Skånskan > Nyheter

Thursday, 26 April, 07:46

Skånskan - 20 dec 15 kl. 10:00

Besvikna på Lego



ÅKARP Systrarna Helena och Anna Strandberg fick en idé om en produkt de tyckte Lego skulle kunna göra. De skickade ett mejl om saken. Något svar kom inte, men drygt ett år senare fick systrarna se att Lego sålde något som var väldigt likt den idé de hade skickat in. Lego berättar att de hade börjat jobba med produkten långt innan flickorna skickade sitt förslag.– Jag förstår att de är ledsna, säger Roar Rude Trangbaek, pressofficer på Lego:
– Vi brukar svara alla.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Lego, ÅKARP Systrarna Helena, Anna Strandberg, Roar Rude Trangbaek, Åkarp, Trettondagen, Sverige, Lego Popstar, Hans, Helena, Hans Strandberg, Billund

Dela artikeln

44 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Besvikna, Lego
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Lego har svårt att möta säljrusch

Danska leksakskoncernen Lego har problem. Efterfrågan överstiger produktionen och många barn kanske blir besvikna i jul när önskeklappen uteblir. Omsättningen i år väntas bli långt över 20 miljarder danska kronor, En ökning på minst 20 procent sedan förra året och en fördubbling jämfört med 2009, skriver Börsen.

Helsingborgs Dagblad - 02 nov 12 kl. 06:21

Lego har svårt att möta säljrusch

Danska leksakskoncernen Lego har problem. Efterfrågan överstiger produktionen och många barn kanske blir besvikna i jul när önskeklappen uteblir. Omsättningen i år väntas bli långt över 20 miljarder danska kronor, En ökning på minst 20 procent sedan förra året och en fördubbling jämfört med 2009, skriver Börsen..

VBL - 02 nov 12 kl. 06:25

Mer lego på önskelistor än på butikshyllan

Danska leksakskoncernen Lego har problem. Efterfrågan överstiger produktionen och många barn kanske blir besvikna i jul när önskeklappen uteblir..

Skånskan - 28 okt 15 kl. 14:00

Ge ditt lego till Ai Weiwei

Krönika Konstnären Ai Weiwei fick inte köpa Legobitar i bulk av företaget. Deras motivation var att Lego inte fick användas i politiskt syfte. Ai Weiweis verk av lego skulle ironiskt nog handla om yttrandefrihet.

Nyhetsverket - 14 nov 12 kl. 09:57

Lekmer i exklusivt samarbete med Lego

E-handelsbolaget Lekmer inleder ett exklusivt samarbete med Lego där de som blir medlemmar i Lego Club får 50 kr att handla Lego för på www.Lekmer.se Besök Lego Club här http://lego.

HBL - 24 dec 13 kl. 05:55

Lego finns i många klappar

Lego, böcker och choklad är favoriter från år till år – så också den här julen. Under många granar finns dessutom interaktiva leksaker och traditionella brädspel.Hälften av hyllorna med Lego Friends, byggsatserna som går i rosa och lila, gapar tomma dagen före julafton på Stockmanns varuhus i Helsingfors centrum.

Supermiljöbloggen - 18 jul 15 kl. 21:34

Dags för hållbart LEGO!

Den danska leksakstillverkaren LEGO har insett att fossila bränslen inte tillhör framtiden. Nu vill de ta fram helt nya legoklossar som inte kräver olja när de tillverkas. Under 2014 tillverkade LEGO 60 miljarder legoklossar.

Nyhetsverket - 14 jan 16 kl. 14:13

Lego blev politik i Kina

Lego har ändrat sin policy vid försäljning av stora kvantiteter Lego efter en kontroversiell dispyt med den kinesiske konstnären Ai Weiwei. Det var i september förra året som konstnären ville köpa en stor mängd Lego, direkt från Lego, men det danska företaget undrade vad Ai skulle ha Legot till och vägrade sedan sälja det till konstnären, enligt BBC. Ai beskyllde Lego för censur och menade att bolaget var rädda för att Legobitarna skulle användas för projekt med "politisk agenda", då Ai ä....

TA - 07 mar 13 kl. 15:26

Lego vill göra Simpsons-figurer


Den danska leksakstillverkaren Lego förhandlar med amerikanska 20th Century Fox om att ta fram en serie lego-figurer baserade på den tecknade tv-serien The Simpsons, rapporterar The Wall Street Journal med hänvisning till Legos talesman Jan Christensen. - Vi tittar hela tiden på nya möjligheter till samarbete, säger han till tidningen.Lego har sedan år 2000 tagit fram flera serier av lego-figurer baserade på kända karaktärer från filmer som Sagan om ringen, Toy story och Stjärnornas krig..

Supermiljöbloggen - 09 okt 14 kl. 19:26

Lego + Shell = Inte sant

Den stora leksaksjätten Lego meddelar idag att de inte kommer att ingå nya samarbeten med oljebolaget Shell. Det är en stor seger för Greenpeace som drivit kampanjen i tre månader och fått över en miljon konsumenter att maila företaget om att bryta samarbetet. Kampanjen började den första juli i år, efter att Shell meddelade att de ska borra efter olja i Arktis.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Orienterare årets eldsjäl

HÖRBY Lions nyinstiftade eldsjälspris 2018 går till orienteraren Nils-Erik Bondesson i Hörby.
Han får priset för sitt outtröttliga engagemang för att sprida kunskap om orientering till Hörbys ungdomar.
Nils-Erik Bondesson är dessutom ordförande i Frosta OK, och mångårig tävlingsledare inom orienteringssporten.

Skånskan - 2 timmar sedan

Miljöjuristenss framtid osäker

höör/Malmö Miljöjuristen på länsstyrelsen, Margaretha Svenning valde att bortse från sin arbetsgivares varning om att företräda Höörs kommuns miljö- och byggchef Rolf Englesson. Nu är hennes framtid på myndigheten osäker.Margaretha Svenning är ett känt namn inom miljödebatten.

Skånskan - 2 timmar sedan

Miljöchef köps ut för en miljon

höör Efter sex år som miljö- och byggchef i Höör tvingas Rolf Englesson bort från sin tjänst. De arbetsrättsliga förhandlingarna avslutades under onsdagen. Höörs kommun betalar Rolf Englesson 18 månadslöner vilket totalt innebär 976 896 kronor som får tas ut skattebetalarnas ficka.

Skånskan - 2 timmar sedan

Simsällskap jubilerar dubbelt upp

ystad Ystads simsällskap jubilerar dubbelt upp. Tävlingen Korsvirkessim fyller 50 år och föreningen 110 år. Det firas på Korsvirkessimtävlingen på Ystads arena.

Skånskan - 2 timmar sedan

Rysligt spännande föreläsning om King

Skurup Denna vecka turnerar Stephen King-experten Hans-Åke Lilja i Skåne. Han ger ut en antologi med skräcknoveller – varav en helt ny av just – King själv.Under ett förskräckligt regnoväder anländer Hans-Åke Lilja till Skurup för att föreläsa på biblioteket.

Skånskan - 4 timmar sedan

Julia Bardis slutar med handbollen

HANDBOLL En av Team Eslövs bästa poängspelare genom tiderna, Julia Bardis, har bestämt sig för att lägga skorna på hyllan.Julia Bardis,som gjort 403 mål och 181 assists under sina fyra säsonger i Team Eslöv, är färdig med handbollskarriären. I varje fall tills vidare:
– Efter fyra fantastiska år i klubben har jag valt att ta uppehåll från handbollen.

Skånskan - 6 timmar sedan

Press­fri­heten hotas ock­så i Europa

Sverige är, näst ef­ter Norge, bäst i världen vad gäller press­fri­het en­ligt or­ga­ni­sa­tionen Re­por­trar utan gränser (RUG).
Sämst är det i Nord­ko­rea. Där finns i prin­cip ingen fri press alls.

Skånskan - 9 timmar sedan

FC Rosengård jagar första hemmavinsten

FOTBOLL FC Rosengård har chansen att ta årets första hemmaseger i allsvenskan på torsdagen.– Jag är nöjd med hur vi har spelat hittills, säger tränaren Jonas Eidevall om lagets vårupptakt.
Efter 1-1 i premiären hemma mot Kopparbergs/Göteborg, så blev det som väntat en lätt seger i helgen mot nykomlingen IFK Kalmar med hela 4-0.

Skånskan - 9 timmar sedan

HK Malmö har växlat upp tempot

HANDBOLL Dan Beutler hoppas på ett starkt publikstöd i Baltiskan på torsdagen i HK Malmös tredje SM-semifinal.
– Vi ska sätta stort tryck på Alingsås, säger målvakten.HK Malmö slickade såren snabbt och kom igen efter den inledande SM-semifinalen.

Skånskan - 11 timmar sedan

Tio idrottsledare får stipendier

Kävlinge Tio ledare som verkar i idrottsföreningar i Kävlinge får vardera 10 000 kronor när Sparbanksstiftelserna i Skåne delar ut totalt 250 stipendier till ledare i landskapet.– För 2018 har vi kunnat utöka antalet stipendier från 200 till 250. Med satsningen vill vi uppmärksamma de eldsjälar som engagerar sig i våra yngre generationer, säger Åke Jönsson från Sparbanksstiftelsen Skåne i ett pressmeddande.



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.