Skånskan > Nyheter

Monday, 23 July, 00:18

Skånskan - 20 dec 15 kl. 10:00

Besvikna på LegoÅKARP Systrarna Helena och Anna Strandberg fick en idé om en produkt de tyckte Lego skulle kunna göra. De skickade ett mejl om saken. Något svar kom inte, men drygt ett år senare fick systrarna se att Lego sålde något som var väldigt likt den idé de hade skickat in. Lego berättar att de hade börjat jobba med produkten långt innan flickorna skickade sitt förslag.– Jag förstår att de är ledsna, säger Roar Rude Trangbaek, pressofficer på Lego:
– Vi brukar svara alla.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Lego, ÅKARP Systrarna Helena, Anna Strandberg, Roar Rude Trangbaek, Åkarp, Trettondagen, Sverige, Lego Popstar, Hans, Helena, Hans Strandberg, Billund

Dela artikeln

44 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Besvikna, Lego
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Lego har svårt att möta säljrusch

Danska leksakskoncernen Lego har problem. Efterfrågan överstiger produktionen och många barn kanske blir besvikna i jul när önskeklappen uteblir. Omsättningen i år väntas bli långt över 20 miljarder danska kronor, En ökning på minst 20 procent sedan förra året och en fördubbling jämfört med 2009, skriver Börsen.

Helsingborgs Dagblad - 02 nov 12 kl. 06:21

Lego har svårt att möta säljrusch

Danska leksakskoncernen Lego har problem. Efterfrågan överstiger produktionen och många barn kanske blir besvikna i jul när önskeklappen uteblir. Omsättningen i år väntas bli långt över 20 miljarder danska kronor, En ökning på minst 20 procent sedan förra året och en fördubbling jämfört med 2009, skriver Börsen..

VBL - 02 nov 12 kl. 06:25

Mer lego på önskelistor än på butikshyllan

Danska leksakskoncernen Lego har problem. Efterfrågan överstiger produktionen och många barn kanske blir besvikna i jul när önskeklappen uteblir..

Skånskan - 28 okt 15 kl. 14:00

Ge ditt lego till Ai Weiwei

Krönika Konstnären Ai Weiwei fick inte köpa Legobitar i bulk av företaget. Deras motivation var att Lego inte fick användas i politiskt syfte. Ai Weiweis verk av lego skulle ironiskt nog handla om yttrandefrihet.

Nyhetsverket - 14 nov 12 kl. 09:57

Lekmer i exklusivt samarbete med Lego

E-handelsbolaget Lekmer inleder ett exklusivt samarbete med Lego där de som blir medlemmar i Lego Club får 50 kr att handla Lego för på www.Lekmer.se Besök Lego Club här http://lego.

HBL - 24 dec 13 kl. 05:55

Lego finns i många klappar

Lego, böcker och choklad är favoriter från år till år – så också den här julen. Under många granar finns dessutom interaktiva leksaker och traditionella brädspel.Hälften av hyllorna med Lego Friends, byggsatserna som går i rosa och lila, gapar tomma dagen före julafton på Stockmanns varuhus i Helsingfors centrum.

Supermiljöbloggen - 18 jul 15 kl. 21:34

Dags för hållbart LEGO!

Den danska leksakstillverkaren LEGO har insett att fossila bränslen inte tillhör framtiden. Nu vill de ta fram helt nya legoklossar som inte kräver olja när de tillverkas. Under 2014 tillverkade LEGO 60 miljarder legoklossar.

Nyhetsverket - 14 jan 16 kl. 14:13

Lego blev politik i Kina

Lego har ändrat sin policy vid försäljning av stora kvantiteter Lego efter en kontroversiell dispyt med den kinesiske konstnären Ai Weiwei. Det var i september förra året som konstnären ville köpa en stor mängd Lego, direkt från Lego, men det danska företaget undrade vad Ai skulle ha Legot till och vägrade sedan sälja det till konstnären, enligt BBC. Ai beskyllde Lego för censur och menade att bolaget var rädda för att Legobitarna skulle användas för projekt med "politisk agenda", då Ai ä....

TA - 07 mar 13 kl. 15:26

Lego vill göra Simpsons-figurer


Den danska leksakstillverkaren Lego förhandlar med amerikanska 20th Century Fox om att ta fram en serie lego-figurer baserade på den tecknade tv-serien The Simpsons, rapporterar The Wall Street Journal med hänvisning till Legos talesman Jan Christensen. - Vi tittar hela tiden på nya möjligheter till samarbete, säger han till tidningen.Lego har sedan år 2000 tagit fram flera serier av lego-figurer baserade på kända karaktärer från filmer som Sagan om ringen, Toy story och Stjärnornas krig..

Supermiljöbloggen - 09 okt 14 kl. 19:26

Lego + Shell = Inte sant

Den stora leksaksjätten Lego meddelar idag att de inte kommer att ingå nya samarbeten med oljebolaget Shell. Det är en stor seger för Greenpeace som drivit kampanjen i tre månader och fått över en miljon konsumenter att maila företaget om att bryta samarbetet. Kampanjen började den första juli i år, efter att Shell meddelade att de ska borra efter olja i Arktis.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Man utsatt för knivrån

Vid 21.30-tiden på söndagen blev en man utsatt för en knivrån utanför sitt jobb på Kroksbäck.Två män ska bland annat ha tvingat till sig mannens mobiltelefoner genom att hota honom med kniv.

Skånskan - 2 timmar sedan

IFK Kristianstad fick jubla i Åhus

BEACHHANDBOLL Elitklasserna i Åhus Beachhandboll Festival fick två helt nya segrare.
København Håndbold besegrade H65 Höör i damklassen och IFK Kristianstad välte SG Flensburg Handewitt.Det krävdes en straff i ”sanden death” mot IFK Ystad för att IFK Kristianstad skulle ta sig till final.

Skånskan - 3 timmar sedan

Historisk vandring: Så skapades Ribersborgsstranden

MALMÖ Redan 1898 byggdes Ribersborgs kallbadhus men inte förrän 1926 anlades den vita stranden som Malmöborna i dag använder till sitt badliv.
Det var en av de historier som Lars-Gunnar Bengtsson berättade när han tog med en grupp historieintresserade på en vandring vid stranden eller tånggång som det kallas i programmet.– Vi är en del av aktiviteterna i sommar på Ribersborg.

Skånskan - 3 timmar sedan

Guldgruvan som aldrig sinar

Janstorp Nioåriga Fröja Ström har en hel ryggsäck full med fynd. Hon får gå loss fritt på loppisen och älskar det.Fröja Ström är på Janstorps loppis med mamma Lena Jönsson och lillebror Berge.

Skånskan - 5 timmar sedan

Storbrand på gård – får brinna ner

Anderslöv Vid 18.20-tiden larmades räddningstjänsten till en pågående brand i en spannmålstork i Anderslöv.Hela den 30 meter långa byggnaden står i brand.

Skånskan - 6 timmar sedan

Larm om drunkning på Ribersborg

Vid 17.50-tiden kom ett sos-alarm om en misstänkt drunkning utanför Ribersborgs kallbadhus.Övriga omständigheter är i nuläget oklara.

Skånskan - 8 timmar sedan

Olycka på väg 11 – stopp i trafiken

Det är stopp på väg 11 mellan trafikplats Sunnanå Östra till Särslöv i båda riktningarna. Orsaken är en olycka.Det var vid 15.

Skånskan - 9 timmar sedan

Knallar och karuseller i Röstånga

Röstånga Höns, kaniner, t-shirts och lakritsremmar bytte ägare när det i helgen anordnades marknad i Röstånga.På lördagsförmiddagen arrangerades djurmarknaden. Det var första året som denna hölls i direkt anslutning till det vanliga marknadsområdet.

Skånskan - 9 timmar sedan

Hörbyprofiler prisas efter succé med bok

HÖRBY Efter succén med ”Hörby centrum förr och nu” har gruppen som ligger bakom boken belönats med Frosta Härads hembygdsförenings kulturpris 2018.
– Fantastiskt roligt! Det här betyder hur mycket som helst för oss, säger Lars 36:an Svensson, en av Hörbyborna som har jobbat med boken.

Skånskan - 9 timmar sedan

Hundratals liter diesel stals

HÖRBY En dieselstöd från en lastbil i Tollstorp upptäcktes i onsdags. Totalt stals 300 liter diesel..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.