YLE > Finland

Sunday, 18 November, 20:21

YLE - 02 nov 15 kl. 08:52

Raseborg: Vårdbolaget Attendo tvingar oss att köpa vården av dem



Vårdföretaget Attendo kringgår konkurrensutsättning och försätter staden Raseborg i en situation där alternativet är att flytta på åldringar och demenssjuka. Raseborg stad ser sig därför tvungen att fortsätta köpa vårdtjänster av företaget Attendo utan konkurrensutsättning. En kommun saknar makt då ägaren till vårdhem vägrar underteckna hyresavtalet. Raseborgs chefer är bestörta. - Det är frågan om utpressning, säger grundtryggehetsnämndens ordförande Karl von Smitten (SFP).
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Attendo, Raseborg, Karl, Smitten, SFP, Villa Pentby, Karis, Tyvene, Nu, Pentbyhuset, Raseborgs, Kirsi Ala-Jaakkola, Tom Simola, Simola, Det, Pojo, Västnyland

Dela artikeln

137 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Raseborg, Vårdbolaget, Attendo, tvingaross att , köpa, vårdenav dem
YLE - 15 feb 17 kl. 09:21

Vårdbolaget Attendo ökar sin vinst

Den nordiska vårdkoncernen Attendo rapporterar om ökad vinst under fjolåret, jämfört med året innan. Bolaget med huvudkontor i Stockholm tror på möjligheter att expandera i Finland i och med vårdreformen. Attendos bokslut för år 2016 visar att koncernens vinst har ökat med några procent jämfört med året innan.

YLE - 05 sep 17 kl. 12:00

Attendo om vårdkonflikten: Personbyten inom Raseborgs stad har försvårat samarbetet

Samarbetet mellan Raseborgs stad och vårdbolaget Attendo har försämrats sedan år 2014. Orsaken är att tjänstemän i Raseborg har bytts ut, säger Attendo. - Samarbetet med Raseborgs stad fungerade utmärkt när Attendo kom till Raseborg, säger Lauri Korkeaoja som är chef för kommunikation och samhällsrelationer på Attendo.

YLE - 09 dec 15 kl. 05:01

Attendo och Raseborg talar inte med varandra

Vårdbolaget Attendo och staden Raseborg har slutat kommunicera med varandra. Attendo säger att de har försökt återuppta kontakten men stadens ledande tjänstemän inte vill träffa dem. I bakgrunden ligger tvisten om hyresavtalet för äldreboendet Villa Pentby i Karis.

YLE - 19 maj 17 kl. 05:40

Attendo kompenserar Hangö - Raseborg kräver också ersättningar

Hangö och Raseborg kräver att vårdbolaget Attendo ska följa avtalen för de privata vårdhemmen i regionen. Attendo betalar ersättningar till Hangö. Raseborg kommer å sin sida att be om kompensation.

YLE - 26 feb 16 kl. 05:42

Vapenvila mellan Raseborg och Attendo

Det har blivit mycket bättre, uppger vårdbolaget Attendo. Vi har kommit överens om vissa saker men det gäller endast Villa Stella, inte Villa Pentby, säger staden Raseborg. Det har nu gått några månader sedan det krisade till sig mellan staden och vårdbolaget.

YLE - 31 aug 17 kl. 10:15

Vårdpolitiker i Raseborg vill bli kvitt Attendo – men staden är fången i avtalet med vårdjätten

Tjänsteproducenten har alla trumf på handen, säger Karl von Smitten (SFP) som är ordförande för social- och hälsovårdsnämnden i Raseborg. Staden kan inte säga upp avtalet som gäller äldreboendet Villa Pentby trots att Attendo bryter mot det. - Jag uppskattar inte firmans sätt att sköta det här.

YLE - 05 sep 17 kl. 16:02

Raseborg och Attendo har förhandlat i god anda – men parterna är ännu inte överens

Raseborgs stad och vårdjätten Attendo har nu suttit ner vid förhandlingsbordet för att diskutera den reklamation staden har gjort om vården på äldreboendena Villa Stella och Villa Pentby. Staden kräver Attendo på 350 000 euro i kompensation för avtalsbrott under våren 2017. Det gäller för liten personalstyrka på bägge enheter och dessutom problem med städningen på Villa Pentby i Karis.

YLE - 28 aug 17 kl. 16:14

Raseborg reklamerar: Kräver Attendo på 350 000 euro

Vårdjätten Attendo har inte följt avtalen vid äldreboendena Villa Stella i Ekenäs och Villa Pentby i Karis under vintern och våren. Raseborgs stad kräver nu Attendo på stora summor i prisnedsättning och vite på grund av avtalsbrott. För klienterna kan det innebära ekonomisk kompensation.

YLE - 02 nov 15 kl. 08:52

Vårdföretaget Attendo utövar makt över politiken i Raseborg

Vårdföretag kringgår konkurrensutsättning och försätter staden Raseborg i en situation där alternativet är att flytta på åldringar och demenssjuka. Raseborg stad ser sig tvungen att fortsätta köpa vårdtjänster av företaget Attendo utan konkurrensutsättning. En kommun saknar makt då ägaren till vårdhem vägrar underteckna hyresavtalet.

YLE - 08 sep 17 kl. 10:35

Attendo följer reglerna i Hangö - tillreder inte kallrörd mat

Vårdbolaget Attendo sköter sig vad gäller köket i Källans vårdhem i Hangö. Bolaget har låtit bli kallrörd mat så som Sydspetsens miljöhälsonämnd krävde. I maj blev det klart att Sydspetsens miljöhälsonämnd tar till tvångsåtgärder mot köket i Källans vårdhem i Hangö.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Kulturpåverkaren Christian Moustgaard död

Kulturpåverkaren Christian Moustgaard är död. Han var en person som medverkade till skapandet av många betydelsefulla kultur- och musikprojekt. Han var med och grundade Elmu och Radio City..

YLE - 2 timmar sedan

Veckan börjar i klarare och kallare väder

Vädret blir svalare - och samtidigt blir det klarare och ljusare. Solen skiner nästan varje dag nästa vecka, åtminstone någonstans i Finland, säger Yles meteorolog..

YLE - 5 timmar sedan

Titta - såhär krattar vi skogen! Finländarna nappade på Trumps uttalande om finländskt skogsbruk

Folk har under söndagen gett sig ut i skog och mark, inte enbart tack vare det vackra vädret, utan också för att skämta med USA:s president Donald Trump. I bakgrunden finns Trumps konstiga uttalanden om krattande finländare..

YLE - 5 timmar sedan

Julia vill leva på att blogga om zero waste-livsstilen: “Jag tror att jag kan påverka och förändra tankar hos människor”

Julia vill kunna leva på sin hållbara livsstil bland annat genom att bland annat blogga. Maria Sundblom-Lindberg skriver kolumner- en av dem skapade vågor i den finlandssvenskan ankdammen i somras. Insändarskribenten Per-Erik Lönnfors säger att debattklimatet har ändrat totalt.

YLE - 5 timmar sedan

Tjänsteman i Raseborg jävig - beslut om understöd till ishall måste fattas på nytt

Efter att fritidsnämnden i Raseborg fattat beslut om ett årligt understöd till ishallen har det framgått att beredare och föredragare, fritidschef Reino Kärkkäinen, var jävig. Därför var man tvungen att fatta beslutet på nytt..

YLE - 6 timmar sedan

Analys: Socialdemokraterna har fått upp självförtroendet och vallöftena duggar tätt

Socialdemokraterna har fått upp självförtroendet och siktar på att leda nästa regering. Kompromisser är ändå ett måste för alla parter, skriver Svenska Yles politiska reporter AG Karlsson..

YLE - 7 timmar sedan

Finländsk skogsexpert förbryllad över Trumps prat om krattade skogar i Finland

Många finländare har förbluffats av Donald Trumps uttalande om att man skulle kratta skogarna i Finland. Det gör vi inte - men visst är vår skogsvård på en bra nivå, säger expert till Yle..

YLE - 9 timmar sedan

Digitaliseringen och fenomenbaserad undervisning illa för inlärningen

De nya undervisningsmetoderna försämrar elevernas inlärning. Det konstateras i ny forskning vid Helsingfors universitet. Bland annat digitaliseringen syns redan i Pisa-resultaten, säger forskaren bakom studien..

YLE - 7 timmar sedan

Grått är gott – läs vilka fina toner den smutskastade färgen har

Jämngrått, askgrått och betonggrått, eller kanske barmhärtigt, lugnande och en färg som framhäver allt omkring dig? Det finns minst 50 nyanser av grått, till mångas glädje..

YLE - 9 timmar sedan

HS: Digitaliseringen och fenomenbaserad undervisning illa för inlärningen

De nya undervisningsmetoderna försämrar elevernas inlärning. Det konstateras i ny forskning som Helsingin Sanomat har fått ta del av. Bland annat digitaliseringen syns redan i Pisa-resultaten, säger forskaren bakom studien..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.