Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Saturday, 20 October, 08:03

Helsingborgs Dagblad - 15 nov 15 kl. 15:22

Blodbadet i Paris tvingar fram ett hårdare EuropaTerrorattentatet i Paris tvingar fram ett hårdare Europa.Det påverkar både européer och flyktingar: Mer gränskontroller. Mer övervakning. Och kraftfullare militära insatser mot terrororganisationen Islamiska staten i Syrien och Irak.Det dröjde inte många timmar efter blodbadet i Paris förrän Polens nye EU-minister Konrad Szymanski tog attacken som förvändning att skärpa den redan snåla polska flyktingpolitiken.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Paris, Europa, Islamiska, Syrien, Irak, Polens, EU, Konrad Szymanski, Anders Ygeman, Grekland, Italien, Lesbos, Makedonien, Sverige, Bryssel, Charlie Hebdo, Köpenhamn, Internet, Skype, IS, Mellanöstern, François Hollande, Frankrike, G20, Antalya, USA, Barack Obama, Turkiets, Tayyip Erdogan, Nato

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blodbadeti , Paris, tvingarfram ett , hårdare, Europa
Sydsvenskan - 15 nov 15 kl. 15:22

Blodbadet i Paris tvingar fram ett hårdare Europa

Terrorattentatet i Paris tvingar fram ett hårdare Europa.Det påverkar både européer och flyktingar: Mer gränskontroller. Mer övervakning.

Alliansfritt Sverige - 02 sep 14 kl. 19:08

I alliansens Sverige får anhöriga vara vårdare

1.3 miljoner svenskar vårdar en anhörig. Smaka på den siffran.

YLE - 14 nov 15 kl. 05:50

Forskare: Ingen överraskning att just Paris attackerades

Terrorismforskare Atte Kaleva säger att de blodiga attackerna i Paris är ett led i kriget som de islamistiska och jihadistiska terroristerna för mot de europeiska värdena, kulturen och friheten. Orsaken till att terrordåden skedde just i Paris igen tror Kaleva att delvis ligger i att det redan finns en stor mängd jihadister i Frankrike. - De behöver inte resa någonstans och det finns en färdig gruppering av jihadister i landet, vilket i sin tur gör det lättare att organisera och få till stånd en dylik attack, säger Kaleva.

YLE - 13 nov 12 kl. 05:59

Hårdare tag i kampen mot dopning

Det ska bli tuffare tag i kampen mot dopning bland idrottsmän. På ett möte i Paris på måndagskvällen samlades för första gången internationella läkemedelsförbund med internationella organisationer som IOK och Europarådet. - Genom ett intensifierat samarbete hoppas man kunna bekämpa dopning bättre, säger Gabriella Battaini-Dragoni vice generalsekreterare i Europarådet.

LV - 31 jul 14 kl. 08:36

Hårdare krav påverkar bankservice

Skärpta penningtvättsregler tvingar alla svenska banker till hårdare kontroller. På Virserums Sparbank måste man till exempel numera vara befintlig kund för att få växla in Euro. Men samtidigt vill man i det längsta fortsätta erbjuda möjligheten att sätta in kontanter..

Skånskan - 14 nov 15 kl. 14:17

Vi är alla Paris

Opinion Frankrike och Paris har utsatts för två grymma islamistiska dåd på ett år. Paris är på många sätt Europas elfte september i omfattning och chockeffekt.
Sorgen, ilskan och skräcken är inte mätbar.

Cornucopia - 12 dec 15 kl. 20:11

Totalt misslyckande på klimatmötet i Paris

Så var ett "avtal" påskrivet på klimatmötet i Paris. Även om alla politiker låtsas om att det är lyckat och en seger innebär avtalet att man accepterar mellan 2.7 och 3.

HBL - 14 dec 14 kl. 16:21

Professor: EU borde ta i hårdare i klimatfrågan

EU borde ta till hårdare åtgärder för att öppna vägen för en överenskommelse för att bromsa klimatförändringen. Det anser ordföranden för Finlands klimatpanel, miljöekonomiprofessorn Markku Ollikainen.Han säger att unionen vid behov kunde använda sig av milda hot till exempel då det gäller handelsrelationer mot de länder som inte villiga att ge efter i klimatfrågan.

BT - 06 jul 12 kl. 10:40

Syrienmöte öppnat i Paris

Gruppen "Syriens folks vänner" har startat mötet i Paris.
I sitt inledningsanförande efterlyser Frankrikes president Francois Hollande hårdare sanktioner mot Bashar al-Assads regim och säger att de humanitära insatserna och stödet för den demokratiska oppositionen måste öka, skriver Reuters.
Samtidigt faller granaterna över staden Daraya i centrala Syrien och strider pågår i delar av huvudstaden Damaskus, uppger Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) i Storbritannien enligt AFP.

BT - 13 nov 14 kl. 22:02

Tigern som sätter skräck i Paris

Den tiger som setts i departementet Seine-et-Marne, vid Paris, har fortfarande inte hittats. Ett 60-tal poliser, brandmän och djurvårdare har under torsdagen sökt igenom ett stort område kring byn Montévrain med sökhundar samt värmekameror. Djuret uppskattas väga runt 70 kilo, enligt byns borgmästare Christian Robache.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

IS uppges få miljoner för släppta fångar

Sex av 27 personer som kidnappades av IS i den syriska provinsen al-Suwayda i somras har släppts, enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) i Storbritannien. – Två kvinnor och fyra barn, preciserar Rami Abdel Rahman, chef för S.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Påminnelse kan rädda liv

Knappt hälften av Sveriges regioner och landsting skickar en påminnelse när kvinnor uteblir från sin mammografi. Trots att det gör att fler dyker upp enligt Bröstcancerförbundet – som nu vill se en förändring. – Tidig upptäckt räddar liv, säger förbunde.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Boanalytikern: inbromsning här för att stanna

Under de senaste tio åren har bostadsrättspriserna stigit i snitt 82 procent medan villapriserna gått upp 54 procent. Det visar en färsk rapport från Svensk Fastighetsförmedling. Men nu väntar bistrare tider tror bostadsanalytikern Linda Lövgren, som fö.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Åklagare vill få barnvåldtäkts-straff prövat

Hur många gånger kan man våldta ett barn, utan att dömas till maxstraff? Den frågan vill riksåklagare Petra Lundh att Högsta domstolen prövar. Straffen spretar för mycket i fall där barn har utsatts för upprepade sexualbrott, anser hon.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Herre min... Jakob!

Mattias Hjälm gillar galna utmaningar och siktar in sig på en hardcorevandring..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Änglamakerskan som true crime

P3 Historia dramatiserar Hilda Nilsson, en av landets värsta seriemördare..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Svarta vinbär är rena medicinen och bidrar till hållbart samhälle

Eva Kullenberg tycker alla ska plantera bärbuskar nu i höst..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Slagsmålsutvecklare vill återgå till kärnan

Receptet är sig likt när "Soul calibur" nu kommer med en ny del i den framgångsrika slagsmålsserien. Det bombastiska visuella potpurriet fortsätter, och de kvinnliga figurerna är fortsatt i omdiskuterat fokus. Motohiro Okubo vill inte prata om elefanten.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Bäckström räddade poäng och missade straff

Nicklas Bäckström räddade en poäng i NHL-ishockeyn när han kvitterade för Washington med knappt 90 sekunder kvar av matchen mot Florida. Bäckström smög fram framför målet och petade in en fin pass från Lars Eller med klubban när Washington tagit ut målv.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Hon gör rasterna på Rebbelberga skola till en fartfylld fest

Catrin Welinder förvandlar skolgården på Rebbelberga till ett pedagogiskt uterum..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.