Barometern > Nyheter

Thursday, 20 February, 16:18

Barometern - 29 okt 15 kl. 09:16

Bauer inspirerade till trolsk utställningTorbjörn Grahm visar nu upp sin första utställning på Nybro bibliotek. Den handlar om skogen..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Grahm, Nybro

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bauer, inspireradetill , trolsk, utställning
Kristianstadsbladet - 14 maj 14 kl. 20:47

Utställning med alla sinnen

Foto: Cecilia Isberg
Det går att uppleva Kristianstad på många sätt. Eleverna på Fröknegårdskolans särskola har under läsåret upplevt hemstaden med alla sina sinnen. Upplevelserna har nu blivit en utställning.

Skånskan - 10 jan 16 kl. 14:00

Ömsint utställning tar upp svåra frågor

Recension KONST
Åsa Maria Bengtsson – Främmande
Trelleborgs konstmuseum
Till och med 24 januariPå Davidhallsbron i Malmö står sedan 2014 19 par skor. Manliga, kvinnliga. Grova kängor.

Nerikes Allehanda - 01 jun 14 kl. 18:36

Trolsk utställning invigd med fikande maskar

Trollskogen vid gamla skolan i Tived blev än en gång välbesökt på lördagseftermiddagen, då utomhusutställningen Konst i Ring invigdes för fjortonde gången..

Länstidningen i Jämtland - 13 mar 17 kl. 05:00

Skaparen av Pettson och Findus visar sin kluriga värld i stor utställning

Sönerna inspirerade honom till Findus och Nasse. Själv vill han mest pyssla i ensamheten på kammaren, som sin älskade barnboksfigur Pettson. Nu visas stora delar av Sven Nordqvists finurliga sagovärld i en stor utställning..

Norrtelje Tidning - 13 mar 17 kl. 05:00

Skaparen av Pettson och Findus visar sin kluriga värld i stor utställning

Sönerna inspirerade honom till Findus och Nasse. Själv vill han mest pyssla i ensamheten på kammaren, som sin älskade barnboksfigur Pettson. Nu visas stora delar av Sven Nordqvists finurliga sagovärld i en stor utställning..

Trelleborgs Allehanda - 16 maj 13 kl. 09:23

Pris till "En djefla utställning"


"En djefla utställning" har utsetts till årets bästa utställning 2012. När föreningen Forum för årets utställare på onsdagen delade ut sitt pris gick det till Liljevalchs utställning om August Strindberg.Juryn motiverar det med att "August.

Skånskan - 04 maj 16 kl. 17:10

Utställning firar Wallander 25 år

Kultur och Nöje ”Någonting har han glömt, det vet han med säkerhet när han vaknar.” Så inleds Mördare utan ansikte, Henning Mankells första bok om den numera världsberömda kommissarien Kurt Wallander som kom ut för 25 år sedan.
Cineteket i Ystad firar jubileet med att bjuda in besökarna till Henning Mankells internationella förläggare Annelie Høiers bibliotek där Mankellböcker från världens alla hörn trängs i hyllorna.

Skånskan - 24 maj 19 kl. 08:00

Oemotståndlig utställning om Ester Blenda

Utställning/recension UTSTÄLLNING
Ester Blenda
Skarhults slott/Ladan
Till och med 29 septemberTidigt 1900-tal. Varför hade Sveriges lantbrukare så svårt att få pigor till hjälp? För att få svar på frågan tog det 23-åriga ”pennskaftet” och rikemansdottern Ester Blenda Nordström i maj 1914 tjänst som mjölkpiga på en bondgård utanför Nyköping.

Skånskan - 22 okt 19 kl. 20:00

Succéutställning går i repris nästa sommar

Skurup Sommarens utställning på Johannamuseet ”För sådär en 50-60 år sen” blir den första att stå kvar till nästa säsong.
– Det känns som att det kan vara ett rekordår, säger delägare Elisabeth Almquist.Siffrorna är inte helt klara än, men det syns redan nu att sommarens utställning ligger över snittet.

Kristianstadsbladet - 06 dec 12 kl. 07:00

Lyckad bok, platt utställning

Foto: Bosse Nilsson
Wanås firar sina 25 år som konstplats med ny bok och utställning. I det första fallet handlar det om ett praktverk, i det andra fallet en besvikelse. Det anser konstskribent Carolina Söderholm, som både läst jubileumsboken och sett utställningen på Skissernas museum i Lund.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Jeremy Irons till motangrepp: Inte mot abort

Årets Berlinfestival inleds med att juryordföranden Jeremy Irons går till angrepp mot de tidningar som baserat på gamla uttalanden har målat upp den nu 72-årige Irons som homofob och sexist..

Barometern - 10 minuter sedan

Laddade hem bombinstruktioner – man åtalas

En ung man i Västerås är misstänkt för att ha laddat ner ett stort antal filmer om hur bomber tillverkas och instruktioner om hur man dödar människor. Nu åtalas den 20-årige mannen för terroristbrott..

Barometern - 15 minuter sedan

IMF-rådgivare i krisdrabbade Libanon

Den libanesiska staten, skakad av folkliga protester och politisk turbulens, står inför ett akut skuldproblem. Ratinginstitut varnar för inställda betalningar och Internationella valutafonden (IMF) har skickat rådgivare till landet..

Barometern - 30 minuter sedan

Timplanerna i skolan ses över

Barometern - 30 minuter sedan

Talibanledare: Historiskt avtal med USA nära

Barometern - 30 minuter sedan

Moderaterna överraskar

Ännu ett oppositionsråd hämtas utanför fullmäktigegruppen..

Barometern - 45 minuter sedan

Engagemang för klimatfrågorna i det dagliga arbetet

I Svenska kyrkans ”Färdplan för klimatet” som antogs i december 2019, anges att alla församlingar och pastorat ska vara klimatneutrala till år 2030. – Det är ett långsiktigt arbete som vi alltid bär med oss, säger Johanna Juhlin, kyrkoherde i Emmaboda pastorat..

Barometern - 1 timme sedan

Lesotholedare anklagas för mord på exhustru

Lesothos premiärminister Thomas Thabane, 80 år, kommer på fredagen att delges misstanke om inblandning i mordet på sin exhustru Lipolelo Thabane..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.