DN > Inrikes

Tuesday, 20 November, 23:25

DN - 18 dec 15 kl. 17:04

Rikspolischefen: Inre säkerheten inte hotadInom polisen har ett internt brev från rikspolischef Dan Eliasson väckt känslor. Både på fältet och i chefsled har Eliassons obekymrade tonläge tolkats som att han tonar ned allvaret i flyktingkrisen. Rikspolischefen kommenterar brevet med ett konstaterande om att Sveriges inre säkerhet fortfarande inte är allvarligt hotad..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Dan Eliasson, Eliassons, Sveriges

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rikspolischefen, Inre, säkerheteninte , hotad
Regeringen - 20 jun 16 kl. 10:38

Uppdrag att utvärdera effekterna av tillämpningen av förordningen om vissa identitetskontroller vid allvarlig fara för den allmänna ordningen eller den inre säkerheten i landet

Regeringen uppdrar åt länsstyrelserna, Migrationsverket, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Polismyndigheten, Socialstyrelsen och Trafikanalys att var och en inom sitt verksamhetsområde utvärdera effekterna av tillämpningen av förordningen (2015:1074) om vissa identitetskontroller vid allvarlig fara för den allmänna ordningen eller den inre säkerheten i landet, som har meddelats med stöd av lagen (2015:1073) om särskilda åtgärder vid allvarlig fara för den allmänna ordningen eller den inre säkerheten i landet..

YLE - 27 mar 13 kl. 14:13

Räsänen: Rambeslutet stärker den inre säkerheten

Enligt inrikesminister Päivi Räsänen stärker regeringens rambeslut den inre säkerheten. Beslutet säkerställer tillräcklig finansiering med tanke på beredskapen inför den ökande gränstrafiken vid östgränsen och bekämpningen av terrorism, anser hon. - Det är nu möjligt göra långsiktiga planer för hur man bereder sig på den ökande gränstrafiken vid östgränsen.

YLE - 08 sep 16 kl. 18:32

Hotad säkerhet i ny polisbok

Den pensionerade polisöverdirektören Mikko Paatero håller fast vid att det finns en oroväckande organisering bland asylsökande på Finlands flyktingförläggningar - och att det officiella Finland tonar ner hoten. Mikko Paatero presenterade i dag en bok om Finlands sviktande säkerhet, där han utvecklar tidigare resonemang. Det är självklart att de asylsökande organiserar sig.

Skånskan - 08 nov 18 kl. 14:01

Regeringen förlänger inre gränskontrollerna

SKÅNE Regeringen förlänger den inre gränskontrollen med ytterligare tre månader.Beskedet kom vid lunchtid under torsdagen.
Enligt regeringen baseras beslutet på regeringens bedömning att det fortfarande finns ett hot mot den allmänna ordningen och den inre säkerheten i Sverige.

SR - 06 nov 15 kl. 20:21

FP och M kräver inre gränskontroll

Både Moderaterna och Folkpartiet vill införa inre gränskontroller i Sverige. Partierna anser att det stora antalet flyktingar utgör ett allvarligt hot mot den inre säkerheten..

Regeringen - 10 nov 17 kl. 16:06

Gränskontroller vid inre gräns förlängs

Regeringen har beslutat om gränskontroll vid den inre gränsen i ytterligare sex månader, fram till och med den 11 maj 2018. Beslutet är fattat med stöd av den EU-gemensamma lagstiftningen och utifrån regeringens bedömning att det fortsatt finns ett hot mot den allmänna ordningen och den inre säkerheten..

Regeringen - 03 maj 18 kl. 12:30

Gränskontroller vid inre gräns förlängs

Regeringen har beslutat om gränskontroll vid den inre gränsen i ytterligare sex månader, fram till och med den 11 november 2018. Beslutet är fattat med stöd av den EU-gemensamma lagstiftningen och utifrån regeringens bedömning att det fortsatt finns ett hot mot den allmänna ordningen och den inre säkerheten..

Skånskan - 02 jul 18 kl. 10:28

Polisen utökar inre gränskontrollerna

Den återinförda gränskontrollen utökas från och med 2 juli till flera hamnar och flygplatser, däribland Malmö Airport och Ystads hamn.Sedan november 2015 har Sverige haft tillfälligt återinförda gränskontroller vid inre gräns. Från och med i dag utökas gränskontrollerna till bland annat Ystads hamn och Malmö Airport efter att regeringen beslutat att fortsätta kontrollerna då de bedömer att det finns ett hot mot den allmänna ordningen och inre säkerheten, skriver polisen på sin hemsida.

SVT - 02 jul 18 kl. 13:11

Nu börjar nya inre gränskontroller gälla

”Ett hot mot den allmänna ordningen och inre säkerheten”, så låter regeringens motivering till att polisens inre gränskontroller nu utökas. Nytt från nu är att även fler flygplatser och hamnar kommer att påverkas..

Sydsvenskan - 08 nov 18 kl. 12:52

Förlängd inre gränskontroll i Sverige

Den inre gränskontrollen förlängs med tre månader, har regeringen beslutat. Bedömningen är att det fortsatt finns ett hot mot "den allmänna ordningen och den inre säkerheten i Sverige", skriver regeringen i ett pressmeddelande. Terrornivån är fortsatt f.

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

Polisfacket larmar: Chefer utreder sig själva

Ett antal polisanställda i Norrbotten har anmält flera mellanchefer för kränkning. Men i stället för att utredas av överordnad har mellancheferna, enligt facket, själva fått utreda fallen. Facket har anmält saken till Arbetsmiljöverket..

DN - 4 timmar sedan

Brå: Var tionde kvinna uppger att de utsatts för sexualbrott

Allt fler kvinnor uppger att de utsatts för sexualbrott. Enligt ny statistik från Brottsförebyggande rådets Nationella trygghetsundersökning anger fler än var tionde kvinna att de utsatts under 2017..

DN - 8 timmar sedan

Åklagare förlorar ärende om SD-politiker efter jävutredning

Åklagaren som åtalade en SD-politiker för hets mot folkgrupp – och anmäldes för jäv av politikern – förlorar handläggningen av ärendet efter beslut från en överåklagare. Men åtalsbeslutet står fast och rättegång mot sverigedemokraten väntar..

DN - 11 timmar sedan

Esa Teittinen beviljas förtidsersättning på 4,5 miljoner kronor

Esa Teittinen beviljas 4,5 miljoner i ersättning av Justitiekanslern, rapporterar nyhetsbyrån Siren. Summan är en förskottsbetalning och JK ska senare ta ställning till hela Esa Teittinens anspråk på skadestånd..

DN - 17 timmar sedan

Ombud larmar om migränattacker på barnsjukhus

De fackliga skyddsombuden på intensiven vid Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg larmar om att medicinsk gas gör anställda sjuka, skriver Göteborgs-Posten..

DN - Igår: 20:33

Skottlossning i Västra Frölunda – hylsor har hittats

Polisen får larm om misstänkt skottlossning i Västra Frölunda i Göteborg.  – Vi har precis hittat hylsor på platsen, vilket bekräftar att skottlossning har ägt rum, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i Göteborg..

DN - Igår: 16:27

Åklagaren: Vi har inte fått fram några motiv alls

En 16-årig pojke åtalas för det uppmärksammade mordet på en hemlös man i Huskvarna. Det stod klart när åklagare Linda Schön på måndagen presenterade utredningen på en pressträff i polishuset i Jönköping..

DN - Igår: 15:23

Bankkontor i Malmö utrymt efter hot

Ett misstänkt hot mot ett bankkontor fick personal att evakuera lokalen.  – De har tagit emot ett hot som har ringts in, säger Calle Persson, polisens presstalesperson i Skåne län. .

DN - Igår: 13:45

Protester mot planerad tvångsutvisning till Afghanistan

I dag väntas ett flertal personer tvångsutvisas till Afghanistan. Bland de som fått besked om att åka finns 23-årige småbarnspappan Yahya. – Varje sekund tänker jag på min flickvän och mitt barn, säger han..

DN - Igår: 09:13

Totalstopp i tågtrafiken i Helsingborg

En nedriven kontaktledning orsakar totalstopp i tågtrafiken genom Helsingborg på måndagsmorgonen. Sträckan mellan Halmstad och Malmö lappas med ersättningsbussar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.