Skånskan > Nyheter

Wednesday, 24 October, 06:58

Skånskan - 20 dec 15 kl. 10:00

Besvikna på LegoÅKARP Systrarna Helena och Anna Strandberg fick en idé om en produkt de tyckte Lego skulle kunna göra. De skickade ett mejl om saken. Något svar kom inte, men drygt ett år senare fick systrarna se att Lego sålde något som var väldigt likt den idé de hade skickat in. Lego berättar att de hade börjat jobba med produkten långt innan flickorna skickade sitt förslag.– Jag förstår att de är ledsna, säger Roar Rude Trangbaek, pressofficer på Lego:
– Vi brukar svara alla.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Lego, ÅKARP Systrarna Helena, Anna Strandberg, Roar Rude Trangbaek, Åkarp, Trettondagen, Sverige, Lego Popstar, Hans, Helena, Hans Strandberg, Billund

Dela artikeln

44 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Besvikna, Lego
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Lego har svårt att möta säljrusch

Danska leksakskoncernen Lego har problem. Efterfrågan överstiger produktionen och många barn kanske blir besvikna i jul när önskeklappen uteblir. Omsättningen i år väntas bli långt över 20 miljarder danska kronor, En ökning på minst 20 procent sedan förra året och en fördubbling jämfört med 2009, skriver Börsen.

Helsingborgs Dagblad - 02 nov 12 kl. 06:21

Lego har svårt att möta säljrusch

Danska leksakskoncernen Lego har problem. Efterfrågan överstiger produktionen och många barn kanske blir besvikna i jul när önskeklappen uteblir. Omsättningen i år väntas bli långt över 20 miljarder danska kronor, En ökning på minst 20 procent sedan förra året och en fördubbling jämfört med 2009, skriver Börsen..

VBL - 02 nov 12 kl. 06:25

Mer lego på önskelistor än på butikshyllan

Danska leksakskoncernen Lego har problem. Efterfrågan överstiger produktionen och många barn kanske blir besvikna i jul när önskeklappen uteblir..

Skånskan - 28 okt 15 kl. 14:00

Ge ditt lego till Ai Weiwei

Krönika Konstnären Ai Weiwei fick inte köpa Legobitar i bulk av företaget. Deras motivation var att Lego inte fick användas i politiskt syfte. Ai Weiweis verk av lego skulle ironiskt nog handla om yttrandefrihet.

Nyhetsverket - 14 nov 12 kl. 09:57

Lekmer i exklusivt samarbete med Lego

E-handelsbolaget Lekmer inleder ett exklusivt samarbete med Lego där de som blir medlemmar i Lego Club får 50 kr att handla Lego för på www.Lekmer.se Besök Lego Club här http://lego.

HBL - 24 dec 13 kl. 05:55

Lego finns i många klappar

Lego, böcker och choklad är favoriter från år till år – så också den här julen. Under många granar finns dessutom interaktiva leksaker och traditionella brädspel.Hälften av hyllorna med Lego Friends, byggsatserna som går i rosa och lila, gapar tomma dagen före julafton på Stockmanns varuhus i Helsingfors centrum.

Supermiljöbloggen - 18 jul 15 kl. 21:34

Dags för hållbart LEGO!

Den danska leksakstillverkaren LEGO har insett att fossila bränslen inte tillhör framtiden. Nu vill de ta fram helt nya legoklossar som inte kräver olja när de tillverkas. Under 2014 tillverkade LEGO 60 miljarder legoklossar.

Nyhetsverket - 14 jan 16 kl. 14:13

Lego blev politik i Kina

Lego har ändrat sin policy vid försäljning av stora kvantiteter Lego efter en kontroversiell dispyt med den kinesiske konstnären Ai Weiwei. Det var i september förra året som konstnären ville köpa en stor mängd Lego, direkt från Lego, men det danska företaget undrade vad Ai skulle ha Legot till och vägrade sedan sälja det till konstnären, enligt BBC. Ai beskyllde Lego för censur och menade att bolaget var rädda för att Legobitarna skulle användas för projekt med "politisk agenda", då Ai ä....

TA - 07 mar 13 kl. 15:26

Lego vill göra Simpsons-figurer


Den danska leksakstillverkaren Lego förhandlar med amerikanska 20th Century Fox om att ta fram en serie lego-figurer baserade på den tecknade tv-serien The Simpsons, rapporterar The Wall Street Journal med hänvisning till Legos talesman Jan Christensen. - Vi tittar hela tiden på nya möjligheter till samarbete, säger han till tidningen.Lego har sedan år 2000 tagit fram flera serier av lego-figurer baserade på kända karaktärer från filmer som Sagan om ringen, Toy story och Stjärnornas krig..

Supermiljöbloggen - 09 okt 14 kl. 19:26

Lego + Shell = Inte sant

Den stora leksaksjätten Lego meddelar idag att de inte kommer att ingå nya samarbeten med oljebolaget Shell. Det är en stor seger för Greenpeace som drivit kampanjen i tre månader och fått över en miljon konsumenter att maila företaget om att bryta samarbetet. Kampanjen började den första juli i år, efter att Shell meddelade att de ska borra efter olja i Arktis.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Kapp­rusta inte på nytt

Pres­i­dent Trump vill säga upp INF-av­talet om för­bud mot me­del­di­stans­mis­siler. Det skrevs un­der för drygt 30 år se­dan av Reagan och Gorbatjov och ledde till att näs­tan tre­tu­sen kärn­va­pen (två tred­je­delar ryska) skrotades.
Re­dan pres­i­dent Obama hävdade att Ryss­land bröt mot av­talet ge­nom att ut­veckla nya ro­botar, men USA kun­de inte pre­sen­tera be­vis.

Skånskan - 1 timme sedan

”Himmelen är lite för traditionell”

–Låten är för traditionell för att hamna på P4:s spellista, men vi bojkottar den absolut inte och vi säger inte aldrig, säger Jonas Westman på Sveriges Radio om Eva Rydbergs nya låt ”Himmelen”.Jonas Westman är redaktionschef för Musik i P3, P4, P5 och P4 Plus och är en av dem som bestämmer vilken musik som spelas i Sveriges Radios kanaler. Så varför spelas inte ”Himmelen” i P4?

Skånskan - 1 timme sedan

”Varför vill inte P4 spela min låt?”

I maj släppte Eva Rydberg sin första singel på 30 år. ”Himmelen” är en svängig låt som handlar om ett allvarligt ämne – döden.
– Den har blivit väldigt populär – men den spelas aldrig på radio.

Skånskan - 1 timme sedan

Sista tonen har klingat ut

Malmö Musiken tystnade för mer än tre år sedan men i december fylls gamla konserthuset vid Föreningsgatan av mer än 600 anställda från arbetsförmedlingen.
Den gamla konsertsalen har byggts om till en atriumgård med mycket ljusinsläpp.De flesta förknippar nog inte stadens tidigare konserthus med en lokal med mycket dagsljus men så är fallet numera.

Skånskan - 5 timmar sedan

Riks­ban­ken bör höja rän­tan re­dan i dag

I dag träffas Riks­bankens di­rek­tion för ett pen­ning­po­li­tiskt möte. Då har riks­banks­led­ningen chansen att höja rän­tan från -0,50, där den har legat se­dan i bör­jan av 2017. Två är dess­för­in­nan sänktes rän­tan un­der noll för första gången.

Skånskan - 5 timmar sedan

Straff­be­skattningen måste för­hindras

De brand­män som, fri­vil­ligt, ibland på sin se­mes­ter, ryckte ut till nor­ra Sverige för att be­kämpa stora skogs­bränder ”be­lönas” nu ge­nom att för­måns­be­skattas för sitt nöje. De sov­platser, ofta tält­sängar, och de mat­lå­dor de fick för att orka med ar­bets­pass på ibland 12-14 tim­mar ska nu be­skattas som för­mån, en­ligt Skat­te­ver­kets regler.
Det tycker na­tur­ligt­vis alla utom Skat­te­ver­kets ni­tiska tjäns­te­män är orim­ligt.

Skånskan - 10 timmar sedan

Två bilar stals samma natt

Kävlinge/Furulund Natten till i lördags stals två bilar från sina ägare, en på Harrievägen i Kävlinge och en på Dalgårdsvägen i Furulund.
Den ena bilen var en Volvo, den andra en BMW. Bilarna har ännu inte återfunnits.

Skånskan - 10 timmar sedan

Man döms för knarkinnehav

Kävlinge Den 28-årige Simrishamnsbon greps med drygt fem gram cannabis på sig på Högalid. Nu döms mannen till 60 dagsböter för ringa narkotikabrott.
Mannen erkände i tingsrätten.

Skånskan - 11 timmar sedan

70-åring körde in i stolpe – misstänkt rattfull

Vellinge En 70-åriga kvinna körde in i en stolpe i korsningen mellan Falsterbovägen och Norra Vånggatan i Falsterbo vid halv sju-tiden på tisdagskvällen.När polisen kom till platsen uppstod misstankar om att kvinnan var berusad och hon medtogs för provtagning. Initialt misstänks kvinnan för rattfylleri och omständigheterna kommer att utredas, skriver polisen på sin hemsida..

Skånskan - 12 timmar sedan

138 kvadratmeter stort hus i Höör sålt

Höör Försäljningen av huset på Jularp 112 i Höör är nu klar. Nya ägare blir Nicola Taylor, 32, och Jens Larsson, 34, som köper fastigheten av Per Bertil Roland och Kerstin Karlsson. Det 138 kvadratmeter stora huset är byggt 1975 och tomten är 3 200 kvadratmeter stor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.