SVT > Inrikes

Wednesday, 24 April, 00:43

SVT - 26 okt 15 kl. 09:36

Svårt förutse hatbrott baserat på nätaktivitetPolisen har slagit fast att skolattacken i Trollhättan var ett hatbrott med rasistiska motiv. Men vilken retorik på nätet driver Anton Lundin-Pettersson och andra typer av högerextrema gärningsmän? – Det finns ett drag av att Sverige är på väg utför. Våld och ensamma krigiska hjältar glofieras, säger Mattias Gardell i som studerat högerextrema sajter..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Trollhättan, Anton Lundin-Pettersson, Sverige, Mattias Gardell

Dela artikeln

18 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svårt, förutse, hatbrott, baserat, nätaktivitet
Västerbottens Folkblad - 18 jun 12 kl. 14:13

Matematik påstås förutse biosuccéer

Ett japanskt forskarlag har hittat en matematisk formel som kan förutse vilka filmer som kommer att sälja bra på biograferna baserat på aktiviteten i sociala [...].

SvD - 18 jun 12 kl. 14:12

Formel påstås förutse biosuccé

Den matematiska formeln baserat på aktivitet i sociala medier..

SVT Debatt - 27 jun 13 kl. 09:29

Fler borde anmäla när de utsätts för hatbrott

HATBROTT Drygt 5 500 polisanmälningar förra året gällde olika typer av hatbrott, visar statistik som Brå släpper idag. Men utsattheten för hatbrott är mer omfattande än vad polisanmälningarna visar. Uppskattningsvis 86 000 personer utsattes för främlingsfientliga hatbrott år 2011.

Skånskan - 29 sep 16 kl. 13:26

Näst flest hatbrott i region Syd

Skåne Hatbrott riktade mot bland annat människor av olika religioner, sexuell läggning eller etnicitet ligger på rekordnivå.
Näst flest hatbrott, räknat i förhållande till befolkningsmängd, anmäls i polisens södra region.Förra året anmäldes 6 980 hatbrott i Sverige, vilket är elva procent fler än förra året och flest någonsin, framgår av Brottsförebyggande rådets rapport ”Fler hatbrott polisanmälda men utsattheten på jämn nivå” som publicerades på torsdagen.

YLE - 16 jan 17 kl. 13:24

Flera domar för hatbrott att vänta – ”Samhället har insett allvaret”

Sannfinländaren Sebastian Tynkkynen är den tredje politikern som döms för hets mot folkgrupp år 2017. Domarna för hatbrott kommer troligtvis att bli fler då både polisen och justitieministeriet i år lägger mera resurser på att bekämpa hatbrotten. Sebastian Tynkkynen (Sannf.

BT - 18 dec 14 kl. 13:02

Wilders åtalas för hatbrott

Den nederländske högerpopulisten Geert Wilders kommer att ställas inför rätta för stämpling till rashat. "Allmänne åklagaren i Haag kommer att åtala Geert Wilders för att ha skymfat en grupp människor baserat på ras och stämpling till diskriminering och hat," heter det i ett uttalande.Åklagarna konstaterar att "politiker kan gå långt i sina uttalanden - det är en del av yttrandefriheten - men den friheten begränsas av förbudet mot diskriminering".

YLE - 11 maj 17 kl. 04:33

Poliser lär sig utreda hatbrott

I och med flyktingströmmen år 2015 ökade hatbrotten kraftigt i Finland. Rasistiska motiv var det vanligaste. Brottet var oftast misshandel utan att gärningsmannen kände offret.

Kristianstadsbladet - 21 aug 14 kl. 09:19

Utsatthet för hatbrott oförändrad


Utsattheten för hatbrott tycks ligga kvar på en oförändrad nivå, även om anmälningarna minskat något sedan 2009. Det är bilden som framträder i Brottsförebyggande rådets (Brå) rapport om hatbrott under 2013.Totalt anmäldes drygt 5 500 hatbrott förra året, vilket inte skiljer sig nämnvärt från 2012.

BT - 21 aug 14 kl. 09:19

Utsatthet för hatbrott oförändrad

Utsattheten för hatbrott tycks ligga kvar på en oförändrad nivå, även om anmälningarna minskat något sedan 2009. Det är bilden som framträder i Brottsförebyggande rådets (Brå) rapport om hatbrott under 2013. Totalt anmäldes drygt 5 500 hatbrott förra året, vilket inte skiljer sig nämnvärt från 2012.

Kristianstadsbladet - 07 jun 13 kl. 15:59

Google kan förutse filmfloppar


Sökmotorjätten Google påstår sig kunna förutse hur storfilmer kommer att prestera på biograferna. Daily Telegraph rapporterar att metoden går ut på att mäta antalet sökningar efter en films trailer en månad innan den går upp på bio.Enligt Googlechefen Jennifer Price kunde företaget på det sättet förutse filmen "Magic Mike" skulle bli en större succé än vad experterna räknade med.

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Larm om hög smäll i centrala Malmö

Polisen i region Syd har fått larm om en hög smäll i trakterna kring Nobeltorget i centrala Malmö..

SVT - 1 timme sedan

Inrikesministern: “Vi är bättre förberedda än förra året”

I ett Facebook-inlägg skriver inrikesminister Mikael Damberg (S) att hans tankar går till de som drabbas av de pågående bränderna i landet, och de som deltar i släckningsarbetet. Samtidigt påpekar han att Sverige är bättre förberedda i år efter fjolårets storbränder..

SVT - 2 timmar sedan

Hör svenskens vittnesmål från Sri Lanka

En av de städer som blev drabbad av en explosion var staden Negombo där Bengt-Åke Svensson bor sedan tre år. Han är chockad över det som hänt. – Det är en väldigt olustig känsla.

SVT - 7 timmar sedan

Flera bränder i Sverige – helikoptrar sätts in

Det brinner just nu på flera platser i södra Sverige och det råder en fortsatt stor brandrisk i Götaland och Svealand, vilket SMHI varnar för. Dessutom har helikoptrar från MSB satts i högsta beredskapsläge..

SVT - 7 timmar sedan

Uppgifter om var du är säljs öppet – svenskar spåras digitalt

Hundratusentals personer i Sverige blir gps-spårade via appar i mobilen dygnet runt. Informationen om var du har varit och på vilka tider säljs sedan öppet vidare, avslöjar Dagens Nyheter. – Det är verkligen obehagligt, säger Björn Sjögren till tidningen, han är en av flera som fått sina uppgifter sålda..

SVT - 8 timmar sedan

EU-kandidaterna om miljö- och klimatpolitiken

De svenska väljarna listar klimat och miljö som den viktigaste frågan inför EU-valet den 26 maj. Men vilka miljö- och klimatfrågor frågor ska politikerna driva? SVT Nyheter ställde frågan till några av partiernas toppkandidater..

SVT - 13 timmar sedan

Alarmerande situation för berguven

Just nu pågår inventering av berguven – världens största uggla – i våra svenska skogar, och hittills är resultatet ingen vacker fågelsång. I Norrbotten, där beståndet tidigare varit bra, har endast fyra berguvar påträffats så här långt, rapporter P4 Norrbotten..

SVT - 13 timmar sedan

Greta Thunbergs väg från skolstrejkande tonåring till ikon

Med en månad kvar till EU-valet har en svensk 16-åring blivit en av Europas mest inflytelserika opinionsbildare med en röst som varje dag når miljontals européer. Men hon har också kritiserats. Här är Greta Thunbergs väg från skolstrejkande kändisdotter till ikon för miljörörelsen..

SVT - 14 timmar sedan

V och KD kallar till gemensam pressträff

Vänsterpartiet och Kristdemokraterna har kallat till en gemensam pressträff som ska ledas av partiernas ekonomiskpolitiska talespersoner Ulla Andersson och Jakob Forssmed..

SVT - 15 timmar sedan

Rekordutbud av bostadsrätter till salu

Utbudet av lägenheter till salu fortsätter att växa. Just nu är det rekordmånga objekt ute till försäljning, enligt de senaste siffrorna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.