YLE > Svenskfinland

Wednesday, 24 October, 01:25

YLE - 24 nov 15 kl. 10:27

Kristinestad tar inte emot fler asylsökandeKristinestad har inte möjlighet att ta emot fler asylsökande eller att grunda en till mottagningscentral. Stadsstyrelsen anser att staden inte har möjlighet att integrera fler asylsökande eller kvotflyktingar. Stadsstyrelsen konstaterar att det i staden finns en mottagningscentral som grundades 2009 och drivs av Röda Korset. I år har antalet platser på mottagningscentralen fördubblats. Dessutom har Röda Korset i Kristinestad ansvar för mellan 300 och 400 asylsökande som är placerade i grannkommunerna.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Röda Korset, Kristinestad, Österbotten, Mellersta Österbotten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kristinestad, tarinte , emot, fler, asylsökande
YLE - 15 apr 16 kl. 14:53

Bostadskön blir längre om Borgå tar emot fler flyktingar

I maj ska stadsfullmäktige i Borgå besluta om staden ska ta emot 119 flyktingar som har fått uppehållstillstånd i år. Fler kommunplatser för med sig både fördelar och nackdelar. Närings, trafik och miljöcentralen i Nyland (NTM-centralen) föreslår att Borgå ska ta emot 119 flyktingar som har fått uppehållstillstånd i år.

YLE - 20 sep 13 kl. 14:31

Finland tar emot fler syriska flyktingar

Regeringen har beslutat att Finland nästa år tar emot fler syriska flyktingar. Finland tar sammanlagt emot 500 flyktingar från Syrien år 2014. Nästa års flyktingkvot höjs temporärt med 300 personer till 1050 flyktingar - inom kvoten reserveras 500 platser till syrierna.

YLE - 17 feb 15 kl. 14:51

Kronoby tar emot fler flyktingar än planerat

Kronoby tar emot fler flyktingar än planerat i år. Kommunstyrelsen beslöt att ta emot 15-20 flyktingar i stället för 10-15 som det var tänkt. Så gott som hela styrelsen ställde sig mycket positiv till större mottagning.

UNT - 27 jan 13 kl. 11:03

Heby tar emot fler flyktingbarn

Heby kommun tar emot fler ensamkommande flyktingbarn och ungdomar..

YLE - 09 maj 17 kl. 22:02

Pargas tar emot fler kvotflyktingar

Pargas stad tar emot fler kvotflyktingar under åren 2017-2018. Totalt är det frågan om mellan 10-20 personer. Det beslöt stadsfullmäktige i Pargas enhälligt under tisdagens möte.

YLE - 04 dec 15 kl. 05:34

Larsmo tar emot fler kvotflyktingar

Migrationsverket söker orter för fler asylförläggningar. Larsmo saknar lämpliga utrymmen men kan ta emot fler kvotflyktingar. Förslaget till kommunstyrelsen är att Larsmo kommun är beredd på att ta emot både kvotflyktingar och asylsökande som får uppehållstillstånd, men någon asylförläggning kan inte komma på fråga.

Helsingborgs Dagblad - 17 feb 11 kl. 14:12

Vellinge tar emot fler flyktingbarn

Vellinge tar emot ytterligare minst fem ensamkommande flyktingbarn. Kommunstyrelsen har beslutat att förlänga det avtal som i fjol tecknades med Migrationsverket med ett år. Beslutet togs då efter en hård debatt som uppstod när Malmö kommun etablerat ett transitboende i Hököpinge.

Helsingborgs Dagblad - 21 mar 11 kl. 15:34

Helsingborg tar emot fler flyktingbarn

Helsingborg ska ta emot fler ensamkommande flyktingbarn. De borgerliga och de rödgröna har till slut kommit överens..

DN - 21 aug 13 kl. 07:00

Billström vill att EU tar emot fler syrier

Syriska flyktingar kan inte ta sig till Sverige på laglig väg. Men migrationsminister Tobias Billström (M) tror inte på att ge nödvisum till syriska flyktingar. I stället vill han se att EU tar emot en större del av de flyktingar som UNHCR har plockat ut..

Nerikes Allehanda - 29 maj 15 kl. 05:12

Nora tar emot fler flyktingbarn

Nora ska ta emot fler ensamkommande flyktingbarn. Totalt handlar det om en ökning med åtta platser. Samtidigt sänks åldern på ungdomarna med ett år..

SVT - 01 sep 15 kl. 22:23

10.000 islänningar kräver att landet tar emot fler asylsökande

I ett massivt Facebook-upprop, startat av en känd författarinna, pressar över 10.000 islänningar nu den isländska regeringen att ta emot fler asylsökande flyktingar från Syrien. Många som skrivit på uppropet vill erbjuda flyktingar tak över huvudet i sina egna hem.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Kommunforskare: De svenskspråkiga i Korsholm avgör om fusionen med Vasa blir av

Det finns förutsättningar för en fungerande tvåspråkighet om Vasa och Korsholm slås ihop. Det menar kommunforskare Siv Sandberg. Men ska en fusion bli av måste man först lösa den infekterade språkdebatten..

YLE - 8 timmar sedan

Giftiga ämnen hittades i Infjärden – Vasa planerar stor operation för att flytta massorna

Bottenmassorna i Infjärden i Vasa är full av giftiga ämnen. Proverna visar bland annat på höga halter av arsenik, koppar och krom. Det blir en omfattande och dyr affär för staden..

YLE - 10 timmar sedan

Drygt 300 väktare strejkar i Österbotten

Omkring trehundra österbottniska väktare berörs av PAM:s strejk. Strejken inleds på onsdagen och bland annat butiker, sjukhus och banker berörs..

YLE - 15 timmar sedan

IKEA bygger tolv vindkraftverk i Malax

Under hösten börjar fyra nya vindparker byggas i Finland, två av dem är Långmossa och Ribäcken i Malax. IKEA Finland finansierar bygget och kommer äga parkerna när de tas i drift i början av 2020..

YLE - 19 timmar sedan

Strejkerna fortsätter i dag – Korkman: Regeringen och facken måste vara pragmatiska

I motsats till många inlägg i den offentliga debatten anser professorerna Sixten Korkman och Seppo Koskinen inte att facken krävt en allmän vetorätt i samband med uppsägningstvisten..

YLE - 20 timmar sedan

Rektor om gemensamt skolcampus i Kristinestad: Väggar och tak inget hinder för samarbete

Gemensamt skolcampus eller inte? Enligt svenska gymnasiets nya rektor Peter Grannas är det irrelevant i det här skedet att diskutera väggar och tak. Först måste det vara klart hur själva innehållet i samarbetet mellan skolorna i Kristinestad ska se ut..

YLE - Igår: 16:04

Inga ledsna miner bland eleverna i Karleby trots utebliven skollunch

Under måndagen och tisdagen är det matsäck som gäller för skoleleverna i Karleby. Det på grund av den strejk som facket JHL utlyst bland sina medlemmar i protest mot regeringens planer på att försvaga uppsägningsskyddet..

YLE - Igår: 15:40

Kaskö hamn växer – "inte gått så här bra sen 2013"

En stadig tillväxt med 20 procent, så kan man beskriva Kaskö hamns tredje kvartal i år jämfört med fjolåret. Så goda siffror har hamnen i Kaskö inte kunnat visa sedan 2013..

YLE - Igår: 14:10

Fortfarande inga löften om riksväg 8 – minister Berner har sista ordet om stomvägnätet

De har hört oss så många gånger, nu hoppas jag att de också ska lyssna. Det säger landskapsdirektör Kaj Suomela på Österbottens förbund efter att han deltagit i ett möte om förslaget till stomnätverk. I slutändan är det minister Anne Berner som avgör om riksväg 8 tas med eller inte..

YLE - Igår: 05:14

"Risken är att vi inte orkar" – barnskyddet i Vasa vill ha fler anställda

Barnskyddet i Vasa hoppas på fler anställda. Men det råder brist på socialarbetare. En brist som ett antal unga studerande på Åbo Akademi med tiden kan hjälpa till att lindra..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.