Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Tuesday, 16 October, 07:57

Helsingborgs Dagblad - 24 okt 15 kl. 06:00

Från trä till komposit – klubbor har blivit vetenskapBarndomens ändlösa landhockeymatcher. Tennisbollarna som blev allt mer tunnhåriga. Benskydden där stoppningen fick tejpas fast och målen med nät som inte höll ihop. Vi slet våra rödvita Titan Turbo-klubbor tills bladen var tunna som blyertspennor och skrek när vi skar oss på de vassa Koho Silverfibre-kanterna. Minnena flyger på mig när jag och min åttaårige son passerar en korg med hockeyklubbor av trä i sportvaruhuset.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Titan Turbo, Koho Silverfibre, Koho, Easton, Rögles, Frederik Andersen, Ronny Carlsson, VM, Göteborg, Sverige, Andersen, Frederik, Rögle, Carlsson, Kenny

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Från trätill , komposit, klubborhar blivit , vetenskap
Trelleborgs Allehanda - 09 jan 14 kl. 15:26

Inga klubbor för Damkronorna


Damkronorna i ishockey är ett av de svenska medaljhoppen i OS i Sotji.Stöttningen från förbundshåll eller SOK är dock inte den bästa - spelarna måste köpa sina egna klubbor. - Det är jobbigt för många, för klubbor kostar mycket nuförtiden.

Kristianstadsbladet - 09 jan 14 kl. 15:26

Inga klubbor för Damkronorna


Damkronorna i ishockey är ett av de svenska medaljhoppen i OS i Sotji.Stöttningen från förbundshåll eller SOK är dock inte den bästa - spelarna måste köpa sina egna klubbor. - Det är jobbigt för många, för klubbor kostar mycket nuförtiden.

YLE - 22 apr 17 kl. 15:15

Hundratals akademiker på gatorna: Vårt samhälle kan inte utvecklas utan vetenskap

Under lördagen har forskare och studenter i hela världen dragit ut på gatorna för att visa sitt stöd för fakta och vetenskap. I Helsingfors demonstrerade kring 500 akademiker och som vanligt fick regeringen kritik för sina nedskärningar i utbildning och forskning. - Vi vill få fram att vetenskap är viktigt för samhället, att vi har massor att ge och att beslutsfattandet måste grunda sig på fakta, säger Inkeri Kontro.

SVT - 08 feb 11 kl. 06:22

Nya klubbor fördyrar ishockeyn

Nya, moderna klubbor har gjort ishockeyn ännu dyrare. De sk kompositklubborna har blivit en trend bland unga spelare. SVT:s ishockeyexpert Niklas Wikegård vill förbjuda dyra klubbor för barn..

Helsingborgs Dagblad - 25 jun 11 kl. 20:44

Tävling med antika klubbor lockade

Den gångna helgen arrangerade Landskrona GK och Svalövs GK en tävling i spel med antika golfklubbor. Deltagarna fick inte använda annat än klubbor med träskaft och tillverkade före 1935.Totalt var det ett 30-tal spelare från Stockholm i norr till Trelleborg i söder som kom till spel.

Nya Wermlands Tidningen - 03 aug 11 kl. 07:30

Mark tillverkar golfspelarnas personliga klubbor på plats

I landets golfshopar köper medelgolfaren som regel sitt nya klubbset. Men den kräsne, troligen en singelhandicapare, vill kanske gå steget längre och måttbeställa och skräddarsy sitt set eller i varje fall någon eller några klubbor i bagen. Den möjligheten finns när Taylor Made med sin golfbuss reser land och rike runt till de många golfbanorna och tar in beställningar för specialtillverkade klubbor..

Helsingborgs Dagblad - 09 jan 14 kl. 15:28

Inga klubbor för Damkronorna

Damkronorna i ishockey är ett av de svenska medaljhoppen i OS i Sotji. Stöttningen från förbundshåll eller SOK är dock inte den bästa — spelarna måste köpa sina egna klubbor. — Det är jobbigt för många, för klubbor kostar mycket nuförtiden.

Hela Gotland - 16 aug 11 kl. 04:00

SM med tradition -   och gamla klubbor

GOLF: Traditionella klubbor.Och inte minst - traditionell klädsel.Likväl ett svenskt mästerskap.

Helsingborgs Dagblad - 29 nov 12 kl. 21:50

Lånade klubbor Brynäs lycka

Tre mål på sju minuter räckte för att Brynäs skulle ta andra raka hemmasegern. Växjö tappade både ledning och spelmässigt grepp, Brynäs vann med 4?2 sedan Calle Järnkrok gjort två mål med lånade klubbor.

NT - 29 nov 12 kl. 21:46

Lånade klubbor Brynäs lycka

Tre mål på sju minuter räckte för att Brynäs skulle ta andra raka hemmasegern. Växjö tappade både ledning och spelmässigt grepp, Brynäs vann med 4-2 sedan Calle Järnkrok gjort två mål med lånade klubbor..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Detta vet vi om Khashoggis försvinnande

Den saudiske journalisten Jamal Khashoggi har inte setts till sedan han klev in på det saudiska konsulatet i Istanbul den 2 oktober. Riyad vidhåller att han lämnade konsulatet samma dag medan turkiska företrädare menar att dissidenten mördats på konsula.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Comhem slutar sända Disney

Comhem tar bort tre Disney-kanaler och en playtjänst ur sitt utbud. Anledningen är att man inte kommit överens om något nytt avtal, skriver Aftonbladet. Kanalerna som inte längre visas är Disney Channel, Disney junior och Disney XD.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Gellert Tamas får frihetspennan

Författaren, journalisten och dokumentärfilmaren Gellert Tamas är årets mottagare av Torgny Segerstedts frihetspenna. Han får utmärkelsen för att han enligt juryn i sina böcker "Lasermannen", "De apatiska" och "Det svenska hatet" har "skrivit svensk sam.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Idrottspolitik till salu

Med Colin Kaepernick blir protesten en kommersiell möjlighet..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Turkiskt team tog jordprover från konsulatet

Ett turkiskt team med poliser och åklagare har lämnat Saudiarabiens konsulat i Istanbul, efter att i åtta timmar under natten ha dammsugit lokalerna i jakten på spår efter den försvunne saudiske journalisten Jamal Khashoggi. Med sig tog utredningsteamet.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Ambea i miljardaffär

Omsorgsbolaget Ambea meddelar att man köper samtliga Aleris omsorgsverksamheter i Norge, Sverige och Danmark för totalt 2,6 miljarder dollar, cirka 23,4 miljarder svenska kronor..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Mångmiljardförlust för NCC

Byggföretaget NCC redovisar en rörelseförlust för tredje kvartalet 2017 på 1 108 miljoner kronor i den preliminära delårsrapporten. Det kan jämföras med en vinst på 364 miljoner kronor motsvarande period föregående år. Omsättningen uppgick till 14 269 m.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Olycka utanför Ica-lagret i Helsingborg

På tisdagsmorgonen krockade en lastbil och en personbil utanför Ica:s lager på Långebergavägen..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Harry och Meghan tittade på koalor

De brittiska kungligheterna Harry och Meghan har träffat ett koalapar i Sydney, den första anhalten på prinsparets drygt två veckor långa resa i Oceanien. Koalamamman Ruby, vars ungar är uppkallade efter Harry och Meghan, tuggade i sig eukalyptus medan.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Fastighetsmarknaden fortsätter att mattas av

Färre sålda småhus, och långsammare ökning av inteckningarna. Fastighetsmarknaden fortsätter att mattas av under tredje kvartalet i år, enligt färska siffror från Lantmäteriet. Mellan juli och september såldes 16 831 småhus, vilket är 2 procent lägre än.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.