Världen Idag > Nyheter

Monday, 25 January, 02:05

Världen Idag - 27 okt 15 kl. 00:00

Alice Bah Kuhnke: Vet flera i regeringen som är troendeSvenska kyrkans ärkebiskop Antje Jackelén har i höstens första avsnitt av sin samtalspodd mött kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke, som bland annat ansvarar för kontakten med Sveriges trossamfund. Bah Kuhnke har själv i flera sammanhang berättat öppet om sin kristna tro och vad den betyder för henne. I podden talar de bland annat om barns rätt till religiösa och existentiella frågor. Jackelén tar också upp attityden mot kristna, inte minst frikyrkliga, och hur de behandlas i offentlig.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Bah Kuhnke, Antje Jackelén, Alice Bah Kuhnke, Sveriges, Kuhnke

Dela artikeln

26 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alice, Bah, Kuhnke, Vetflera i , regeringensom är , troende
Kristianstadsbladet - 03 okt 14 kl. 13:22

Alice Bah Kuhnke om politikerdrömmen

En miljökämpe som bär "präktighetsfanan", upplevt ett religiöst uppvaknande och har folkvalda politiker som sina största idoler. Alice Bah Kuhnkes sommarprat i P1 2011 ger en inblick i den nya kulturministerns tankegångar.
Trots att hennes enda politiska medlemskap före veckans inträde i Miljöpartiet var i Moderata ungdomsförbundet, signalerade Alice Bah Kuhnke sitt engagemang i miljöfrågor redan 2011.

Trelleborgs Allehanda - 03 okt 14 kl. 13:22

Alice Bah Kuhnke om politikerdrömmen

En miljökämpe som bär "präktighetsfanan", upplevt ett religiöst uppvaknande och har folkvalda politiker som sina största idoler. Alice Bah Kuhnkes sommarprat i P1 2011 ger en inblick i den nya kulturministerns tankegångar.
Trots att hennes enda politiska medlemskap före veckans inträde i Miljöpartiet var i Moderata ungdomsförbundet, signalerade Alice Bah Kuhnke sitt engagemang i miljöfrågor redan 2011.

Dagens PS - 07 apr 17 kl. 10:44

Alice Bah Kuhnke i KU:s skottglugg

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) är i KU för att svara på frågor kring Mona Sahlins omdiskuterade livvakt under tiden som Sahlin var regeringens samordnare mot våldsbejakande extremism. Bah Kuhnke gav okej till Sahlin att anställa sin tidigare livvakt i kommittén. Livvakten fick jobbet 2015 efter rekommendationer från Sahlin och Alice Bah Kuhnke tyckte inte det fanns någon anledning att ifrågasätta det, uppger TT.

Trelleborgs Allehanda - 03 okt 14 kl. 09:46

Alice Bah Kuhnke ny kulturminister

Den tidigare tv-profilen Alice Bah Kuhnke, numera generaldirektör för Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor blir ny kulturminister, uppger statsminister Stefan Löfvén i samband med att han avger regeringsförklaringen.
Alice Bah Kuhnke blir kultur- och demokratiminister i den nya regeringen som tillträder på fredagen. - Det är en smärre sensation, säger Ulf Bjereld, S-märkt professor i statsvetenskap vid universitetet i Göteborg.

BT - 23 maj 13 kl. 10:33

Alice Bah Kuhnke blir generaldirektör

Alice Bah Kuhnke blir från den 1 september och sex år framåt generaldirektör för Ungdomsstyrelsen, en statlig myndighet som fördelar anslag till organisationer för bland annat ungdomar, kvinnor och hbtq-personer. Regeringen prisar i ett pressmeddelande Alice Bah Kuhnkes "breda erfarenhet från ledande roller i det civila samhället". Mest känd för allmänheten är hon kanske som programledare i SVT och TV 4.

Västerbottens Folkblad - 03 okt 14 kl. 09:50

Alice Bah Kuhnke ny kulturminister

Den tidigare tv-profilen Alice Bah Kuhnke, numera generaldirektör för Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor blir ny kulturminister, uppger statsminister Stefan Löfvén i samband med att han avger regeringsförklaringen. Alice Bah Kuhnke blir kultur- och demokratiminister i den nya regeringen som tillträder på fredagen. — Det är en smärre sensation, säger Ulf Bjereld, S-märkt professor i […].

Expressen - 07 feb 15 kl. 08:06

Alice Bah Kuhnke läxar upp Madeleine

JOKKMOKK. Efter bråket med Sveriges radio läxar nu kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) upp prinsessan Madeleine - och slår fast att hon och övriga medlemmar av kungafamiljen är att betrakta som "makthavare med en stor påse skattepengar": – Jag tycker det är oerhört viktigt att alla makthavare låter sig intervjuas, granskas och utvärderas, säger Alice Bah Kuhnke..

Regeringen - 21 maj 15 kl. 08:23

Alice Bah Kuhnke presenterar ny överintendent för Statens museer för världskultur

Torsdagen den 21 maj presenterar kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke den nya överintendenten och chefen för Statens museer för världskultur på en pressträff klockan 12.00 i Rosenbad.

Pressinbjudan: Alice Bah Kuhnke presenterar ny överintendent för Statens museer för världskultur

Kulturdepartementet, 21 maj 2015.

Sydöstran - 19 sep 15 kl. 11:14

Alice Bah Kuhnke till Serbien

I helgen besöker kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) Serbien. Under lördagen reser hon till gränsövergången mellan Serbien och Kroatien där hon träffar representanter för FN:s flyktingorgan UNHCR. På söndagen ska Alice Bah Kuhnke bland annat delta i prideparaden i huvudstaden Belgrad.

SR - 07 okt 15 kl. 16:56

Alice Bah Kuhnke svarar på kritiken

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke saknar fortfarande ideologisk förankring i sin politik. Så svarade några av de kulturskribenter som var hennes mest högljudda kritiker i början av mandatperioden på hur de tycker att det gått ett år efter att hon tillsattes. Nu svarar Alice Bah Kuhnke på kritiken..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.