YLE > Svenskfinland

Monday, 20 February, 09:55

YLE - 04 jan 16 kl. 12:57

Parkering kostar i Jakobstad - men få betalarDet står ett 30-tal bilar på Maria Malms parkeringsplan i Jakobstad. Från måndagen kostar det att parkera. Det struntar alla i - alla utom Elin Mäenpää. Mitt på den stora parkeringstomten mindre än ett stenkast från centrum står en betalautomat med vindskydd åt tre håll. En lapp klistrad på glaset berättar att automaten är i bruk från och med måndag den fjärde januari.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Jakobstad, Maria Malms, Elin Mäenpää, Maria Malm, YLEMarcus Lillkvist, Det, Wikblad, Men, Mäenpää, Yle Österbotten, Jan-Ove Bäck, Från, Österbottens, Malm, Ove Bäck

Dela artikeln

90 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Parkering, kostari , Jakobstadmen , , betalar
YLE - 24 feb 16 kl. 06:31

Avgift tömde parkering i Jakobstad

Upp till 200 bilar på Maria Malms parkering var inte ovanlig syn i Jakobstad. Efter att staden införde parkeringsavgift har bilisterna övergett parkeringsplatsen. En vanlig vardag står där nu 20 - 30 bilar.

YLE - 03 nov 15 kl. 19:45

Kostsam parkering i Jakobstad

Det blir alltför dyrt att parkera på Maria Malm tomten i centrum av Jakobstad enligt de som protesterat mot beslutet. Flera arbetstagare vid fastigheten mittemot parkeringen har lämnat in en protestlista till staden. Parkeringen som hittills varit fri på den obebyggda tomten skall avgiftsbeläggas.

YLE - 24 maj 16 kl. 11:59

Jakobstad tidsbegränsar parkering

Flera gator borde få tidsbegränsad parkering i Jakobstad. Orsaken är att boende i fastigheterna på Kvarnbacken inte hittar en parkeringsplats för sina bilar. Tekniska nämnden väntas utöka tidsbegränsade parkeringar till att omfatta också Kvarnbacken.

YLE - 29 okt 13 kl. 04:42

Ner i parkeringen i Jakobstad via Rådhusets norra ända

Konsultföretaget WSF föreslår tre möjliga alternativ till utformning av underjordisk parkering i Jakobstad i sin offert till staden. Alla tre alternativen innebär att ned och uppfart till parkeringen sker via Rådhusets norra ända. Trafik- och miljöplanen för torgplaneringen i Jakobstad innehåller också en underjordisk parkering under torget.

YLE - 02 nov 15 kl. 10:15

Besvär mot parkeringsavgift i Jakobstad

Två besvär har inlämnats mot planerna på att avgiftsbelägga Maria Malms parkering i Jakobstad. Orimligt dyrt tycker besvärsställarna om avgiften. De båda besvären har undertecknats av sammanlagt 36 personer.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

En miljon per år för gratis parkering

Fri parkering i centrum står högt på önskelistan hos många handlare i Karlskoga men trots flera utredningar går åren utan att något händer. Stötestenen är pengarna, även fri parkering kostar och någon måste betala..

YLE - 19 dec 16 kl. 04:50

Svårt att styra bilister under jord i Jakobstad

Det är ingen rusning till den underjordiska torgparkeringen ens under julkommersen. Tekniska nämnden har inte beslutat om vilka styrmedel som skall användas. Från parkeringsbolaget Ludvigs sida hade man helst sett att parkeringslösningarna ovan jord hade varit klara när första skedet av torgparkeringen blev klar och öppnades i början av december.

YLE - 05 jan 15 kl. 06:13

30 miljoner euro satsas i byggprojekt i Jakobstad

Snellmans gamla industriområde i Skata blir bostadsområde på nytt. Ett helt kvarter med 50 bostäder har fått namnet Skatagarden. Satsningen beräknas kosta över tio miljoner euro.

YLE - 23 jan 17 kl. 04:28

Gratis parkering i Jakobstads centrum tillsvidare

Det blir tillsvidare ingen avgiftsbelagd parkering längs gatorna i centrum av Jakobstad. Citygruppen som representerar köpmännen i centrum har fått det löftet av staden. Den underjordiska parkeringen borde marknadsföras och en längre period med gratis parkering för att locka bilister under jord borde ordnas, anser Citygruppen.

YLE - 28 nov 14 kl. 14:13

Bygglov väntar nya Torghuset i Jakobstad

Detaljplanen för centrum i Jakobstad som godkänts av fullmäktige omfattar både ett nytt Torghus och underjordisk parkering under torget. Båda projektena har avancerat så långt i byråkratin att byggnadslov är aktuella och skall behandlas i byggnadsnämnden. I båda fallen är ändringar aktuella i jämförelse med detaljplanen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Svarta listor vid Boliden

Metallförbundet har polisanmält gruvolaget Boliden, det rapporterar Iltalehti. Orsaken är att det har kommit fram att företaget håller s.k.

YLE - 2 timmar sedan

MLS-drömmen lever än för Johan Brunell: "Magkänsla är rätt bra"

MLS-drömmen lever fortfarande för 25-årige Johan Brunell. På söndagen spelade mittbacken 90 minuter i en träningsmatch för Toronto FC, men ännu vet han ingenting om ett eventuellt kontrakt. Toronto befinner sig för tillfället på sitt andra försäsongsläger.

YLE - 5 timmar sedan

"Vasa har goda chanser att få Teslas Gigafactory"

Resten av Finland har nu - i stort sett - slutit upp bakom Vasa i försöken att få Teslas europeiska Gigafactory till Österbotten. Företaget Tesla är nu inne i en kraftig expansionsfas - målet är att höja årsproduktionen av bilar från knappa 100 000 till en halv miljon euro per år. Teslas bilar tillverkas i dag i Kalifornien men småningom ska det börja rulla ut bilar också från Gigafactory 1 i Nevada.

YLE - 5 timmar sedan

Unga pedersörebor tänker rösta i kommunalvalet

Pedersöre mårar på och siffrorna är goda överlag jämfört med många andra kommuner. Skol- och dagvårdsnätet är en fråga inför framtiden, skall kommunen lyckas hålla fast vid sin gamla målsättning att upprätthålla byskolorna? Sysselsättningsläget är gott i Pedersöre och arbetslösheten är låg, Kommunbarometerns siffror visar att pedersöreborna mår ganska bra.

YLE - 18 timmar sedan

Vörå och Korsholm föreslås stöda Pixne

Vörå och Korsholm går med i samarbetet kring Pixnekliniken i Malax. Det föreslår respektive kommundirektör. I fjol höstas bestämde Kårkulla att man inte fortsätter driva Pixnekliniken i Malax, den enda kliniken i Finland som erbjuder missbrukarvård på svenska.

YLE - 19 timmar sedan

Reform av lärarnas arbetstider läggs på is

Förhandlingarna om förändrade arbetstider för lärarna har strandat tillsvidare. Det var tänkt att ett pilotprojekt skulle inledas, bland annat i Vasa, men nu blir det inte av. Parterna har olika syn på varför förhandlingarna avbröts.

YLE - 20 timmar sedan

Storbacka dubbelmästare i FM: ”Ett behärskat lopp”

Karin Storbacka följde upp guldet på 1500 meter med att vinna även 3000 meter vid inomhus-FM i Jyväskylä. Storbacka löpte nytt personligt rekord med över fem sekunder. IK Falkens Karin Storbacka kan se tillbaka på ett lyckat FM i Jyväskylä.

YLE - 21 timmar sedan

Snöskoter fastnade i issörja utanför Korsholm

På söndag förmiddag noterade sjöbevakare två personer och en snöskoter som sjunkit ner i issörja i Slumpvik i Korsholm. Männen var blöta men klarade sig oskadda. Sjöbevakningen påminner om svaga isar.

YLE - 21 timmar sedan

Karleby trycker på panikknappen

Karlebys ekonomiska trångmål är till och med svårare än man trodde. Nu föreslås att man river upp årets budget och söker efter ytterligare sparmål. Karleby kämpar med sin ekonomi, vilket syns bland annat i planerna på att lägga ner fler byskolor.

YLE - 23 timmar sedan

Linda Jakobsson-Pada är den man rycker i

Linda Jakobsson-Pada är nyvald förvaltningsdirektör i Vasa. I början av maj byter hon jobbet i Korsholm mot motsvarande jobb i Vasa. - Jag kunde inte låta bli att söka, säger Jakobsson-Pada.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.