YLE > Finland

Saturday, 19 January, 14:21

YLE - 02 nov 15 kl. 08:52

Raseborg: Vårdbolaget Attendo tvingar oss att köpa vården av demVårdföretaget Attendo kringgår konkurrensutsättning och försätter staden Raseborg i en situation där alternativet är att flytta på åldringar och demenssjuka. Raseborg stad ser sig därför tvungen att fortsätta köpa vårdtjänster av företaget Attendo utan konkurrensutsättning. En kommun saknar makt då ägaren till vårdhem vägrar underteckna hyresavtalet. Raseborgs chefer är bestörta. - Det är frågan om utpressning, säger grundtryggehetsnämndens ordförande Karl von Smitten (SFP).
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Attendo, Raseborg, Karl, Smitten, SFP, Villa Pentby, Karis, Tyvene, Nu, Pentbyhuset, Raseborgs, Kirsi Ala-Jaakkola, Tom Simola, Simola, Det, Pojo, Västnyland

Dela artikeln

137 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Raseborg, Vårdbolaget, Attendo, tvingaross att , köpa, vårdenav dem
YLE - 15 feb 17 kl. 09:21

Vårdbolaget Attendo ökar sin vinst

Den nordiska vårdkoncernen Attendo rapporterar om ökad vinst under fjolåret, jämfört med året innan. Bolaget med huvudkontor i Stockholm tror på möjligheter att expandera i Finland i och med vårdreformen. Attendos bokslut för år 2016 visar att koncernens vinst har ökat med några procent jämfört med året innan.

YLE - 05 sep 17 kl. 12:00

Attendo om vårdkonflikten: Personbyten inom Raseborgs stad har försvårat samarbetet

Samarbetet mellan Raseborgs stad och vårdbolaget Attendo har försämrats sedan år 2014. Orsaken är att tjänstemän i Raseborg har bytts ut, säger Attendo. - Samarbetet med Raseborgs stad fungerade utmärkt när Attendo kom till Raseborg, säger Lauri Korkeaoja som är chef för kommunikation och samhällsrelationer på Attendo.

YLE - 19 maj 17 kl. 05:40

Attendo kompenserar Hangö - Raseborg kräver också ersättningar

Hangö och Raseborg kräver att vårdbolaget Attendo ska följa avtalen för de privata vårdhemmen i regionen. Attendo betalar ersättningar till Hangö. Raseborg kommer å sin sida att be om kompensation.

YLE - 09 dec 15 kl. 05:01

Attendo och Raseborg talar inte med varandra

Vårdbolaget Attendo och staden Raseborg har slutat kommunicera med varandra. Attendo säger att de har försökt återuppta kontakten men stadens ledande tjänstemän inte vill träffa dem. I bakgrunden ligger tvisten om hyresavtalet för äldreboendet Villa Pentby i Karis.

YLE - 26 feb 16 kl. 05:42

Vapenvila mellan Raseborg och Attendo

Det har blivit mycket bättre, uppger vårdbolaget Attendo. Vi har kommit överens om vissa saker men det gäller endast Villa Stella, inte Villa Pentby, säger staden Raseborg. Det har nu gått några månader sedan det krisade till sig mellan staden och vårdbolaget.

YLE - 31 aug 17 kl. 10:15

Vårdpolitiker i Raseborg vill bli kvitt Attendo – men staden är fången i avtalet med vårdjätten

Tjänsteproducenten har alla trumf på handen, säger Karl von Smitten (SFP) som är ordförande för social- och hälsovårdsnämnden i Raseborg. Staden kan inte säga upp avtalet som gäller äldreboendet Villa Pentby trots att Attendo bryter mot det. - Jag uppskattar inte firmans sätt att sköta det här.

YLE - 05 sep 17 kl. 16:02

Raseborg och Attendo har förhandlat i god anda – men parterna är ännu inte överens

Raseborgs stad och vårdjätten Attendo har nu suttit ner vid förhandlingsbordet för att diskutera den reklamation staden har gjort om vården på äldreboendena Villa Stella och Villa Pentby. Staden kräver Attendo på 350 000 euro i kompensation för avtalsbrott under våren 2017. Det gäller för liten personalstyrka på bägge enheter och dessutom problem med städningen på Villa Pentby i Karis.

YLE - 28 aug 17 kl. 16:14

Raseborg reklamerar: Kräver Attendo på 350 000 euro

Vårdjätten Attendo har inte följt avtalen vid äldreboendena Villa Stella i Ekenäs och Villa Pentby i Karis under vintern och våren. Raseborgs stad kräver nu Attendo på stora summor i prisnedsättning och vite på grund av avtalsbrott. För klienterna kan det innebära ekonomisk kompensation.

YLE - 02 nov 15 kl. 08:52

Vårdföretaget Attendo utövar makt över politiken i Raseborg

Vårdföretag kringgår konkurrensutsättning och försätter staden Raseborg i en situation där alternativet är att flytta på åldringar och demenssjuka. Raseborg stad ser sig tvungen att fortsätta köpa vårdtjänster av företaget Attendo utan konkurrensutsättning. En kommun saknar makt då ägaren till vårdhem vägrar underteckna hyresavtalet.

YLE - 08 sep 17 kl. 10:35

Attendo följer reglerna i Hangö - tillreder inte kallrörd mat

Vårdbolaget Attendo sköter sig vad gäller köket i Källans vårdhem i Hangö. Bolaget har låtit bli kallrörd mat så som Sydspetsens miljöhälsonämnd krävde. I maj blev det klart att Sydspetsens miljöhälsonämnd tar till tvångsåtgärder mot köket i Källans vårdhem i Hangö.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Försvarsminister Niinistö: Ansvarslöst att tumma på antalet jaktplan

Försvarsminister Jussi Niinistö (Blå) anser att Finland inte kan pruta på antalet jaktplan som ska ersätta de nuvarande stridsflygplanen..

YLE - 4 timmar sedan

Yles enkät om försvars- och säkerhetspolitik: Flera oppositionspartier är redo att minska på antalet jaktplan

Socialdemokraterna, Vänsterförbundet, De gröna och Sannfinländarna kan tänka sig att skaffa färre jaktplan än antalet 64 som finns i offertförfrågan. Det här framgår ur Yles färska säkerhetspolitiska enkät..

YLE - 4 timmar sedan

Skyddshemsföreståndare: I Finland finns många invandrarkvinnor för vilka sexuellt våld är en del av familjelivet

Invandrarkvinnor i Finland utsätts 2-3 gånger oftare för våld än finländska kvinnor. Enligt skyddshemsföreståndare tror en del invandrarkvinnor att de inte har några som helst rättigheter i parförhållandet..

YLE - 4 timmar sedan

Det gäller att hänga med i svängarna i bilbranschen: "Jag tror inte robotbilar ligger långt i framtiden"

Viivi Montonen, servicerådgivare vid en bilfirma BN Bilservice i Horsbäck i Ekenäs, tror att det bara är en tidsfråga innan elbilarna hittar till Ekenäs och robotbilarna ut på vägarna..

YLE - 18 timmar sedan

Farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats - passagerarplan landade på reserverad landningsbana

Olycksutredningscentralen upplyser på Twitter om en farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats där två flygplan landade på samma landningsbana..

YLE - 19 timmar sedan

Rekordmånga bilar skrotades ifjol – skrotningspremien stod bara för en liten andel

Ifjol skrotades rekordmånga bilar i Finland, närmare bestämt 88 362 stycken. Det är en ordentlig ökning från tidigare år. Att allt fler bilar återvinns beror på bättre information om återvinningen av bilar menar Suomen autokierrätys..

YLE - 21 timmar sedan

Vem är hjälte och vem är antihjälte?

Det första många tänker på när man nämner hjältar eller antihjältar är säkert superhjältar som Spindelmannen, Stålmannen eller Läderlappen. Men med hjältar kan man också syfta till historiska och mer samtida hjältar inom idrotten, populärkulturen och konsten..

YLE - 22 timmar sedan

Många migrationsfrågor kan tolkas på olika sätt — ministrar vill fundera på alla tänkbara tolkningar

Under fredag förmiddag gick regeringen igenom läget med sexuell brottslighet i Finland, med anledning av de uppmärksammade fallen i Uleåborg och Helsingfors. Att döma av regeringsmedlemmarnas kommentarer var det inte sexbrott som blev det stora samtalsämnet, utan migrationsfrågor..

YLE - 23 timmar sedan

STT: Finnairpilot hade över två promille i blodet innan flygning - döms till villkorligt fängelsestraff

Piloten har dömts till tre månaders villkorligt fängelse, fått sparken från Finnair samt förlorat sin flyglicens. Passagerare hade redan klivit ombord på planet från Helsingfors till Rom när pilotens berusning uppdagades..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.