YLE > Finland

Saturday, 19 January, 13:09

YLE - 18 dec 15 kl. 05:02

Stort missnöje med Attendos vård i RaseborgDet förekommer brister på Attendos äldreboenden i Raseborg. Staden klagar på personalbrist. Anhöriga säger att det är smutsigt och ont om mat. Attendo är av annan åsikt. Personalbristen vid det resurserade äldreboendet Villa Stella i Ekenäs har varit ett ständigt problem sedan Attendo tog över vården av äldre med demens för två år sedan.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Attendos, Raseborg, Villa Stella, Ekenäs, Attendo, Moeds, Kyllikki Bengtström, Gammelboda, Moed Enligt Moed, Bengtström, Moed, Folkhälsans, Blomsterhemmet, Juanita Moed, Pajunen De, Jeanette Pajunen, Pajunen, Minna Almark, Det, Lauri Korkeaoja, Finlands, Supers, Villa Pentby Enligt Korkeaoja, Attendokritiska, Villa Pentby Det, Villa Pentby, Karis, Korkeaoja, Raseborgs, Korekaoja, Attendo Raseborg, Tyvene

Dela artikeln

119 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stort, missnöjemed , Attendos, vårdi , Raseborg
Alliansfritt Sverige - 02 aug 14 kl. 13:39

Missförhållanden tycks vara en central del av Attendos affärsidé

 Det går helt uppenbart att skriva hur mycket som helst om Attendo. Helsingborgs Dagblad har idag flera uppslag om uppenbara brister hos Attendo. Låt oss gå igenom dem en i taget.

YLE - 05 maj 17 kl. 10:31

Attendos centralkök i Hangö prickas - tvångsåtgärder föreslås

Miljöhälsomyndigheterna riktar skarp kritik mot centralköket vid Attendos vårdhem Källan i Hangö. Köket lagar mat till över hundra äldre per dag i Hangö, Ekenäs och Karis. Inspektörer konstaterar att köket i Källan lider av både utrymmes- och utrustningsbrist och i viss mån personalbrist.

SvD - 30 nov 15 kl. 08:24

Stort intresse för Attendos börsnotering

Intresset för Attendos börsnotering har varit mycket stort, både bland institutionella investerare i Sverige och internationellt, samt bland allmänheten i Sverige..

PrivataAffärer - 30 nov 15 kl. 08:14

Rekordstort intresse för Attendos aktier

Intresset för Attendos börsnotering har varit mycket stort, både bland institutionella investerare i Sverige och internationellt, samt bland allmänheten i Sverige....

YLE - 25 apr 17 kl. 12:00

Regionförvaltningsverket kritiserar Attendos vårdhem Källan i Hangö

För lite personal nattetid och dålig hygien på vårdhemmet Källan i Hangö. De är brister som Regionförvaltningsverket i Södra Finland lyfter fram i sin granskning av verksamheten vid Källan. Personalen inom ambulansverksamheten i Västnyland hade redan en längre tid diskuterat verksamheten vid vårdhemmet Källan.

Kristianstadsbladet - 17 okt 12 kl. 09:25

Hundratals kackerlackor i ABK-lägenhet

Foto: Scanpix
I lägenheten upptäcktes hundratals kackerlackor. Nu kräver kommunen att Attendo Kundval utreder vad som hänt hos deras tidigare kund.
?

SmålandsPosten - 11 nov 14 kl. 06:21

Asylsökande flyttar från Visjön

Dålig vattenförsörjning, uppstramade regler om matordning och protester mot det. Efter en konflikt med Attendos platsledning i Kosta åkte 30 syrier till Migrationsverket i Alvesta och begärde att få flytta.
- Det är väldigt svårt att reda ut motsättningarna.

YLE - 26 feb 16 kl. 05:42

Vapenvila mellan Raseborg och Attendo

Det har blivit mycket bättre, uppger vårdbolaget Attendo. Vi har kommit överens om vissa saker men det gäller endast Villa Stella, inte Villa Pentby, säger staden Raseborg. Det har nu gått några månader sedan det krisade till sig mellan staden och vårdbolaget.

YLE - 08 sep 17 kl. 13:14

Social- och hälsovårdsfacket: Vårdbolagen gör vinst genom att skära ner på personal

Privatiseringen av vårdreformen har diskuterats vitt och brett i Åboland på sistone. Men hur påverkas de anställda när vården privatiseras? Tidigare i veckan blev det klart att vårdbolagen Attendo och Esperi Care lämnat in anbud åt kommunen.

Alliansfritt Sverige - 18 mar 14 kl. 14:18

Attendo offrar omsorgkvalité och personal för att rädda vinst -igen

Som ni vet har inte Attendo tidigare fått någon kritik över att vara ett bolag vars stora intresse är att plocka ut stora vinster så ägarna får mer över i plånboken. Och detta utan att det sker på bekostnad av kvalitén omsorgen. Skoja.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Försvarsminister Niinistö: Ansvarslöst att tumma på antalet jaktplan

Försvarsminister Jussi Niinistö (Blå) anser att Finland inte kan pruta på antalet jaktplan som ska ersätta de nuvarande stridsflygplanen..

YLE - 3 timmar sedan

Yles enkät om försvars- och säkerhetspolitik: Flera oppositionspartier är redo att minska på antalet jaktplan

Socialdemokraterna, Vänsterförbundet, De gröna och Sannfinländarna kan tänka sig att skaffa färre jaktplan än antalet 64 som finns i offertförfrågan. Det här framgår ur Yles färska säkerhetspolitiska enkät..

YLE - 3 timmar sedan

Skyddshemsföreståndare: I Finland finns många invandrarkvinnor för vilka sexuellt våld är en del av familjelivet

Invandrarkvinnor i Finland utsätts 2-3 gånger oftare för våld än finländska kvinnor. Enligt skyddshemsföreståndare tror en del invandrarkvinnor att de inte har några som helst rättigheter i parförhållandet..

YLE - 3 timmar sedan

Det gäller att hänga med i svängarna i bilbranschen: "Jag tror inte robotbilar ligger långt i framtiden"

Viivi Montonen, servicerådgivare vid en bilfirma BN Bilservice i Horsbäck i Ekenäs, tror att det bara är en tidsfråga innan elbilarna hittar till Ekenäs och robotbilarna ut på vägarna..

YLE - 17 timmar sedan

Farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats - passagerarplan landade på reserverad landningsbana

Olycksutredningscentralen upplyser på Twitter om en farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats där två flygplan landade på samma landningsbana..

YLE - 18 timmar sedan

Rekordmånga bilar skrotades ifjol – skrotningspremien stod bara för en liten andel

Ifjol skrotades rekordmånga bilar i Finland, närmare bestämt 88 362 stycken. Det är en ordentlig ökning från tidigare år. Att allt fler bilar återvinns beror på bättre information om återvinningen av bilar menar Suomen autokierrätys..

YLE - 20 timmar sedan

Vem är hjälte och vem är antihjälte?

Det första många tänker på när man nämner hjältar eller antihjältar är säkert superhjältar som Spindelmannen, Stålmannen eller Läderlappen. Men med hjältar kan man också syfta till historiska och mer samtida hjältar inom idrotten, populärkulturen och konsten..

YLE - 20 timmar sedan

Många migrationsfrågor kan tolkas på olika sätt — ministrar vill fundera på alla tänkbara tolkningar

Under fredag förmiddag gick regeringen igenom läget med sexuell brottslighet i Finland, med anledning av de uppmärksammade fallen i Uleåborg och Helsingfors. Att döma av regeringsmedlemmarnas kommentarer var det inte sexbrott som blev det stora samtalsämnet, utan migrationsfrågor..

YLE - 22 timmar sedan

STT: Finnairpilot hade över två promille i blodet innan flygning - döms till villkorligt fängelsestraff

Piloten har dömts till tre månaders villkorligt fängelse, fått sparken från Finnair samt förlorat sin flyglicens. Passagerare hade redan klivit ombord på planet från Helsingfors till Rom när pilotens berusning uppdagades..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.