YLE > Finland

Monday, 19 November, 12:07

YLE - 18 dec 15 kl. 05:02

Stort missnöje med Attendos vård i RaseborgDet förekommer brister på Attendos äldreboenden i Raseborg. Staden klagar på personalbrist. Anhöriga säger att det är smutsigt och ont om mat. Attendo är av annan åsikt. Personalbristen vid det resurserade äldreboendet Villa Stella i Ekenäs har varit ett ständigt problem sedan Attendo tog över vården av äldre med demens för två år sedan.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Attendos, Raseborg, Villa Stella, Ekenäs, Attendo, Moeds, Kyllikki Bengtström, Gammelboda, Moed Enligt Moed, Bengtström, Moed, Folkhälsans, Blomsterhemmet, Juanita Moed, Pajunen De, Jeanette Pajunen, Pajunen, Minna Almark, Det, Lauri Korkeaoja, Finlands, Supers, Villa Pentby Enligt Korkeaoja, Attendokritiska, Villa Pentby Det, Villa Pentby, Karis, Korkeaoja, Raseborgs, Korekaoja, Attendo Raseborg, Tyvene

Dela artikeln

119 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stort, missnöjemed , Attendos, vårdi , Raseborg
Alliansfritt Sverige - 02 aug 14 kl. 13:39

Missförhållanden tycks vara en central del av Attendos affärsidé

 Det går helt uppenbart att skriva hur mycket som helst om Attendo. Helsingborgs Dagblad har idag flera uppslag om uppenbara brister hos Attendo. Låt oss gå igenom dem en i taget.

YLE - 05 maj 17 kl. 10:31

Attendos centralkök i Hangö prickas - tvångsåtgärder föreslås

Miljöhälsomyndigheterna riktar skarp kritik mot centralköket vid Attendos vårdhem Källan i Hangö. Köket lagar mat till över hundra äldre per dag i Hangö, Ekenäs och Karis. Inspektörer konstaterar att köket i Källan lider av både utrymmes- och utrustningsbrist och i viss mån personalbrist.

SvD - 30 nov 15 kl. 08:24

Stort intresse för Attendos börsnotering

Intresset för Attendos börsnotering har varit mycket stort, både bland institutionella investerare i Sverige och internationellt, samt bland allmänheten i Sverige..

PrivataAffärer - 30 nov 15 kl. 08:14

Rekordstort intresse för Attendos aktier

Intresset för Attendos börsnotering har varit mycket stort, både bland institutionella investerare i Sverige och internationellt, samt bland allmänheten i Sverige....

YLE - 25 apr 17 kl. 12:00

Regionförvaltningsverket kritiserar Attendos vårdhem Källan i Hangö

För lite personal nattetid och dålig hygien på vårdhemmet Källan i Hangö. De är brister som Regionförvaltningsverket i Södra Finland lyfter fram i sin granskning av verksamheten vid Källan. Personalen inom ambulansverksamheten i Västnyland hade redan en längre tid diskuterat verksamheten vid vårdhemmet Källan.

Kristianstadsbladet - 17 okt 12 kl. 09:25

Hundratals kackerlackor i ABK-lägenhet

Foto: Scanpix
I lägenheten upptäcktes hundratals kackerlackor. Nu kräver kommunen att Attendo Kundval utreder vad som hänt hos deras tidigare kund.
?

SmålandsPosten - 11 nov 14 kl. 06:21

Asylsökande flyttar från Visjön

Dålig vattenförsörjning, uppstramade regler om matordning och protester mot det. Efter en konflikt med Attendos platsledning i Kosta åkte 30 syrier till Migrationsverket i Alvesta och begärde att få flytta.
- Det är väldigt svårt att reda ut motsättningarna.

YLE - 26 feb 16 kl. 05:42

Vapenvila mellan Raseborg och Attendo

Det har blivit mycket bättre, uppger vårdbolaget Attendo. Vi har kommit överens om vissa saker men det gäller endast Villa Stella, inte Villa Pentby, säger staden Raseborg. Det har nu gått några månader sedan det krisade till sig mellan staden och vårdbolaget.

YLE - 08 sep 17 kl. 13:14

Social- och hälsovårdsfacket: Vårdbolagen gör vinst genom att skära ner på personal

Privatiseringen av vårdreformen har diskuterats vitt och brett i Åboland på sistone. Men hur påverkas de anställda när vården privatiseras? Tidigare i veckan blev det klart att vårdbolagen Attendo och Esperi Care lämnat in anbud åt kommunen.

Alliansfritt Sverige - 18 mar 14 kl. 14:18

Attendo offrar omsorgkvalité och personal för att rädda vinst -igen

Som ni vet har inte Attendo tidigare fått någon kritik över att vara ett bolag vars stora intresse är att plocka ut stora vinster så ägarna får mer över i plånboken. Och detta utan att det sker på bekostnad av kvalitén omsorgen. Skoja.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Församlingsvalet: Sjundeåborna röstade flitigast i Västnyland

Valdeltagandet i Sjundeå svenska församling var närmare 30 procent. Med den siffran var medlemmarna i Sjundeå svenska församling med bred marginal de flitigaste väljarna i Västnyland..

YLE - 5 timmar sedan

Har du allt i ordning? Raseborg börjar granska fasader och gårdsplaner årligen igen

Raseborg inför årliga gårdssyner igen. Staden beslutade tidigare att endast syna gårdsplaner och fasader vartannat år. Politiker och tjänstemän har fått flera anmälningar om ställen som borde granskas..

YLE - 1 timme sedan

Utrikesministeriet till Ryssland om gps-störningarna i Lappland: Agera ansvarsfullt

Utrikesministeriets statssekreterare Matti Anttonen har fört diskussioner med Rysslands ambassadör Pavel Kuznetsov kring de omtalade gps-störningarna. Anttonen uttryckte Finlands oro kring störningarna och deras farliga inverkan på civilflygtrafiken, och krävde att Ryssland ska agera ansvarsfullt..

YLE - 2 timmar sedan

Räcker kunderna till för alla köpcentra som byggs? Vi har granskat nya Redi i Fiskehamnen

Ett köpcentrum som saknar kunder - så beskriver en del av företagarna det nyöppnade köpcentret Redi i Fiskehamnen i Helsingfors..

YLE - 4 timmar sedan

Kyrkoherde tvingades bo i giftbyggnad och ska enligt initiativ ersättas för det, men ärendet har fastnat och förklarats hemligt: "Det har fått en helt tokig vändning"

Tidigare kyrkoherden i Kyrkslätt tvingades lämna allt han ägde i prästgården, vars inomhusluft är giftig. Ett initiativ till samfälligheten anser att kyrkoherden borde få en ersättning på 30 000 euro för förlorad egendom. På över ett år har ärendet inte gått framåt.

YLE - 5 timmar sedan

Har du allt i ordning? Raseborg börjar granska fasader och gårdsplaner igen

Raseborg inför gårdssyn efter att ha slopat den för ett år sedan. Politiker och tjänstemän har fått flera anmälningar om ställen som borde granskas..

YLE - 6 timmar sedan

Finnsementti och Nordkalk skapar stora mängder koldioxid: "En utmaning att minska på utsläppen"

Tittar man på Energimyndighetens sammanställning över bolag i Finland med de största koldioxidutsläppen år 2017 hittar man flera bolag som verkar i Åboland. Finnsementti, Nordkalk och Åbonejdens Energiproduktion finns alla med högt upp på listan..

YLE - 7 timmar sedan

Valdeltagandet i församlingsvalet 14,4 procent

8300 personer valdes till 384 församlingsråd. Ungefär hälften av dem är nya invalda..

YLE - 7 timmar sedan

Har vi något hav att simma i om 30 år? "Vi kan inte identifiera alla eventuella hot mot Östersjön"

Den gemensamma viljan bland Östersjöstaterna att arbeta för havet är så pass hög att vi torde gå mot rätt håll i fråga om övergödningen. Men det finns också andra hotbilder..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.