YLE > Finland

Monday, 22 April, 10:33

YLE - 30 dec 15 kl. 18:17

Johan Kjellberg: Med sammanbitna tänder mot nästa val2015 går inte till historien som någon höjdare för regeringen. Samhället och världen har visat sig vara betydligt mer komplicerade och överraskande än trion Juha Sipilä (C), Alexander Stubb (Saml) och Timo Soini (Sannf) kunde tänka sig. Och blir 2016 mycket bättre, hur mycket trion än biter ihop tänderna? Utåt håller i alla fall kulisserna ännu, utåt bedyrar alla i regeringspartierna ännu sin tro på att det blir bättre till nästa val. Men med bara sammanbitna tänder håller man inte ihop rämnande kulisser.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Kjellberg, Juha Sipilä, Stubb, Timo Soini, Sipilä, Soini, Sannfinländarna, Sebastian Tynkkynen, Alexander Stubb, Affärsvärldens, Jari Lindström, Inom, Finland, Statsministern, Samlingspartiet

Dela artikeln

43 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Johan, KjellbergMed , sammanbitna, tändermot nästa , val
YLE - 30 aug 16 kl. 19:00

Johan Kjellberg: Sannfinländarnas saga långt ifrån all

Sannolikheten för att Sannfinländarna gradvis krymper, och igen blir ett kardborreparti på några ynkliga procent kanske inte blir den snabba process många förväntar sig, eller kanske hoppas på. Sannfinländarna själva fruktar inte att de utplånas från partikartan. När sannfinländska riksdagsgruppen samlades till sommarmöte i Björneborg var bekymmerslösheten över de dåliga siffrorna i de senaste partimätningarna närmast slående.

YLE - 07 maj 15 kl. 11:00

Johan Kjellberg: Färre ministrar - mindre inflytande

Regeringssonderaren Juha Sipiläs förslag om att antalet ministrar kunde skäras ner till tolv har väckt bestörtning i många ministerier med dubbelministrar. Två eller fler ministrar har det traditionellt funnits inom utrikesministeriet, näringsministeriet, undervisningsministeriet samt social- och hälsovårdsministeriet. - Förslaget innebär att Finland skjuter sig själv i foten, eftersom det drastiskt minskar Finlands möjligheter att driva sina intressen, heter det.

YLE - 16 mar 16 kl. 16:16

Johan Kjellberg: Håller PAM landets öde i sin hand?

Trycket på att Servicefacket PAM ställer sig bakom det så kallade konkurrenskraftsavtalet vid styrelsemötet på torsdag morgon är lindrigt sagt starkt. Det var en överraskning att landets största fackförbund ställde sig utanför avtalet vid styrelsemötet för ett par veckor sedan. Då föll rösterna 11-5, och nu har Operation övertalning inletts.

YLE - 04 maj 16 kl. 15:29

Johan Kjellberg: Samlingspartiet söker Messias 2.0

Under allmän eufori valde Samlingspartiet Alexander Stubb till partiordförande i Lahtis för snart två år sedan. Tanken var att den stora röstmagneten ska se till att det regnar in samlingspartistiska röster i valurnorna också i hela landet, och inte bara i Stubbs egen ficka i Nyland. Så gick det inte, och det är den stora spiken i Stubbs kista.

Expressen - 16 jan 13 kl. 21:53

Johan fick nya tänder: "Det känns jätteskönt"

Nya tänder. Och en ny riktning i livet. "Nybyggarna" blev det nystart som Johan behövde.

DN - 01 feb 18 kl. 14:25

Johan Olsson: ”Vad händer med Ustiugov?”

VM-kungen Sergej Ustiugov, som tog två guld och tre silver i VM i Lahtis 2017, finns inte med bland de längdåkare som frias av Cas. Eftersom han aldrig blev avstängd men han är ändå inte välkommen till OS i Pyeongchang. – Vad händer med Ustiugov?

DN - 22 aug 16 kl. 07:00

Johan Esk: Vad händer med OS utan Phelps och Bolt?


Usain Bolt och Michael Phelps gjorde som väntat och dominerade OS. Vad händer med OS när de inte är med? OS i Rio blev som väntat på gott och ont.

Sydsvenskan - 02 jan 15 kl. 10:25

Johan Björk återvänder till Redhawks

Malmö Redhawks förstärker på backfronten. Som Sydsvenskan tidigare skrivit har 30-årige Johan Björk varit på väg tillbaka till Malmö och nu är det alltså klart..

Dagen - 22 jul 15 kl. 03:00

Kidnappade Johans mamma: Vi har lagt Johan i Guds händer

Sedan 2011 har Johan Gustafsson varit kidnappad av islamister i norra Afrika. Nu berättar föräldrarna om vad som hjälper dem i den pressade situationen..

Sydsvenskan - 24 jun 14 kl. 13:51

Johan Elmander återvänder till Bröndby

Johan Elmander, 33, återvänder till danska Bröndby, fotbollsklubben han spelade i 2004–2006. "Det var ett enkelt beslut", säger Elmander..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Quiz: Känner du igen Finlands invasiva arter?

Invasiva främmande arter är växter och djur som människan har fört in till områden där arten inte naturligt är utbredd, och som utgör ett hot mot den biologiska mångfalden. Känner du igen de här invasiva arterna som förekommer i Finland?.

YLE - 12 timmar sedan

Brandrök i Salo spred på söndag farlig rök i luften - faran är nu över och ingen skadades i branden

Räddningsverket i Egentliga Finland gav på söndag ut ett varningsmeddelande om hälsofarlig rök i luften till följd av en brand i Salo. Folk uppmanades att hålla sig inomhus..

YLE - 12 timmar sedan

Varningsmeddelande: Brandrök i Salo - invånarna uppmanas att hålla sig inomhus och stänga av ventilationen

Räddningsverket i Egentliga Finland har gett ut ett varningsmeddelande om hälsofarlig rök i luften till följd av en brand i Salo. Folk uppmanas att hålla sig inomhus..

YLE - 23 timmar sedan

Ishockey en allvarlig hobby för finska mästaren i Ingå - men studier är viktigare med tanke på framtiden

Ingå har en färsk finländsk mästare i ishockey. Siru Lehtopelto drog en lättnadens suck då slutsignalen ljöd: Esbolaget Blues fick kämpa i den avgörande finalmatchen ända till de sista sekunderna mot Ilves från Tammerfors innan laget vågade tro på seger..

YLE - Igår: 09:42

Pilgrimsvandrare från Portugal först ut på S:t Olofs sjöled – en ny unik led kryddad med kultur som ska locka fler till skärgården

Om en månad invigs Finlands första europeiska kulturväg. Den nya pilgrimsvandringen S:t Olofs sjöled innebär att även Åboland och Åland blir en del av Olofslederna..

YLE - Igår: 06:57

Ammoniakläcka vid Yaras gödselfabrik i Nystad

En ammoniakläcka upptäcktes vid industrikoncernen Yaras fabrik i Nystad i natt..

YLE - Igår: 06:32

Finländsk surfare omkom på Bali

En finländsk man omkom i en surfolycka på den indonesiska ön Bali i torsdags..

YLE - Igår: 05:00

"Vi är illa tvungna att betala" - filippinska sjukskötare har krävts på olagliga avgifter för att komma till Finland

Stora finländska vårdföretag har i drygt tio års tid rekryterat filippinska sjukskötare till vårdhem för äldre. En del av de här sjukskötarna arbetar i åratal med enklare hjälpsysslor trots att de har en ansedd universitetsutbildning från Filippinerna. Alla får inte betalt som de borde, och några har krävts på olagliga avgifter..

YLE - I förrgår: 09:00

Mor- och farföräldrar har rätt att umgås med sina barnbarn: Skadligt ifall vuxna fråntar barnet en viktig person

Vilka rättigheter har mor- och farföräldrar i förhållande till sina barnbarn och hur mycket kan de blanda sig i barnbarnets angelägenheter? Och vilket ansvar har föräldrarna för att barnet kan upprätthålla en stark relation till sina mor- och farföräldrar?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.