Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Tuesday, 11 December, 16:57

Helsingborgs Dagblad - 24 okt 15 kl. 06:00

Från trä till komposit – klubbor har blivit vetenskapBarndomens ändlösa landhockeymatcher. Tennisbollarna som blev allt mer tunnhåriga. Benskydden där stoppningen fick tejpas fast och målen med nät som inte höll ihop. Vi slet våra rödvita Titan Turbo-klubbor tills bladen var tunna som blyertspennor och skrek när vi skar oss på de vassa Koho Silverfibre-kanterna. Minnena flyger på mig när jag och min åttaårige son passerar en korg med hockeyklubbor av trä i sportvaruhuset.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Titan Turbo, Koho Silverfibre, Koho, Easton, Rögles, Frederik Andersen, Ronny Carlsson, VM, Göteborg, Sverige, Andersen, Frederik, Rögle, Carlsson, Kenny

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Från trätill , komposit, klubborhar blivit , vetenskap
Trelleborgs Allehanda - 09 jan 14 kl. 15:26

Inga klubbor för Damkronorna


Damkronorna i ishockey är ett av de svenska medaljhoppen i OS i Sotji.Stöttningen från förbundshåll eller SOK är dock inte den bästa - spelarna måste köpa sina egna klubbor. - Det är jobbigt för många, för klubbor kostar mycket nuförtiden.

Kristianstadsbladet - 09 jan 14 kl. 15:26

Inga klubbor för Damkronorna


Damkronorna i ishockey är ett av de svenska medaljhoppen i OS i Sotji.Stöttningen från förbundshåll eller SOK är dock inte den bästa - spelarna måste köpa sina egna klubbor. - Det är jobbigt för många, för klubbor kostar mycket nuförtiden.

YLE - 22 apr 17 kl. 15:15

Hundratals akademiker på gatorna: Vårt samhälle kan inte utvecklas utan vetenskap

Under lördagen har forskare och studenter i hela världen dragit ut på gatorna för att visa sitt stöd för fakta och vetenskap. I Helsingfors demonstrerade kring 500 akademiker och som vanligt fick regeringen kritik för sina nedskärningar i utbildning och forskning. - Vi vill få fram att vetenskap är viktigt för samhället, att vi har massor att ge och att beslutsfattandet måste grunda sig på fakta, säger Inkeri Kontro.

SVT - 08 feb 11 kl. 06:22

Nya klubbor fördyrar ishockeyn

Nya, moderna klubbor har gjort ishockeyn ännu dyrare. De sk kompositklubborna har blivit en trend bland unga spelare. SVT:s ishockeyexpert Niklas Wikegård vill förbjuda dyra klubbor för barn..

Helsingborgs Dagblad - 25 jun 11 kl. 20:44

Tävling med antika klubbor lockade

Den gångna helgen arrangerade Landskrona GK och Svalövs GK en tävling i spel med antika golfklubbor. Deltagarna fick inte använda annat än klubbor med träskaft och tillverkade före 1935.Totalt var det ett 30-tal spelare från Stockholm i norr till Trelleborg i söder som kom till spel.

Nya Wermlands Tidningen - 03 aug 11 kl. 07:30

Mark tillverkar golfspelarnas personliga klubbor på plats

I landets golfshopar köper medelgolfaren som regel sitt nya klubbset. Men den kräsne, troligen en singelhandicapare, vill kanske gå steget längre och måttbeställa och skräddarsy sitt set eller i varje fall någon eller några klubbor i bagen. Den möjligheten finns när Taylor Made med sin golfbuss reser land och rike runt till de många golfbanorna och tar in beställningar för specialtillverkade klubbor..

Helsingborgs Dagblad - 09 jan 14 kl. 15:28

Inga klubbor för Damkronorna

Damkronorna i ishockey är ett av de svenska medaljhoppen i OS i Sotji. Stöttningen från förbundshåll eller SOK är dock inte den bästa — spelarna måste köpa sina egna klubbor. — Det är jobbigt för många, för klubbor kostar mycket nuförtiden.

Hela Gotland - 16 aug 11 kl. 04:00

SM med tradition -   och gamla klubbor

GOLF: Traditionella klubbor.Och inte minst - traditionell klädsel.Likväl ett svenskt mästerskap.

Helsingborgs Dagblad - 29 nov 12 kl. 21:50

Lånade klubbor Brynäs lycka

Tre mål på sju minuter räckte för att Brynäs skulle ta andra raka hemmasegern. Växjö tappade både ledning och spelmässigt grepp, Brynäs vann med 4?2 sedan Calle Järnkrok gjort två mål med lånade klubbor.

NT - 29 nov 12 kl. 21:46

Lånade klubbor Brynäs lycka

Tre mål på sju minuter räckte för att Brynäs skulle ta andra raka hemmasegern. Växjö tappade både ledning och spelmässigt grepp, Brynäs vann med 4-2 sedan Calle Järnkrok gjort två mål med lånade klubbor..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Nya ägare till hus i Vejbystrand

2 900 000 kronor blev priset för fastigheten på Kohagevägen 16..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Skärpta straff för skånsk duo som sålde nätdroger i stor skala

Drev fentanylsajten The Smack..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Polisen varnar för rånvåg i Helsingborg

Märkesjackor populärt byte..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Löfven varnar för M-budget

Stefan Löfven (S) varnar för konsekvenserna om M:s och KD.s budget går igenom riksdagen – Man kan inte styra landet på en servettskiss, säger han. Riksdagen ska på onsdagen besluta om Sveriges statsbudget för 2019.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Så många klappar fick tvärtom-tomten

Landskronaborna givmilda när det närmar sig jul..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Modi-allierad blir Indiens centralbankschef

Den indiska regeringen har utsett Shaktikanta Das till ny chef över landets centralbank. Shaktikanta Das har tidigare varit senior medarbetare vid finansdepartementet och beskrivs som allierad till premiärminister Narendra Modi. Han hade också en centra.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Bil och moped i krock på Stattena

På tisdagen skedde en trafikolycka i korsningen Grubbagatan och Norra Stenbocksgatan..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Brexitglöden har slocknat i Basildon

Storbritanniens brexitavtal hänger i luften. Men i den EU-skeptiska industristaden Basildon är det få som höjer på ögonbrynen för det. Här möts TT av ointresse och uppgivenhet kring allt som rör brexit.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

"Okej" lott för U21-landslaget

Sverige får möta Italien, Irland och Island på vägen mot U21-EM 2021. Även Armenien och Luxemburg ingår i sexlagsgruppen. – Spontant känns det som en okej grupp.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Ingrid Runsten: ”Titta på Danmark. Det har Jimmie Åkesson gjort.”

Åkessons projekt, det han kallar ett nytt konservativt block i svensk politik, är långsiktigt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.