YLE > Svenskfinland

Sunday, 22 January, 11:16

YLE - 04 jan 16 kl. 12:57

Parkering kostar i Jakobstad - men få betalarDet står ett 30-tal bilar på Maria Malms parkeringsplan i Jakobstad. Från måndagen kostar det att parkera. Det struntar alla i - alla utom Elin Mäenpää. Mitt på den stora parkeringstomten mindre än ett stenkast från centrum står en betalautomat med vindskydd åt tre håll. En lapp klistrad på glaset berättar att automaten är i bruk från och med måndag den fjärde januari.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Jakobstad, Maria Malms, Elin Mäenpää, Maria Malm, YLEMarcus Lillkvist, Det, Wikblad, Men, Mäenpää, Yle Österbotten, Jan-Ove Bäck, Från, Österbottens, Malm, Ove Bäck

Dela artikeln

90 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Parkering, kostari , Jakobstadmen , , betalar
YLE - 24 feb 16 kl. 06:31

Avgift tömde parkering i Jakobstad

Upp till 200 bilar på Maria Malms parkering var inte ovanlig syn i Jakobstad. Efter att staden införde parkeringsavgift har bilisterna övergett parkeringsplatsen. En vanlig vardag står där nu 20 - 30 bilar.

YLE - 03 nov 15 kl. 19:45

Kostsam parkering i Jakobstad

Det blir alltför dyrt att parkera på Maria Malm tomten i centrum av Jakobstad enligt de som protesterat mot beslutet. Flera arbetstagare vid fastigheten mittemot parkeringen har lämnat in en protestlista till staden. Parkeringen som hittills varit fri på den obebyggda tomten skall avgiftsbeläggas.

YLE - 24 maj 16 kl. 11:59

Jakobstad tidsbegränsar parkering

Flera gator borde få tidsbegränsad parkering i Jakobstad. Orsaken är att boende i fastigheterna på Kvarnbacken inte hittar en parkeringsplats för sina bilar. Tekniska nämnden väntas utöka tidsbegränsade parkeringar till att omfatta också Kvarnbacken.

YLE - 29 okt 13 kl. 04:42

Ner i parkeringen i Jakobstad via Rådhusets norra ända

Konsultföretaget WSF föreslår tre möjliga alternativ till utformning av underjordisk parkering i Jakobstad i sin offert till staden. Alla tre alternativen innebär att ned och uppfart till parkeringen sker via Rådhusets norra ända. Trafik- och miljöplanen för torgplaneringen i Jakobstad innehåller också en underjordisk parkering under torget.

YLE - 02 nov 15 kl. 10:15

Besvär mot parkeringsavgift i Jakobstad

Två besvär har inlämnats mot planerna på att avgiftsbelägga Maria Malms parkering i Jakobstad. Orimligt dyrt tycker besvärsställarna om avgiften. De båda besvären har undertecknats av sammanlagt 36 personer.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

En miljon per år för gratis parkering

Fri parkering i centrum står högt på önskelistan hos många handlare i Karlskoga men trots flera utredningar går åren utan att något händer. Stötestenen är pengarna, även fri parkering kostar och någon måste betala..

YLE - 19 dec 16 kl. 04:50

Svårt att styra bilister under jord i Jakobstad

Det är ingen rusning till den underjordiska torgparkeringen ens under julkommersen. Tekniska nämnden har inte beslutat om vilka styrmedel som skall användas. Från parkeringsbolaget Ludvigs sida hade man helst sett att parkeringslösningarna ovan jord hade varit klara när första skedet av torgparkeringen blev klar och öppnades i början av december.

YLE - 05 jan 15 kl. 06:13

30 miljoner euro satsas i byggprojekt i Jakobstad

Snellmans gamla industriområde i Skata blir bostadsområde på nytt. Ett helt kvarter med 50 bostäder har fått namnet Skatagarden. Satsningen beräknas kosta över tio miljoner euro.

YLE - 28 nov 14 kl. 14:13

Bygglov väntar nya Torghuset i Jakobstad

Detaljplanen för centrum i Jakobstad som godkänts av fullmäktige omfattar både ett nytt Torghus och underjordisk parkering under torget. Båda projektena har avancerat så långt i byråkratin att byggnadslov är aktuella och skall behandlas i byggnadsnämnden. I båda fallen är ändringar aktuella i jämförelse med detaljplanen.

YLE - 02 dec 16 kl. 08:57

Torgparkeringen Ludvig öppnade i Jakobstad

Den underjordiska torgparkeringen invigs i Jakobstad idag, fredag. Dörrarna öppnas klockan tio på förmiddagen och det blir invigning av det första skedet. Parkeringen under torget står klar till julhandelsöppningen och ännu på fredag förmiddag putsades och fejades det inför öppningen av parkeringen och bandklippningen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 19 timmar sedan

En epok går i graven: Inga fler telefonkataloger

Historien har kört över den tryckta telefonkatalogen och det digitala har tagit över. 130 år fick papperskatalogen på sig. Fler människor än vanligt har varit intresserade av att skaffa sig ett exemplar av årets telefonkatalog, just på grund av det är den sista.

YLE - 19 timmar sedan

Spaföretagare i Pörtom utsatt för märklig skadegörelse

Teija Christensen i Pörtom fick sig en märklig överraskning då hon på fredagen skulle öppna dörren till sitt spa. Dörren gick inte att öppna - det visade sig att någon under natten hade skruvat igen både fram- och bakdörren till lokalen. - Vi har bott i Pörtom i sju år och min fru har drivit spat i två år, berättar Teijas man, Jan Christensen.

YLE - 23 timmar sedan

Jakobstads stadshus får "front office"

Hittills har man som kund fritt kunnat röra sig i stadshuset i Jakobstad och själv leta efter den tjänsteman man vill besöka. Från den första februari är det slut med den saken, när Front Office- systemet införs med fem betjäningspunkter. - Det är fråga om att förbättra kundservicen och få kunderna till rätt ställe, säger tekniske direktören Rune Hagström.

YLE - Igår: 10:51

Berusade bilister i Vasa och Jakobstad

I Jakobstad och i Vasa har polisen under fredagen och lördagen ertappat totalt fyra personer som misstänks för rattfylleri eller grovt rattfylleri. Två fall av mistänkt rattfylleri rapporteras i Vasa. På fredagen kl 8:30 stannade polisen en bilist på Korsholmsesplanaden för kontroll.

YLE - Igår: 09:02

Företagshuset Dynamo firar 25 år

Nu i januari har det gått 25 år sedan Företagshuset Dynamo i Närpes inledde sin verksamhet. Sen starten år 1992 har man hjälpt hundratals företag att köra igång verksamheten. - Det var fredagen den 10 januari som vi steg in i våra lokaler, säger VD Håkan Westermark.

YLE - Igår: 14:52

Inre hamnen i Kristinestad ska bli bostadsområde

I framtiden kan vånings-, rad- och fritidshus stå i inre hamnen i Kristinestad, men först måste landskapsplanen ändras. På fredagen presenterades den nya visionen för inre hamnen i Kristinestad. Det har tidigare talats om spa-hotell och bostäder, men nu har beredningsgruppen landat på att området ska bli ett bostadsområde.

YLE - Igår: 13:00

Tillverkning och vård sysselsätter flest österbottningar

Tillverkning samt området hälso- och sjukvård och sociala tjänster är de näringsgrenar som sysselsätter flest österbottningar, visar Österbottens förbunds rapport. År 2015 jobbade över 17 000 österbottningar inom tillverkningsindustrin och drygt 14 000 med hälso- och sjukvård. Över 7 000 österbottningar jobbar inom parti- och detaljhandel och drygt 6 000 inom utbildning.

YLE - Igår: 13:00

Korsholm har störst andel högutbildade i Österbotten

Korsholm är den kommun som har högst andel invånare med högskoleexamen i Österbotten, visar Österbottens förbunds rapport. 35 procent av invånarna i Korsholm har en högskoleexamen, enligt rapporten Österbotten i siffror. Vasa kommer tätt efter med drygt 34 procent högutbildade.

YLE - Igår: 12:50

En allvarligt skadad i singelolycka i Solf

En personbil körde i diket och landade på taket på Västersolfvägen vid 11.30-tiden på fredag förmiddag. Föraren som var ensam i bilen skadades allvarligt i olyckan.

YLE - I förrgår: 09:51

Flickiskvarteret i Vasa tar form

Sakta men säkert reser sig det första höghuset med sex våningar vid det så kallade Flickiskvarteret i Vasa. Det kommer att ligga på Biblioteksgatan bakom det gamla flicklyceet och stå klart till julen. Längs med Kyrkoesplanaden kommer det största huset - det kommer att ligga mellan flicklyceet och Wasa teater.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.