YLE > Svenskfinland

Wednesday, 26 July, 06:51

YLE - 04 jan 16 kl. 12:57

Parkering kostar i Jakobstad - men få betalarDet står ett 30-tal bilar på Maria Malms parkeringsplan i Jakobstad. Från måndagen kostar det att parkera. Det struntar alla i - alla utom Elin Mäenpää. Mitt på den stora parkeringstomten mindre än ett stenkast från centrum står en betalautomat med vindskydd åt tre håll. En lapp klistrad på glaset berättar att automaten är i bruk från och med måndag den fjärde januari.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Jakobstad, Maria Malms, Elin Mäenpää, Maria Malm, YLEMarcus Lillkvist, Det, Wikblad, Men, Mäenpää, Yle Österbotten, Jan-Ove Bäck, Från, Österbottens, Malm, Ove Bäck

Dela artikeln

90 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Parkering, kostari , Jakobstadmen , , betalar
YLE - 24 feb 16 kl. 06:31

Avgift tömde parkering i Jakobstad

Upp till 200 bilar på Maria Malms parkering var inte ovanlig syn i Jakobstad. Efter att staden införde parkeringsavgift har bilisterna övergett parkeringsplatsen. En vanlig vardag står där nu 20 - 30 bilar.

YLE - 03 nov 15 kl. 19:45

Kostsam parkering i Jakobstad

Det blir alltför dyrt att parkera på Maria Malm tomten i centrum av Jakobstad enligt de som protesterat mot beslutet. Flera arbetstagare vid fastigheten mittemot parkeringen har lämnat in en protestlista till staden. Parkeringen som hittills varit fri på den obebyggda tomten skall avgiftsbeläggas.

YLE - 24 maj 16 kl. 11:59

Jakobstad tidsbegränsar parkering

Flera gator borde få tidsbegränsad parkering i Jakobstad. Orsaken är att boende i fastigheterna på Kvarnbacken inte hittar en parkeringsplats för sina bilar. Tekniska nämnden väntas utöka tidsbegränsade parkeringar till att omfatta också Kvarnbacken.

YLE - 02 nov 15 kl. 10:15

Besvär mot parkeringsavgift i Jakobstad

Två besvär har inlämnats mot planerna på att avgiftsbelägga Maria Malms parkering i Jakobstad. Orimligt dyrt tycker besvärsställarna om avgiften. De båda besvären har undertecknats av sammanlagt 36 personer.

YLE - 29 okt 13 kl. 04:42

Ner i parkeringen i Jakobstad via Rådhusets norra ända

Konsultföretaget WSF föreslår tre möjliga alternativ till utformning av underjordisk parkering i Jakobstad i sin offert till staden. Alla tre alternativen innebär att ned och uppfart till parkeringen sker via Rådhusets norra ända. Trafik- och miljöplanen för torgplaneringen i Jakobstad innehåller också en underjordisk parkering under torget.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

En miljon per år för gratis parkering

Fri parkering i centrum står högt på önskelistan hos många handlare i Karlskoga men trots flera utredningar går åren utan att något händer. Stötestenen är pengarna, även fri parkering kostar och någon måste betala..

YLE - 19 dec 16 kl. 04:50

Svårt att styra bilister under jord i Jakobstad

Det är ingen rusning till den underjordiska torgparkeringen ens under julkommersen. Tekniska nämnden har inte beslutat om vilka styrmedel som skall användas. Från parkeringsbolaget Ludvigs sida hade man helst sett att parkeringslösningarna ovan jord hade varit klara när första skedet av torgparkeringen blev klar och öppnades i början av december.

YLE - 05 jan 15 kl. 06:13

30 miljoner euro satsas i byggprojekt i Jakobstad

Snellmans gamla industriområde i Skata blir bostadsområde på nytt. Ett helt kvarter med 50 bostäder har fått namnet Skatagarden. Satsningen beräknas kosta över tio miljoner euro.

YLE - 22 feb 17 kl. 05:42

Jakobstad- en bra stad med minskande befolkning

Ett sakta minskande befolkningsunderlag är ett orosmoment i Jakobstad. Men Yles Kommunradare visar också på många goda faktorer för Jakobstads del. Överskottet på arbetsplatser i förhållande till arbetsför befolkning är en av de högsta i landet och skuldbördan minskade kraftigt efter försäljningen av energiverket.

YLE - 23 jan 17 kl. 04:28

Gratis parkering i Jakobstads centrum tillsvidare

Det blir tillsvidare ingen avgiftsbelagd parkering längs gatorna i centrum av Jakobstad. Citygruppen som representerar köpmännen i centrum har fått det löftet av staden. Den underjordiska parkeringen borde marknadsföras och en längre period med gratis parkering för att locka bilister under jord borde ordnas, anser Citygruppen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Sommaren är svår för den som är i kris

Ska du hamna i en livskris, så undvik att göra det på sommaren säger Kaj Hedman i Karleby. Trots upprepade försök att få kontakt med det psykteam Hedman hänvisats till så ringde ingen tillbaka. - Samhället och supportmekanismerna står mer eller mindre stilla medan de friska firar välförtjänt semester, säger Kaj Hedman.

YLE - 10 timmar sedan

"Olyckan visar hur viktigt Kvarkensamarbetet är"

Räddningshelikoptern från Umeå i Sverige var först på plats i samband med båtolyckan vid Ritgrund i Kvarken i måndags. Åtta personer var i fara efter att en större motorbåt hastigt sjönk efter en grundstötning.
Olyckan aktualiserar igen diskussionen om en räddningshelikopter borde placeras i Österbotten.

YLE - 17 timmar sedan

Österbotten fylls av musik igen

Fyra uruppföranden, konserter på båda sidor om Kvarken och ny som gammal finsk musik är några av ingredienserna i årets musikfestspel. Sommarens upplaga av Korsholms musikfestspel blir den 35:e i ordningen. I år fyller ju även Finland 100 år - något som uppmärksammas i programmet.

YLE - 19 timmar sedan

Efterlysningen 25.07.2017

I veckans efterlysning behövdes allt från båtplatser, gräsklippare och gammal dörr och kakelugn till Veckorevyn från 86. Efterlyses BMW e30 kaross/delar. Ring 044 - 986 40 94 efter kl.

YLE - 19 timmar sedan

Cikoriamuséet - en betydelsefull pärla i Jakobstad

Det finns miljöer som håller ihop oss. Som är identiteskapande. Så beskriver Lisen Sundqvist fabriksmiljön på Alholmen i Jakobstad.

YLE - 20 timmar sedan

Strand: Österbotten behöver en räddningshelikopter

Debatten om en räddningshelikopter i Österbotten har fått nytt liv efter måndagens räddningsinsats utanför Ritgrund. Riksdagsledamot Joakim Strand (SFP) har kontaktat ministeriet. På måndag kväll skickade Joakim Strand (SFP) ett mejl till social- och hälsovårdsministeriet om att det börjar vara dags att få fram en räddningshelikopter till Österbotten.

YLE - 22 timmar sedan

Arbetslösheten minskar i Österbotten

Det blir ljusare tider för sysselsättningen i Österbotten. Landskapet har landets näst lägsta arbetslöshetsgrad och antalet lediga jobb ökar. Arbetslösheten minskade med 11,6 procent jämfört med samma tid förra året, ungdomsarbetslösheten har minskat rejält på ett år och långtidsarbetslösheten minskar också.

YLE - Igår: 06:30

Eivor Andersson: Om man inte vågar står man still

Eivor Andersson har varit VD i många stora internatioinella och svenska företag, som TUI, Ving och Coop. I sitt sommarprat berättar hon om ledarskap, företagskultur och hur det kan blåsa på toppen. - Intuition är en viktig del i mitt beslutsfattande.

YLE - Igår: 05:31

Ny vapenlag förenklar ansökningar om vapen

Det blir lättare att få licens för vanliga jaktvapen och hagelbössor. Vid årsskiftet förnyas skjutvapenlagen och det räcker med en ansökan på nätet. Den som ansöker om en vapenlicens behöver i fortsättningen inte besöka en polisstation, inte heller för det första vapnet.

YLE - Igår: 05:02

Vallgrundsvägen slät som ett salsgolv

Två efterlängtade vägprojekt genomförs i Korsholm den här sommaren. Både Vallgrundvägen och Koskövägen förbättras, och förhoppningen är nu att vägarna ska hållas i skick en lång tid framöver. År av skumpande på dåliga vägar, och år av väntan på att få vägarna åtgärdade - är nu över, både på Replotlandet och i Koskö i Korsholm.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.