YLE > Finland

Friday, 28 February, 19:46

YLE - 15 dec 15 kl. 05:12

Barbro Teir om HBL-flykten: Inget upprörandeHufvudstadsbladet har tappat flera erfarna reportrar under det gångna året. KSF Medias vd Barbro Teir ser ändå inget upprörande i flykten från HBL. Staffan Bruun och Jeanette Björkqvist sade upp sig från HBL i början av december. Också tidigare under året har flera erfarna journalister lämnat tidningen, sammanlagt åtminstone fem journalister som var och en varit minst tio år på redaktionen. Personerna har sina egna skäl att göra någonting annat.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Teir, HBL, KSF Medias, Barbro Teir, Bruun, Jeanette Björkqvist, Teir KSF Medias, Mannerheimvägen, Teir Har, Teir Bilden, Finlands, Teir KSF Media, KSF Media, Sanoma

Dela artikeln

17 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barbro, Teirom , HBL-flykten, Inget, upprörande
HBL - 10 feb 14 kl. 09:10

Barbro Teir blir ny chef för KSF Media

Barbro Teir tillträder tjänsten som vd och ansvarig utgivare för allt som ges ut i koncernen den 1 mars och lämnar då jobbet som vd för förlaget Schildts & Söderströms. Vice vd och ställföreträdande ansvarig utgivare för KSF Media blir Hbl:s chefredaktör Jens Berg. – Vi har fått ett starkt mandat att söka nya lösningar, säger Teir.

HBL - 10 feb 14 kl. 09:12

Barbo Teir blir ny mediechef

Hon har kallats Svenskfinlands mesta förändringsledare. Nu beträder Barbro Teir jungfrulig mark som mediechef för KSF Media, en splitterny maktposition med ansvar för både ekonomi och utgivning. – Ägarna signalerar stor handlingsfrihet att söka nya lösningar, säger hon.

HBL - 13 jan 14 kl. 14:55

Studio HBL | Skådisar för Syriens barn

Medan julfriden utlystes i Åbo pågick luftattacker mot civilbefolkningen i den syriska staden Aleppo där helikoptrar fällde tunnor med brinnande olja, så kallade barrell bombs, över civilbefolkningen. Sedan bombardemanget inleddes den 15 december har över 300 personer fått sätta livet till, bland dem åtminstone 87 barn. – Situationen i Syrien har eskalerat till sådana grymheter att det tvingade oss till att reagera på något sätt, säger Ville Vuorelma som tillsammans med vännerna Tobias Zilliacus, Annina Blom, Pelle Heikkilä, Jonatan Sundström och Matilda Sundström grundade nätverket För medmänsklighet.

HBL - 23 jan 15 kl. 14:26

Studio HBL • Satelliter över Europa

När Uleåborgsbandet Satellite Stories dök upp på den finska indiekartan 2012 fick de ett rätt så kallt mottagande av den finska musikpressen. Utomlands tog man i stället emot dem dess bättre – festivaler och klubbar fylldes till bristningsgränsen av fans och tiotals radiostationer i Europa a-listade singeln Campfire. I vår drar man ut på Europaturné igen och redan nu är spelningen i London 9 mars slutsåld.

HBL - 17 mar 15 kl. 14:33

Studio HBL • Lauréns grymma minnen från Ukraina

Direkt från Moskvatåget kom HBL:s Rysslandskorrespondent Anna-Lena Laurén till Studio HBL, som inledning på en fullspäckad pressdag kring sin och journalistkollegan Peter Lodenius nya bok om Ukraina – Gränslandet.  – Det var nog mest i väst som folk var ifrån sig över Putins tio dagar långa frånvaro, säger Laurén. I Ryssland skämtade man mycket om det, men väldigt få trodde på allvar att han råkat ut för något allvarligt.

HBL - 30 apr 13 kl. 09:07

?Alla visste ? men inget gjordes?

Efter Hbl:s artikel om de sexuella övergreppen inom Metodistkyrkan har flera berörda hört av sig till redaktionen. Enligt källorna pågick övergreppen under en lång tid medan de vuxna blundande och slätade över.En man som i dag är närmare sjuttio berättar att han är en av de pojkar som metodistpastorn förgrep sig på.

HBL - 17 maj 13 kl. 16:27

Chattduell mellan Hbl och Expressen

Finland mötte Sverige redan under fredagseftermiddagen när Hbl:s Filip Saxén chattade mot Expressens Magnus Nyström. Lejonen möter Tre Kronor i morgon lördag i Stockholm.Filip Saxén: Tack för alla frågor och kommentarer.

HBL - 13 okt 13 kl. 05:30

Hbl i Slovenien: Det kokar under den idylliska ytan

Slovenien ser ut som ett gulligt Schweiz i miniatyr ? men ekonomin står på randen till en avgrund. Ilskan är stor mot de korrupta politikerna och ungdomarna drömmer om en framtid utomlands.

HBL - 28 jan 15 kl. 13:55

Studio HBL • Lön för att göra ingenting

Visionen om en fungerande medborgarlön är en allmän basinkomst som skulle ersätta de komplicerade stöd- och bidragssystem som välfärdsstaten i dag upprätthåller. En enkel summa månatliga pengar till samtliga medborgare kunde ge en ekonomisk grundtrygghet för alla, utan onödig byråkrati och överdriven kontroll.  i Finland har de Gröna och Vänstern utarbetat en respektive modell för allmän basinkomst eller medborgarlön, medan de övriga partierna tvekar eller motsätter sig.

HBL - 10 apr 15 kl. 09:48

Studio HBL • Haglund: "Regeringen måste ha laganda"

Om antalet riksdagsmandat ökar med ett är det succé för SFP, och på motsvarande sätt är det katastrof om partiet tappar ett. "Hur känns det att jobba med så små marginaler, då det för andra partier handlar om tiotals platser", var en av de direkta pch påstridiga frågorna Staffan Bruun ställde då Studio HBL:s serie med partiledarintervjuer avslutas med SFP:s partiordförande Carl Haglund.  Bruun provocerade också med frågor om regeringens "fyra förlorade år" och lät Haglund spekulera i utfallet av riksdagsvalet och vilka partier som bildar regering.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Hur kan ett virus påverka börsen och vad ska du göra med dina pengar? Tre ekonomer svarar

Storföretag dyker på brösen och priset på bland annat olja och guld sjunker. Läser man endast ekonomirubriker ser det ut som att allt håller på att gå åt skogen och fort. Vi frågade tre ekonomiexperter vilka följder coronaviruset har på ekonomin..

YLE - 1 timme sedan

Nytt coronavirusfall i Finland - det tredje fallet sammanlagt i Finland

Det andra coronavirusfallet hos en finländare har bekräftats. Den insjuknade är en kvinna i arbetsför ålder..

YLE - 1 timme sedan

Nytt coronavirusfall i Finland

Det andra coronavirusfallet hos en finländare har bekräftats. Den insjuknade är en kvinna i arbetsför ålder..

YLE - 3 timmar sedan

Sannäs skola i Karis får kanske ny ägare - nätauktionen avslutad, högsta budet är 122 000 euro

Sannäs skola i Karis har gått under klubban, åtminstone i teorin. När nätauktionen avslutades på fredagen låg det sista och vinnande budet på 122 000 euro..

YLE - 3 timmar sedan

Inrikesminister Maria Ohisalo: "Turkiska myndigheter har inte meddelat att de öppnat gränserna"

Turkiska medier rapporterar att landet inte tänker förhindra flyktingarnas försök att komma till Europa. Finlands inrikesminister Maria Ohisalo säger att det inte kommit en officiell bekräftelse på beskedet. Det rapporterar Yle Uutiset..

YLE - 4 timmar sedan

Finsk ungdom betalade Toni Jalonens resekostnader till Tallinn

Sannfinländarnas partisekreterare upplever att resefinansieringen är problematisk. Enligt Toni Jalonen har resan till en konferens i Estland i helgen delvis betalats med egna pengar. Han säger också att resan har betalats för honom och en annan viceordförande..

YLE - 6 timmar sedan

Finlands äldsta bokmässa firar 30 år - tar upp falska nyheter, forskarnas yttrandefrihet och människans välbefinnande

Åbo Bokmässa ordnas i år 2-4 oktober i Åbo Mässcentrum..

YLE - 4 timmar sedan

Vasas fyra sista öppna daghem hotade då staden sparar - nu samlar föräldrarna namn för att bevara daghemmen

De resterande fyra öppna daghemmen i Vasa föreslås stänga i höst till följd av stadens nedskärningar inom småbarnspedagogiken. Nu har en del föräldrar startat en namninsamling för att bevara daghemmen..

YLE - 5 timmar sedan

HUS-tjänstemän: Omotiverande för läkare att jobba vid Raseborgs sjukhus som har få operationer

Inför viktiga beslut om framtiden för Raseborgs sjukhus betonas att anestesiläkarna och kirurgerna inte är intresserade av att komma på jobb till Raseborgs sjukhus då det är svårt att upprätthålla yrkesskickligheten där. Kommunerna ska i mars ta ställning till vilken service Raseborgs sjukhus ska erbjuda..

YLE - 5 timmar sedan

Frågan om riksdagsledamot Mäenpääs uttalande om "invasiva arter" skickas tillbaka till riksåklagaren

Riksdagens grundlagsutskott har i dag fattat beslut om att be riksåklagare Raija Toiviainen att ytterligare ta ställning till huruvida hon anser att Sannfinländarnas riksdagsledamot Juha Mäenpääs uttalande om “invasiva arter" fyller kriterierna för att åtal ska väckas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.