Skånskan > Opinion

Thursday, 27 February, 12:54

Skånskan - 27 dec 15 kl. 11:00

Räddningstjänsten kräver bättre skyddMARIEHOLM ”Att ha barn i åldrarna 8-12 år att utrymma via en fasadmonterad metallstege är inte vad som räknas som säker utrymning” meddelar Räddningstjänsten Syd efter sin brandsyn på Marieskolan och listar en rad krav på åtgärder i sitt föreläggande om skydd mot olyckor.Om det börjar brinna i huset som hyser Marieskolans fritidshem så måste barnen klättra från andra våningen till säkerheten på marken via en fasadmonterad stege. Knappast en säker utrymning menar Räddningstjänsten Syd, som efter en brandsyn på Marieskolan kräver att Eslövs kommun bygger om.
”Fasadstegen ska tas bort” skriver brandskyddskontrollant Anna-Lena Andreasson.
Hon pekar även ut utrymningsvägen från slöjdsalen som kräver att barnen först klättrar upp för en inv
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
MARIEHOLM Att, Räddningstjänsten Syd, Marieskolan, Marieskolans, Eslövs, Anna-Lena Andreasson, Ann-Lena Andreasson, Prahl

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Räddningstjänsten, kräverbättre , skydd
Blekinge Läns tidning - 04 mar 19 kl. 03:30

Räddningstjänsten behöver mer pengar

Räddningstjänsten Västra Blekinge behöver ett ökat eget kapital. Därför behöver medlemskommunerna gå in med mer pengar. Det rör sig om tre miljoner kronor.

LV - 15 okt 13 kl. 08:52

Räddningstjänsten tar över

Systemet med Ledare i beredskap skrotas. I stället tar räddningstjänsten över den funktionen i framtiden.
– Det är bara logiskt, säger räddningschefen Michael Hesselgård, vi har ju ändå jour 24 timmar om dygnet.

Barometern - 26 nov 15 kl. 09:55

Räddningstjänsten behöver storinvestera

Delar av räddningstjänstens fordonspark måste förnyas de närmaste åren. En lastväxlarbil har gått hela 81 000 mil. Räddningstjänsten vill också investera i stabsplats, klimathus och gps..

Sydöstran - 02 sep 16 kl. 06:00

Räddningstjänsten kräver mer pengar

Räddningstjänsten i Karlskrona och Ronneby behöver mer pengar för att klara sina kostnader. – Vi måste träffa kommunerna för en dialog, säger räddningschef Anna Henningsson..

Nya Wermlands Tidningen - 23 nov 17 kl. 15:38

Ishalkan stoppade ambulansen – räddningstjänsten tog över

Längre än till Brattmon kom de inte.Räddningstjänsten fick ta över och hämta patienten när ishalkan hindrade ambulansen från att ta sig fram..

NT - 12 dec 18 kl. 11:30

Räddningstjänsten satsar över länsgränsen

Räddningstjänsten i Östra Götaland, RTÖG, har ingått avtal med Västra Sörmlands räddningstjänst, VSR..

Corren - 12 dec 18 kl. 11:30

Räddningstjänsten satsar över länsgränsen

Räddningstjänsten i Östra Götaland, RTÖG, har ingått avtal med Västra Sörmlands räddningstjänst, VSR..

Skånskan - 15 apr 15 kl. 15:54

Räddningstjänsten rasar över falsklarm på Blinkarp


I fjol tvingades räddningstjänsten i Svalöv och Röstånga ut på 35 utryckningar till asylboendet i Blinkarp utanför Röstånga.
Den totala kostnaden stannade på 150 000 kronor i avgifter för Attendo som driver boendet och inledningen på 2015 har inte varit mycket bättre..

NSD - 10 okt 17 kl. 12:48

Finska räddningstjänsten behöver hjälp

Räddningstjänsten i Övertorneå har ryckt ut till Finland..

Länstidningen i Jämtland - 16 maj 19 kl. 19:25

89 skogsbränder bekämpades – nu vill räddningstjänsten ha över 4 miljoner kronor för att täcka kostnaderna

Räddningstjänsten fick slita hårt under skogsbränderna ifjol. Under drygt två veckor i juli tog....

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Oavgjort träningsderby

FOTBOLL Lunds BK och Trelleborgs FF spelade oavgjort, 2-2 efter 1-1 i paus, i onsdagskvällens träningsmatch på Klostergården i Lund.Jesper Rindmo stod för hemmalagets båda mål. Det betyder att han nu är uppe i fem nätkänningar på fem träningsmatcher i vår.

Skånskan - 6 timmar sedan

Första danska coronafallet

Danmark Smittades på skidresa i norra Italien.En tv-reporter på danska Tv2 har blivit det första bekräftade fallet av coronaviruset covid-19..

Skånskan - 14 timmar sedan

Ett steg närmare kval

HANDBOLL Eslövs HF utklassade Åhus i onsdagskvällens division 2 södra-match.Hem från Sånnahallen i Åhus åkte EHF med en 42-22-seger. Flest mål för EHF gjorde Albin Sandell och Eric Palmqvist, nio respektive åtta stycken.

Skånskan - 15 timmar sedan

Körde rakt över rondell – en person till sjukhus

Eslöv En ensam förare körde rakt över en rondell på väg 17 utanför Marieholm på onsdagskvällen.
Personen har förts till sjukhus.Larmet om olyckan inkom till SOS Alarms ledningscentral vid klockan kvart i åtta.

Skånskan - 19 timmar sedan

Sekularisering ett skäl till förbud

SKURUP/LUND Professor emeritus doktor Reinhold Fahlbeck har skrivit ett rättsutlåtande till förvaltningsrätten i Malmö där han hävdar att det går att förbjuda slöja i sekulariserade skolor.Skurups ledning skickar med flera bilagor i sitt svar till förvaltningsrätten rörande kommunens beslut om att införa slöjförbud i skolan. Ett är en rättsstudie rörande rättspraxis i Europadomstolen, en annan bilaga innehåller utdrag från domar från Europadomstolen och en tredje bilaga är ett rättsutlåtande från professor emeritus doktor Reihhold Fahlbeck.

Skånskan - 19 timmar sedan

Hasse ska locka fler medlemmar

SJÖBO Ska Hasse ”Kvinnaböske” Andersson Marianne Mörcks siffra från förra året?
Kanske, om han sjunger raden om Sjöbo i sin senaste hit ”Guld och gröna skogar.”Det var det enda kravet som Anders Ruud, ordförande i Färs riksteaterförening, hade när han bjöd in Hasse Andersson för att underhålla på föreningens årsmöte.

Skånskan - 19 timmar sedan

God och dålig beredskap

Beredskapen för coronaviruset är antingen god eller helt otillräcklig, beroende på vem man frågar. Socialstyrelsen förnyade sitt löfte om god beredskap på en presskonferens med folkhälsomyndigheten i tisdags. Folkhälsomyndigheten har uppdaterat risken för att corona ska sprida sig i Sverige efter att viruset drabbat Iran, Korea och Italien under den gångna helgen.

Skånskan - 19 timmar sedan

Konstgjord andning

SVT rapporterade under måndagen att en tredjedel av landets kommuner räknar med att dra ner på välfärden jämfört med 2019. Kommunernas ekonomiska utmaningar har varit i fokus sedan Kommunutredningen presenterades 19 feb. Syftet har varit att undersöka hur kommunerna kan ha kapacitet att erbjuda likvärdig kommunal service utan att statens utgifter ökar.

Skånskan - 21 timmar sedan

Föreslår skattesänkning

Höör Kommunstyrelsen gör ett överskott på 11 miljoner kronor för 2019. För första gången sedan den stora skattehöjningen 2018 flaggar Höörs kommunalråd Johan Svahnberg (M) för att det kan bli tal om en skattesänkning redan nästa år.
– Med så stora överskott måste vi diskutera frågan, säger han.

Skånskan - 21 timmar sedan

35-åring ny ägare till mindre hus i Höör

Höör Försäljningen av huset på adressen Ringsjöhöjden Storvägen 25 i Höör är nu klar. Ny ägare blir Lou Folkesson, 35 år, från Malmö som köper fastigheten av Folke Filip Gärdebring. Husets byggår är 1966 och det har en boyta på 50 kvadratmeter.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.