YLE > Svenskfinland

Saturday, 23 June, 21:37

YLE - 24 nov 15 kl. 10:27

Kristinestad tar inte emot fler asylsökandeKristinestad har inte möjlighet att ta emot fler asylsökande eller att grunda en till mottagningscentral. Stadsstyrelsen anser att staden inte har möjlighet att integrera fler asylsökande eller kvotflyktingar. Stadsstyrelsen konstaterar att det i staden finns en mottagningscentral som grundades 2009 och drivs av Röda Korset. I år har antalet platser på mottagningscentralen fördubblats. Dessutom har Röda Korset i Kristinestad ansvar för mellan 300 och 400 asylsökande som är placerade i grannkommunerna.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Röda Korset, Kristinestad, Österbotten, Mellersta Österbotten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kristinestad, tarinte , emot, fler, asylsökande
YLE - 15 apr 16 kl. 14:53

Bostadskön blir längre om Borgå tar emot fler flyktingar

I maj ska stadsfullmäktige i Borgå besluta om staden ska ta emot 119 flyktingar som har fått uppehållstillstånd i år. Fler kommunplatser för med sig både fördelar och nackdelar. Närings, trafik och miljöcentralen i Nyland (NTM-centralen) föreslår att Borgå ska ta emot 119 flyktingar som har fått uppehållstillstånd i år.

YLE - 20 sep 13 kl. 14:31

Finland tar emot fler syriska flyktingar

Regeringen har beslutat att Finland nästa år tar emot fler syriska flyktingar. Finland tar sammanlagt emot 500 flyktingar från Syrien år 2014. Nästa års flyktingkvot höjs temporärt med 300 personer till 1050 flyktingar - inom kvoten reserveras 500 platser till syrierna.

YLE - 17 feb 15 kl. 14:51

Kronoby tar emot fler flyktingar än planerat

Kronoby tar emot fler flyktingar än planerat i år. Kommunstyrelsen beslöt att ta emot 15-20 flyktingar i stället för 10-15 som det var tänkt. Så gott som hela styrelsen ställde sig mycket positiv till större mottagning.

UNT - 27 jan 13 kl. 11:03

Heby tar emot fler flyktingbarn

Heby kommun tar emot fler ensamkommande flyktingbarn och ungdomar..

YLE - 09 maj 17 kl. 22:02

Pargas tar emot fler kvotflyktingar

Pargas stad tar emot fler kvotflyktingar under åren 2017-2018. Totalt är det frågan om mellan 10-20 personer. Det beslöt stadsfullmäktige i Pargas enhälligt under tisdagens möte.

YLE - 04 dec 15 kl. 05:34

Larsmo tar emot fler kvotflyktingar

Migrationsverket söker orter för fler asylförläggningar. Larsmo saknar lämpliga utrymmen men kan ta emot fler kvotflyktingar. Förslaget till kommunstyrelsen är att Larsmo kommun är beredd på att ta emot både kvotflyktingar och asylsökande som får uppehållstillstånd, men någon asylförläggning kan inte komma på fråga.

Helsingborgs Dagblad - 17 feb 11 kl. 14:12

Vellinge tar emot fler flyktingbarn

Vellinge tar emot ytterligare minst fem ensamkommande flyktingbarn. Kommunstyrelsen har beslutat att förlänga det avtal som i fjol tecknades med Migrationsverket med ett år. Beslutet togs då efter en hård debatt som uppstod när Malmö kommun etablerat ett transitboende i Hököpinge.

Helsingborgs Dagblad - 21 mar 11 kl. 15:34

Helsingborg tar emot fler flyktingbarn

Helsingborg ska ta emot fler ensamkommande flyktingbarn. De borgerliga och de rödgröna har till slut kommit överens..

DN - 21 aug 13 kl. 07:00

Billström vill att EU tar emot fler syrier

Syriska flyktingar kan inte ta sig till Sverige på laglig väg. Men migrationsminister Tobias Billström (M) tror inte på att ge nödvisum till syriska flyktingar. I stället vill han se att EU tar emot en större del av de flyktingar som UNHCR har plockat ut..

Nerikes Allehanda - 29 maj 15 kl. 05:12

Nora tar emot fler flyktingbarn

Nora ska ta emot fler ensamkommande flyktingbarn. Totalt handlar det om en ökning med åtta platser. Samtidigt sänks åldern på ungdomarna med ett år..

SVT - 01 sep 15 kl. 22:23

10.000 islänningar kräver att landet tar emot fler asylsökande

I ett massivt Facebook-upprop, startat av en känd författarinna, pressar över 10.000 islänningar nu den isländska regeringen att ta emot fler asylsökande flyktingar från Syrien. Många som skrivit på uppropet vill erbjuda flyktingar tak över huvudet i sina egna hem.

Fler nyheter från YLE

YLE - 13 timmar sedan

Svenska Yles publik valde de bästa sommarlåtarna - popgiganter i toppen

Vad är det som gör att en del låtar spelas om och om igen så fort vintern rasat ut bland våra fjällar. Svenska Yle arrangerade en omröstning där ni kunde bestämma vilken som är den bästa sommarlåten genom tiderna..

YLE - Igår: 18:02

Båtar sjönk i Vasa skärgård och i Saimen - en person saknas

En båt sjönk vid Östmans Fjärden norr i Vasa skärgård i eftermiddags och tre personer hamnade i vattnet. De räddades av en förbipasserande båtförare. I Rantasalmi saknas en person efter att en större båt sjönk i kväll..

YLE - Igår: 09:44

Farligt blåsig midsommarafton på många håll– tusentals hushåll alltjämt utan el

Det gäller att hålla i hatten – vindarna kan vara farligt kraftiga. Midsommarstormen har hittills fört med sig stormbyar på över 32 m/s. Cirka 27 000 hushåll var utan el klockan 19 i kväll..

YLE - Igår: 18:02

Båt sjönk i Vasa skärgård - tre räddades ur vattnet

En båt sjönk vid Östmans Fjärden i Vasa skärgård i eftermiddags och tre personer hamnade i vattnet. De räddades av en förbipasserande båtförare..

YLE - Igår: 09:44

Farligt blåsig midsommarafton på många håll– tusentals hushåll blev utan el

Det gäller att hålla i hatten – vindarna kan vara farligt kraftiga. Midsommarstormen har hittills fört med sig stormbyar på över 32 m/s. Över 17 000 hushåll var utan el i eftermiddags..

YLE - Igår: 09:44

Det blir en blåsig midsommarafton – många hushåll utan el

Det gäller att hålla i hatten – vindarna kan vara farligt kraftiga på midsommarafton. Också på land varnas det för vindbyar på upp till 20 m/s. Över 17 000 hushåll var på eftermiddagen utan el..

YLE - Igår: 09:44

Det blir en blåsig midsommarafton – elbolagen förbereder sig för elavbrott

Det gäller att hålla i hatten – vindarna kan vara farligt kraftiga på midsommarafton. Också på land varnas det för vindbyar på upp till 20 m/s. Under morgonen har tusentals hushåll varit utan el..

YLE - Igår: 09:23

Stormen är här - "Stanna på land om läget inte är akut"

Det råder stormvarning och vid Vallgrunds sjöbevakningsstation ger man rådet att stanna på land om det är möjligt..

YLE - Igår: 05:17

Reidar Strömvall gav hjärtmassage åt en man i skidspåret – belönades med räddningsverkets religraf

I januari var gymnastikläraren Reidar Strömvall vid ett skidspår i Vasa då en man låg stilla på marken. Strömvall gick fram till mannen och försökte få kontakt med mannen som andades väldigt svagt och ojämnt..

YLE - I förrgår: 13:14

Brandmästare: Var försiktig med elden trots att varningen för skogsbrand inte längre gäller

Gräsbrands och skogsbrandsvarningarna är upphävda i Österbotten sedan onsdag morgon. Marken är ändå fortfarande torr och brandmästaren uppmanar till stor försiktighet ifall man tänkt hantera öppen eld utomhus..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.