Västerbottens Folkblad > Nyheter

Sunday, 20 October, 06:07

Västerbottens Folkblad - 23 dec 15 kl. 20:50

Bjuder asylsökande på jultårtaLilla bageriet i Lycksele delar ut smakfulla julklappar. Julafton brukar gå i givandets tecken. Vid Lilla bageriet i Lycksele kommer man att bjuda asylsökande på tårta. – De har det ju rätt tufft de här flyktingarna som kommer, så om man kan göra någonting för att glädja så känns det ju bara bra, säger Fredrik [. ].
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
Lycksele, Lilla, Fredrik

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bjuder, asylsökande, jultårta
YLE - 20 aug 16 kl. 13:19

Mjölbolsta är fullsatt men fler asylsökande ska rymmas in

Migrationsverket och Röda Korset har olika uppfattning om var asylsökande ska bo i Raseborg. Flyktingförläggningen Raasepori Resort i Antby i Karis kan inte flytta till förläggningen på Mjölbolsta när Resort i slutet av september lägger lapp på luckan. - Orsaken är att båda förläggningarna är fullsatta, säger Jari Poukka som ansvarar för fastigheter och säkerhet vid Röda Korset i Nyland.

YLE - 11 feb 16 kl. 03:57

Torterade asylsökande väntar länge på hjälp

Rehabiliteringscentren för tortyroffer i Finland är överbelastade och kan inte ta emot fler patienter. Det faller allt mer på privatläkare och den kommunala hälsovården att vårda tortyroffren. Ingen myndighet vill ta ansvar för rehabiliteringen, och det har varit väldigt tyst om saken, säger Amnesty.

YLE - 16 okt 16 kl. 08:59

Asylsökande skäms - och tiger därför om tortyr

- Skallskador är vanliga, det förekommer nästan alltid slag och sparkar mot huvudet. Trumhinneskador, ögonskador, näsor blir sönderslagna, tänder blir utslagna. Lotta Carlsson vid Rehabiliteringscentret för tortyroffer i Helsingfors räknar metodiskt upp de olika slags kroppsliga skador som hon observerar hos tortyroffer, som kommer för utvärdering eller rehabilitering.

Cornucopia - 23 sep 15 kl. 20:04

Täby öppnar sina hjärtan - upp till 600 - 700 asylsökande tas emot

Fredrik Reinfeldts Täby öppnar sina hjärtan och kan ta emot 600 - 700 asylsökande en km från Täby Centrum, när Täby Park Hotel nu blir förläggning för nyankomna asylsökande. Kommunstyrelsens moderate ordförande är "lite upprörd" och tvår sina händer och skyller på ägaren och Migrationsverket.

Om detta kan man läsa i Stockholm Direkt:"Kommunstyrelsen ordförande Leif Gripestam (M) säger att beslutet är fattat mellan hotellägare och Migrationsverket.

Nerikes Allehanda - 28 dec 15 kl. 05:15

180 000 asylsökande i Stockholm?

Så här i slutet på året är det dags att se tillbaka på ett händelserikt år. Mandatperiodens första år har passerat och det känns lugnt trots det nya politiska landskapet där det i valrörelsen utlovades att det skulle ”röras om rejält i grytan”.Mycket av vardagen har under året präglats av flyktingarna som vårt land tagit emot varav en hög andel vistas i vår kommun.

YLE - 04 feb 16 kl. 10:08

Ekenäsartist gjorde musikvideo med asylsökande

Vi är alla lika värda, trots att vi lever i skilda världar. Det är budskapet artisten Qruu från Raseborg vill förmedla med sin nya låt. Videon till låten är gjord tillsammans med en asylsökande från Irak.

Skånskan - 17 mar 16 kl. 15:52

Klart med snabbspår för asylsökande

Skåne Pilotprojektet på CSK för att tillvara kompetensen hos nyanlända läkare och sköterskor blev lyckat och ska nu spridas i hela Skåne.– Vi får rätt personal med rätt kompetens som kan komma i arbete snabbare. Nu har vi klubbat beslutet, säger Märta Stenevi (MP), personalnämndens ordförande i Region Skåne.

YLE - 05 dec 14 kl. 16:01

Minister bötade med kaffe och jultårta

Kultur- och bostadsminister Pia Viitanen (SDP) gottgjorde i dag i riksdagscaféet fadäsen som skedde i tisdags. Pia Viitanen hade glömt att stänga av sin telefon. Den började ringa, och först efter några långa pinsamma sekunder hann Viitanen stänga av den.

YLE - 03 apr 16 kl. 09:13

Församlingar överraskade av asylsökandes intresse

Betesdaförsamlingen i Ekenäs har överraskats av den stora mängden asylsökande som vill delta i gudstjänsterna. Hittills har 16 asylsökande också valt att döpa sig. Sedan början av mars har Betesdaföramlingen flyttat sina söndagsgudstjänster till Ekenäs ungdomsgård.

BT - 19 jun 12 kl. 13:03

M saknar hjärta för papperslösa

Trots att det gått över ett år sedan regeringen föreslog att asylsökande och ?papperslösa ska ha rätt till hälso- och sjukvård på samma villkor som alla andra har ?det fram tills nu inte hänt någonting alls, konstaterar Cecilia Wikström.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:18

Två kvinnor omhändertagna i centrum

Två kvinnor har omhändertagits i centrala Umeå. Strax efter 18-tiden blev två kvinnor, som är i 25- respektive 35-årsåldern, omhändertagna i centrala Umeå misstänkta för narkotikabrott. Kvinnorna misstänktes vara påverkade av narkotika och fick följa med polisen för provtagning.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:23

[PLUS] Tillbaka efter ett års skadefrånvaro när UIK storsegrade

A-lagsspelaren gjorde comeback efter ett års skadefrånvaro när Umeå IK:s F19 krossade och gick upp....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 21:18

Hon förlänger med Löven

Forwarden blir kvar i Björklöven. Lina Hedlund och Björklöven har kommit överens om en förlängning. Hedlund har spelat SDHL-hockey för SDE men har spenderat de senaste två säsongerna i Björklöven.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:33

[PLUS] Föremålet i Yttersjö var ofarligt

Bomskyddet har nu undersökt det föremål som påträffades på en tomt i Yttersjö. Föremålet var....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:44

Kvinna misshandlad på Nydalahöjd

En kvinna har blivit slagen av en man utomhus. Vid 15-tiden inträffade en misshandel utomhus på Nydalahöjd i Umeå. En kvinna ska ha blivit slagen av en man och enligt uppgifter från polisen har de inte haft någon relation till varandra.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:38

Man misstänks för narkotikabrott

En man misstänks för innehav av narkotika. Vid 18-tiden kontrollerade polisen en man i Skelleftehamn. Mannen är i 25-årsåldern och misstänks nu för narkotikabrott, innehav.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:00

”Utan kärnkraft inga klimatmål”

Den svenska välfärden är beroende av tillförlitliga elleveranser. Att då avskriva kärnkraften är oansvarigt, menar Sverigedemokraternas energipolitiske talesperson, Mattias Bäckström Johansson. Ett mål om helt fossilfri svensk elproduktion är inom räckhåll, detta då produktionen i dag främst kommer från kärnkraft, vattenkraft och väderberoende energislag som vindkraft.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:05

”Norrlandskandidater” ska in på heltid”

Aldrig förr har så många svenskar röstat i EU-valet. Och trots farhågan att valdeltagandet skulle backa i länet, blev resultatet det motsatta. I riket landade det preliminära resultatet på 53,3 procent, i länet låg vi strax under snittet på 52,6 mot fjolårets deltagande på 51,6 procent.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:30

[PLUS] Alpina stjärnor flyttar utomlands

I höst går flyttlasset, då flyttar två av länets alpina stjärnor till Österrike..

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:00

[PLUS] Tonåringarna drömmer om en framtid på hemmaplan

Pendla flera mil varje dag eller första egna lägenheten långt hemifrån. Så ser verkligheten ut för....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.