YLE > Finland

Tuesday, 22 January, 09:39

YLE - 30 dec 15 kl. 18:17

Johan Kjellberg: Med sammanbitna tänder mot nästa val2015 går inte till historien som någon höjdare för regeringen. Samhället och världen har visat sig vara betydligt mer komplicerade och överraskande än trion Juha Sipilä (C), Alexander Stubb (Saml) och Timo Soini (Sannf) kunde tänka sig. Och blir 2016 mycket bättre, hur mycket trion än biter ihop tänderna? Utåt håller i alla fall kulisserna ännu, utåt bedyrar alla i regeringspartierna ännu sin tro på att det blir bättre till nästa val. Men med bara sammanbitna tänder håller man inte ihop rämnande kulisser.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Kjellberg, Juha Sipilä, Stubb, Timo Soini, Sipilä, Soini, Sannfinländarna, Sebastian Tynkkynen, Alexander Stubb, Affärsvärldens, Jari Lindström, Inom, Finland, Statsministern, Samlingspartiet

Dela artikeln

43 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Johan, KjellbergMed , sammanbitna, tändermot nästa , val
YLE - 30 aug 16 kl. 19:00

Johan Kjellberg: Sannfinländarnas saga långt ifrån all

Sannolikheten för att Sannfinländarna gradvis krymper, och igen blir ett kardborreparti på några ynkliga procent kanske inte blir den snabba process många förväntar sig, eller kanske hoppas på. Sannfinländarna själva fruktar inte att de utplånas från partikartan. När sannfinländska riksdagsgruppen samlades till sommarmöte i Björneborg var bekymmerslösheten över de dåliga siffrorna i de senaste partimätningarna närmast slående.

YLE - 07 maj 15 kl. 11:00

Johan Kjellberg: Färre ministrar - mindre inflytande

Regeringssonderaren Juha Sipiläs förslag om att antalet ministrar kunde skäras ner till tolv har väckt bestörtning i många ministerier med dubbelministrar. Två eller fler ministrar har det traditionellt funnits inom utrikesministeriet, näringsministeriet, undervisningsministeriet samt social- och hälsovårdsministeriet. - Förslaget innebär att Finland skjuter sig själv i foten, eftersom det drastiskt minskar Finlands möjligheter att driva sina intressen, heter det.

YLE - 16 mar 16 kl. 16:16

Johan Kjellberg: Håller PAM landets öde i sin hand?

Trycket på att Servicefacket PAM ställer sig bakom det så kallade konkurrenskraftsavtalet vid styrelsemötet på torsdag morgon är lindrigt sagt starkt. Det var en överraskning att landets största fackförbund ställde sig utanför avtalet vid styrelsemötet för ett par veckor sedan. Då föll rösterna 11-5, och nu har Operation övertalning inletts.

YLE - 04 maj 16 kl. 15:29

Johan Kjellberg: Samlingspartiet söker Messias 2.0

Under allmän eufori valde Samlingspartiet Alexander Stubb till partiordförande i Lahtis för snart två år sedan. Tanken var att den stora röstmagneten ska se till att det regnar in samlingspartistiska röster i valurnorna också i hela landet, och inte bara i Stubbs egen ficka i Nyland. Så gick det inte, och det är den stora spiken i Stubbs kista.

Expressen - 16 jan 13 kl. 21:53

Johan fick nya tänder: "Det känns jätteskönt"

Nya tänder. Och en ny riktning i livet. "Nybyggarna" blev det nystart som Johan behövde.

DN - 01 feb 18 kl. 14:25

Johan Olsson: ”Vad händer med Ustiugov?”

VM-kungen Sergej Ustiugov, som tog två guld och tre silver i VM i Lahtis 2017, finns inte med bland de längdåkare som frias av Cas. Eftersom han aldrig blev avstängd men han är ändå inte välkommen till OS i Pyeongchang. – Vad händer med Ustiugov?

DN - 22 aug 16 kl. 07:00

Johan Esk: Vad händer med OS utan Phelps och Bolt?


Usain Bolt och Michael Phelps gjorde som väntat och dominerade OS. Vad händer med OS när de inte är med? OS i Rio blev som väntat på gott och ont.

Sydsvenskan - 02 jan 15 kl. 10:25

Johan Björk återvänder till Redhawks

Malmö Redhawks förstärker på backfronten. Som Sydsvenskan tidigare skrivit har 30-årige Johan Björk varit på väg tillbaka till Malmö och nu är det alltså klart..

Dagen - 22 jul 15 kl. 03:00

Kidnappade Johans mamma: Vi har lagt Johan i Guds händer

Sedan 2011 har Johan Gustafsson varit kidnappad av islamister i norra Afrika. Nu berättar föräldrarna om vad som hjälper dem i den pressade situationen..

Sydsvenskan - 24 jun 14 kl. 13:51

Johan Elmander återvänder till Bröndby

Johan Elmander, 33, återvänder till danska Bröndby, fotbollsklubben han spelade i 2004–2006. "Det var ett enkelt beslut", säger Elmander..

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Tidtabellerna fylls med försenade tåg - vädret ställer till det för VR

Tågtrafiken strular på tisdag till följd av svåra väderförhållanden, uppger man på VR:s hemsida..

YLE - 45 minuter sedan

Misstänkt ordnande av olaga inresa och misstänkta tjänstebrott på finska ambassaden i Turkiet

Centralkriminalpolisen och Gränsbevakningsväsendet utreder en brottshärva som misstänks omfatta grovt ordnande av olaga inresa och grovt missbruk av tjänsteställning. Enligt misstankarna har brotten begåtts på finska ambassaden i Ankara i Turkiet..

YLE - 3 timmar sedan

Pargas stadsstyrelse ryter till: Vägunderhållet måste bli bättre på Norrskata

Pargas stad kommer att kontakta Destia på grund av de dåligt skötta vägarna på Norrskata. Ortsbor uppmärksammade redan under hösten 2018 behovet av att ha ett fungerande plogbilssystem - men ingenting har hänt..

YLE - 2 timmar sedan

Sjundeå Allaktivitetshall får drygt 30 000 euro i stöd av kommunen

Sjundeå Allaktivitetshall får lite på 30 000 euro i stöd av kommunen. Det ekonomiska stödet ges för att stabilisera bolagets ekonomi..

YLE - 3 timmar sedan

Sötsaker och läsk säljs i mer än var tredje skola - "Svårt att bryta en vana"

Diskussionen om läsk och sötsaker i skolorna ledde år 2007 till en rekommendation att skolorna skulle förbjuda försäljningen av sötsaker. Rekommendationen hade effekt, men fortfarande finns det läskautomater och kiosker också i Åboland..

YLE - 4 timmar sedan

Morgonkollen: Hemlig nordkoreansk missilbas hittad, SDP tänker inte byta ut sjuklediga Antti Rinne

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter..

YLE - 4 timmar sedan

Universiteten: Ge oss ett entimmeståg!

Mer tid, ett bättre samarbete och en större valfrihet inom undervisningen. Det här tror universiteten i Åbo och Helsingfors på när de nu slår ett gemensamt slag för entimmeståget..

YLE - 4 timmar sedan

Toppmöte i Davos – en tillflykt för politiker och eliten eller en chans att förbättra världen?

Mötet i Davos går av stapeln den 22-25 januari. Bland annat Utrikesminister Timo Soini deltar. Men Donald Trump, Emmanuel Macron och Theresa May stannar hemma..

YLE - 5 timmar sedan

Finländare såg på tv över två timmar per dygn ifjol - slottsbalen och ishockey fängslade tittarna

Finländare tittade förra året på tv 2 timmar och 45 minuter per dygn. Det framgår i Finnpanels mätning..

YLE - 5 timmar sedan

Surrogatarrangemang utomlands blir ett vanligare alternativ för barnlösa nordiska par

Det blir allt vanligare för nordiska par att ingå i surrogatarrangemang utomlands för att bilda familj och få barn. I Sverige uppskattas antalet par som i fjol använde sig av en surrogatmamma utomlands vara större än antal par som adopterade..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.