Cornucopia > Ekonomi

Friday, 20 September, 09:26

Cornucopia - 18 dec 15 kl. 14:23

Regeringen byter fot - nu ska utgiftstaket hållasRegeringen byter nu fot, mindre än en vecka sedan finansminister Magdalena Andersson (s) sade i Ekots lördagsintervju att regeringen nu skulle låna pengar istället för att följa utgiftstaket. Nu ska man hålla utgiftstaket och behöver minska utgifterna med 19 miljarder SEK nästa år rapporterar Bonnier/DN.

I lördags hette det i Ekots lördagsintervju att framtida reformer ska ske utan finansiering, och att pengarna ska lånas. Nu pratar Magdalena Andersson istället om att utgiftstaket gäller och ska hållas.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Magdalena Andersson, Ekots, SEK, BonnierDN, TT, RiksbankDe, Anderssons, BNP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, byter, fotnu ska , utgiftstaket, hållas
Dagen - 02 feb 15 kl. 18:00

Slopat vårdnadsbidrag när Folkpartiet byter fot

Vårdnadsbidraget ryker när Folkpartiet byter fot i riksdagen. Ett stort nederlag för Kristdemokraterna, som haft bidraget som sin hjärtefråga.Nu riskerar den tidigare så enade Alliansen att splittras ännu mer..

SvD - 09 maj 16 kl. 07:09

Trump byter fot – vill ha högre skatter

Donald Trump byter fot när det gäller skattemoralen i USA. – Jag är villig att betala mer och de rika är villiga att betala mer i skatt, sade Donald Trump på söndagen..

DN - 27 mar 17 kl. 11:03

Peter Eriksson byter fot om bullret

Bostadsminister Peter Eriksson byter fot och går med på att mjuka upp reglerna för buller vid bostäder. Det är ett krav som den borgerliga oppositionen länge har drivit för att möjliggöra mer byggande..

Affärsvärlden - 27 aug 18 kl. 08:04

Börsveckan byter fot i kosmetikabolaget

Börsveckan byter fot gällande tre aktier i veckans utgåva..

Affärsvärlden - 23 apr 19 kl. 15:06

Börsplus byter fot i kursrusaren

SvD Börsplus byter fot vad gäller aktieråden för Raketech och Medfield..

YA - 03 mar 16 kl. 14:53

Regeringen byter ut delar av KI:s styrelse

Regeringen byter ut delar av Karolinska institutets styrelse, som en följd av skandalerna kring kirurgen Paolo Macchiarini, uppger Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, för TT.(TT).

Sydsvenskan - 27 apr 18 kl. 13:43

Regeringen byter ut Försäkringskassans chef

Regeringen byter generaldirektör för Försäkringskassan. Ann-Marie Begler får oväntat lämna sitt uppdrag efter tre år. Socialminister Annika Strandhäll (S) bekräftade uppgifterna vid en pressträff.

Helsingborgs Dagblad - 27 apr 18 kl. 13:43

Regeringen byter ut Försäkringskassans chef

Regeringen byter generaldirektör för Försäkringskassan. Ann-Marie Begler får oväntat lämna sitt uppdrag efter tre år. Socialminister Annika Strandhäll (S) bekräftade uppgifterna vid en pressträff.

GöteborgsPosten - 27 apr 18 kl. 14:45

Regeringen byter ut Försäkringskassans chef

Regeringen byter generaldirektör för Försäkringskassan. Ann-Marie Begler får oväntat lämna sitt uppdrag efter tre år..

UNT - 27 apr 18 kl. 14:44

Regeringen byter ut Försäkringskassans chef

Regeringen byter generaldirektör för Försäkringskassan..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

Nytt börsrekord på Stockholmsbörsen - zombieföretagen jublar

"Braaaains!" - anonymt zombieföretagMedan de amerikanska räntemarknaderna har stora problem och krävt dagliga repor på 75 miljarder dollar från Federal Reserve slog Stockholmsbörsen rekord under gårdagen.Stockholmsbörsens OMXSPI.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Valueguard: Lägenhetspriserna säsongsmässigt ner

Lägenhetspriserna föll säsongsmässigt i augusti, undantaget i Göteborg. Detta enligt Valueguards siffror, som publicerades idag.Lägenhetspriserna föll säsongsmässigt i augusti.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Påminnelse: Författarföreläsning Göteborg-Kärra bibliotek ikväll torsdag 18-19

Kort påminnelse. Jag håller en författarföreläsning om mina böcker på Kärra bibliotek på Hisingen i Göteborg ikväll klockan 18:00 till 19:00. Jag tar med mig böcker för den som vill köpa ett signerade exemplar.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Oscar Properties Norra Tornen - ytterligare två våningar på en månad

Sedan förra inlägget den 12:e augusti har ytterligare två våningar byggts på Oscar Properties projekt Norra Tornen Helix. Man får hoppas att det kommer gå lite snabbare om inflyttning ska påbörjas till våren 2020.
Nio bostadsvåningar.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Industriutbyggnad stoppad i Ystad på grund av elnätbrist

Bolaget Polykemi i Ystad skrotar planerna på en utbyggnad, eftersom det inte finns elnätkapacitet. Bolagets VD säger att läget "för tankarna till situationen i U-länder".  Tidigast 2026 väntas elnätkapaciteten till Skåne vara ikapp, givet att tidplaner håller.

Cornucopia - Igår: 08:21

Federal Reserve sänkte styrräntan - svenska kronan föll

Igår kväll sänkte den amerikanska centralbanken Federal Reserve sin styrränta med 0.25 procentenheter. Resultatet blev det kontraintuitiva att den svenska kronan föll, eftersom snart ingen längre tror på Riksbankens påståenden om höjd svensk reporänta mot slutet av året.

Cornucopia - Igår: 07:47

Sverige har nu EU:s femte högsta arbetslöshet

Regeringen har nu övergivit det tidigare målet att ha EU:s lägsta arbetslöshet. Sverige är nu på plats #24 av EU:s 28 medlemsländer, där endast Frankrike, Italien, Spanien och Grekland har högre arbetslöshet. Detta trots att den svenska valutan är i fritt fall och borde hjälpt svenska jobb.

Cornucopia - Igår: 17:47

Saudi-Arabien: "Angreppet otvetydigt sponsrat av Iran"

Saudi-Arabiens försvarsdepartement har hållit en presskonferens om angreppet mot oljeanläggningen Abqaiq. Man konstaterar att angreppet kom från norr och inte Jemen, omfattade 18 deltavingade UAV:er och sju kryssningsrobotar, och att det "otvetydigt var sponsrat av Iran" även om man inte vågar peka ut Iran fullt ut, av antagligen diplomatiska skäl.
Amerikanska robotar.

Cornucopia - Igår: 13:52

Uppgifter: Saudi-Arabien tar hem miljardbelopp från USA-marknaderna - Fed injicerar 72 miljarder

Enligt mäklarfirman Natalliance Securities  håller Saudi-Arabien på att ta hem mångmiljardbelopp från de amerikanska marknaderna för att stödja den egna ekonomin efter att landets oljeproduktion mer än halverats. Den amerikanska centralbanken Federal Reserve gör i det dolda en nattlig kvantitativ lättnad (eng quantitative easing, QE) via en repa på 72 miljarder dollar för att hindra en marknadskrasch och att räntan och dollarkursen exploderar.
Dollarbullen.

Cornucopia - Igår: 11:19

Föreläsning och boksignering i Göteborg: Kärra bibliotek i morgon torsdagen 19:e september 18:00 - 19:00

I morgon torsdagen den 19:e september 18:00 - 19:00  håller jag en författarföreläsning och signerar böcker på Kärra bibliotek i Göteborg. Vi ses där!Fallet av Lars Wilderäng.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.