YLE > Finland

Thursday, 17 October, 04:53

YLE - 31 dec 15 kl. 08:00

Jan-Erik Andelin: "I dag är det fritt fram att vara hur oanständig som helst"Ledarskribenten Jan-Erik Andelin minns flyktingförläggningarna i Borgå för 25 år sedan.
Han minns att barackerna dröp av fukt, men att empati inte var någon bristvara.
I dag är flyktingförläggningen fin, men diskussionen om flyktingar aggressiv och skrämmande. - Jag kan sitta och titta ut över åkern hemma i Johannisberg, och då ser jag flyktingförläggningen. Och då kan jag nog tänka, att om väst hade agerat visare så skulle det inte sitta irakier i Johannisberg och vänta på vad som ska hända med dem.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Erik Andelin, Jan-Erik Andelin, Borgå, Johannisberg, Andelin, Röda, Amnestys, Vilka, Samtidigt, När, Juha Sipilä, TV, Finlands, Yle, Juha Sipiläs, Nokia, Sipilä, Diskussionen, Facebook, Wittgenstein, Hammar, Schopenhauer, Österbotten

Dela artikeln

116 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jan-Erik, AndelinI , dagär det , frittfram att , vara hur oanständig som helst
YLE - 27 nov 17 kl. 09:42

Jan-Erik Andelin lämnar Borgå och blir Nordenkorrespondent för Hufvudstadsbladet

Borgåbon och ledarskribenten Jan-Erik Andelin har fått ett nytt jobb. Nästa år flyttar han till Stockholm för att rapportera om Sverige och Norden för Hufvudstadsbladets räkning..

YLE - 24 feb 17 kl. 11:55

Rebecka säger nej och Jan Erik säger ja - kyrklig vigsel av samkönade par delar prästerna

Många präster våndas över frågan om kyrklig vigsel av samkönade par, visar de svenska mediehusens enkät. Frågan väcker många tankar hos Rebecka Stråhlman och Jan Erik Sundström. - Nej, jag kan inte gå mot min arbetsgivares vilja i den här frågan, svarar Rebecka.

Aftonbladet - 01 sep 11 kl. 22:49

Jan-Erik åker Sverige runt ? varje dag

Jan-Erik Kaiser, 66, blev less på hemmalivet som pensionär ? nu åker han tåg hela dagarna iställetI dag hann han åka Stockholm-Gävle-Uppsala-Gävle-Stockholm..

Sydsvenskan - 28 jan 14 kl. 05:30

Jan-Erik Edström

Professor emeritus Jan-Erik Edström, 82 år, Lomma, har avlidit. Hans närmaste är hustrun Elisabet, barn och barnbarn.Jan-Erik Edström gjorde en exceptionellt snabb akademisk karriär: han disputerade i Göteborg för medicine doktorsgrad vid 22 års ålder, blev docent vid 23 och utnämndes till professor i histologi i Umeå vid 33.

Expressen - 10 jun 15 kl. 13:47

Jan-Erik räddade älgkalv i iskall bäck

Jan-Eriks promenad i skogen slutade med att han tvingades ner i en iskall bäck. Efter att ha fått syn på en drunknande älgkalv bestämde han sig för att ge sig i vattnet och rädda den. Det hela fångades på en film som visar hur kalven blir räddad av hjälten Jan-Erik.

Nya Wermlands Tidningen - 31 okt 12 kl. 07:30

Degerforssonen Jan-Erik bor kvar i evakuerad zon på Manhattan

Degerforssonen Jan-Erik Örn bor sedan 12 år tillbaka på Manhattan. Ut genom sitt fönster från 23 våningen på Gateway Plaza ser han förödelsen efter orkanen Sandys framfart. ?

Expressen - 22 sep 14 kl. 19:20

Jan-Erik skrevs ut – dog efter 30 minuter

Den pensionerade chauffören Jan-Erik Granath, 71, hade hemska smärtor som strålade från magen mot ryggen. Njursten, sa läkaren, skrev ut smärtstillande och skickade hem honom. Jan-Erik hann bara leva i en halvtimme innan han dog framför sin hustru Ingrid..

GT - 23 feb 15 kl. 18:37

Jan-Erik skickades hem med bruten fot

Jan-Erik Frantzen, 62, ramlade och efter att par dagar var smärtan i foten outhärdlig. Foten var bruten – men det skulle ta tre sjukhusbesök innan läkarna upptäckte det. Nu planerar han att anmäla sjukhuset.

Expressen - 17 okt 17 kl. 15:57

Jan-Erik beställde en båtmotor – fick hem en Ferarri-trehjuling

Jan-Erik hade sett fram emot att åka och fiska med sin nya båtmotor.Vad som låg i paketet var en total överraskning.– Efter en stund såg jag det komiska i det.

Länstidningen i Jämtland - 19 jan 18 kl. 08:02

Jan-Erik från Kramfors försökte rädda Rex – båda miste livet i en isvak

Jan-Erik Söderström gjorde vad han kunde för att rädda sin hund. Det lyckades inte – och tillsammans med beaglen Rex miste 60-åringen sitt liv i en vak. – Det var ett räddningsarbete som gick över styr, säger Jan-Eriks bror Per Söderström..

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Om några år får Borgåborna en del av sitt dricksvatten från Borgbacken

De senaste veckorna har Borgå vatten provpumpat råvatten i stora mängder från reservvattentaget vid Borgbacken..

YLE - 30 minuter sedan

Grannar stördes av rök från pizzaugn i Ekenäs

Rök från en pizzeriaugn i Ekenäs centrum besvärade grannarna i somras. Ett fastighetsbolag lämnade därför i augusti in ett klagomål till staden om den nya lokala pizzerians vedeldade ugn..

YLE - 45 minuter sedan

Ingen ringer tillbaka och bidragen fryses. De arbetssökandes vardag är full av besvikelser medan varje handledare ska sköta upp till 300 kunder

Ingen personlig kontakt, långa väntetider och bidrag som fryses. Arbetssökande berättar om otaliga brister i arbets- och näringsbyråernas service. Regeringen lovar förbättra situationen men resursbristen är enorm - varje handläggare ansvarar för upp till 300 kunder..

YLE - 9 timmar sedan

Brexit drabbar även Åland ekonomiskt: “Vi har inte så mycket kvar att förlora”

Åland har redan lidit av osäkerheten kring brexit då näthandlare drivits bort av osäkerheten kring tullrutiner och pundets sjunkande värde. Men de direkta förlusterna blir troligtvis relativt små för det åländska samhället, de indirekta effekterna är svåra att beräkna..

YLE - 10 timmar sedan

Nooah Riijärvi, 18 år, skapar jobb åt sig själv med att hjälpa företag marknadsföra sig på sociala medier

Nooah Riijärvis arbete är också hans glädje och passion i livet. Efter en sommar på glasskiosk ville han försäkra sig om att han inte behöver jobba för någon annan igen..

YLE - 13 timmar sedan

Nytt servicehem planeras i Hangö - ska ersätta Torsken

Stiftelsen Hangö servicebostäder planerar ett nytt servicehem mittemot Tokmanni, i hörnet av Källvägen och Kapellhamnsvägen i Hangö. Därmed vill de flytta ut ur Torsken..

YLE - 14 timmar sedan

Var är prinsessan Latifa? Amnesty International kräver att kvinnor i Arabemiraten inte längre ska förtryckas

Dottern till Dubais regent är försvunnen och hålls förmodligen fången av sin far..

YLE - 14 timmar sedan

Borgå nästan sex miljoner över budget - stadsdirektören kräver att sektorerna sparar

Borgå stad kan stå inför nedskärningar. Orsaken är att budgetsanslagen för i år ser ut att överskridas med 5,7 miljoner euro..

YLE - 15 timmar sedan

Stor narkotikahärva rullades upp efter knarkfynd vid fågelbräde i Helsingfors

Två finländska män misstänks för import och försäljning av stora mängder narkotika, bland annat amfetamin, ecstasytabletter, MDMA-pulver och kokain, meddelar Helsingforspolisen..

YLE - 16 timmar sedan

Flera arbetare vid skeppsvarvet i Åbo har insjuknat i allvarlig pneumokocksjukdom

Ett tjugotal vuxna i arbetsför ålder har under sensommaren och början av hösten vårdats vid Åbo Universitetscentralsjukhus för lunginflammation på grund av pneumokockinfektion..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.