YLE > Finland

Sunday, 20 October, 04:58

YLE - 31 dec 15 kl. 05:03

Asylsökande gillar sitt caféInternetcafét i Sjundeå får gott betyg av asylsökande och frivilliga. Kulturella möten engagerar lokalt och verksamheten fortsätter nästa år. Det tillfälliga internetcafét i Sjundby har lockat mellan 40 och 50 asylsökande från flyktingförläggningen i Evitskog. Många kommer också på nytt. Muhammad Suleyman kommer från Somalia Somaliern Muhammad Suleyman trivs invid datorn på internetcafét i Sjundeå Bild: Yle/Monica Slotte Internetcaféet öppnade sina dörrar den 8 oktober och har hållit öppet varje torsdagsförmiddag.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Sjundeå, Sjundby, Evitskog, Suleyman, Somalia, Muhammad Suleyman, Monica Slotte, Det, Ingrid Svanfeldt, Svanfeldt, Al-Kaysi, Inger Svanfeldt, Hasanzada, Finland, Österrike, Europa, Afghanistan, Finland Asadulla Hasanzada, Irakiske Ammar Al-Kaysi, kaysi, Ammar Al-Kaysi, Sjundeåbon Henrik Åström, Henrik Åström, Åströms, Internetcafét, Carl-Johan Lindén, Porkalaområdets, Lindén, Johan Lindén, Inger Svanfeldts, Porkalaområdet

Dela artikeln

226 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Asylsökandegillar , sitt, café
YA - 09 jul 14 kl. 06:30

Sjukhuset redo ta emot asylsökande

Foto: Emma Lawesson
På sjukhuset går man i väntans tider. När som helst kan de första flyktingarna dyka upp. Platschef Lulu Mårtensson är beredd och besjälad av viljan att göra mottagandet så bra som möjligt.

YLE - 05 mar 17 kl. 12:02

Sjundeåbor och asylsökande förenas av första hjälpen

Integration går bäst om man lär känna varandra. Så resonerar Finlands Röda Kors som erbjuder en kurs i första hjälpen både för asylsökande och unga Sjundeåbor. Projektet genomförs också på andra orter i landet och stöds av Undervisnings- och kulturministeriet.

YLE - 20 aug 16 kl. 13:19

Mjölbolsta är fullsatt men fler asylsökande ska rymmas in

Migrationsverket och Röda Korset har olika uppfattning om var asylsökande ska bo i Raseborg. Flyktingförläggningen Raasepori Resort i Antby i Karis kan inte flytta till förläggningen på Mjölbolsta när Resort i slutet av september lägger lapp på luckan. - Orsaken är att båda förläggningarna är fullsatta, säger Jari Poukka som ansvarar för fastigheter och säkerhet vid Röda Korset i Nyland.

YLE - 31 okt 15 kl. 14:02

Inrikesminister Orpo föreslår faddrar för asylsökande

De asylsökande som kommer till Finland borde få egna faddrar föreslår inrikesminister Petteri Orpo från Samlingspartiet. Orpo säger till MTV:s program Uutisextra att han bett om en utredning om fadderverksamhet och helst skulle inrikesministern se att varje asylsökande som kommer till Finland skulle få sin egen, personliga fadder. Enligt Orpo kunde faddrarna göra alldagliga sysslor tillsammans med asylsökande.

YLE - 18 feb 17 kl. 05:30

Migris chef träffade protesterande asylsökande på Järnvägstorget

I Helsingfors demonstrerar en grupp asylsökande från Irak och Afghanistan mot tvångsdeporteringar och för en humanare asylpolitik. Demonstarionen har pågått i över en vecka. Protesten började utanför Kiasma och efter första veckan flyttade den till Järnvägstorget.

YLE - 02 mar 17 kl. 06:47

Asylsökande har demonstrerat tre veckor i Helsingfors - får brett stöd av politiker

En majoritet i Helsingfors fullmäktige har skrivit under ett ställningstagande om att behandla asylsökande med respekt. Asylsökandenas demonstration mot utvisningar har nu fortsatt i tre veckor i Helsingfors. En del politiker vill ändå att både den demonstrationen och Suomi Ensins demonstration flyttar från Järnvägstorget.

YLE - 28 maj 17 kl. 07:00

Asylsökande fick jobb, men lönen kom aldrig

Problemet med asylsökande och papperslösa som utnyttjas av sina arbetsgivare växer i Finland. Spotlight granskar ett fall där fyra asylsökande arbetade i nio månader för en finländsk arbetsgivare, men den utlovade lönen kom aldrig. Malik, Sherko, “Adam” och “Ali” är alla asylsökande från Irak - Adam och Ali heter egentligen något annat, och Sherko, Adam och Ali vill inte att deras ansikte ska synas på bilderna.

YLE - 19 sep 15 kl. 16:04

Irakier gav råd till asylsökande i Kristinestad

Det absolut viktigaste för de asylsökande är att lära sig landets språk, säger Bikthiyar Qader Saeed. Han kom själv som asylsökande till Kristinestad från Irak för fem år sedan. I dag bor han i södra Finland.

YLE - 16 feb 16 kl. 10:33

Satu övervann sin skepsis och öppnade sitt hem för asylsökande: “Mitt liv är intressantare än på länge”

I höstas fanns det flera finländare som ville öppna sina hem för asylsökande, men de negativa attityderna i samhället har fått många att backa. Satu Lindqvist som öppnade sitt hem för två irakier säger att det är det bästa hon gjort på länge. I kastrullen puttrar bönor som har baddat i sodavatten hela natten.

YLE - 07 feb 17 kl. 08:45

Asylsökande: Migrationverket tror inte att jag är homosexuell

Allt fler av medlemmarna i huvudstadsregionens organisation för sexuella minoriteter, Heseta, har fått avslag på sina asylansökningar. Migrationsverket tror inte att männen är homosexuella. Yle Huvudstadsregionen har fått ta del av två beslut.

Fler nyheter från YLE

YLE - 8 timmar sedan

Oroligt vid demonstration i Helsingfors

Oroligheter uppstod på söndag eftermiddag i Helsingfors i samband med en demonstration mot kriget i Syrien. Enligt polisen hade några deltagare inte lytt myndigheternas order. De gjorde motstånd, och poliserna tillgrep maktmedel..

YLE - 9 timmar sedan

Stora stygga vargen och annan amatörteater hjälper politiker till seger på Åland

Det blir amatörskådespelarnas afton på söndag på Åland. En stor mängd teateraktiva är också verksamma som politiker. Nu kandiderar många i lagtings- och kommunalvalet.

YLE - 21 timmar sedan

10 frågor - visste du det här om Åland?

Du vet säkert att Åland är ett demilitariserat område med självstyrelse och svenska som enda officiella språk. Men vet du hur många språk som talas sammanlagt på Åland eller hur många öar som finns på Åland? Testa din kunskap om Åland!.

YLE - 14 timmar sedan

Artilleribeskjutning orsakade de sju sovjetiska soldaternas död - hittades i utgrävningar på Hangö udd i höstas

Nu finns det mera information om de sju sovjetiska soldaterna vars gravar arkeologer grävde upp i närheten av Syndalen i Hangö i början av hösten..

YLE - 15 timmar sedan

Polisen: Man bussade kamphund på pudel i Träskända

En kvinna som rastade sin pudel i Träskända på fredagen uppger för polisen att en kamphund attackerade hennes hund efter att mannen gett något slags kommando till hunden..

YLE - 16 timmar sedan

Undervisningsminister Li Andersson vill komma åt skolmobbning genom att förbättra elevvården i hela landet

Regeringen satsar 29 miljoner euro på att komma åt skolmobbning i grundskolor och på andra stadiet. I dag finns det stora regionala och kommunala skillnader i den elevhälsovård som erbjuds i olika delar av landet..

YLE - 18 timmar sedan

Brandvarnaren upptäckte inte brand på taket - två personer räddade sig ur brinnande hus

På lördagsmorgonen förstördes ett egnahemshus i Reso i en brand. De två personerna i huset lyckades själva ta sig ut ur det brinnande huset, men de fördes till sjukhus eftersom de hade andats in rök..

YLE - 19 timmar sedan

Försäljningen av e-cigaretter rasar i Finland efter nyheter om amerikanska sjukdomsfall - ”Kunderna frågar om jag kommer att dö av ett bloss”

Nyheterna om de lungsjukdomar som tros vara kopplade till e-cigaretter i USA har skrämt upp kunderna här hemma. Finländska försäljare uppger att efterfrågan minskar och många frågar om hälsoriskerna..

YLE - 21 timmar sedan

Fira höstlovet med kvistiga frågor om Västnylands nyhetsvecka

I höstrusket kan du få upp värmen med lite frågesport..

YLE - 21 timmar sedan

HS: Kvinnornas andel i börsbolagens styrelser har ökat – majoriteten av ordförandena är fortfarande män

Andelen kvinnor i företagsstyrelserna på Helsingforsbörsens huvudlista har ökat betydligt under det här årtiondet, skriver tidningen Helsingin Sanomat..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.