Sydsvenskan > Inrikes

Sunday, 25 August, 02:19

Sydsvenskan - 12 dec 15 kl. 14:58

Oväntat vasst klimatmål– men färdplanen saknasFN:s stora klimatmöte i Paris ställde sig på lördagen bakom ett avtal som slår fast att medeltemperaturen på jorden inte ska få stiga mer än 1,5 grader.De toppolitiker som står bakom avtalet beskriver uppgörelsen som "en historisk överenskommelse" – och klimatexperter över hela världen håller med.Avtalet i Paris innebär på flera sätt ett stort framsteg för det internationella klimatarbetet – även om det finns enskilda områden där klimatarbetet under de närmaste åren riskerar att gå trögare.Klimattoppmötet i Köpenhamn för sex år slutade i ett misslyckande som innebar en olycklig fördröjning i arbetet mot global uppvärmning. Det fiaskot har nu förbytts i en internationell samsyn om en mer ambitiös målsättning för det globala klimatarbetet.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Paris, Köpenhamn, Australien, USA, Kina, Parisavtalet

Dela artikeln

95 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oväntat, vasst, klimatmålmen , färdplanen, saknas
Helsingborgs Dagblad - 12 dec 15 kl. 14:58

Oväntat vasst klimatmål– men färdplanen saknas

FN:s stora klimatmöte i Paris ställde sig på lördagen bakom ett avtal som slår fast att medeltemperaturen på jorden inte ska få stiga mer än 1,5 grader.De toppolitiker som står bakom avtalet beskriver uppgörelsen som "en historisk överenskommelse" – och klimatexperter över hela världen håller med.Avtalet i Paris innebär på flera sätt ett stort framsteg för det internationella klimatarbetet – även om det finns enskilda områden där klimatarbetet under de närmaste åren riskerar att gå trögare.

YLE - 14 maj 13 kl. 07:57

Mjölbolsta sämst betyg i enkät

Stadens långvårdsavdelningar på Mjölbolsta i Karis får dåligt betyg av klienterna och deras anhöriga. Också Mariahemmet i Pojo får mycket kritik i kundenkäterna som gjordes 2012. Endast hälften av klienterna och deras anhöriga är nöjda med vården och omsorgen på Mjölbolsta långvårdsavdelningar och Mariahemmet i Pojo.

BT - 20 dec 12 kl. 08:31

Sveriges klimatarbete efter Doha

Klimatmötet i Doha blev inget tydligt lyft för arbetet med att stoppa den globala uppvärmningen. Jag är besviken över slutresultatet. De beslut om utsläppsminskningar som partnerna kommit överens om är inte tillräckliga.

Supermiljöbloggen - 15 feb 18 kl. 10:01

Infrastrukturministern vill bygga ut Arlanda – trots klimathot

 Det statliga flygplatsbolaget Swedavia har stora planer för Arlanda, infrastrukturministern verkar gilla det.  Till år 2040 vill Swedavia kunna ta emot närmare 40 miljoner resenärer på Arlanda, vilket är en kraftig ökning från dagens 25 miljoner. Men de nöjer sig inte med det.

Supermiljöbloggen - 15 jan 14 kl. 13:13

Ännu ingen plan för regeringens klimatfärdplan

Under tisdagen stod det klart att regeringen inte planerar att presentera någon proposition om en klimatfärdplan, i alla fall inte innan riksdagvalet i september. Som Supermiljöbloggen rapporterat om tidigare har det länge varit oklart vad som ska hända med regeringens Färdplan 2050 – planen som ska visa hur Sverige till år 2050 kan ha noll i nettoutsläpp av växthusgaser. Innan jul nämnde miljöminister Lena Ek (C) på Facebook att en proposition från regeringen var att vänta, men den statusuppdateringen togs snabbt bort efter att Supermiljöbloggen skrivit om saken.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Polisen ryter till om falska gunglarm

Polisen i Skåne har på senaste tiden fått in flera ärenden om att personer fastnat i gungor och behöver hjälp att komma loss. Det skriver polisen på sin sajt. Inringarna har oftast varit barn eller ungdomar som larmat polis eller räddningstjänst till le.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Israeliskt flygangrepp i Syrien

Israel har genomfört flygangrepp i eller nära Syriens huvudstad Damaskus, rapporterar flera medier. Enligt den statliga nyhetsbyrån Sana har luftvärnet lyckats avvärja flera attacker. Explosioner har hörts i huvudstaden, enligt nyhetsbyrån AFP:s korresp.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Unga låtsas fastna i gungor – filmar räddningsinsatsen

Polisen uppmanar föräldrar att prata med sina barn om allvaret i att falsklarma..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Tamt Redhawks föll mot Red Bull München

Släppte in fyra mål i sista perioden..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Skogsbrand på grekisk ö – svenskar evakueras

Ett område på den grekiska ön Samos evakueras sedan en skogsbrand brutit ut i närheten av byn Pythagorion, uppger flera medier. Resebyrån Apollo har evakuerat svenskar från tre hotell i området. – Vi har evakuerat 32 svenska gäster som har fått åka in t.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Rusning till Australiens hjärta inför förbud

Som en hägrande jättejuvel reser sig Uluru, även känd som Ayers Rock, ur det platta ökenlandskapet. Men utsikten uppifrån Australiens nationalklenod, världens största klippa, kan förbli en hägring för den som inte skyndar sig – i slutet av oktober förbj.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Kastade hund från tredje våningen – fängslas

En 34-årig man i Montpellier i södra Frankrike har dömts till tre års fängelse för att ha kastat ut sin hund från tredje våningen, rapporterar France Bleu. Mannen togs på bar gärning i början av augusti när poliser som patrullerade utanför byggnaden såg.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Tiotusentals tågade i Dresden mot rasism

Bland deltagarna fanns artister, fackrepresentanter och politiker från skilda läger..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Västerås starkast i nykomlingsmötet

Bortaslog Syrianska med 2-1..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Unika gravfynd kopplas till Gamla Uppsala

En grav med ett praktsvärd i guld och silver och andra unika fynd har hittats i östra Fyrislund i Uppsala. Graven tros ha tillhört en högt uppsatt makthavare med koppling till kungamakten i Gamla Uppsala för omkring 1 500 år sedan. Graven hittades 2016.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.