YLE > Svenskfinland

Thursday, 16 August, 12:43

YLE - 24 nov 15 kl. 10:27

Kristinestad tar inte emot fler asylsökandeKristinestad har inte möjlighet att ta emot fler asylsökande eller att grunda en till mottagningscentral. Stadsstyrelsen anser att staden inte har möjlighet att integrera fler asylsökande eller kvotflyktingar. Stadsstyrelsen konstaterar att det i staden finns en mottagningscentral som grundades 2009 och drivs av Röda Korset. I år har antalet platser på mottagningscentralen fördubblats. Dessutom har Röda Korset i Kristinestad ansvar för mellan 300 och 400 asylsökande som är placerade i grannkommunerna.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Röda Korset, Kristinestad, Österbotten, Mellersta Österbotten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kristinestad, tarinte , emot, fler, asylsökande
YLE - 15 apr 16 kl. 14:53

Bostadskön blir längre om Borgå tar emot fler flyktingar

I maj ska stadsfullmäktige i Borgå besluta om staden ska ta emot 119 flyktingar som har fått uppehållstillstånd i år. Fler kommunplatser för med sig både fördelar och nackdelar. Närings, trafik och miljöcentralen i Nyland (NTM-centralen) föreslår att Borgå ska ta emot 119 flyktingar som har fått uppehållstillstånd i år.

YLE - 20 sep 13 kl. 14:31

Finland tar emot fler syriska flyktingar

Regeringen har beslutat att Finland nästa år tar emot fler syriska flyktingar. Finland tar sammanlagt emot 500 flyktingar från Syrien år 2014. Nästa års flyktingkvot höjs temporärt med 300 personer till 1050 flyktingar - inom kvoten reserveras 500 platser till syrierna.

YLE - 17 feb 15 kl. 14:51

Kronoby tar emot fler flyktingar än planerat

Kronoby tar emot fler flyktingar än planerat i år. Kommunstyrelsen beslöt att ta emot 15-20 flyktingar i stället för 10-15 som det var tänkt. Så gott som hela styrelsen ställde sig mycket positiv till större mottagning.

UNT - 27 jan 13 kl. 11:03

Heby tar emot fler flyktingbarn

Heby kommun tar emot fler ensamkommande flyktingbarn och ungdomar..

YLE - 09 maj 17 kl. 22:02

Pargas tar emot fler kvotflyktingar

Pargas stad tar emot fler kvotflyktingar under åren 2017-2018. Totalt är det frågan om mellan 10-20 personer. Det beslöt stadsfullmäktige i Pargas enhälligt under tisdagens möte.

YLE - 04 dec 15 kl. 05:34

Larsmo tar emot fler kvotflyktingar

Migrationsverket söker orter för fler asylförläggningar. Larsmo saknar lämpliga utrymmen men kan ta emot fler kvotflyktingar. Förslaget till kommunstyrelsen är att Larsmo kommun är beredd på att ta emot både kvotflyktingar och asylsökande som får uppehållstillstånd, men någon asylförläggning kan inte komma på fråga.

Helsingborgs Dagblad - 17 feb 11 kl. 14:12

Vellinge tar emot fler flyktingbarn

Vellinge tar emot ytterligare minst fem ensamkommande flyktingbarn. Kommunstyrelsen har beslutat att förlänga det avtal som i fjol tecknades med Migrationsverket med ett år. Beslutet togs då efter en hård debatt som uppstod när Malmö kommun etablerat ett transitboende i Hököpinge.

Helsingborgs Dagblad - 21 mar 11 kl. 15:34

Helsingborg tar emot fler flyktingbarn

Helsingborg ska ta emot fler ensamkommande flyktingbarn. De borgerliga och de rödgröna har till slut kommit överens..

DN - 21 aug 13 kl. 07:00

Billström vill att EU tar emot fler syrier

Syriska flyktingar kan inte ta sig till Sverige på laglig väg. Men migrationsminister Tobias Billström (M) tror inte på att ge nödvisum till syriska flyktingar. I stället vill han se att EU tar emot en större del av de flyktingar som UNHCR har plockat ut..

Nerikes Allehanda - 29 maj 15 kl. 05:12

Nora tar emot fler flyktingbarn

Nora ska ta emot fler ensamkommande flyktingbarn. Totalt handlar det om en ökning med åtta platser. Samtidigt sänks åldern på ungdomarna med ett år..

SVT - 01 sep 15 kl. 22:23

10.000 islänningar kräver att landet tar emot fler asylsökande

I ett massivt Facebook-upprop, startat av en känd författarinna, pressar över 10.000 islänningar nu den isländska regeringen att ta emot fler asylsökande flyktingar från Syrien. Många som skrivit på uppropet vill erbjuda flyktingar tak över huvudet i sina egna hem.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

VCS har inte betalat ut lön till anställda i dag – ”lönen försenades"

Vasa Centralsjukhus personal fick inte sina löner utbetalda i tid i dag den 16 augusti, vilket är normal betalningsdag för månadslöner. Betalningsproblemet berör 2000 anställda, oberoende arbetsuppgifter..

YLE - 2 timmar sedan

VSC har inte betalat ut lön till anställda i dag – ”det fanns inte tillräckligt med pengar på kontot"

Vasa Centralsjukhus personal har inte fått sina löner utbetalda i dag den 16 augusti, vilket är normal betalningsdag för månadslöner. Betalningsproblemet berör 2000 anställda, oberoende arbetsuppgifter..

YLE - 2 timmar sedan

Pohjalainen: VSC har inte betalat ut lön till anställda i dag – ”orsaken är ett datatekniskt problem”

Vasa Centralsjukhus personal har inte fått sina löner utbetalda i dag den 16 augusti, vilket är normal betalningsdag för månadslöner. Betalningsproblemet berör alla, oberoende arbetsuppgifter..

YLE - 22 timmar sedan

Yle Vega sänder sju timmar direkt från Juthbackamarknaden i Nykarleby

Det blir Juthbacka-marknad i radion nästan hela dagen på fredag. Svenska Yle deltar med direktsända intervjuer, mingel bland marknadsstånden och möjlighet att träffa programledare och chefer..

YLE - 7 timmar sedan

"Det skall vara låg tröskel att rycka i mig" säger Korsholms nya skolcoach

- Jag är här för eleverna. En extra vuxen som har tid att lyssna, säger Sarah Qvist som just inlett sitt arbete som skolcoach i Korsholms högstadium..

YLE - 7 timmar sedan

Nytt hopp för landsbygdsforskningen i Vasa

Landsbygdsforskningen på Åbo Akademi i Vasa har saknat professor i ett par år och verksamheten har sinat. Men nu har man samlat ihop nästan en halv miljon euro extern finansiering och hoppas att ledningen ånyo besätter professuren..

YLE - 16 timmar sedan

Efter genombrottet hoppas gymnastiklöftet Jakob Byggmästar få fason på fötterna – "Har ett inneröra som inte är av denna värld

När redskapsgymnasten Jakob Byggmästar som 17-åring våren 2017 tog sig till FM-final i hopp var det många som var förvånade, inte minst Pedersöresonen själv. Ett drygt år senare har han höjt ambitionsnivån ytterligare med en flytt till Jyväskylä, men brottas för tillfället men en besvärlig fotskada..

YLE - 16 timmar sedan

Många klagomål på vinterunderhållet i Vasa - nu gör staden något åt saken

Snöplogning och sandning berör och upprör speciellt om den inte fungerar. Och invånare har inte varit nöjda med vinterunderhållet de senaste åren i Vasa..

YLE - 22 timmar sedan

Yle Vega sänder sju timmar direkt från Juthbackamarknad

Det blir Juthbackamarknad i radion nästan hela dagen på fredag. Svenska Yle deltar med direktsända intervjuer, mingel bland marknadsstånden och möjlighet att träffa programledare och chefer..

YLE - Igår: 09:48

Vbl: Kasköpar friades från djurskyddsbrott

Ett par i Kaskö stod på onsdagen åtalade för djurskyddsbrott efter att en granne sett mannen misshandla parets lapphund med ett järnrör. Kvinnan bevittnade misshandeln..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.