YLE > Finland

Friday, 16 November, 09:05

YLE - 02 nov 15 kl. 08:52

Vårdföretaget Attendo utövar makt över politiken i RaseborgVårdföretag kringgår konkurrensutsättning och försätter staden Raseborg i en situation där alternativet är att flytta på åldringar och demenssjuka. Raseborg stad ser sig tvungen att fortsätta köpa vårdtjänster av företaget Attendo utan konkurrensutsättning. En kommun saknar makt då ägaren till vårdhem vägrar underteckna hyresavtalet. Raseborgs chefer är bestörta. - Det är frågan om utpressning, säger grundtryggehetsnämndens ordförande Karl von Smitten (SFP).
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Attendo, Raseborg, Karl, Smitten, SFP, Villa Pentby, Karis, Tyvene, Nu, Pentbyhuset, Raseborgs, Kirsi Ala-Jaakkola, Tom Simola, Simola, Det, Pojo

Dela artikeln

138 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vårdföretaget, Attendo, utövar, maktöver , politikeni , Raseborg
YLE - 29 okt 13 kl. 10:28

Finnwatch kritiserar vårdföretaget Attendo

Medborgarrörelsen Finnwatch kritiserar det i Finland verksamma privata hälsovårdsbolaget Attendo för aggressiv skatteplanering och tveksamma arrangemang som ska gynna ägarna. Attendo betalar nästan inga skatter i de länder som bolaget verkar i eftersom bolaget tar stora lån som äter upp vinsterna, konstaterar Finnwatch i en rapport om publicerades i dag. Finnwatch utredare Matti Ylönen frågar sig varför Attendo inte har betalat sina investeringar med hjälp av den vinst som den egentliga verksamheten har genererat under de senaste åren.

YLE - 02 nov 15 kl. 08:52

Raseborg: Vårdbolaget Attendo tvingar oss att köpa vården av dem

Vårdföretaget Attendo kringgår konkurrensutsättning och försätter staden Raseborg i en situation där alternativet är att flytta på åldringar och demenssjuka. Raseborg stad ser sig därför tvungen att fortsätta köpa vårdtjänster av företaget Attendo utan konkurrensutsättning. En kommun saknar makt då ägaren till vårdhem vägrar underteckna hyresavtalet.

YLE - 05 sep 17 kl. 16:02

Raseborg och Attendo har förhandlat i god anda – men parterna är ännu inte överens

Raseborgs stad och vårdjätten Attendo har nu suttit ner vid förhandlingsbordet för att diskutera den reklamation staden har gjort om vården på äldreboendena Villa Stella och Villa Pentby. Staden kräver Attendo på 350 000 euro i kompensation för avtalsbrott under våren 2017. Det gäller för liten personalstyrka på bägge enheter och dessutom problem med städningen på Villa Pentby i Karis.

SmålandsPosten - 14 nov 13 kl. 08:27

Attendo vill ta emot fler asylsökande på Visjögården

Attendo vill ta emot ytterligare 62 asylsökande på Visjögården med i dag 98 platser. Utrymme finns hävdar vårdföretaget Attendo medan Migrationsverket, som har nya stramare regler, först vill se färdiga rum. – Vi ska titta på hur många platser lokalerna kan rymma utöver de 98 som finns i nuvarande ramavtal.

Alliansfritt Sverige - 02 aug 14 kl. 12:32

Attendo får kritik för 19865672 gången

Vårdföretaget Attendo fortsätter göra allting annat än de faktiskt anlitades för från början, nämligen vårda människor. De har numera en lång gedigen lista i att göra hutlösa summor i vinst på skattepengar, uppmana anställda att rösta borgerligt, strunta i lagen, göra ÄNNU mer vinst på skattepengar och skita i att betala skatt. Allt för att de mest vill tjäna pengar, så klart.

Alliansfritt Sverige - 07 aug 14 kl. 13:57

Attendo riskerar böter för underbemanning

Det börjar bli tröttsamt att skriva om vårdföretaget Attendo med VD:n Henrik Borelius som trots alla uppenbar brister på sina verksamheter skrattar ända till banken och smiter ifrån skatt. För det är nämligen en rad missförhållanden som kommit fram vid det här laget. I Helsingborg som vi skrev om nyligen hotades anställda om de yttrade brister till media, resurserna var knappa, brister i systemet och personalen var sönderstressad.

YLE - 30 jun 16 kl. 10:03

Attendo tar över läkarmottagningen i Hangö

Det blir vårdföretaget Attendo Terveyspalvelut som sköter läkarmottagningen vid hälsovårdscentralen i Hangö minst tre år framöver. Grundtrygghetsnämnden i Hangö valde på onsdagen (29.6) Attendo framom Mehiläinen som också hade lämnat in ett anbud.

Expressen - 07 jun 16 kl. 16:11

Vårdföretagets miss på parkeringsplatsen

När Anders Florinus, 47, skulle hem från Ica gjorde han en besynnerlig upptäckt. En medarbetare på vårdföretaget Attendo ställde sin bil helt fel – på handikapplatsen. – Det var inte ens fullt på parkeringen, säger han..

YLE - 03 feb 17 kl. 14:32

Vårdföretaget Mehiläinens läkare sköter hälsocentralsjouren vid Lojo sjukhus

Samjouren vid Lojo sjukhus förändras den 1.4 eftersom samjouren inte har fungerat som man hade tänkt sig. Kommunerna tar igen hand om primärvården på sina hälsocentraler dagtid medan Lojo sjukhus tar hand om primärvården utanför tjänstetid med hjälp av läkartjänster från privat företag.

BT - 04 sep 17 kl. 06:28

Vårdföretaget gav gammal mat till kvinna: "Var mögligt"

En kvinna 90-årsåldern i ett eget boende i Borås gavs gammal mat att äta av vårdbolaget Attendo AB. Det utsatte henne för allvarliga risker menar hennes son som nu riktar kritik mot bolaget. Även Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, har börjat inleda en tillsyn..

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Depression kan begränsa studiestödet – Miia Seppänen blev utan studiestöd trots läkarutlåtande

Problem med den psykiska hälsan bland studerande kan leda till att Folkpensionsanstalten, FPA, helt och hållet drar tillbaka rätten till studiestöd..

YLE - 2 timmar sedan

Många nya kandidater i församlingsvalet i Närpes: "Förväntningarna är stora"

Det råder spänd förväntan i Närpes inför söndagens församlingsval. Många ställer upp i valet för första gången och frågan om kvinnopräster diskuteras igen..

YLE - 3 timmar sedan

Morgonkollen: Företag ångrar satsningar på AI, gruppseger i fotbollens Nations League trots förlust i går kväll

Företag börjar ångra att de försökt ersätta mänsklig arbetskraft med artificiell intelligens. Finlands fotbollslandslag har säkrat segern i sin grupp i Nations League, trots förlust i gårdagskvällens match mot Grekland..

YLE - 3 timmar sedan

Katedralskolans studerande önskar bättre samarbete för att minska på skolstressen

Var tredje studerande i Finland känner att de drunknar i skolarbete minst några dagar i veckan. Det skriver Finlands gymnasistförbund i ett utlåtande..

YLE - 3 timmar sedan

Led-lampor lyser upp gator i novembermörket – sparar både energi och pengar i Pargas

Gatubelysningen är viktig under årets mörkaste tider. Genom att förnya gatubelysningen till ledlampor eller lysdioder kan kommuner också spara pengar och energi. I Pargas är man på god väg - samtidigt som man planerar att skära ner på tiden då gatubelysningen är på..

YLE - 4 timmar sedan

Lähitaksis vd om framtiden för taxibranschen på landsbygden: "Finns säkert, men inte i nuvarande form"

Lähitaksis vd Juha Pentikäinen är inte helt nöjd med den nya taxilagen. De problem som nu finns på många håll i landet kan inte taxicentralerna göra något åt, menar han..

YLE - 4 timmar sedan

Företag har satsat friskt på att ersätta människor med AI-teknik – analytiker säger att många nu ångrar sig

Artificiell intelligens (AI) har varit framme en hel del i reklam och i den allmänna debatten under senare tid. Förväntningarna är stora. Men samtidigt håller företag som har tagit i bruk AI nu på att inse att maskininlärning inte alltid kan ersätta mänskliga arbetstagare..

YLE - 11 timmar sedan

Man avled efter att ha hoppat ner för Långa bron i Helsingfors centrum

Enligt uppgifter sjönk mannen ner i det kalla vattnet och drunknade..

YLE - 12 timmar sedan

Regler om snabblån ska skärpas - regeringen vill åtgärda skuldproblem

I takt med att snabblånesummorna stiger har räntorna blivit ett allt större problem. Regeringen vill stävja skuldsättningen med räntetak även för stora snabblån..

YLE - 14 timmar sedan

Utrikesministeriet håller med Norge: GPS-störningarna kom från Ryssland

Störningen förekom under Trident Juncture övningen. Utrikesministeriet ger ingen detaljerad beskrivning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.