YLE > Finland

Saturday, 29 February, 07:34

YLE - 11 dec 15 kl. 15:13

Har terrorhotet kommit närmare – såhär svarar experternaGripandet av misstänkta IS-terrorister väcker många frågor bland allmänheten. I Slaget efter tolv svarade överinspektör Martin Westerlund från Skyddspolisen, juridiska experten Susanna Mehtonen från Amnesty och professorn och terrorismforskaren Mats Fridlund på några centrala frågor. Har terrorhotet kommit närmare oss i och med gripandet? Susanna Mehtonen: Faran har inte kommit närmare i sig. Att man inleder den här processen visar på att systemet fungerar.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
IS, Slaget, Martin Westerlund, Skyddspolisen, Susanna Mehtonen, Amnesty, Mats Fridlund, Mehtonen, Fridlund, Finland, Westerlund, Irak, Sverige, Svenska Yles Stefan Winiger

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Har terrorhotet, kommit, närmare, såhär, svarar, experterna
SvD - 10 dec 16 kl. 06:58

Polisfack kritiserar Eliasson: Inte kommit närmare folket

Rikspolischefen Dan Eliasson tycker att polisens tillgänglighet ökat sedan omorganisationen. Lena Nitz, ordförande för Polisförbundet, håller inte med. ”Både kommunpolitiker och våra medlemmar vittnar om att polisen inte har kommit närmare medborgarna”, skriver hon till SvD..

Expressen - 02 jun 16 kl. 11:42

Andersson om Zlatan: "Har kommit närmare"

Malmö FF hoppas på en MFF-comeback för Zlatan i framtiden. Och enligt sportchefen Daniel Andersson är relationen med den svenske storstjärnan allt bättre. – Vi är närmare varandra än någonsin - relationsmässigt.

Blekinge Läns tidning - 29 okt 17 kl. 15:50

Lösning har kommit närmare för gymnastikhallen

Möjligheterna att bygga en ny gymnastikhall ser ut att komma närmare en lösning..

Blekinge Läns tidning - 22 jan 18 kl. 20:00

En livsdröm har kommit närmare

Det börjar närma sig pensionen för Calle och Cecilia Möller i Torhamn. Samtidigt kryper en gammal livsdröm allt närmare..

Alingsås tidning - 06 maj 16 kl. 13:40

Enter – ett steg närmare jobbet

Enter. Det är namnet på ett medborgarkontor som ska hjälpa ungdomar att komma ut i egen försörjning genom arbete eller studier. I Alingsås kommun är det omkring 270 personer, mellan 16 och 24 år, som idag står utanför heltidsarbete eller studier.

Kristianstadsbladet - 03 apr 13 kl. 07:00

Inte närmare (S)anningen

Foto: Patric Söderström
När S-kongressen inleds idag är det en rörelse som har flera stora frågor på dagordningen. Kristianstadsbladets reporter Matti Stenrosen har läst den aktuella boken om fallet Håkan Juholt, men tycker sig inte ha kommit närmare sanningen. Inte heller vad gäller Heléne Fritzons roll.

SR - 30 apr 15 kl. 06:27

Islamistrebeller allt närmare den Syriska kusten

I Syrien har en koalition av rebellgrupper tagit över flera städer i Idlib-provinsen i nordvästra Syrien från den syriska armén. De senaste tiden har hårdföra islamistrebeller kommit närmare kustområden som är strategiskt viktiga för Syriens president Bashar al-Assad. På den syriska Medelhavskusten kommer soldater hem från fronten i kistor..

Affärsvärlden - 15 jun 15 kl. 11:00

Handelsbanken: Vändningen rycker närmare i Elekta

Handelsbanken uppger att det var begränsat med nyheter på Elektas kapitalmarknadsdag under förra veckan, men bedömer att tidpunkten för en vändning har kommit närmare. Det framgår av en analys daterad den 11 juni..

Helsingborgs Dagblad - 11 nov 16 kl. 11:02

Pensionsfråga närmare lösning

Den infekterade frågan om flexpensioner för anställda inom tjänstesektorn kan ha kommit närmare en lösning. Fackförbunden Unionen och Sveriges Ingenjörer har ingått en principöverenskommelse i åtta delar med arbetsgivarparten Almega om flexpension och a.

E24 - 11 nov 16 kl. 11:04

Pensionsfråga närmare lösning

Den infekterade frågan om flexpensioner för anställda inom tjänstesektorn kan ha kommit närmare en lösning. Fackförbunden Unionen och Sveriges Ingenjörer har ingått en principöverenskommelse i åtta delar med arbetsgivarparten Almega om flexpension och andra frågor som rör avtalsutveckling..

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

De första familjerummen är färdiga på intensiven för nyfödda - om två år flyttar patienterna in i nya Fyrsjukhuset vid ÅUCS

Några färdiga patientrum står redan klara i det nya sjukhuset för att hjälpa till under byggnadsprocessen. I de enskilda modellrummen ser man till att också små detaljer har tagits i beaktande under byggandets gång..

YLE - 1 timme sedan

Finansminister Katri Kulmuni: “Europa borde bli digitalt självförsörjande” - hon får medhåll av experter

Finansminister Kulmuni säger att Europa i dagens digitala värld är för beroende av några globala storföretag. Digitala hot har enligt henne idag blivit en del av Finlands utrikes- och säkerhetspolitik..

YLE - 12 timmar sedan

Hur kan ett virus påverka börsen och vad ska du göra med dina pengar? Tre ekonomer svarar

Storföretag dyker på brösen och priset på bland annat olja och guld sjunker. Läser man endast ekonomirubriker ser det ut som att allt håller på att gå åt skogen och fort. Vi frågade tre ekonomiexperter vilka följder coronaviruset har på ekonomin..

YLE - 13 timmar sedan

Nytt coronavirusfall i Finland - det tredje fallet sammanlagt i Finland

Det andra coronavirusfallet hos en finländare har bekräftats. Den insjuknade är en kvinna i arbetsför ålder..

YLE - 13 timmar sedan

Nytt coronavirusfall i Finland

Det andra coronavirusfallet hos en finländare har bekräftats. Den insjuknade är en kvinna i arbetsför ålder..

YLE - 15 timmar sedan

Sannäs skola i Karis får kanske ny ägare - nätauktionen avslutad, högsta budet är 122 000 euro

Sannäs skola i Karis har gått under klubban, åtminstone i teorin. När nätauktionen avslutades på fredagen låg det sista och vinnande budet på 122 000 euro..

YLE - 15 timmar sedan

Inrikesminister Maria Ohisalo: "Turkiska myndigheter har inte meddelat att de öppnat gränserna"

Turkiska medier rapporterar att landet inte tänker förhindra flyktingarnas försök att komma till Europa. Finlands inrikesminister Maria Ohisalo säger att det inte kommit en officiell bekräftelse på beskedet. Det rapporterar Yle Uutiset..

YLE - 16 timmar sedan

Finsk ungdom betalade Toni Jalonens resekostnader till Tallinn

Sannfinländarnas partisekreterare upplever att resefinansieringen är problematisk. Enligt Toni Jalonen har resan till en konferens i Estland i helgen delvis betalats med egna pengar. Han säger också att resan har betalats för honom och en annan viceordförande..

YLE - 17 timmar sedan

Finlands äldsta bokmässa firar 30 år - tar upp falska nyheter, forskarnas yttrandefrihet och människans välbefinnande

Åbo Bokmässa ordnas i år 2-4 oktober i Åbo Mässcentrum..

YLE - 16 timmar sedan

Vasas fyra sista öppna daghem hotade då staden sparar - nu samlar föräldrarna namn för att bevara daghemmen

De resterande fyra öppna daghemmen i Vasa föreslås stänga i höst till följd av stadens nedskärningar inom småbarnspedagogiken. Nu har en del föräldrar startat en namninsamling för att bevara daghemmen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.