Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Monday, 23 April, 11:52

Helsingborgs Dagblad - 15 nov 15 kl. 15:22

Blodbadet i Paris tvingar fram ett hårdare EuropaTerrorattentatet i Paris tvingar fram ett hårdare Europa.Det påverkar både européer och flyktingar: Mer gränskontroller. Mer övervakning. Och kraftfullare militära insatser mot terrororganisationen Islamiska staten i Syrien och Irak.Det dröjde inte många timmar efter blodbadet i Paris förrän Polens nye EU-minister Konrad Szymanski tog attacken som förvändning att skärpa den redan snåla polska flyktingpolitiken.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Paris, Europa, Islamiska, Syrien, Irak, Polens, EU, Konrad Szymanski, Anders Ygeman, Grekland, Italien, Lesbos, Makedonien, Sverige, Bryssel, Charlie Hebdo, Köpenhamn, Internet, Skype, IS, Mellanöstern, François Hollande, Frankrike, G20, Antalya, USA, Barack Obama, Turkiets, Tayyip Erdogan, Nato

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blodbadeti , Paris, tvingarfram ett , hårdare, Europa
Sydsvenskan - 15 nov 15 kl. 15:22

Blodbadet i Paris tvingar fram ett hårdare Europa

Terrorattentatet i Paris tvingar fram ett hårdare Europa.Det påverkar både européer och flyktingar: Mer gränskontroller. Mer övervakning.

Alliansfritt Sverige - 02 sep 14 kl. 19:08

I alliansens Sverige får anhöriga vara vårdare

1.3 miljoner svenskar vårdar en anhörig. Smaka på den siffran.

YLE - 14 nov 15 kl. 05:50

Forskare: Ingen överraskning att just Paris attackerades

Terrorismforskare Atte Kaleva säger att de blodiga attackerna i Paris är ett led i kriget som de islamistiska och jihadistiska terroristerna för mot de europeiska värdena, kulturen och friheten. Orsaken till att terrordåden skedde just i Paris igen tror Kaleva att delvis ligger i att det redan finns en stor mängd jihadister i Frankrike. - De behöver inte resa någonstans och det finns en färdig gruppering av jihadister i landet, vilket i sin tur gör det lättare att organisera och få till stånd en dylik attack, säger Kaleva.

YLE - 13 nov 12 kl. 05:59

Hårdare tag i kampen mot dopning

Det ska bli tuffare tag i kampen mot dopning bland idrottsmän. På ett möte i Paris på måndagskvällen samlades för första gången internationella läkemedelsförbund med internationella organisationer som IOK och Europarådet. - Genom ett intensifierat samarbete hoppas man kunna bekämpa dopning bättre, säger Gabriella Battaini-Dragoni vice generalsekreterare i Europarådet.

LV - 31 jul 14 kl. 08:36

Hårdare krav påverkar bankservice

Skärpta penningtvättsregler tvingar alla svenska banker till hårdare kontroller. På Virserums Sparbank måste man till exempel numera vara befintlig kund för att få växla in Euro. Men samtidigt vill man i det längsta fortsätta erbjuda möjligheten att sätta in kontanter..

Skånskan - 14 nov 15 kl. 14:17

Vi är alla Paris

Opinion Frankrike och Paris har utsatts för två grymma islamistiska dåd på ett år. Paris är på många sätt Europas elfte september i omfattning och chockeffekt.
Sorgen, ilskan och skräcken är inte mätbar.

Cornucopia - 12 dec 15 kl. 20:11

Totalt misslyckande på klimatmötet i Paris

Så var ett "avtal" påskrivet på klimatmötet i Paris. Även om alla politiker låtsas om att det är lyckat och en seger innebär avtalet att man accepterar mellan 2.7 och 3.

HBL - 14 dec 14 kl. 16:21

Professor: EU borde ta i hårdare i klimatfrågan

EU borde ta till hårdare åtgärder för att öppna vägen för en överenskommelse för att bromsa klimatförändringen. Det anser ordföranden för Finlands klimatpanel, miljöekonomiprofessorn Markku Ollikainen.Han säger att unionen vid behov kunde använda sig av milda hot till exempel då det gäller handelsrelationer mot de länder som inte villiga att ge efter i klimatfrågan.

BT - 06 jul 12 kl. 10:40

Syrienmöte öppnat i Paris

Gruppen "Syriens folks vänner" har startat mötet i Paris.
I sitt inledningsanförande efterlyser Frankrikes president Francois Hollande hårdare sanktioner mot Bashar al-Assads regim och säger att de humanitära insatserna och stödet för den demokratiska oppositionen måste öka, skriver Reuters.
Samtidigt faller granaterna över staden Daraya i centrala Syrien och strider pågår i delar av huvudstaden Damaskus, uppger Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) i Storbritannien enligt AFP.

YLE - 17 jan 13 kl. 05:21

Arvsskatten tvingar familjeföretag utomlands

Tiotusentals arbetsplatser kan stå i vågskålen i och med att arvs- och gåvoskatten höjts i Finland. En tredjedel av landets familjeföretagare står inför en generationsväxling inom fem år - men många är osäkra på hur verksamheten ska fortsätta. Två tredjedelar av familjeföretagarna upplever beskattningen som ett verkligt problem för generationsskiftet.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Janmark 14:e NHL-svensk i Tre Kronor

Dallasspelaren Mattias Janmark blir den 14:e NHL-spelaren som tar plats i Tre Kronor, som i dag börjar förberedelserna inför kommande Sweden Hockey Games. Med på den resan är också en Djurgårdsjunior. Mattias Janmark förstärker Tre Kronor i Sweden Hocke.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Spelare hotad fotbollsdomare

Utreds av både polis och förbund..

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Spänd förväntan inför kunglig nedkomst

Kate Middleton och prins William befinner sig på sjukhus för att föda parets tredje barn..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Janmark från NHL till Tre Kronor

Mattias Janmark förstärker Tre Kronor i Sweden Hockey Games. Dallascentern är den senaste spelaren från NHL som tar plats i ett lag som börjar formera sig inför ishockey-VM i Danmark i nästa månad. Det tillkommer en hel del transatlantisk förstärkning,.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Persbrandt och Lundell har fått barn igen

Skådespelaren Mikael Persbrandt och journalisten Sanna Lundell har blivit föräldrar på nytt. Båda de nyblivna föräldrarna visar upp den nya familjemedlemmen på sina respektive Instagram-konton. "Du kom med våren, glädjen och yttersta kärleken", skriver.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Groddföretag vill växa på ny del av marknaden

Munkagrodden riktar in sig på hemmaodlare..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Avmattad tillväxt i euroländerna

Efter en stark start på året har ekonomin i euroländerna tappat lite av farten. Inköpschefsindex låg i april stilla på 55,2, oförändrat jämfört med mars men lägre än under januari och februari och på den lägsta nivån sedan början av 2017, enligt siffror.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Bilist voltade i Häljarp

Fick stolpe genom framrutan.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Populära komiker upprepar sommarturné

Humorturnén "Västkusteffekten", med några av landets mest namnkunniga komiker, återkommer i sommar – och tar några omvägar till Mälardalen och Åland. Precis som förra sommaren består turnén av Mikael Tornving, Henrik Hjelt, Ann Westin, Tobias Persson oc.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Minst 20 bröllopsgäster döda i attack i Jemen

Minst 20 människor som deltog vid ett bröllop i en by i nordvästra Jemen har dödats i flyganfall under söndagen, uppger lokalbor och sjukvårdspersonal. Ytterligare minst 30 personer ska ha skadats i attacken. Den saudiskledda militäralliansen, som pekas.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.