YLE > Finland

Thursday, 18 April, 12:54

YLE - 02 nov 15 kl. 08:52

Vårdföretaget Attendo utövar makt över politiken i RaseborgVårdföretag kringgår konkurrensutsättning och försätter staden Raseborg i en situation där alternativet är att flytta på åldringar och demenssjuka. Raseborg stad ser sig tvungen att fortsätta köpa vårdtjänster av företaget Attendo utan konkurrensutsättning. En kommun saknar makt då ägaren till vårdhem vägrar underteckna hyresavtalet. Raseborgs chefer är bestörta. - Det är frågan om utpressning, säger grundtryggehetsnämndens ordförande Karl von Smitten (SFP).
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Attendo, Raseborg, Karl, Smitten, SFP, Villa Pentby, Karis, Tyvene, Nu, Pentbyhuset, Raseborgs, Kirsi Ala-Jaakkola, Tom Simola, Simola, Det, Pojo

Dela artikeln

138 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vårdföretaget, Attendo, utövar, maktöver , politikeni , Raseborg
YLE - 29 okt 13 kl. 10:28

Finnwatch kritiserar vårdföretaget Attendo

Medborgarrörelsen Finnwatch kritiserar det i Finland verksamma privata hälsovårdsbolaget Attendo för aggressiv skatteplanering och tveksamma arrangemang som ska gynna ägarna. Attendo betalar nästan inga skatter i de länder som bolaget verkar i eftersom bolaget tar stora lån som äter upp vinsterna, konstaterar Finnwatch i en rapport om publicerades i dag. Finnwatch utredare Matti Ylönen frågar sig varför Attendo inte har betalat sina investeringar med hjälp av den vinst som den egentliga verksamheten har genererat under de senaste åren.

YLE - 02 nov 15 kl. 08:52

Raseborg: Vårdbolaget Attendo tvingar oss att köpa vården av dem

Vårdföretaget Attendo kringgår konkurrensutsättning och försätter staden Raseborg i en situation där alternativet är att flytta på åldringar och demenssjuka. Raseborg stad ser sig därför tvungen att fortsätta köpa vårdtjänster av företaget Attendo utan konkurrensutsättning. En kommun saknar makt då ägaren till vårdhem vägrar underteckna hyresavtalet.

YLE - 05 sep 17 kl. 16:02

Raseborg och Attendo har förhandlat i god anda – men parterna är ännu inte överens

Raseborgs stad och vårdjätten Attendo har nu suttit ner vid förhandlingsbordet för att diskutera den reklamation staden har gjort om vården på äldreboendena Villa Stella och Villa Pentby. Staden kräver Attendo på 350 000 euro i kompensation för avtalsbrott under våren 2017. Det gäller för liten personalstyrka på bägge enheter och dessutom problem med städningen på Villa Pentby i Karis.

SmålandsPosten - 14 nov 13 kl. 08:27

Attendo vill ta emot fler asylsökande på Visjögården

Attendo vill ta emot ytterligare 62 asylsökande på Visjögården med i dag 98 platser. Utrymme finns hävdar vårdföretaget Attendo medan Migrationsverket, som har nya stramare regler, först vill se färdiga rum. – Vi ska titta på hur många platser lokalerna kan rymma utöver de 98 som finns i nuvarande ramavtal.

Alliansfritt Sverige - 02 aug 14 kl. 12:32

Attendo får kritik för 19865672 gången

Vårdföretaget Attendo fortsätter göra allting annat än de faktiskt anlitades för från början, nämligen vårda människor. De har numera en lång gedigen lista i att göra hutlösa summor i vinst på skattepengar, uppmana anställda att rösta borgerligt, strunta i lagen, göra ÄNNU mer vinst på skattepengar och skita i att betala skatt. Allt för att de mest vill tjäna pengar, så klart.

PrivataAffärer - 28 mar 19 kl. 09:55

Kursras i Attendo efter vinstvarning

Vårdföretaget Attendo ska genomföra ett handlingsprogram som syftar till att stärka kvaliteten och kundnöjdhet för verksamheten i Finland. Detta innebär sammantaget ökade kostnader på cirka 200 miljoner kronor under 2019 och det ger en lägre marginal än bolagets tidigare bedömning. Sedan i början av året har Attendo varit i centrum för en vårddebatt i Finland och bolaget har anklagats för omfattande problem på flera vårdhem i landet.

YLE - 30 jun 16 kl. 10:03

Attendo tar över läkarmottagningen i Hangö

Det blir vårdföretaget Attendo Terveyspalvelut som sköter läkarmottagningen vid hälsovårdscentralen i Hangö minst tre år framöver. Grundtrygghetsnämnden i Hangö valde på onsdagen (29.6) Attendo framom Mehiläinen som också hade lämnat in ett anbud.

Alliansfritt Sverige - 07 aug 14 kl. 13:57

Attendo riskerar böter för underbemanning

Det börjar bli tröttsamt att skriva om vårdföretaget Attendo med VD:n Henrik Borelius som trots alla uppenbar brister på sina verksamheter skrattar ända till banken och smiter ifrån skatt. För det är nämligen en rad missförhållanden som kommit fram vid det här laget. I Helsingborg som vi skrev om nyligen hotades anställda om de yttrade brister till media, resurserna var knappa, brister i systemet och personalen var sönderstressad.

Expressen - 07 jun 16 kl. 16:11

Vårdföretagets miss på parkeringsplatsen

När Anders Florinus, 47, skulle hem från Ica gjorde han en besynnerlig upptäckt. En medarbetare på vårdföretaget Attendo ställde sin bil helt fel – på handikapplatsen. – Det var inte ens fullt på parkeringen, säger han..

YLE - 03 feb 17 kl. 14:32

Vårdföretaget Mehiläinens läkare sköter hälsocentralsjouren vid Lojo sjukhus

Samjouren vid Lojo sjukhus förändras den 1.4 eftersom samjouren inte har fungerat som man hade tänkt sig. Kommunerna tar igen hand om primärvården på sina hälsocentraler dagtid medan Lojo sjukhus tar hand om primärvården utanför tjänstetid med hjälp av läkartjänster från privat företag.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Timo Soini ställer inte upp i Europaparlamentsvalet - men det gör däremot Laura Huhtasaari

I dag är det sista dagen för partierna att meddela vem de ställer upp i Europaparlamentsvalet. På förmiddagen blev det klart att Timo Soini inte ställer upp, men att Laura Huhtasaari gör det..

YLE - 45 minuter sedan

Esbo ska återvinna sandningsgruset – ”Detta borde ses som en miljögärning"

Tiotusentals ton grus används varje vinter för att vinna över halka. Den sanden har tidigare bara behandlats som avfall, nu ska Esbo börja återvinna gruset åtminstone delvis..

YLE - 1 timme sedan

Attendos servicehem Pärla i Kimito fylls äntligen - har stått tomt sedan vintern

Juhala bostadsenhet för personer med utvecklingsstörning avslutar sin verksamhet i Bjärnå och flyttar till Attendos servicehem Pärla i Kimito. Det meddelar KTO under en presskonferens i Kimito..

YLE - 2 timmar sedan

Valmet Automotive rekryterar tusen nya arbetstagare i år

Valmet Automotive meddelar i ett pressmeddelande att de rekryterar tusen nya arbetstagare i år. Nya arbetstagare rekryteras till både fabriken i Nystad och Salo..

YLE - 2 timmar sedan

Matti Koivurinta kastades ut ur den stiftelse han själv grundat

Åbo hovrätt anser att han ska tvingas avgå eftersom han systematiskt låtit bli att delta i Matti Koivurinta-stiftelsens styrelsemöten och på så vis sett till att stiftelsen inte kunnat sköta sina uppgifter..

YLE - 20 timmar sedan

Samlingspartiet vann där de rikaste bor, SDP i områden med hög arbetslöshet - se sambanden där du bor

Vi har analyserat samband mellan befolkningsstruktur och valresultat. Titta hur det ser ut i landets röstningsområden i vår grafik..

YLE - 3 timmar sedan

Timo Soini från De blå ställer inte upp i Europaparlamentsvalet - partierna kompletterar sina listor i dag

I dag är det sista dagen för partierna att meddela vem de ställer upp i Europaparlamentsvalet. Tidsfristen löper ut klockan 16. På förmiddagen blev det klart att Timo Soini inte ställer upp..

YLE - 3 timmar sedan

Vem ställer upp i Europaparlamentsvalet? De sista namnen klarnar i dag

I dag är det sista dagen för partierna att meddela vem de ställer upp i Europaparlamentsvalet. Tidsfristen löper ut klockan 16. En av de spännande frågorna är huruvida Timo Soini från De blå kandiderar, och om nya överraskningsnamn dyker upp på slutrakan..

YLE - 3 timmar sedan

Båtkollisionen i Nagu i juli 2018 utredd - två rekommendationer görs

Ett barn och två vuxna skadades allvarligt då två motorbåtar krockade med varandra norr om Nagu i juli 2018. Olycksutredningscentralen har undersökt olyckan och ger två rekommendationer: det behövs dels mer utbildning i akutsjukvård, dels en bättre ledning av akutsjukvårdsinsatserna..

YLE - 4 timmar sedan

Tillverkningen av Reino- och Aino-tofflorna fortsätter utomlands - Finlayson köper varumärkena

Textiltillverkaren Finlayson och dess ägare köper Reino- och Aino-tofflornas varumärken. De nya ägarna vill garantera att finländarna också i framtiden får tassa omkring i de populära tofflorna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.