YLE > Finland

Thursday, 25 April, 19:47

YLE - 18 dec 15 kl. 05:02

Stort missnöje med Attendos vård i RaseborgDet förekommer brister på Attendos äldreboenden i Raseborg. Staden klagar på personalbrist. Anhöriga säger att det är smutsigt och ont om mat. Attendo är av annan åsikt. Personalbristen vid det resurserade äldreboendet Villa Stella i Ekenäs har varit ett ständigt problem sedan Attendo tog över vården av äldre med demens för två år sedan.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Attendos, Raseborg, Villa Stella, Ekenäs, Attendo, Moeds, Kyllikki Bengtström, Gammelboda, Moed Enligt Moed, Bengtström, Moed, Folkhälsans, Blomsterhemmet, Juanita Moed, Pajunen De, Jeanette Pajunen, Pajunen, Minna Almark, Det, Lauri Korkeaoja, Finlands, Supers, Villa Pentby Enligt Korkeaoja, Attendokritiska, Villa Pentby Det, Villa Pentby, Karis, Korkeaoja, Raseborgs, Korekaoja, Attendo Raseborg, Tyvene

Dela artikeln

119 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stort, missnöjemed , Attendos, vårdi , Raseborg
Alliansfritt Sverige - 02 aug 14 kl. 13:39

Missförhållanden tycks vara en central del av Attendos affärsidé

 Det går helt uppenbart att skriva hur mycket som helst om Attendo. Helsingborgs Dagblad har idag flera uppslag om uppenbara brister hos Attendo. Låt oss gå igenom dem en i taget.

YLE - 05 maj 17 kl. 10:31

Attendos centralkök i Hangö prickas - tvångsåtgärder föreslås

Miljöhälsomyndigheterna riktar skarp kritik mot centralköket vid Attendos vårdhem Källan i Hangö. Köket lagar mat till över hundra äldre per dag i Hangö, Ekenäs och Karis. Inspektörer konstaterar att köket i Källan lider av både utrymmes- och utrustningsbrist och i viss mån personalbrist.

SvD - 30 nov 15 kl. 08:24

Stort intresse för Attendos börsnotering

Intresset för Attendos börsnotering har varit mycket stort, både bland institutionella investerare i Sverige och internationellt, samt bland allmänheten i Sverige..

PrivataAffärer - 30 nov 15 kl. 08:14

Rekordstort intresse för Attendos aktier

Intresset för Attendos börsnotering har varit mycket stort, både bland institutionella investerare i Sverige och internationellt, samt bland allmänheten i Sverige....

YLE - 25 apr 17 kl. 12:00

Regionförvaltningsverket kritiserar Attendos vårdhem Källan i Hangö

För lite personal nattetid och dålig hygien på vårdhemmet Källan i Hangö. De är brister som Regionförvaltningsverket i Södra Finland lyfter fram i sin granskning av verksamheten vid Källan. Personalen inom ambulansverksamheten i Västnyland hade redan en längre tid diskuterat verksamheten vid vårdhemmet Källan.

Kristianstadsbladet - 17 okt 12 kl. 09:25

Hundratals kackerlackor i ABK-lägenhet

Foto: Scanpix
I lägenheten upptäcktes hundratals kackerlackor. Nu kräver kommunen att Attendo Kundval utreder vad som hänt hos deras tidigare kund.
?

SmålandsPosten - 11 nov 14 kl. 06:21

Asylsökande flyttar från Visjön

Dålig vattenförsörjning, uppstramade regler om matordning och protester mot det. Efter en konflikt med Attendos platsledning i Kosta åkte 30 syrier till Migrationsverket i Alvesta och begärde att få flytta.
- Det är väldigt svårt att reda ut motsättningarna.

YLE - 26 feb 16 kl. 05:42

Vapenvila mellan Raseborg och Attendo

Det har blivit mycket bättre, uppger vårdbolaget Attendo. Vi har kommit överens om vissa saker men det gäller endast Villa Stella, inte Villa Pentby, säger staden Raseborg. Det har nu gått några månader sedan det krisade till sig mellan staden och vårdbolaget.

YLE - 08 sep 17 kl. 13:14

Social- och hälsovårdsfacket: Vårdbolagen gör vinst genom att skära ner på personal

Privatiseringen av vårdreformen har diskuterats vitt och brett i Åboland på sistone. Men hur påverkas de anställda när vården privatiseras? Tidigare i veckan blev det klart att vårdbolagen Attendo och Esperi Care lämnat in anbud åt kommunen.

Alliansfritt Sverige - 18 mar 14 kl. 14:18

Attendo offrar omsorgkvalité och personal för att rädda vinst -igen

Som ni vet har inte Attendo tidigare fått någon kritik över att vara ett bolag vars stora intresse är att plocka ut stora vinster så ägarna får mer över i plånboken. Och detta utan att det sker på bekostnad av kvalitén omsorgen. Skoja.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

SPT: Kyrkpressens chefredaktör fick gå på grund av påfrestningar inom organisationen

Kyrkpressen utgivare Fontana Media meddelade i april att tidningen chefredaktör och vd för Fontana Media May Wikström avgår. I bakgrunden fanns ekonomiska utmaningar och påfrestningar inom organisationen, säger styrelseordförande Hans Boije till nyhetsbyrån SPT..

YLE - 2 timmar sedan

Militärövning orsakade markbrand i Syndalen – elden tog fart på nytt på natten

En övning med granatkastare gav upphov till en brand på Försvarsmaktens område i Syndalen i Hangö. Räddningsverket ryckte ut två gånger till platsen..

YLE - 2 timmar sedan

Ensto inleder samarbetsförhandlingar - berör 70 anställda

Ensto-koncernen inleder samarbetsförhandlingar på fredag. Hur många jobb som är hotade är inte klarlagt..

YLE - 5 timmar sedan

Tekniska chefen i Ingå: Tidtabellen håller - kajkanten klar till båtsäsongens början

Enligt den ursprungliga tidtabellen skall man kunna ta i bruk kajen den 15 maj. Den tidtabellen ser ut att hålla, säger Peter Bergman som är teknisk chef i Ingå..

YLE - 6 timmar sedan

"Ni är inte här för att bredda klyftorna utan för att minska dem" - president Niinistö öppnade riksmötet och betonade sämja i sitt tal

Republikens president Sauli Niinistö betonade sämja och sammanhållning i sitt tal inför riksdagen, då han öppnade riksmötet 2019 på torsdag..

YLE - 6 timmar sedan

1 500 SAS-piloter hotar med strejk - men endast få flyg till och från Finland drabbas

Alla resenärer som har bokat SAS-biljetter till fredag, lördag eller söndag erbjuds möjlighet att gratis boka om sina biljetter. Från midnatt kan 1 500 piloter i Sverige, Norge och Danmark gå i strejk..

YLE - 11 timmar sedan

President Niinistö öppnade riksmötet 2019 - Svenska Yle sänder direkt kl. 13.25

Republikens president Sauli Niinistö har öppnat riksmötet 2019. Svenska Yle direktsänder från riksdagen med svenskt referat..

YLE - 6 timmar sedan

Yle förnyar sin verksamhet i höst - Svenska Yle påverkas inte direkt

Yle förnyar sin verksamhet hösten 2019. Vd Merja Ylä-Anttila uppger att Yle måste förnyas för att kunna betjäna finländarna på bästa möjliga sätt även i framtiden. För Svenska Yles del blir det inga direkta förändringar..

YLE - 7 timmar sedan

Ida Sulin blir Kommunförbundets nya direktör för svenska och internationella ärenden

Kommunförbundets styrelse har utsett Ida Sulin till direktör för svenska och internationella ärenden. Sulin efterträder Kristina Wikberg..

YLE - 8 timmar sedan

Oljeläckan i Hangö: Oljebommar i bruk vid stränderna för säkerhets skull

Största delen av hydrauloljan som läckte ut från en mobilkran i Hangö hamn nådde aldrig havet. Oljan i havet har åtgärdats med hjälp av oljebommar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.