DN > Inrikes

Sunday, 17 February, 13:54

DN - 18 dec 15 kl. 17:04

Rikspolischefen: Inre säkerheten inte hotadInom polisen har ett internt brev från rikspolischef Dan Eliasson väckt känslor. Både på fältet och i chefsled har Eliassons obekymrade tonläge tolkats som att han tonar ned allvaret i flyktingkrisen. Rikspolischefen kommenterar brevet med ett konstaterande om att Sveriges inre säkerhet fortfarande inte är allvarligt hotad..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Dan Eliasson, Eliassons, Sveriges

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rikspolischefen, Inre, säkerheteninte , hotad
Regeringen - 20 jun 16 kl. 10:38

Uppdrag att utvärdera effekterna av tillämpningen av förordningen om vissa identitetskontroller vid allvarlig fara för den allmänna ordningen eller den inre säkerheten i landet

Regeringen uppdrar åt länsstyrelserna, Migrationsverket, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Polismyndigheten, Socialstyrelsen och Trafikanalys att var och en inom sitt verksamhetsområde utvärdera effekterna av tillämpningen av förordningen (2015:1074) om vissa identitetskontroller vid allvarlig fara för den allmänna ordningen eller den inre säkerheten i landet, som har meddelats med stöd av lagen (2015:1073) om särskilda åtgärder vid allvarlig fara för den allmänna ordningen eller den inre säkerheten i landet..

YLE - 27 mar 13 kl. 14:13

Räsänen: Rambeslutet stärker den inre säkerheten

Enligt inrikesminister Päivi Räsänen stärker regeringens rambeslut den inre säkerheten. Beslutet säkerställer tillräcklig finansiering med tanke på beredskapen inför den ökande gränstrafiken vid östgränsen och bekämpningen av terrorism, anser hon. - Det är nu möjligt göra långsiktiga planer för hur man bereder sig på den ökande gränstrafiken vid östgränsen.

YLE - 08 sep 16 kl. 18:32

Hotad säkerhet i ny polisbok

Den pensionerade polisöverdirektören Mikko Paatero håller fast vid att det finns en oroväckande organisering bland asylsökande på Finlands flyktingförläggningar - och att det officiella Finland tonar ner hoten. Mikko Paatero presenterade i dag en bok om Finlands sviktande säkerhet, där han utvecklar tidigare resonemang. Det är självklart att de asylsökande organiserar sig.

Skånskan - 08 nov 18 kl. 14:01

Regeringen förlänger inre gränskontrollerna

SKÅNE Regeringen förlänger den inre gränskontrollen med ytterligare tre månader.Beskedet kom vid lunchtid under torsdagen.
Enligt regeringen baseras beslutet på regeringens bedömning att det fortfarande finns ett hot mot den allmänna ordningen och den inre säkerheten i Sverige.

SR - 06 nov 15 kl. 20:21

FP och M kräver inre gränskontroll

Både Moderaterna och Folkpartiet vill införa inre gränskontroller i Sverige. Partierna anser att det stora antalet flyktingar utgör ett allvarligt hot mot den inre säkerheten..

Regeringen - 10 nov 17 kl. 16:06

Gränskontroller vid inre gräns förlängs

Regeringen har beslutat om gränskontroll vid den inre gränsen i ytterligare sex månader, fram till och med den 11 maj 2018. Beslutet är fattat med stöd av den EU-gemensamma lagstiftningen och utifrån regeringens bedömning att det fortsatt finns ett hot mot den allmänna ordningen och den inre säkerheten..

Regeringen - 03 maj 18 kl. 12:30

Gränskontroller vid inre gräns förlängs

Regeringen har beslutat om gränskontroll vid den inre gränsen i ytterligare sex månader, fram till och med den 11 november 2018. Beslutet är fattat med stöd av den EU-gemensamma lagstiftningen och utifrån regeringens bedömning att det fortsatt finns ett hot mot den allmänna ordningen och den inre säkerheten..

Skånskan - 02 jul 18 kl. 10:28

Polisen utökar inre gränskontrollerna

Den återinförda gränskontrollen utökas från och med 2 juli till flera hamnar och flygplatser, däribland Malmö Airport och Ystads hamn.Sedan november 2015 har Sverige haft tillfälligt återinförda gränskontroller vid inre gräns. Från och med i dag utökas gränskontrollerna till bland annat Ystads hamn och Malmö Airport efter att regeringen beslutat att fortsätta kontrollerna då de bedömer att det finns ett hot mot den allmänna ordningen och inre säkerheten, skriver polisen på sin hemsida.

SVT - 02 jul 18 kl. 13:11

Nu börjar nya inre gränskontroller gälla

”Ett hot mot den allmänna ordningen och inre säkerheten”, så låter regeringens motivering till att polisens inre gränskontroller nu utökas. Nytt från nu är att även fler flygplatser och hamnar kommer att påverkas..

Sydsvenskan - 08 nov 18 kl. 12:52

Förlängd inre gränskontroll i Sverige

Den inre gränskontrollen förlängs med tre månader, har regeringen beslutat. Bedömningen är att det fortsatt finns ett hot mot "den allmänna ordningen och den inre säkerheten i Sverige", skriver regeringen i ett pressmeddelande. Terrornivån är fortsatt f.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Myhrer: ”Jag ska snacka med tidtagarna”

André Myhrer hade ett tungt första åk i VM-slalomen i Åre. OS-guldmedaljören är 2,28 efter ledande Marcel Hirscher.    – Allt är möjligt, allt kan hända i slalom.

DN - 2 timmar sedan

Riksväg mot Norrköping avstängd efter bussolycka

En buss med 22 personer i körde av vägen på riksväg 51 vid Hallsberg omkring 10.20-tiden på söndagen. Vägen är avstängd åt bägge hållen och det är stopp i trafiken.

DN - 3 timmar sedan

Dolly Style-skaparna kritiseras i dokumentär

Dolly Style åkte ut ur Melodifestivalen i lördags – men gruppens trio tog beskedet med ro, eftersom de snart ska ut på turné. Frågan är om de vet vad de ger sig in på, för nu riktas kritik mot gruppens ledarskap, Emma Nors och Palla Hammarlund som står bakom Dolly Styles låtar och management, skriver SVT Nyheter..

DN - 4 timmar sedan

V ska inte driva EU-utträde i valet

Vänsterpartiet ska inte driva kravet att Sverige ska lämna EU i valet till EU-parlamentet. Det beslutades på partiets EU-valkonferens i Norrköping..

DN - 6 timmar sedan

Herr B: Jag var tuff en gång – nu måste jag få be om ursäkt

Kåseri. Nej, kära samtid, det är inte fult att ångra sig, och det är inte tufft att låta bli att be om ursäkt. Det menar Herr B som själv, i och för sig, bara ångrar två saker: allt han sagt och allt han gjort.

DN - 7 timmar sedan

Trump: Vi lämnar Syrien – Europa får ta terroristerna

I en serie Twittermeddelanden natten till söndagen slår USA:s president Donald Trump fast att man besegrat IS-kalifatet och drar sig ur Syrien. Samtidigt uppmanar han de Europeiska länderna att ta över 800 terrorister som USA tagit till fånga, och ställa dem in för rätta. .

DN - 13 timmar sedan

Man död efter skjutning i Uppsala

En man i 60-årsåldern han skjutits till döds i Uppsala på lördagskvällen.  – Vi har ingen gripen eller frihetsberövad i ärendet, säger Linda Wideberg, presstalesperson på polisen i region Mitt..

DN - 16 timmar sedan

Forskare: Självutnämnda ”hälsoexperter” ger felaktiga råd om kost

Tillsätt en oberoende aktör med bred vetenskaplig kompetens att granska innehållet i hälsoböcker som utger sig för att vara baserade på forskning och vetenskap. Det föreslår fyra medicinforskare.  ”Många böcker om kost och hälsa innehåller så allvarliga felaktigheter att det kan påverka människors beteende och hälsa negativt”, skriver forskarna.

DN - 17 timmar sedan

Örebros stjärnvärvning: ”Jag vet inte var jag ska sova”

Örebros stjärnvärvning målvakt Jhonas Enroth satt på Hovets läktare när hans nya lag tog den andra segern på två dagar mot Djurgården. Segersiffrorna i lördagens match blev 2–0. – Det har varit en lång dag.

DN - 18 timmar sedan

Dammsugarbedragare slår till mot äldre

En äldre man blev uppringd av en person som utgav sig för att arbeta för ett elektronikföretag och skulle byta filter i dammsugaren. Kort därefter dök en okänd man upp, bytte filtret och tog betalt med en kortläsare.  Senare upptäckte den äldre mannen att flera tusen kronor saknades från hans konto.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.