbördan minskade kraftigt efter försäljningen av energiverket.

YLE - 28 nov 14 kl. 14:13

Bygglov väntar nya Torghuset i Jakobstad

Detaljplanen för centrum i Jakobstad som godkänts av fullmäktige omfattar både ett nytt Torghus och underjordisk parkering under torget. Båda projektena har avancerat så långt i byråkratin att byggnadslov är aktuella och skall behandlas i byggnadsnämnden. I båda fallen är ändringar aktuella i jämförelse med detaljplanen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Här ska du akta dig extra noga för älgkrockar - vi pekar ut de tre värsta olycksplatserna i landet

Risken för älgkrockar är störst nu på hösten. Enligt statistiken ligger de värsta olycksplatserna bland annat i Korsholm och på Åboleden strax utanför huvudstadsregionen..

YLE - 2 timmar sedan

Uthus brann i Malax och Lillkyro

Österbottens räddningsverk hade fullt upp i natt med två hotfulla bränder som uppstod nästan samtidigt. Både i Malax och i Lillkyro brann uthusbyggnader..

YLE - 3 timmar sedan

Två möjliga tomter för galleria i Kaskö

Projektet med att utreda en möjlig företagsgalleria och ett gemensamt kreativt byacenter i Kaskö är på slutrakan. Två tomtalternativ på Rådhusgatan kvarstår..

YLE - 3 timmar sedan

Korsholmare: Bra med diskussion men nej till fusion med Vasa

På torsdag ska politikerna i Korsholm ta ställning till om kommunen ska inleda fusionsförhandlingar med Vasa. Yle Österbotten tog pulsen på Korsholmarna inför beslutet..

YLE - 9 timmar sedan

Internationell konstnär skapar stor konst i Vasa

En tidigare färglös och tråkig höghusvägg i Vasa pryds från och med denna vecka av ett storslaget bergslandskap. Det är den internationellt kända konstnären Ricky Lee Gordon som skapar en muralmålning inom ramen för gatukonstfestivalen UPEA17..

YLE - 11 timmar sedan

NextJet: Vi har fått ordning på ekonomin

Flygbolaget NextJet anser inte att företaget bryter mot marknadsföringslagen. Dessutom är finanserna nu i ordning och flygbolaget har ansökt om permanent transporttillstånd säger Robert Allard på Nextjet..

YLE - 12 timmar sedan

Byggstart för Keskuskoulu i Korsholm - daghemmen får vänta

Samhällsbyggnadsnämnden i Korsholm anhåller om grönt ljus för att starta tillbyggnaden av Keskuskoulu. Samtidigt skjuts byggstarten av Solf daghem och daghemmet Helmiina fram..

YLE - 16 timmar sedan

En halv miljon liter björksav rinner genom det gamla ysteriet i Vörå

Produktionen av björksav har kommit bra igång i de gamla ysterilokalerna i Kaitsor i Vörå. Nu pågår förhandlingar inför nästa säsong..

YLE - 18 timmar sedan

Forskare överraskades inte av HSS Medias samarbetsförhandlingar

Att HSS Media inleder samarbetsförhandlingar förvånar inte medieforskare Klas Backholm på Åbo Akademi i Vasa. Han funderar om det positiva resultatet ifjol endast var tillfälligt eller om det finns kopplingar till den nya nyhetsbyrån SPT..

YLE - 20 timmar sedan

Framtidens ledare skapas med ny kampanj

I november ska ungdomar få skugga företagsledare och få möjligheten att smaka på ledarskap i företagen. ”Tusen unga ledare” ger en möjlighet att nätverka..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.