YLE > Finland

Thursday, 25 April, 20:46

YLE - 02 nov 15 kl. 08:52

Raseborg: Vårdbolaget Attendo tvingar oss att köpa vården av demVårdföretaget Attendo kringgår konkurrensutsättning och försätter staden Raseborg i en situation där alternativet är att flytta på åldringar och demenssjuka. Raseborg stad ser sig därför tvungen att fortsätta köpa vårdtjänster av företaget Attendo utan konkurrensutsättning. En kommun saknar makt då ägaren till vårdhem vägrar underteckna hyresavtalet. Raseborgs chefer är bestörta. - Det är frågan om utpressning, säger grundtryggehetsnämndens ordförande Karl von Smitten (SFP).
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Attendo, Raseborg, Karl, Smitten, SFP, Villa Pentby, Karis, Tyvene, Nu, Pentbyhuset, Raseborgs, Kirsi Ala-Jaakkola, Tom Simola, Simola, Det, Pojo, Västnyland

Dela artikeln

137 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Raseborg, Vårdbolaget, Attendo, tvingaross att , köpa, vårdenav dem
YLE - 15 feb 17 kl. 09:21

Vårdbolaget Attendo ökar sin vinst

Den nordiska vårdkoncernen Attendo rapporterar om ökad vinst under fjolåret, jämfört med året innan. Bolaget med huvudkontor i Stockholm tror på möjligheter att expandera i Finland i och med vårdreformen. Attendos bokslut för år 2016 visar att koncernens vinst har ökat med några procent jämfört med året innan.

YLE - 05 sep 17 kl. 12:00

Attendo om vårdkonflikten: Personbyten inom Raseborgs stad har försvårat samarbetet

Samarbetet mellan Raseborgs stad och vårdbolaget Attendo har försämrats sedan år 2014. Orsaken är att tjänstemän i Raseborg har bytts ut, säger Attendo. - Samarbetet med Raseborgs stad fungerade utmärkt när Attendo kom till Raseborg, säger Lauri Korkeaoja som är chef för kommunikation och samhällsrelationer på Attendo.

YLE - 09 dec 15 kl. 05:01

Attendo och Raseborg talar inte med varandra

Vårdbolaget Attendo och staden Raseborg har slutat kommunicera med varandra. Attendo säger att de har försökt återuppta kontakten men stadens ledande tjänstemän inte vill träffa dem. I bakgrunden ligger tvisten om hyresavtalet för äldreboendet Villa Pentby i Karis.

YLE - 19 maj 17 kl. 05:40

Attendo kompenserar Hangö - Raseborg kräver också ersättningar

Hangö och Raseborg kräver att vårdbolaget Attendo ska följa avtalen för de privata vårdhemmen i regionen. Attendo betalar ersättningar till Hangö. Raseborg kommer å sin sida att be om kompensation.

YLE - 26 feb 16 kl. 05:42

Vapenvila mellan Raseborg och Attendo

Det har blivit mycket bättre, uppger vårdbolaget Attendo. Vi har kommit överens om vissa saker men det gäller endast Villa Stella, inte Villa Pentby, säger staden Raseborg. Det har nu gått några månader sedan det krisade till sig mellan staden och vårdbolaget.

YLE - 31 aug 17 kl. 10:15

Vårdpolitiker i Raseborg vill bli kvitt Attendo – men staden är fången i avtalet med vårdjätten

Tjänsteproducenten har alla trumf på handen, säger Karl von Smitten (SFP) som är ordförande för social- och hälsovårdsnämnden i Raseborg. Staden kan inte säga upp avtalet som gäller äldreboendet Villa Pentby trots att Attendo bryter mot det. - Jag uppskattar inte firmans sätt att sköta det här.

YLE - 05 sep 17 kl. 16:02

Raseborg och Attendo har förhandlat i god anda – men parterna är ännu inte överens

Raseborgs stad och vårdjätten Attendo har nu suttit ner vid förhandlingsbordet för att diskutera den reklamation staden har gjort om vården på äldreboendena Villa Stella och Villa Pentby. Staden kräver Attendo på 350 000 euro i kompensation för avtalsbrott under våren 2017. Det gäller för liten personalstyrka på bägge enheter och dessutom problem med städningen på Villa Pentby i Karis.

YLE - 28 aug 17 kl. 16:14

Raseborg reklamerar: Kräver Attendo på 350 000 euro

Vårdjätten Attendo har inte följt avtalen vid äldreboendena Villa Stella i Ekenäs och Villa Pentby i Karis under vintern och våren. Raseborgs stad kräver nu Attendo på stora summor i prisnedsättning och vite på grund av avtalsbrott. För klienterna kan det innebära ekonomisk kompensation.

YLE - 02 nov 15 kl. 08:52

Vårdföretaget Attendo utövar makt över politiken i Raseborg

Vårdföretag kringgår konkurrensutsättning och försätter staden Raseborg i en situation där alternativet är att flytta på åldringar och demenssjuka. Raseborg stad ser sig tvungen att fortsätta köpa vårdtjänster av företaget Attendo utan konkurrensutsättning. En kommun saknar makt då ägaren till vårdhem vägrar underteckna hyresavtalet.

YLE - 08 sep 17 kl. 10:35

Attendo följer reglerna i Hangö - tillreder inte kallrörd mat

Vårdbolaget Attendo sköter sig vad gäller köket i Källans vårdhem i Hangö. Bolaget har låtit bli kallrörd mat så som Sydspetsens miljöhälsonämnd krävde. I maj blev det klart att Sydspetsens miljöhälsonämnd tar till tvångsåtgärder mot köket i Källans vårdhem i Hangö.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Framsteg för miljonprojektet Apotti – patientdatasystemet tas om ett par veckor i bruk i stora delar av Vanda

Det utdragna Apotti-projektet går framåt och det nya patientdatasystemet tas i bruk i Vanda i medlet av maj. Apotti tas i bruk inom en stor del av stadens social- och hälsovårdstjänster den 11 maj..

YLE - 1 timme sedan

Ekenäs Energi river och bygger nytt - personalen samlas på en plats i Ekenäs

Energibolaget Ekenäs Energi koncentrerar sin verksamhet till Pehr Sommars gata 2 i Ekenäs. Det ska ge bättre samarbete vilket leder till ekonomisk nytta, säger bolagets vd Frank Hoverfelt..

YLE - 1 timme sedan

SPT: Kyrkpressens chefredaktör fick gå på grund av påfrestningar inom organisationen

Kyrkpressen utgivare Fontana Media meddelade i april att tidningen chefredaktör och vd för Fontana Media May Wikström avgår. I bakgrunden fanns ekonomiska utmaningar och påfrestningar inom organisationen, säger styrelseordförande Hans Boije till nyhetsbyrån SPT..

YLE - 3 timmar sedan

Militärövning orsakade markbrand i Syndalen – elden tog fart på nytt på natten

En övning med granatkastare gav upphov till en brand på Försvarsmaktens område i Syndalen i Hangö. Räddningsverket ryckte ut två gånger till platsen..

YLE - 3 timmar sedan

Ensto inleder samarbetsförhandlingar - berör 70 anställda

Ensto-koncernen inleder samarbetsförhandlingar på fredag. Hur många jobb som är hotade är inte klarlagt..

YLE - 6 timmar sedan

Tekniska chefen i Ingå: Tidtabellen håller - kajkanten klar till båtsäsongens början

Enligt den ursprungliga tidtabellen skall man kunna ta i bruk kajen den 15 maj. Den tidtabellen ser ut att hålla, säger Peter Bergman som är teknisk chef i Ingå..

YLE - 7 timmar sedan

"Ni är inte här för att bredda klyftorna utan för att minska dem" - president Niinistö öppnade riksmötet och betonade sämja i sitt tal

Republikens president Sauli Niinistö betonade sämja och sammanhållning i sitt tal inför riksdagen, då han öppnade riksmötet 2019 på torsdag..

YLE - 7 timmar sedan

1 500 SAS-piloter hotar med strejk - men endast få flyg till och från Finland drabbas

Alla resenärer som har bokat SAS-biljetter till fredag, lördag eller söndag erbjuds möjlighet att gratis boka om sina biljetter. Från midnatt kan 1 500 piloter i Sverige, Norge och Danmark gå i strejk..

YLE - 12 timmar sedan

President Niinistö öppnade riksmötet 2019 - Svenska Yle sänder direkt kl. 13.25

Republikens president Sauli Niinistö har öppnat riksmötet 2019. Svenska Yle direktsänder från riksdagen med svenskt referat..

YLE - 7 timmar sedan

Yle förnyar sin verksamhet i höst - Svenska Yle påverkas inte direkt

Yle förnyar sin verksamhet hösten 2019. Vd Merja Ylä-Anttila uppger att Yle måste förnyas för att kunna betjäna finländarna på bästa möjliga sätt även i framtiden. För Svenska Yles del blir det inga direkta förändringar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.