Sydsvenskan > Kultur

Tuesday, 16 October, 21:43

Sydsvenskan - 02 dec 15 kl. 04:00

Dansen som protest mot politisk depression och polariseringSedan en tid tillbaka är jag medlem i en danscirkel. Konceptet är mycket enkelt. Vi ses i forna klubblokalen 54:an på Föreningsgatan i Malmö. Det finns inga regler, utom att det inte finns några regler. Alltså dansar vi, med en kulört discokula som enda belysning.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Föreningsgatan, Malmö, Skånes Dansteater, Exchange Moçambique, Dansens Hus, Stockholm, Culture Art, Maputo, Panaibra Gabriel Canda, Metamorphoses, Carl Olof Berg, Manchild Research, Dan Daw, Sindri Runudde, Efter

Dela artikeln

228 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dansensom , protestmot , politisk, depressionoch , polarisering
SR - 20 maj 15 kl. 10:23

Regeringen har drabbats av politisk depression

Regeringskvarteren har drabbats av politisk depression, en depression som beror på att insikten om regeringens svåra läge på allvar börjat gå upp för de inblandade..

YA - 28 mar 12 kl. 06:30

Bot mot politisk depression

Debattörer är ofta ivriga med att klistra etiketter på sina meningsmotståndare.
Det är ett taskigt knep att sammankoppla någon med en företeelse eller person som den stora majoriteten tar avstånd ifrån. Men när argumenten tryter fungerar associationsskulden som ett vasst vapen att sticka hål på kombattantens uppblåsta ballong med.

Kristianstadsbladet - 28 mar 12 kl. 09:08

Bot mot politisk depression

Debattörer är ofta ivriga med att klistra etiketter på sina meningsmotståndare. Det är ett taskigt k?
Men när argumenten tryter fungerar associationsskulden som ett vasst vapen att sticka hål på kombattantens uppblåsta ballong med.

SvD - 15 feb 17 kl. 10:00

Hamlet har hamnat i politisk depression

Två Hamlet, två tolkningar. Teater Galeasen skippar Shakespeare i en aktuell berättelse om vad som sker med rättvisan när sanningen förflyktigats. På Folkteatern Göteborg får prinsen dansa i sitt mentala fängelse..

Dalarnas tidningar - 04 sep 18 kl. 14:58

Henrik Johansson: Politisk depression bröt ut när S och M blev bleka SD-kopior - denna bild från Täby säger allt

När jag summerar valrörelsen 2018 så kommer det vara en bild som för evigt etsat sig fast i mitt....

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Träningen hjälpte henne komma ur sin depression – nu inspirerar hon andra

Den personliga tränare Massy, "MankoFit" Arias, 26 år är stor på sociala medier. Hon har 1,8 miljoner följare på sin Instagram som hon startade när hon ville dela med sig av sina erfarenheter av träning.Massy började träna då hon ville förbättra sin mentala hälsa – hon led nämligen av depression, skriver Cosmopolitan.

YLE - 16 sep 15 kl. 14:16

Fem saker du måste veta om fredagens protest

På fredagen stannar Finland upp. Men hur är det med dig, behöver du jobba på fredagen? Och vad är det som händer, strejkar folk?

DN - 20 jan 18 kl. 22:10

Chanel Silva drabbades av depression efter Clintons förlust

72 miljoner amerikaner ­röstade inte på Donald Trump i president­valet. Många av dem har engagerat sig politiskt i protest mot Trump under året, men andra har förlorat tron på politiken. En av dem är Chanel Silva, en ung student från Texas som var en hängiven Hillary Clinton-anhängare i valet.

SVT Debatt - 09 jun 13 kl. 13:49

Böneutrop är en politisk handling ? inte religiös

BÖNEUTROP Enligt Shora Esmailian bekämpar vi i organisationen Ex-muslimer islam som religion när vi protesterar mot böneutrop. Men att kalla till bön är inte i första hand ett religiöst uttryck ? utan snarare ett politiskt.

SvD - 22 aug 16 kl. 07:29

Politisk protest på upploppet i OS: "Kan bli dödad"

Den etiopiske maratonlöparen Feyisa Lilesa saluterade sin silvermedalj i maraton genom att på upploppet korsa armarna i en politisk protest. Han upprepade senare gesten på presskonferensen under OS avslutningsdag. Nu är frågan om han vågar återvända till sitt hemland?.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Blytung förlust för Sverige – missar U21-EM

Sverige hade chansen att ta en historisk tredje raka EM-plats. I stället blev det en beckmörk afton i Kalmar för U21-herrarna. 0–3 mot Belgien innebar inte bara en missad direktplats – utan på grund av andra resultat också ett missat playoff och ett mis.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Vackert när Redhawks spräcker nollan

Malmö Redhawks–München 1–0.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Neneh Cherry klar för Stockholm

Den albumaktuella svenska artisten Neneh Cherry spelar i Stockholm nästa år. Den 6 mars ställer hon sig på scenen på klubben Debaser Strand. Biljetterna släpps den 19 oktober, samma dag som den nya plattan "Broken politics" blir tillgängligt i sin helhe.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Tågstopp på Malmö C efter olycka

På tisdagen skedde en olycka på Malmö Centralstation. Trafiken är helt avstängd genom Malmö C nedre..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Emil i Lönneberga blir musikal på Liseberg

Filmerna har setts av en mångmiljonpublik. Nu blir Astrid Lindgrens "Emil i Lönneberga" musikal på Lisebergsteatern i Göteborg. Den nya uppsättningen är tänkt att bli en modernare version av 1970-talets filmklassiker.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Man tog in granat på polisstation

I måndags kom en man in till polisen i Sala med en granat i en väska, skriver Sala Allehanda. Samma dag hade polisen inlett en nationell amnesti för explosiva varor, vilket innebär att man kan lämna in sådana till polisen utan straff. Att explosiva varo.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

En skam med låga pensioner.

Sett till risken för fattigdom har äldre svenskar det sämre än seniorer på många andra håll i Europa..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Tre bilar i krock utanför Hjärup

På tisdagen skedde en trafikolycka på Gamla Lundavägen, i höjd med Väståkravägen..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Rejält ansiktslyft när Skanörs hamn rustas upp för miljoner

Totalrenovering kan ge 120 nya gästplatser, kajpromenad och utrymme för kaféer och butiker..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Regionanställd tog emot muta

En anställd inom Region Kronoberg döms för att ha tagit emot en muta i form av två verktygsskåp som tillsammans var värda cirka 25 000 kronor. Straffet blir villkorlig dom och han slipper böter, eftersom han på arbetsgivarens uppmaning sagt upp sig från.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.