Skånskan > Nyheter

Monday, 20 January, 17:04

Skånskan - 02 nov 15 kl. 17:40

Anmäld SD-politiker: ”Allvarlig anklagelse”Skurup Anna-Karin Gustafsson (MP) anmälde SD-ledaren Lars Nyström till polisen efter förra fullmäktigemötet för hets mot folkgrupp.
Men Lars Nyström ifrågasätter anmälan:
– Jag pekade inte ut någon specifik grupp.För första gången i Skurup la Sverigedemokraterna fram ett eget budgetförslag under kommunfullmäktiges sammanträde den 26 oktober. Lars Nyström, ordförande för SD i Skurup, motiverade då de överväganden partiet gör i sin budget genom att bland annat flera gånger hänvisa till en specifik ordalydelse: ”vanligt, hederligt folk”.
Men Anna-Karin Gustafsson, ersättare för Miljöpartiet och på plats den aktuella kvällen, reagerade starkt på Lars Nyströms budgetanförande.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SD, Anna-Karin Gustafsson, Lars Nyström, Skurup, Sverigedemokraterna, Nyström, Miljöpartiet, Lars Nyströms, Skånskan

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anmäld, SD-politiker, Allvarlig, anklagelse
Expressen - 23 okt 13 kl. 16:12

Reinfeldt om Axén: En allvarlig anklagelse

Riksdagsledamoten Gunnar Axén, M, har polisanmälts för sexuellt ofredande. Nu kommenterar statsminister Fredrik Reinfeldt, M, anmälan. ?

Skånskan - 29 mar 19 kl. 12:01

Nya anmälningar av politiker

SKURUP Polisen har fått in ytterligare anmälningar mot Skurupspolitiker för falsk tillvitelse.
Fyra olika personer har skickat en var sin likalydande anmälan mot ”den politiska ledningen i Skurup för att de anmält kommuninvånare för brott som de inte begått.”
Tidigare har chefredaktören för Arbetaren Toivo Jokkala, chefredaktören för Ordfront Magasin Johan Berggren och opinionsbildaren Maria Robsahm anmält kommunstyrelsens ordförande Johan Bolinder och ”övriga ansvariga politiker i Skurups kommun” för samma sak.

Skånskan - 17 aug 18 kl. 17:00

JO-anmäler S-politiker

Hörby Hörbybon Jan-Erik Persson har JO-anmält både kommunalrådet Susanne Meijer (S) och fullmäktigeledamot Renaldo Tirone (S).Jan-Erik Persson menade i anmälan att Susanne Meijer gjort sig skyldig till grov trolöshet mot sin uppdragsgivare då hon under sommaren extraknäckt fem halvtidspass som sjuksköterska på sitt tidigare jobb på Tåbelunds vårdcentral i Eslöv.
– Kommunalrådet ska vara anträffbar med kort varsel 24 timmar per dygn och 7 dagar i veckan, skriver Persson i JO-anmälan och menar att Meijer inte varit tillgänglig då hon tjänstgjort som sjuksköterska.

YA - 03 dec 15 kl. 03:00

Anmälan mot politiker läggs ner

Åklagare har beslutat att lägga ner anmälan mot Sverigedemokraten Lars Nyström..

YA - 29 mar 19 kl. 10:44

Fyra nya anmälningar mot politiker

Fyra nya polisanmälningar har gjorts mot de styrande politikerna i Skurup. Bakgrunden är beslutet att anmäla ensamkommande som anses ha ljugit om sin ålder..

Kristianstadsbladet - 20 feb 13 kl. 14:13

Drottningen anmäler tidningar


Drottnings Silvia har anmält flera tidningar sedan dessa i höstas publicerat ett fotomontage gjort av fotografen Elisabeth Ohlson Wallin, uppger Expressen. På bilden förekommer bland annat kungaparet och hovet har tidigare beskrivit montaget som "kränkande, sårande och illvilligt".Drottningen anmälde tidningarna till PO redan i december men pressombudsmannen, Ola Sigvardsson, avförde den.

SvD - 20 feb 13 kl. 14:16

Drottning Silvia PO-anmäler bild

?Synnerligen allvarlig anklagelse.?.

Sydsvenskan - 16 okt 18 kl. 12:33

Politiker JO-anmäld av 16-årings advokat

Advokaten för den 16-årige pojke som misstänks för mord på en hemlös man i Jönköping i augusti har anmält en politiker i socialnämnden till justitieombudsmannen (JO). Anmälan gäller uttalanden som politikern gjort i en intervju med P4 Jönköping. I radio.

Helsingborgs Dagblad - 16 okt 18 kl. 12:33

Politiker JO-anmäld av 16-årings advokat

Advokaten för den 16-årige pojke som misstänks för mord på en hemlös man i Jönköping i augusti har anmält en politiker i socialnämnden till justitieombudsmannen (JO). Anmälan gäller uttalanden som politikern gjort i en intervju med P4 Jönköping. I radio.

Kristianstadsbladet - 16 okt 18 kl. 12:33

Politiker JO-anmäld av 16-årings advokat

Advokaten för den 16-årige pojke som misstänks för mord på en hemlös man i Jönköping i augusti har anmält en politiker i socialnämnden till justitieombudsmannen (JO). Anmälan gäller uttalanden som politikern gjort i en intervju med P4 Jönköping.(TT).

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Fastighetsägare ska åtgärda mögel skada

LUND En fastighetsägare till ett hus i sydöstra delen av Lunds innerstad måste åtgärda fuktproblem i en av lägenheterna han hyr ut.
Det har miljönämnden beslutat efter en längre tids skriftväxling med husägaren.Fastighetsägaren får fyra veckor på sig att presentera en fukt- och mögelutredning för hela bostaden.

Skånskan - 30 minuter sedan

Gammalt bråk bakom helgens mordförsök

lomma En stickskada i ryggen och en bruten käke. Det är de skador som en 17-åring från Lomma drabbades av i ett stort ungdomsbråk vid Strandskolan på lördagskvällen cirka klockan 22.– Det rubriceras som mordförsök eftersom han har en stickskada, jag vill inte säga knivskada, i ryggen som hade kunnat ta väldigt illa, säger Patrik Nyqvist, chef för enheten för grova brott vid polisen i Lund.

Skånskan - 30 minuter sedan

Informatörer, blipp och fler ombud

SKÅNE Skånetrafikens nya biljettsystem fortsätter skapa huvudbry, men med hjälpande personal, blippbetalning och fler ombud ska allt bli enklare.
– Vi tar allvarligt på kritiken och det handlar om att vi måste skapa förståelse och trygghet. Men det gamla systemet var inte bättre, det menar Linus Eriksson, trafikdirektör på Skånetrafiken.

Skånskan - 45 minuter sedan

Glädje och bra spel tog FC Trelleborg vidare i Nils Holgersson Cup i Skurup

FOTBOLL FC Trelleborg visade i gruppen och den första slutspelsmatchen att de vill ha ett finger med i segerleken i 2020 års upplaga av Nils Holgersson Cup i Skurup.
– Roligast var det att se att vi hittat glädjen även på planen. Den har länge funnits utanför planen, säger FCT-lagledaren Johnny Lindholm.

Skånskan - 1 timme sedan

Borgerlig kris

Framskrittspartiet har lämnat Norges regering efter beslutet om att ta hem en kvinna som anslutit sig till IS och hennes son, som ska vara svårt sjuk. Partiets invändningar ligger inte i att barnet får återvända, utan att mamman får följa med. Att hon nekar till terrorbrott är ingen faktor för partiet eller ledaren Siv Jensen.

Skånskan - 1 timme sedan

Postnord i kris

Enligt en rapport som beställts av den svenska regeringen riskerar Postnord konkurs om ingen görs åt saken. Med tanke på prognosen om att pakethandeln kommer att öka med flera hundra procent under de kommande åren är det dåliga nyheter både ekonomiskt och praktiskt. Problemet ligger i brevtjänsten: eventuellt är Sverige på väg i samma riktning om Danmark, där brevutdelningen har minskat med 90 procent sedan millenieskiftet.

Skånskan - 1 timme sedan

Maskerade rånare tog väska

ESLÖV Två maskerade rånare gav sig på ett par på Rönneberga på fredagskvällen.
Klockan var 19.30 och paret hade precis parkerat sin bil i garaget när två maskerade rånare dök upp.

Skånskan - 1 timme sedan

Stal verktyg ur en container

ESLÖV Ett företag har haft inbrott i en container som man haft stående på Pärlgatan. Stölden upptäcktes i fredags.
Ett antal verktyg har stulits ur containern men företaget ska återkomma till polisen med en komplett godslista..

Skånskan - 1 timme sedan

Larm om självmord var påhitt

ESLÖV Vid lunchtid i fredags kom ett larmsamtal om ett självmord på stationen i Eslöv. Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till platsen.
Det skulle visa sig att larmet om självmordet var en bluff.

Skånskan - 1 timme sedan

Passagerare hade narkotika

ESLÖV En 22-årig Eslövsman är misstänkt för narkotikainnehav efter att polisen stoppat en bil på Trehäradsvägen på fredagseftermiddagen.
Mannen var passagerare i bilen och poliserna upptäckte att 22-åringen hade en cigarett med misstänkt narkotika på sig..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.