YLE > Finland

Monday, 27 May, 15:05

YLE - 15 dec 15 kl. 04:26

Lokala entreprenörer sköter vägunderhåll i Ingå för UleåborgsföretagSnöröjningen i Ingå kommun sköts av lokala entreprenörer även om offerttävlingen vanns av Uleåborgsföretaget VRJ Service. VRJ Service fungerar som mellanhand mellan kommunen och de lokala entreprenörer som utför arbetet i praktiken. I Ingå är det i år ett nytt företag som sköter vägunderhållet. Sedan några veckor tillbaka är det Uleåborgsföretaget VRJ Service som står för vägunderhåll, plogning, parker och idrottsplaner.
Ilkka Rissanen som är tf teknisk chef i Ingå säger att det är frågan om så stora offerter att det nästan bara är stora företag som klarar av dem.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Ingå, Uleåborgsföretag, Uleåborgsföretaget VRJ Service, VRJ Service, Rissanen, Maria Wasström, Uleborg, Vanda, YIT, SOL, Ingåbon, Mårten Lindberg, Lindberg, För Mårten Lindberg, VRJ, Johan Österman, Karl-Johan Österman, Ingåbo, Österman

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lokala, entreprenörer, sköter, vägunderhålli , Ingåför , Uleåborgsföretag
YLE - 22 mar 16 kl. 06:33

Snöfattig vinter gav mycket jobb

Trots en ganska snöfattig vinter har snöröjningen inte varit enklare den här vintern än tidigare. Temperaturen har hållit sig noll grader och det har snöat och töat om vart annat. De pengar som kommunerna kunnat spara in på plogning har man istället lagt på sandning av hala vägar.

Barometern - 04 nov 13 kl. 07:09

Landsbygden ignoreras

Allt fler människor flyttar från landet till städer. Regeringen, med Centerpartiet, vågar och vill inte längre stå upp för landsbygdsfrågorna. Men någon måste våga stå upp för Kalmar län.

Barometern - 30 nov 13 kl. 12:10

Ung satsning rätt väg

”Vi vill satsa på Kalmar län och utveckla den stora potential som finns i vår vackra del av landet. För detta krävs en tydlig regional agenda som också inkluderar ungas perspektiv.” Kalmar län är ett av få områden i Europa som i dag har färre invånare än för 130 år sedan.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Grundtrygghetsnämnden i Sjundeå slår larm: Vi kan inte vårda de äldre i såna här lokaler

Äldrevården och hälsovården i Sjundeå är i akut behov av nya lokaler. Grundtrygghetsnämnden vädjar om att planeringen av ändamålsenliga lokaler för vården inleds omedelbart..

YLE - 16 timmar sedan

Samlingspartiet störst, De gröna kan få två nya mandat, SFP:s Torvalds sitter kvar - så här gick EU-valet i Finland

Samlingspartiet är klart störst i EU-valet i Finland, men bakom tätplatsen kan vi se en del förändringar när samtliga röster är räknade. Tretton finländska platser är fördelade, men det fjortonde är ännu oklart - om vi ens får ett sådant..

YLE - 3 timmar sedan

Google bygger nytt datacenter för 600 miljoner i Fredrikshamn

Sökmotortjänsten Google investerar 600 miljoner euro i ett nytt datacenter i Fredrikshamn. Investeringen är den största enskilda i stadens historia och innebär fler jobb på området..

YLE - 3 timmar sedan

Ingen mögelhund eller enkät bland barnen behövs vid Kila daghem i Karis - metoderna fyller inte heller de officiella kraven

Sydspetsens miljöhälsonämnd beslutade i mars att man vill att en mögelhund undersöker Kila daghem i Karis. Nämnden ville också ha en enkät bland barnen om deras symptom. Men de här åtgärderna kommer inte att vidtas..

YLE - 5 timmar sedan

Regeringförhandlingarna fortsätter med ekonomi på schemat - Rinne om gårdagen: Vi gick väldigt mycket framåt

Varken lejonens VM-guld eller EU-valresultaten var orsak nog för regeringsförhandlarna att stanna hemma i dag. Regeringsförhandlingarna fortsatter som vanligt i Ständerhuset i Helsingfors..

YLE - 5 timmar sedan

THL:s statistik: Alkoholkonsumtionen ökade för första gången sedan 2007

Totalkonsumtionen av alkohol ökade med 0,4 procent år 2018 jämfört med 2017. Fram till nu hade den totala konsumtionen minskat ändra sedan 2007..

YLE - 5 timmar sedan

Försvarsminister Jussi Niinistö kallade experter i statsrätt för "grundlagstalibaner" – Justitiekanslern: "Uttrycken var osakliga och personliga angrepp"

Det var i februari som försvarsminister Jussi Niinistö uttryckte sig olämpligt i sin blogg. Många har kritiserat Niinistö och en av dem är justitiekansler Tuomas Pöysti. Någon förundersökning i ärendet inleds ändå inte..

YLE - 10 timmar sedan

Så här gick EU-valet i Östnyland – Pirkko Ruohonen-Lerner blev inte återinvald

Borgåbon och den sittande Europaparlamentariken Pirkko Ruohonen-Lerner (Sannf) blev inte återinvald. Vi har också kollat in vilka kandidater och partier som var populärast i Östnyland..

YLE - 7 timmar sedan

Sannfinländaren Pirkko Ruohonen-Lerner: Jag är lättad över att jag får tid för annat än att resa och läsa utlåtanden

Den sittande Europaparlamentarikern Pirkko Ruohonen-Lerner (Sannf) fick nöja sig med en suppleantplats i EU-valet. Hon säger att hennes fyra år i Bryssel har varit tunga, och därför är det en lättnad att få mer fritid..

YLE - 8 timmar sedan

Kommentar: Vem vann, vem förlorade och vad händer härnäst? Vi sammanfattar resultatet i EU-valet i 6 punkter

Ytterhögerns frammarsch är ett faktum. Men lika sant är att den liberala gruppen och De gröna får tillskott efter valet. Valresultatet bäddar för nya koalitioner i parlamentet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.