Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 20 February, 10:29

Helsingborgs Dagblad - 24 okt 15 kl. 06:00

Från trä till komposit – klubbor har blivit vetenskapBarndomens ändlösa landhockeymatcher. Tennisbollarna som blev allt mer tunnhåriga. Benskydden där stoppningen fick tejpas fast och målen med nät som inte höll ihop. Vi slet våra rödvita Titan Turbo-klubbor tills bladen var tunna som blyertspennor och skrek när vi skar oss på de vassa Koho Silverfibre-kanterna. Minnena flyger på mig när jag och min åttaårige son passerar en korg med hockeyklubbor av trä i sportvaruhuset.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Titan Turbo, Koho Silverfibre, Koho, Easton, Rögles, Frederik Andersen, Ronny Carlsson, VM, Göteborg, Sverige, Andersen, Frederik, Rögle, Carlsson, Kenny

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Från trätill , komposit, klubborhar blivit , vetenskap
SVT - 4 timmar sedan

Oscarsnominerade kompositören Ludwig Göransson vill förverkliga andras visioner

Den svenske kompositören Ludwig Göransson förbereder sig för Oscarsgalan på söndag där han har chans att vinna en statyett för bästa originalmusik för filmen Black Panther. Kulturnyheterna träffade Ludwig för ett samtal om film, Metallica och om att förverkliga andras visioner. – Jag försöker sätta mig in i deras berättelser, säger Ludwig Göransson till Kulturnyheterna..

Trelleborgs Allehanda - 09 jan 14 kl. 15:26

Inga klubbor för Damkronorna


Damkronorna i ishockey är ett av de svenska medaljhoppen i OS i Sotji.Stöttningen från förbundshåll eller SOK är dock inte den bästa - spelarna måste köpa sina egna klubbor. - Det är jobbigt för många, för klubbor kostar mycket nuförtiden.

Kristianstadsbladet - 09 jan 14 kl. 15:26

Inga klubbor för Damkronorna


Damkronorna i ishockey är ett av de svenska medaljhoppen i OS i Sotji.Stöttningen från förbundshåll eller SOK är dock inte den bästa - spelarna måste köpa sina egna klubbor. - Det är jobbigt för många, för klubbor kostar mycket nuförtiden.

YLE - 22 apr 17 kl. 15:15

Hundratals akademiker på gatorna: Vårt samhälle kan inte utvecklas utan vetenskap

Under lördagen har forskare och studenter i hela världen dragit ut på gatorna för att visa sitt stöd för fakta och vetenskap. I Helsingfors demonstrerade kring 500 akademiker och som vanligt fick regeringen kritik för sina nedskärningar i utbildning och forskning. - Vi vill få fram att vetenskap är viktigt för samhället, att vi har massor att ge och att beslutsfattandet måste grunda sig på fakta, säger Inkeri Kontro.

SVT - 08 feb 11 kl. 06:22

Nya klubbor fördyrar ishockeyn

Nya, moderna klubbor har gjort ishockeyn ännu dyrare. De sk kompositklubborna har blivit en trend bland unga spelare. SVT:s ishockeyexpert Niklas Wikegård vill förbjuda dyra klubbor för barn..

Helsingborgs Dagblad - 25 jun 11 kl. 20:44

Tävling med antika klubbor lockade

Den gångna helgen arrangerade Landskrona GK och Svalövs GK en tävling i spel med antika golfklubbor. Deltagarna fick inte använda annat än klubbor med träskaft och tillverkade före 1935.Totalt var det ett 30-tal spelare från Stockholm i norr till Trelleborg i söder som kom till spel.

Nya Wermlands Tidningen - 03 aug 11 kl. 07:30

Mark tillverkar golfspelarnas personliga klubbor på plats

I landets golfshopar köper medelgolfaren som regel sitt nya klubbset. Men den kräsne, troligen en singelhandicapare, vill kanske gå steget längre och måttbeställa och skräddarsy sitt set eller i varje fall någon eller några klubbor i bagen. Den möjligheten finns när Taylor Made med sin golfbuss reser land och rike runt till de många golfbanorna och tar in beställningar för specialtillverkade klubbor..

Helsingborgs Dagblad - 09 jan 14 kl. 15:28

Inga klubbor för Damkronorna

Damkronorna i ishockey är ett av de svenska medaljhoppen i OS i Sotji. Stöttningen från förbundshåll eller SOK är dock inte den bästa — spelarna måste köpa sina egna klubbor. — Det är jobbigt för många, för klubbor kostar mycket nuförtiden.

Hela Gotland - 16 aug 11 kl. 04:00

SM med tradition -   och gamla klubbor

GOLF: Traditionella klubbor.Och inte minst - traditionell klädsel.Likväl ett svenskt mästerskap.

Helsingborgs Dagblad - 29 nov 12 kl. 21:50

Lånade klubbor Brynäs lycka

Tre mål på sju minuter räckte för att Brynäs skulle ta andra raka hemmasegern. Växjö tappade både ledning och spelmässigt grepp, Brynäs vann med 4?2 sedan Calle Järnkrok gjort två mål med lånade klubbor.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Berne Andersson: "Mitt mål är att ta SM-guld 2022"

Vattenpolo-eldsjälen om sin passion för sporten och nya utmärkelsen..

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Ny studie avslöjar: Neandertalarna levde på kött – inte fisk och grönsaker

Atomkärnor i skelettfynd avslöjar en urgammal meny..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Fler partier kräver svar om H+

Miljöpartiet och Vänstern lyfter flera frågor kring Helsingborgs stora utbyggnadsprojekt..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Halfvarsson ångrar VM-video: "Det är illa"

Calle Halfvarsson valde att inleda skid-VM genom att rappandes klanka ner på de norska skidåkarna i en musikvideo på NRK:s humorsida Ramm. – Jag står inte bakom det här själv. Jag ber om ursäkt till alla som tar illa vid sig, säger han.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Budgestöverskottet väntas minska

Riskgälden sänker prognosen för BNP-tillväxten för 2019 från 1,9 procent till 1,6 procent, vilket innebär en försvagning av statsfinanserna. Enligt prognosen kommer lägre skatteinkomster från bland annat löner och konsumtion att resultera i att budgetöv.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Ovanliga klangfärger i Båstads bibliotek

Klassiska tongångar, kryddig tango och färgrik klezmer blir det vid söndagens konsert i Båstad lovar Ulla O´Barius i Båstad kammarmusikförening..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Bostadsinbrotten i Höganäs har minskat med 80 procent

Kraftig minskning sedan toppen 2015..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Allt från biodling till påskvandring med Naturskyddsföreningen Bjäre

Mycket ryms i Naturskyddsföreningen Bjäres vårprogram..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Tipspromenad och vandring med historisk touch

Lokalhistorikern Johan Brinck berättar om ön Rönneholms delvis blodiga historia..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Vinglig bilfärd gav en månads fängelse

Polis såg hur den berusade mannen satte sig i en bil och körde iväg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.