YLE > Svenskfinland

Friday, 20 April, 22:23

YLE - 04 jan 16 kl. 12:57

Parkering kostar i Jakobstad - men få betalarDet står ett 30-tal bilar på Maria Malms parkeringsplan i Jakobstad. Från måndagen kostar det att parkera. Det struntar alla i - alla utom Elin Mäenpää. Mitt på den stora parkeringstomten mindre än ett stenkast från centrum står en betalautomat med vindskydd åt tre håll. En lapp klistrad på glaset berättar att automaten är i bruk från och med måndag den fjärde januari.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Jakobstad, Maria Malms, Elin Mäenpää, Maria Malm, YLEMarcus Lillkvist, Det, Wikblad, Men, Mäenpää, Yle Österbotten, Jan-Ove Bäck, Från, Österbottens, Malm, Ove Bäck

Dela artikeln

90 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Parkering, kostari , Jakobstadmen , , betalar
YLE - 24 feb 16 kl. 06:31

Avgift tömde parkering i Jakobstad

Upp till 200 bilar på Maria Malms parkering var inte ovanlig syn i Jakobstad. Efter att staden införde parkeringsavgift har bilisterna övergett parkeringsplatsen. En vanlig vardag står där nu 20 - 30 bilar.

YLE - 03 nov 15 kl. 19:45

Kostsam parkering i Jakobstad

Det blir alltför dyrt att parkera på Maria Malm tomten i centrum av Jakobstad enligt de som protesterat mot beslutet. Flera arbetstagare vid fastigheten mittemot parkeringen har lämnat in en protestlista till staden. Parkeringen som hittills varit fri på den obebyggda tomten skall avgiftsbeläggas.

YLE - 24 maj 16 kl. 11:59

Jakobstad tidsbegränsar parkering

Flera gator borde få tidsbegränsad parkering i Jakobstad. Orsaken är att boende i fastigheterna på Kvarnbacken inte hittar en parkeringsplats för sina bilar. Tekniska nämnden väntas utöka tidsbegränsade parkeringar till att omfatta också Kvarnbacken.

YLE - 02 nov 15 kl. 10:15

Besvär mot parkeringsavgift i Jakobstad

Två besvär har inlämnats mot planerna på att avgiftsbelägga Maria Malms parkering i Jakobstad. Orimligt dyrt tycker besvärsställarna om avgiften. De båda besvären har undertecknats av sammanlagt 36 personer.

YLE - 29 okt 13 kl. 04:42

Ner i parkeringen i Jakobstad via Rådhusets norra ända

Konsultföretaget WSF föreslår tre möjliga alternativ till utformning av underjordisk parkering i Jakobstad i sin offert till staden. Alla tre alternativen innebär att ned och uppfart till parkeringen sker via Rådhusets norra ända. Trafik- och miljöplanen för torgplaneringen i Jakobstad innehåller också en underjordisk parkering under torget.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

En miljon per år för gratis parkering

Fri parkering i centrum står högt på önskelistan hos många handlare i Karlskoga men trots flera utredningar går åren utan att något händer. Stötestenen är pengarna, även fri parkering kostar och någon måste betala..

YLE - 19 dec 16 kl. 04:50

Svårt att styra bilister under jord i Jakobstad

Det är ingen rusning till den underjordiska torgparkeringen ens under julkommersen. Tekniska nämnden har inte beslutat om vilka styrmedel som skall användas. Från parkeringsbolaget Ludvigs sida hade man helst sett att parkeringslösningarna ovan jord hade varit klara när första skedet av torgparkeringen blev klar och öppnades i början av december.

YLE - 05 jan 15 kl. 06:13

30 miljoner euro satsas i byggprojekt i Jakobstad

Snellmans gamla industriområde i Skata blir bostadsområde på nytt. Ett helt kvarter med 50 bostäder har fått namnet Skatagarden. Satsningen beräknas kosta över tio miljoner euro.

YLE - 22 feb 17 kl. 05:42

Jakobstad- en bra stad med minskande befolkning

Ett sakta minskande befolkningsunderlag är ett orosmoment i Jakobstad. Men Yles Kommunradare visar också på många goda faktorer för Jakobstads del. Överskottet på arbetsplatser i förhållande till arbetsför befolkning är en av de högsta i landet och skuldbördan minskade kraftigt efter försäljningen av energiverket.

YLE - 23 jan 17 kl. 04:28

Gratis parkering i Jakobstads centrum tillsvidare

Det blir tillsvidare ingen avgiftsbelagd parkering längs gatorna i centrum av Jakobstad. Citygruppen som representerar köpmännen i centrum har fått det löftet av staden. Den underjordiska parkeringen borde marknadsföras och en längre period med gratis parkering för att locka bilister under jord borde ordnas, anser Citygruppen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Christoffer Strandberg: "Humorn i Svenskfinland är ultralokal"

Komikern Christoffer Strandberg funderar över finlandssvensk humor och kommenterar tv-humor ur Yles arkiv..

YLE - 6 timmar sedan

18 åkare i landslaget nästa säsong – Julin och Haarala i utmanargruppen

Tio herrar och åtta damer utgör den finländska landslagstruppen på längdskidor nästa säsong. Eveliina Piippo, Susanna Saapunki och Joni Mäki är nya i landslaget..

YLE - 7 timmar sedan

Regn under veckoslutet kan förvärra översvämningsläget i Österbotten

Väderprognosen utlovar regn i Österbotten under natten till lördag, vilket riskerar att förvärra översvämningsläget..

YLE - 9 timmar sedan

Kalles Inn på Replot är årets inhemska turismföretag

Kalles Inn i Klobbskat på Replot har valts till årets inhemska turismföretag. Utnämningen offentliggjordes på den inhemska Resemässan i Tammerfors på fredagen..

YLE - 9 timmar sedan

Förbundspennan: Skillnaden mellan att idrotta och att vara idrottare

Vi kan idrotta på många olika nivåer, genom lekfull barnidrott, motionärsidrott, hobbyidrott osv. Idrott är hälsosamt och nyttigt, och alla former av idrott behövs. Det viktiga är att kunna definiera för sig själv, vilken typ av idrottare är jag?.

YLE - 9 timmar sedan

Kalles Inn i Replot är till årets inhemska turismföretag

Kalle´s Inn i Klobbskat, Replot har valts till årets inhemska turismföretag. Utnämningen offentliggjordes på den inhemska Resemässan i Tammerfors på fredagen..

YLE - 10 timmar sedan

Forskaren Siv Sandberg: Vid en kommunfusion krävs praktiska språkliga lösningar

Då en kommunfusion planeras bör språket beaktas i alla beslut som fattas, säger kommunforskaren Siv Sandberg. Den första tiden efter en fusion tycker invånarna att allt är kommunsammanslagningens fel..

YLE - 17 timmar sedan

Ispropparna har släppt i Kyro älv – normal hastighetsbegränsning på riksväg 8 igen

På torsdag eftermiddag släppte ispropparna som legat i Kyro älv mellan Merikart i Lillkyro och Skatila i Korsholm..

YLE - 13 timmar sedan

Rykten om uppgörelser mellan elever i Sursik skola i Pedersöre – polisen satsar på ökad närvaro

En elev i Sursik skola i Pedersöre hade en kniv med sig till skolan på torsdagen. Händelsen är polisanmäld. Nu kommer polisen enligt rektorn att satsa resurser på synlighet vid skolan både under dagen och kvällen..

YLE - 13 timmar sedan

Lokalt live: Följ med översvämningsläget vid Kyro älv

Yle Österbotten sänder direkt från riksväg 8 vid Vassorfjärden i Korsholm med anledning av översvämningsläget i Kyro älv..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.