YLE > Svenskfinland

Saturday, 19 January, 10:03

YLE - 24 nov 15 kl. 10:27

Kristinestad tar inte emot fler asylsökandeKristinestad har inte möjlighet att ta emot fler asylsökande eller att grunda en till mottagningscentral. Stadsstyrelsen anser att staden inte har möjlighet att integrera fler asylsökande eller kvotflyktingar. Stadsstyrelsen konstaterar att det i staden finns en mottagningscentral som grundades 2009 och drivs av Röda Korset. I år har antalet platser på mottagningscentralen fördubblats. Dessutom har Röda Korset i Kristinestad ansvar för mellan 300 och 400 asylsökande som är placerade i grannkommunerna.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Röda Korset, Kristinestad, Österbotten, Mellersta Österbotten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kristinestad, tarinte , emot, fler, asylsökande
YLE - 15 apr 16 kl. 14:53

Bostadskön blir längre om Borgå tar emot fler flyktingar

I maj ska stadsfullmäktige i Borgå besluta om staden ska ta emot 119 flyktingar som har fått uppehållstillstånd i år. Fler kommunplatser för med sig både fördelar och nackdelar. Närings, trafik och miljöcentralen i Nyland (NTM-centralen) föreslår att Borgå ska ta emot 119 flyktingar som har fått uppehållstillstånd i år.

YLE - 20 sep 13 kl. 14:31

Finland tar emot fler syriska flyktingar

Regeringen har beslutat att Finland nästa år tar emot fler syriska flyktingar. Finland tar sammanlagt emot 500 flyktingar från Syrien år 2014. Nästa års flyktingkvot höjs temporärt med 300 personer till 1050 flyktingar - inom kvoten reserveras 500 platser till syrierna.

YLE - 17 feb 15 kl. 14:51

Kronoby tar emot fler flyktingar än planerat

Kronoby tar emot fler flyktingar än planerat i år. Kommunstyrelsen beslöt att ta emot 15-20 flyktingar i stället för 10-15 som det var tänkt. Så gott som hela styrelsen ställde sig mycket positiv till större mottagning.

UNT - 27 jan 13 kl. 11:03

Heby tar emot fler flyktingbarn

Heby kommun tar emot fler ensamkommande flyktingbarn och ungdomar..

YLE - 09 maj 17 kl. 22:02

Pargas tar emot fler kvotflyktingar

Pargas stad tar emot fler kvotflyktingar under åren 2017-2018. Totalt är det frågan om mellan 10-20 personer. Det beslöt stadsfullmäktige i Pargas enhälligt under tisdagens möte.

YLE - 04 dec 15 kl. 05:34

Larsmo tar emot fler kvotflyktingar

Migrationsverket söker orter för fler asylförläggningar. Larsmo saknar lämpliga utrymmen men kan ta emot fler kvotflyktingar. Förslaget till kommunstyrelsen är att Larsmo kommun är beredd på att ta emot både kvotflyktingar och asylsökande som får uppehållstillstånd, men någon asylförläggning kan inte komma på fråga.

Helsingborgs Dagblad - 17 feb 11 kl. 14:12

Vellinge tar emot fler flyktingbarn

Vellinge tar emot ytterligare minst fem ensamkommande flyktingbarn. Kommunstyrelsen har beslutat att förlänga det avtal som i fjol tecknades med Migrationsverket med ett år. Beslutet togs då efter en hård debatt som uppstod när Malmö kommun etablerat ett transitboende i Hököpinge.

Helsingborgs Dagblad - 21 mar 11 kl. 15:34

Helsingborg tar emot fler flyktingbarn

Helsingborg ska ta emot fler ensamkommande flyktingbarn. De borgerliga och de rödgröna har till slut kommit överens..

DN - 21 aug 13 kl. 07:00

Billström vill att EU tar emot fler syrier

Syriska flyktingar kan inte ta sig till Sverige på laglig väg. Men migrationsminister Tobias Billström (M) tror inte på att ge nödvisum till syriska flyktingar. I stället vill han se att EU tar emot en större del av de flyktingar som UNHCR har plockat ut..

Nerikes Allehanda - 29 maj 15 kl. 05:12

Nora tar emot fler flyktingbarn

Nora ska ta emot fler ensamkommande flyktingbarn. Totalt handlar det om en ökning med åtta platser. Samtidigt sänks åldern på ungdomarna med ett år..

SVT - 01 sep 15 kl. 22:23

10.000 islänningar kräver att landet tar emot fler asylsökande

I ett massivt Facebook-upprop, startat av en känd författarinna, pressar över 10.000 islänningar nu den isländska regeringen att ta emot fler asylsökande flyktingar från Syrien. Många som skrivit på uppropet vill erbjuda flyktingar tak över huvudet i sina egna hem.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Brexitföljderna kan bli katastrofala för Nordirland - konstprofessor visar det som inte syns på ytan

En sak är säker. Vilken brexit det än blir, med eller utan avtal mellan Storbritannien och den Europeiska Unionen, så hamnar Nordirland i kläm. Konstprofessor Ulrika Ferm visar det som inte syns på ytan i en intressant utställning i Helsingfors..

YLE - 1 timme sedan

Jakobstad gör nytt försök att hitta en företagare till FantaSea

Jakobstad gör ett nytt försök att hitta en företagare till vattenparken FantaSea. Ifjol hade staden ett krav på att företagaren själv skulle delta i satsningarna på att utveckla området men den planen misslyckades..

YLE - 5 timmar sedan

WHO: Vaccinmotståndet en av de tio största hälsoriskerna 2019

För första gången sällar sig vaccinationsmotståndet till skaran av de tio största globala hälsoriskerna som kräver en åtgärdsplan 2019, enligt en färsk rapport från Världshälsoorganisationen WHO..

YLE - 13 timmar sedan

JYP slog HIFK då Risto Dufva återvände – Sport förlorade efter urusel öppningsperiod

Risto Dufva fick en vinnande start på sin andra sejour som chefstränare för JYP. Vasa Sport förlorade i sin tur mot bottenlaget KooKoo efter att ha fått en ruskigt dålig start på matchen..

YLE - 17 timmar sedan

Sydin-insändare om homosexuella polisanmäls av präst

Professor Peter Nynäs i Åbo polisanmäler den insändare som kaplan Markus Engström skrivit om homosexuella och som tidningen Syd-Österbotten publicerade på tisdagen. Nynäs säger till Vasabladet att han anser att texten bryter mot lagen..

YLE - 17 timmar sedan

Fjärde omkomna skidåkaren fortfarande inte hittad

I Tamokdalen i norra Norge letar räddningsmanskapet fortfarande efter det fjärde saknade lavinoffret. Arbetet kan komma att fortsätta under veckoslutet..

YLE - 20 timmar sedan

Wasa Express ur trafik ända till fredag - dockningen tar längre tid än väntat

Uppehållet i Kvarkentrafiken blir något längre än beräknat - Wasa Express återgår i trafik först på fredag den 25 januari. Slitage på en roderstock är orsaken till förseningen..

YLE - 21 timmar sedan

Regeringspartierna har svårt att få riksdagskandiater i Vasa valkrets

Med knappa tre månader kvar till valet har de flesta partierna sin kandidatnominering för riksdagsvalet ganska långt klar. Men fortfarande finns några obesatta platser..

YLE - Igår: 09:48

Sökandet efter den sista omkomna skidåkaren fortsätter

På fredag förmiddag fortsatte sökandet efter det sista lavinoffret igen efter att räddningsmanskapet fått vila över natten. Ett tjugotal personer deltar just nu i sökoperationen uppe på fjället..

YLE - 23 timmar sedan

Klimatstrategin i Jakobstad glömdes bort - pengarna styr fortfarande upphandlingen även i Vasa

Klimatstrategin i Jakobstadsregionen har nästan 10 år på nacken. Det är dags att uppdatera den och ta den till heders säger klimatdemonstranter. Men många beslutsfattare känner inte ens till strategin..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.