YLE > Finland

Thursday, 17 October, 05:18

YLE - 19 nov 15 kl. 17:08

Stadsdirektören i Raseborg kastar alla bollarna i luftenRaseborg vill åter en gång få ordning på den alltjämt växande skuldbördan. Men nya stadsdirektören Tom Simola nöjer sig inte med att presentera budgeten för 2016. Nej, 2016 blir ett mellanår – men samtidigt ett år som förändrar allt. När Mårten Johansson nyss gick i pension jämförde han stadsdirektörsrollen med clownyrket: det gäller att hålla masken i alla lägen och gå vidare också när det känns motigt. Efterträdaren Tom Simola verkar däremot vara en jonglör.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Raseborg, Tom Simola, Mårten Johansson, Pia Santonen, Fixhusets Ystadsrum, Simola, Raseborgs, Ekenäs, Ekåsens, Lönnbergska, Karis, Svartå, Centrumplan, Norra, Kirkonkylän, Pojo, Santonen, Klinkbacka, Den, Billnäs, Monica Slotte, Ekenäsområdets, Ekåsenområdet, Ekåsen, Fokushuset, Grabbegården, Raseborgsvägen, Maria Wasström, Axxell, Yrkeshögskolan Novia, Fixhusets, Bland, Robin Lindberg, Byråkratvistet, Strömsö, Projekt Raseborg, Alla, YLEMalin Valtonen, Simola Styrelsen, Simolas

Dela artikeln

51 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stadsdirektöreni , Raseborg, kastaralla , bollarnai , luften
YLE - 23 maj 16 kl. 20:35

Fullmäktige i Raseborg inledde skoldebatten i förtid - stadsdirektören varnade för permitteringar

Frågan om skolnätet var inte på agendan när fullmäktige i Raseborg möttes på måndagen (23.5). Det är meningen att frågan avgörs den 6 juni.

YLE - 25 nov 14 kl. 14:55

Stadsdirektören: Idéerna är lite slut

- Det har varit både en lätt och svår budget i år, inleder stadsstyrelsens ordförande Anders Walls (SFP) då han och staden presenterar budgeten för år 2015. Med de inledande orden menar Walls att det har varit politiskt lätt att svarva budgeten för nästa år. Politikerna har varit rätt eniga.

YLE - 20 dec 14 kl. 10:00

Stadsdirektören: Fennovoima kunde ha varit lönsamt för Raseborg

Fennovoimas kärnkraftsbygge i Pyhäjoki blir en alltmer lönsam affär, säger Mårten Johansson. I och med att riksdagen gav grönt ljus åt en fortsättning på projektet trots stora förändringar i planerna stiger nu värdet hela tiden, säger han.
Fre 19.

YLE - 20 aug 15 kl. 13:08

Stadsdirektören i Raseborg blev cirkusdirektör för en dag

Med några dagar kvar som stadsdirektör överraskade Mårten Johansson raseborgarna och klädde ut sig till cirkusdirektör. I grön krona och mantel trampade han i tisdags (19.8) omkring på en tandemcykel tillsammans med Matti Sivonen, läkare i Raseborg.

YLE - 08 apr 13 kl. 07:27

Stadsdirektören: Skatten stiger sannolikt i Raseborg

Det behövs ingen arbetsgrupp i Raseborg som ska jobba med att motverka fortsatta skattehöjningar. Skattetrycket är hårt och staden jobbar redan på olika sätt med ekonomin, skriver stadsdirektören i sin beredning inför stadsstyrelsemötet på måndag (8.4).

YLE - 08 jun 18 kl. 14:24

Stadsdirektören i Raseborg: Anonyma brev ska inte ställa i gång aktiviteter i staden - uppmanar stadsstyrelsen häva nämndens beslut om utredning inom hemvården

Social- och hälsovårdsnämnden i Raseborg beslutade om en utredning efter ett anonymt brev från personal inom vård i hemmet i Ekenäs. I brevet lyfts fram brister i verksamheten, men stadsdirektören säger stopp..

YLE - 04 mar 19 kl. 16:35

Nätauktionen om Villa Ormnäs i Ekenäs följde inte god sed menar invånare - stadsdirektören medger att staden kunde ha tydligare regler

Raseborg har inte följt god sed då staden sålde Villa Ormnäs till den som bjöd näst högsta priset i en öppen nätauktion. Det anser fyra invånare som vill att auktionen görs om. Stadsdirektören säger att staden har agerat korrekt, men att reglerna kunde vara tydligare..

YLE - 02 sep 19 kl. 04:34

Stadsdirektören i Raseborg bekymrad över underskott i budgeten

Skenande sjukvårdskostnader och uteblivna skatteintäkter är boven då Raseborgs resultat ser ut att landa på ett rejält minus - andra året på raken. Det finns jobb och det finns bostäder - nu måste vi synas, säger stadsdirektören..

YLE - 08 jan 14 kl. 12:11

Inget stöd för att avsätta stadsdirektören i Karleby

Avsättandet av stadsdirektören i Karleby, Antti Isotalus, får inte stöd. Ingen fullmäktigegrupp i Karleby är med på att avskeda eller omplacera direktören. Stadsfullmäktiges ordförande Stefan Anderson sammankallade ordförandena i samtliga fullmäktigegrupper för diskussion om stadsdirektörens framtid.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Emma bodde i parker, på tåg, i trappuppgångar – bostadslösa kvinnor blir utsatta för stölder, våld och sexuell påtryckning

Emma har haft bostad sedan juni, innan det var hon bostadslös i flera år, med knark, våld och oro över följande övernattningsställe som ständiga följeslagare. Hon var en av över tusen bostadslösa kvinnor, som Svenska Yle nu uppmärksammar..

YLE - 15 minuter sedan

Nattklubbarnas popularitet rasar: "Man kan inte vara bakfull om man vill träna fem gånger i veckan"

Många väljer hellre hemmakvällar och lugnare alternativ än dansgolven i nattklubbarna. Unga satsar också på sin hälsa och då prioriterar man inte nattklubbsliv..

YLE - 45 minuter sedan

Om några år får Borgåborna en del av sitt dricksvatten från Borgbacken

De senaste veckorna har Borgå vatten provpumpat råvatten i stora mängder från reservvattentaget vid Borgbacken..

YLE - 1 timme sedan

Grannar stördes av rök från pizzaugn i Ekenäs

Rök från en pizzeriaugn i Ekenäs centrum besvärade grannarna i somras. Ett fastighetsbolag lämnade därför i augusti in ett klagomål till staden om den nya lokala pizzerians vedeldade ugn..

YLE - 1 timme sedan

Ingen ringer tillbaka och bidragen fryses. De arbetssökandes vardag är full av besvikelser medan varje handledare ska sköta upp till 300 kunder

Ingen personlig kontakt, långa väntetider och bidrag som fryses. Arbetssökande berättar om otaliga brister i arbets- och näringsbyråernas service. Regeringen lovar förbättra situationen men resursbristen är enorm - varje handläggare ansvarar för upp till 300 kunder..

YLE - 9 timmar sedan

Brexit drabbar även Åland ekonomiskt: “Vi har inte så mycket kvar att förlora”

Åland har redan lidit av osäkerheten kring brexit då näthandlare drivits bort av osäkerheten kring tullrutiner och pundets sjunkande värde. Men de direkta förlusterna blir troligtvis relativt små för det åländska samhället, de indirekta effekterna är svåra att beräkna..

YLE - 10 timmar sedan

Nooah Riijärvi, 18 år, skapar jobb åt sig själv med att hjälpa företag marknadsföra sig på sociala medier

Nooah Riijärvis arbete är också hans glädje och passion i livet. Efter en sommar på glasskiosk ville han försäkra sig om att han inte behöver jobba för någon annan igen..

YLE - 14 timmar sedan

Nytt servicehem planeras i Hangö - ska ersätta Torsken

Stiftelsen Hangö servicebostäder planerar ett nytt servicehem mittemot Tokmanni, i hörnet av Källvägen och Kapellhamnsvägen i Hangö. Därmed vill de flytta ut ur Torsken..

YLE - 14 timmar sedan

Var är prinsessan Latifa? Amnesty International kräver att kvinnor i Arabemiraten inte längre ska förtryckas

Dottern till Dubais regent är försvunnen och hålls förmodligen fången av sin far..

YLE - 15 timmar sedan

Borgå nästan sex miljoner över budget - stadsdirektören kräver att sektorerna sparar

Borgå stad kan stå inför nedskärningar. Orsaken är att budgetsanslagen för i år ser ut att överskridas med 5,7 miljoner euro..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.