YLE > Finland

Thursday, 24 January, 06:01

YLE - 02 nov 15 kl. 08:52

Vårdföretaget Attendo utövar makt över politiken i RaseborgVårdföretag kringgår konkurrensutsättning och försätter staden Raseborg i en situation där alternativet är att flytta på åldringar och demenssjuka. Raseborg stad ser sig tvungen att fortsätta köpa vårdtjänster av företaget Attendo utan konkurrensutsättning. En kommun saknar makt då ägaren till vårdhem vägrar underteckna hyresavtalet. Raseborgs chefer är bestörta. - Det är frågan om utpressning, säger grundtryggehetsnämndens ordförande Karl von Smitten (SFP).
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Attendo, Raseborg, Karl, Smitten, SFP, Villa Pentby, Karis, Tyvene, Nu, Pentbyhuset, Raseborgs, Kirsi Ala-Jaakkola, Tom Simola, Simola, Det, Pojo

Dela artikeln

138 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vårdföretaget, Attendo, utövar, maktöver , politikeni , Raseborg
YLE - 29 okt 13 kl. 10:28

Finnwatch kritiserar vårdföretaget Attendo

Medborgarrörelsen Finnwatch kritiserar det i Finland verksamma privata hälsovårdsbolaget Attendo för aggressiv skatteplanering och tveksamma arrangemang som ska gynna ägarna. Attendo betalar nästan inga skatter i de länder som bolaget verkar i eftersom bolaget tar stora lån som äter upp vinsterna, konstaterar Finnwatch i en rapport om publicerades i dag. Finnwatch utredare Matti Ylönen frågar sig varför Attendo inte har betalat sina investeringar med hjälp av den vinst som den egentliga verksamheten har genererat under de senaste åren.

YLE - 02 nov 15 kl. 08:52

Raseborg: Vårdbolaget Attendo tvingar oss att köpa vården av dem

Vårdföretaget Attendo kringgår konkurrensutsättning och försätter staden Raseborg i en situation där alternativet är att flytta på åldringar och demenssjuka. Raseborg stad ser sig därför tvungen att fortsätta köpa vårdtjänster av företaget Attendo utan konkurrensutsättning. En kommun saknar makt då ägaren till vårdhem vägrar underteckna hyresavtalet.

YLE - 05 sep 17 kl. 16:02

Raseborg och Attendo har förhandlat i god anda – men parterna är ännu inte överens

Raseborgs stad och vårdjätten Attendo har nu suttit ner vid förhandlingsbordet för att diskutera den reklamation staden har gjort om vården på äldreboendena Villa Stella och Villa Pentby. Staden kräver Attendo på 350 000 euro i kompensation för avtalsbrott under våren 2017. Det gäller för liten personalstyrka på bägge enheter och dessutom problem med städningen på Villa Pentby i Karis.

SmålandsPosten - 14 nov 13 kl. 08:27

Attendo vill ta emot fler asylsökande på Visjögården

Attendo vill ta emot ytterligare 62 asylsökande på Visjögården med i dag 98 platser. Utrymme finns hävdar vårdföretaget Attendo medan Migrationsverket, som har nya stramare regler, först vill se färdiga rum. – Vi ska titta på hur många platser lokalerna kan rymma utöver de 98 som finns i nuvarande ramavtal.

Alliansfritt Sverige - 02 aug 14 kl. 12:32

Attendo får kritik för 19865672 gången

Vårdföretaget Attendo fortsätter göra allting annat än de faktiskt anlitades för från början, nämligen vårda människor. De har numera en lång gedigen lista i att göra hutlösa summor i vinst på skattepengar, uppmana anställda att rösta borgerligt, strunta i lagen, göra ÄNNU mer vinst på skattepengar och skita i att betala skatt. Allt för att de mest vill tjäna pengar, så klart.

Alliansfritt Sverige - 07 aug 14 kl. 13:57

Attendo riskerar böter för underbemanning

Det börjar bli tröttsamt att skriva om vårdföretaget Attendo med VD:n Henrik Borelius som trots alla uppenbar brister på sina verksamheter skrattar ända till banken och smiter ifrån skatt. För det är nämligen en rad missförhållanden som kommit fram vid det här laget. I Helsingborg som vi skrev om nyligen hotades anställda om de yttrade brister till media, resurserna var knappa, brister i systemet och personalen var sönderstressad.

YLE - 30 jun 16 kl. 10:03

Attendo tar över läkarmottagningen i Hangö

Det blir vårdföretaget Attendo Terveyspalvelut som sköter läkarmottagningen vid hälsovårdscentralen i Hangö minst tre år framöver. Grundtrygghetsnämnden i Hangö valde på onsdagen (29.6) Attendo framom Mehiläinen som också hade lämnat in ett anbud.

Expressen - 07 jun 16 kl. 16:11

Vårdföretagets miss på parkeringsplatsen

När Anders Florinus, 47, skulle hem från Ica gjorde han en besynnerlig upptäckt. En medarbetare på vårdföretaget Attendo ställde sin bil helt fel – på handikapplatsen. – Det var inte ens fullt på parkeringen, säger han..

YLE - 03 feb 17 kl. 14:32

Vårdföretaget Mehiläinens läkare sköter hälsocentralsjouren vid Lojo sjukhus

Samjouren vid Lojo sjukhus förändras den 1.4 eftersom samjouren inte har fungerat som man hade tänkt sig. Kommunerna tar igen hand om primärvården på sina hälsocentraler dagtid medan Lojo sjukhus tar hand om primärvården utanför tjänstetid med hjälp av läkartjänster från privat företag.

BT - 04 sep 17 kl. 06:28

Vårdföretaget gav gammal mat till kvinna: "Var mögligt"

En kvinna 90-årsåldern i ett eget boende i Borås gavs gammal mat att äta av vårdbolaget Attendo AB. Det utsatte henne för allvarliga risker menar hennes son som nu riktar kritik mot bolaget. Även Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, har börjat inleda en tillsyn..

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 minuter sedan

Valförbund en risk och möjlighet för små partier

Valförbunden leder sällan till att små partier får en kandidat invald i riksdagen. Ändå uppstår mer eller mindre udda konstellationer inför varje val. Orsaken är upplevd orättvisa i valsystemet..

YLE - 15 minuter sedan

Vedeldare vill stänga spjället tidigare för att spara klabbar och värme - räddningsverkets råd: riskera inte livet

Någon vill spara ved och ta tillvara maximal värme. En annan "har alltid gjort så, och mormor gjorde också alltid så". Men att spela med spjällets stängning kan sluta med livet som insats..

YLE - 30 minuter sedan

Nästan 40 naturskyddsområden skapas i Västnyland

En stor mängd naturskyddsområden ska inrättas i Västnyland. Läppträsket i Karis är viktigt för fåglarna och Porkala naturskyddsområde är störst med en areal på drygt 12 700 hektar..

YLE - 9 timmar sedan

”Full rulle hela dagen” – bärgningsbilarna i Östnyland hade dubbelt så mycket jobb under köldknäppen

Tisdagen blev den kallaste dagen i Östnyland så här långt den här vintern. Som lägst låg temperaturen på cirka -26 grader. Kylan orsakade också biltrubbel för många östnylänningar..

YLE - 10 timmar sedan

Varven klagar över arbetskraftsbrist - men finländska metallare får inte jobb

Varven i Åbo och Raumo klagar över svårigheter att få tag på arbetskraft. Samtidigt är mängder av finländska metallare arbetslösa, och vid varven utförs deras jobb av inhyrda utländska arbetare för en bråkdel av deras löner..

YLE - 11 timmar sedan

Mobbningsfritt kafé, idrottsresor eller ungas pridevecka - ungas projekt i Åbo får 10 000 euro

Ungdomsfullmäktige delar igen ut bidrag till de ungas projekt. Ansökningstiden pågår från den 28 januari till den 24 februari..

YLE - 11 timmar sedan

Företagare: Bättre vägar och järnvägar skulle få Västnyland att blomstra

Många lokala företag klagar på infrastrukturen i regionen. .

YLE - 12 timmar sedan

Romantchuk och Torsell om barnpornografifallet i Sibbo: "Barnen måste förberedas bättre på verkligheten i sociala medier"

Tröskeln för att prata med en vuxen ska vara låg och föräldrar ska våga fråga om barnens medievanor. Så ser kommunen och Hem och skola på incidenten med videoklippen som spridits bland elever i Sibbo..

YLE - 13 timmar sedan

Hela Finland talar om Börje Börgelsson - vem är Väyrynens mystiska stjärnkandidat som försvann?

Paavo Väyrynens mystiska "stjärnkandidat" har fått hela Finland att skrapa sig i huvudet de senaste dagarna. Vem är denne Börje Börgelsson - eller finns han över huvud taget?.

YLE - 13 timmar sedan

Dataspelet får killarna att dansa - nu vill alla gå på kurs

Det populära Fortnite-spelet har orsakat rusning bland killar till danskurs. Två kurser i S.t Karins fylldes direkt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.