DN > Inrikes

Thursday, 20 September, 05:40

DN - 18 dec 15 kl. 17:04

Rikspolischefen: Inre säkerheten inte hotadInom polisen har ett internt brev från rikspolischef Dan Eliasson väckt känslor. Både på fältet och i chefsled har Eliassons obekymrade tonläge tolkats som att han tonar ned allvaret i flyktingkrisen. Rikspolischefen kommenterar brevet med ett konstaterande om att Sveriges inre säkerhet fortfarande inte är allvarligt hotad..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Dan Eliasson, Eliassons, Sveriges

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rikspolischefen, Inre, säkerheteninte , hotad
Regeringen - 20 jun 16 kl. 10:38

Uppdrag att utvärdera effekterna av tillämpningen av förordningen om vissa identitetskontroller vid allvarlig fara för den allmänna ordningen eller den inre säkerheten i landet

Regeringen uppdrar åt länsstyrelserna, Migrationsverket, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Polismyndigheten, Socialstyrelsen och Trafikanalys att var och en inom sitt verksamhetsområde utvärdera effekterna av tillämpningen av förordningen (2015:1074) om vissa identitetskontroller vid allvarlig fara för den allmänna ordningen eller den inre säkerheten i landet, som har meddelats med stöd av lagen (2015:1073) om särskilda åtgärder vid allvarlig fara för den allmänna ordningen eller den inre säkerheten i landet..

YLE - 27 mar 13 kl. 14:13

Räsänen: Rambeslutet stärker den inre säkerheten

Enligt inrikesminister Päivi Räsänen stärker regeringens rambeslut den inre säkerheten. Beslutet säkerställer tillräcklig finansiering med tanke på beredskapen inför den ökande gränstrafiken vid östgränsen och bekämpningen av terrorism, anser hon. - Det är nu möjligt göra långsiktiga planer för hur man bereder sig på den ökande gränstrafiken vid östgränsen.

YLE - 08 sep 16 kl. 18:32

Hotad säkerhet i ny polisbok

Den pensionerade polisöverdirektören Mikko Paatero håller fast vid att det finns en oroväckande organisering bland asylsökande på Finlands flyktingförläggningar - och att det officiella Finland tonar ner hoten. Mikko Paatero presenterade i dag en bok om Finlands sviktande säkerhet, där han utvecklar tidigare resonemang. Det är självklart att de asylsökande organiserar sig.

SR - 06 nov 15 kl. 20:21

FP och M kräver inre gränskontroll

Både Moderaterna och Folkpartiet vill införa inre gränskontroller i Sverige. Partierna anser att det stora antalet flyktingar utgör ett allvarligt hot mot den inre säkerheten..

Regeringen - 10 nov 17 kl. 16:06

Gränskontroller vid inre gräns förlängs

Regeringen har beslutat om gränskontroll vid den inre gränsen i ytterligare sex månader, fram till och med den 11 maj 2018. Beslutet är fattat med stöd av den EU-gemensamma lagstiftningen och utifrån regeringens bedömning att det fortsatt finns ett hot mot den allmänna ordningen och den inre säkerheten..

Regeringen - 03 maj 18 kl. 12:30

Gränskontroller vid inre gräns förlängs

Regeringen har beslutat om gränskontroll vid den inre gränsen i ytterligare sex månader, fram till och med den 11 november 2018. Beslutet är fattat med stöd av den EU-gemensamma lagstiftningen och utifrån regeringens bedömning att det fortsatt finns ett hot mot den allmänna ordningen och den inre säkerheten..

Skånskan - 02 jul 18 kl. 10:28

Polisen utökar inre gränskontrollerna

Den återinförda gränskontrollen utökas från och med 2 juli till flera hamnar och flygplatser, däribland Malmö Airport och Ystads hamn.Sedan november 2015 har Sverige haft tillfälligt återinförda gränskontroller vid inre gräns. Från och med i dag utökas gränskontrollerna till bland annat Ystads hamn och Malmö Airport efter att regeringen beslutat att fortsätta kontrollerna då de bedömer att det finns ett hot mot den allmänna ordningen och inre säkerheten, skriver polisen på sin hemsida.

SVT - 02 jul 18 kl. 13:11

Nu börjar nya inre gränskontroller gälla

”Ett hot mot den allmänna ordningen och inre säkerheten”, så låter regeringens motivering till att polisens inre gränskontroller nu utökas. Nytt från nu är att även fler flygplatser och hamnar kommer att påverkas..

YLE - 03 okt 14 kl. 16:01

”Försvaret inte elementärt för säkerheten”

I dagens debatt Slaget efter tolv sade fredsförbundets Laura Lodenius att hälsovård, socialvård och arbetsplatser är viktigare för ett lands säkerhet än försvaret. Thomas Blomqvist som hör till dem som förordar höjda försvarsanslag gav henne delvis rätt. En parlamentarisk arbetsgrupp föreslår att försvarsanslagen stegvis ökas med 150 miljoner euro per år fram till år 2020.

SR - 06 okt 17 kl. 03:00

Tidslinje: Rikspolischefen, IT-säkerheten och lönesystemet

Den senaste månaden har Ekot och P4 Stockholm kommit med en rad avslöjanden kring hur  Rikspolischef Dan Eliasson beslutat att ge ett privat företag åtkomst till hemlig information utan att använda godkänd kryptering. Här är hela historien i form av en tidslinje..

Fler nyheter från DN

DN - 11 timmar sedan

Två personer skjutna i Örebro

Två män har skjutits i Örebro, uppger polisen..

DN - 13 timmar sedan

Kommunalmedlemmar uppmanades rösta på SD – med förtroendevalds stulna identitet

Hundratals Kommunalmedlemmar på Lidingö mottog på lördagen innan valet ett mejl där de uppmanades att rösta på Sverigedemokraterna. Meddelandet var utformat så att det ser ut att komma från fackföreningens förtroendevalda David Sriwanat, men så var inte fallet.  – De tar inte bara mitt namn utan tar förtroendevaldas ställning ned i smutsen, säger han till DN..

DN - 14 timmar sedan

Elev misstänkt för våldtäkt mot lärare – begärs häktad

En elev på en skola i Jönköpings län begärs häktad misstänkt på sannolika skäl för våldtäkt mot en lärare. Det misstänkta brottet ska ha skett i skolan, uppger polisen. .

DN - 18 timmar sedan

Delar av Migrationsverkets återvändandearbete pausat på grund av GDPR-miss

Migrationsverkets insatser för att få personer som fått avslag på sin asylansökan att frivilligt lämna Sverige har delvis stoppats. Detta på grund av att arbetet inte anpassats efter dataskyddslagstiftningen GDPR..

DN - Igår: 20:37

Sannolikt fler felaktigt dömda i svenska fängelser

Det finns med största sannolikhet felaktig dömda i Sverige som inte har fått en ny chans. Den slutsatsen dras i en ny vetenskaplig artikel. Doktoranden Moa Lidén har studerat hur många dömda som har ansökt om resning i Sverige och hur få av dem som lyckas.

DN - Igår: 20:49

Skottskadad vittnade om vild skjutning – ljög

En kvinna som skottskadades i Nättraby utanför Karlskrona i april ljög om hur hon blivit skjuten, rapporterar Blekinge Läns Tidning..

DN - Igår: 14:03

Cyklist dödad i lastbilskrock i Växjö

En cyklist har omkommit i Växjö efter en kollision med en lastbil, skriver polisen på sin hemsida. Olyckan inträffade vid lunchtid och de närmare omständigheterna är inte kända..

DN - Igår: 08:14

Ny studie: Sverige bäst för global utveckling

Sverige är bäst i världen på att bidra till en positiv utveckling i världens utvecklingsländer. Det slår den amerikanska tankesmedjan CGD fast i en ny rapport. En stark migrationspolitik anges som ett av skälen..

DN - I förrgår: 19:22

Smugglade tolv ton snus över gränsen

Åtta personer misstänks för att ha smugglat över tolv ton snus från Sverige till Finland mellan åren 2016–2018, skriver den finska tullen i ett pressmeddelande. Tullen uppskattar den uteblivna punktskatten till cirka 4,6 miljoner euro..

DN - I förrgår: 12:26

Gotlands elnät döms ut: ”Sämsta jag har sett”

Gotlands ledningsnät för el döms ut helt i en ny besiktning, skriver helagotland.se. – Det här är det sämsta jag har sett, säger besiktningsman Jens Hellström till tidningen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.