Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Monday, 22 January, 15:05

Helsingborgs Dagblad - 15 nov 15 kl. 15:22

Blodbadet i Paris tvingar fram ett hårdare EuropaTerrorattentatet i Paris tvingar fram ett hårdare Europa.Det påverkar både européer och flyktingar: Mer gränskontroller. Mer övervakning. Och kraftfullare militära insatser mot terrororganisationen Islamiska staten i Syrien och Irak.Det dröjde inte många timmar efter blodbadet i Paris förrän Polens nye EU-minister Konrad Szymanski tog attacken som förvändning att skärpa den redan snåla polska flyktingpolitiken.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Paris, Europa, Islamiska, Syrien, Irak, Polens, EU, Konrad Szymanski, Anders Ygeman, Grekland, Italien, Lesbos, Makedonien, Sverige, Bryssel, Charlie Hebdo, Köpenhamn, Internet, Skype, IS, Mellanöstern, François Hollande, Frankrike, G20, Antalya, USA, Barack Obama, Turkiets, Tayyip Erdogan, Nato

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blodbadeti , Paris, tvingarfram ett , hårdare, Europa
Sydsvenskan - 15 nov 15 kl. 15:22

Blodbadet i Paris tvingar fram ett hårdare Europa

Terrorattentatet i Paris tvingar fram ett hårdare Europa.Det påverkar både européer och flyktingar: Mer gränskontroller. Mer övervakning.

Alliansfritt Sverige - 02 sep 14 kl. 19:08

I alliansens Sverige får anhöriga vara vårdare

1.3 miljoner svenskar vårdar en anhörig. Smaka på den siffran.

YLE - 14 nov 15 kl. 05:50

Forskare: Ingen överraskning att just Paris attackerades

Terrorismforskare Atte Kaleva säger att de blodiga attackerna i Paris är ett led i kriget som de islamistiska och jihadistiska terroristerna för mot de europeiska värdena, kulturen och friheten. Orsaken till att terrordåden skedde just i Paris igen tror Kaleva att delvis ligger i att det redan finns en stor mängd jihadister i Frankrike. - De behöver inte resa någonstans och det finns en färdig gruppering av jihadister i landet, vilket i sin tur gör det lättare att organisera och få till stånd en dylik attack, säger Kaleva.

YLE - 13 nov 12 kl. 05:59

Hårdare tag i kampen mot dopning

Det ska bli tuffare tag i kampen mot dopning bland idrottsmän. På ett möte i Paris på måndagskvällen samlades för första gången internationella läkemedelsförbund med internationella organisationer som IOK och Europarådet. - Genom ett intensifierat samarbete hoppas man kunna bekämpa dopning bättre, säger Gabriella Battaini-Dragoni vice generalsekreterare i Europarådet.

LV - 31 jul 14 kl. 08:36

Hårdare krav påverkar bankservice

Skärpta penningtvättsregler tvingar alla svenska banker till hårdare kontroller. På Virserums Sparbank måste man till exempel numera vara befintlig kund för att få växla in Euro. Men samtidigt vill man i det längsta fortsätta erbjuda möjligheten att sätta in kontanter..

Skånskan - 14 nov 15 kl. 14:17

Vi är alla Paris

Opinion Frankrike och Paris har utsatts för två grymma islamistiska dåd på ett år. Paris är på många sätt Europas elfte september i omfattning och chockeffekt.
Sorgen, ilskan och skräcken är inte mätbar.

Cornucopia - 12 dec 15 kl. 20:11

Totalt misslyckande på klimatmötet i Paris

Så var ett "avtal" påskrivet på klimatmötet i Paris. Även om alla politiker låtsas om att det är lyckat och en seger innebär avtalet att man accepterar mellan 2.7 och 3.

HBL - 14 dec 14 kl. 16:21

Professor: EU borde ta i hårdare i klimatfrågan

EU borde ta till hårdare åtgärder för att öppna vägen för en överenskommelse för att bromsa klimatförändringen. Det anser ordföranden för Finlands klimatpanel, miljöekonomiprofessorn Markku Ollikainen.Han säger att unionen vid behov kunde använda sig av milda hot till exempel då det gäller handelsrelationer mot de länder som inte villiga att ge efter i klimatfrågan.

BT - 06 jul 12 kl. 10:40

Syrienmöte öppnat i Paris

Gruppen "Syriens folks vänner" har startat mötet i Paris.
I sitt inledningsanförande efterlyser Frankrikes president Francois Hollande hårdare sanktioner mot Bashar al-Assads regim och säger att de humanitära insatserna och stödet för den demokratiska oppositionen måste öka, skriver Reuters.
Samtidigt faller granaterna över staden Daraya i centrala Syrien och strider pågår i delar av huvudstaden Damaskus, uppger Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) i Storbritannien enligt AFP.

YLE - 17 jan 13 kl. 05:21

Arvsskatten tvingar familjeföretag utomlands

Tiotusentals arbetsplatser kan stå i vågskålen i och med att arvs- och gåvoskatten höjts i Finland. En tredjedel av landets familjeföretagare står inför en generationsväxling inom fem år - men många är osäkra på hur verksamheten ska fortsätta. Två tredjedelar av familjeföretagarna upplever beskattningen som ett verkligt problem för generationsskiftet.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Gladiator hjälper skuldsatta med ekonomin

Som gladiatorn "Athena" stjälper hon människor i TV4. Men när "Lyxfällan" gör comeback hjälper Magdalena Kowalczyk personer i kris. – Jag måste säga att jag har tappat hakan lite över hur folk kan stoppa huvudet i sanden, säger hon till TT.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

"Transformers" kan vinna kalkonpris

Stora Hollywoodstjärnor och påkostade filmproduktioner kan vinna filmvärldens värsta pris. Razzie Awards prisar de sämsta insatserna inom film och störst risk att vinna har "Transformers: The last knight" som fått nio nomineringar. På tisdag avslöjas de.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Dement irrade omkring ensam, ute och mitt i natten

Hittades ensam och nedkyld i nattmörkret efter nära en timme..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Villatjuvar passade på när ägarna var borta

Under helgen tog sig inbrottstjuvar in i en villa i Skånes Fagerhult..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Tv-toppen: Miljonpublik såg idrottare hyllas

Galasäsongen har dragit igång. Nästan två miljoner tittare ville se när svenska idrottsstjärnor hyllades på "Idrottsgalan". Kvar på första platsen är SVT:s flaggskepp "På spåret" med över 2,5 miljoner tittare.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Intäkter från HIF-premiär till kampen mot barncancer

Arrangörsklubben Vikens IK upprepar fjolårets gest – överskottet till Team Rynkeby..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Forskare kritiserar "farlig" studie

I förra veckan publicerades en studie som visar hur det går att tillverka ett virus nära besläktat med smittkoppsviruset – med hjälp av internet. Livsfarligt, menar andra forskare som nu kritiserar publiceringen. Det var virologen David Evans och hans k.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Snattare påkommen med kniv

Stoppades från att snatta. Då hittade polisen en kniv..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Vandrare hittade tusentals liter alkohol

En vandrare i Norge sprang på en hemlig spritgömma i skogen vid Halden, nära gränsen mot Sverige. Vandraren lyckades hålla fingrarna i styr och larmade polisen som beslagtog fyndet. I gömman fanns runt 550 liter sprit, 300 liter vin och 800 liter öl.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Flera OS-åkare till världscupen i Seefeld

Fem OS-åkare finns med i den svenska längdtruppen till helgens världscuptävlingar i österrikiska Seefeld. Bland andra formstarka Ebba Andersson och Calle Halfvarsson. "Vi har flera starka åkare på plats", säger förbundskapten Rikard Grip.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.