DN > Inrikes

Sunday, 12 July, 11:00

DN - 23 okt 15 kl. 15:50

Riksdagsledamöter vill ha sommartid året runt
På söndag dras Sveriges klockor tillbaka en timme när vi ändrar från sommar- till vintertid. Men nu höjs flera röster i riksdagen för att behålla sommartid året om..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Sveriges

Dela artikeln

4768 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksdagsledamötervill ha , sommartid, året, runt
YLE - 05 jun 16 kl. 11:34

Riksdagsledamöter om sina resor: Skattebetalarna får valuta för pengarna

De resor som riksdagens utskott gör kostar omkring en miljon euro i året. Tre riksdagsledamöter som intervjuas av Yle Nyheter anser att resorna är motiverade. Resorna är viktiga för att hålla sig á jour med utvecklingen, skapa kontakter och främja Finlands intressen i omvärlden, säger de.

YLE - 09 jun 16 kl. 19:56

Fiskare önskar säljakt året runt

Säl borde få jagas året runt. Men den hälsningen i portföljen uppvaktade fiskerifolk och riksdagsledamöter från Österbotten miljöminister Kimmo Tiilikainen (c). - Vi är positivt överraskade att de tog tid att höra på oss.

YLE - 03 feb 14 kl. 04:35

Tuffa sparkrav delar riksdagsledamöter

Inte heller de österbottniska riksdagsledamöterna ställer sig oreserverat bakom förslaget om strama åt statsekonomin med ytterligare tre miljarder euro. Frågan, som delar regeringen, delar även riksdagsledamöterna invalda från Vasa valkrets, visar en enkät som Yle Nyheter Österbotten gjort. De flesta av dem som svarat anser ändå att någon form av åtgärder är nödvändiga.

Expressen - 25 okt 16 kl. 07:15

Fler vill ha sommartid året om i riksdagen

Vi går mot mörkare tider och än mörkare blir det sista helgen i oktober när vintertiden träder in. Men varje år för riksdagsledamöter en tuff kamp mot klockan – och i år är de fler än någonsin..

BT - 02 okt 13 kl. 16:25

Riksdagsledamöter får sämre villkor

Riksdagsledamöter som väljs om 2014 får behålla de generösa fallskärmar som gäller nu, medan nyinvalda får sämre villkor. - Det handlar om riksdagens förtroende, säger en kritisk Anders W Jonsson (C).Med 204 röster för, 79 mot och 18 ledamöter som lade ner sina röster, klubbade majoriteten i riksdagen igenom att de nya, mindre generösa avgångsvillkoren för riksdagsledamöter bara ska gälla de ledamöter som väljs in som nya nästa år, inte de som väljs om och som redan sitter i riksdagen.

Politologerna - 19 jun 14 kl. 08:00

Har svenska riksdagsledamöter ett bäst före-datum?

Detta är ett gästinlägg, författat av Anna Bennich-Björkman. *** De politiska partierna i Sveriges riksdag ses – ur ett jämförande perspektiv – som starka. Däremot är det de enskilda riksdagsledamöterna som själva äger sitt mandat, något som kan tänkas fördela makten mer jämnt mellan parti och individ.

Politologerna - 20 nov 18 kl. 07:30

Men hur uttrycker du dig?! Hur riksdagsledamöter talar om migration

Det här är ett gästinlägg av Petrus Olander och Eitan Tzelgov, forskare i statsvetendskap vid Göteborgs universitet respektive University of East Anglia. *** I en nyligen publicerad artikel ställde vi oss samma fråga om riksdagsledamöter i allmänhet som Annie Lööf ställde till Jimmie Åkesson under partiledardebatten i SVT. Hur pratar ledamöterna om migration?

Skånskan - 05 okt 18 kl. 09:59

Riksdagsledamöter får högre lön

Sverige Sveriges riksdagsledamöter får en löneförhöjning på 1 500 kronor till 66 900 kronor i månaden, enligt ett pressmeddelande.Beslutet fattades av riksdagens arvodesnämnd och innebär en höjning med 2,3 procent för att matcha löneförändringarna på arbetsmarknaden. Förra året höjdes riksdagsledamöternas löner med 1 600 kronor..

YLE - 26 nov 12 kl. 10:36

Många riksdagsledamöter sitter länge på sin post

Det skulle innebära stora förändringar om De grönas förslag om att begränsa riksdagsledamöternas mandatperioder gick igenom. I dagen är det en fjärdedel av ledamöterna som har haft sin position i minst 13 år. De Grönas demokratiprogram kräver bland annat att riksdagsledamöterna skulle begränsas till tre mandatperioder i rad.

Cornucopia - 27 jan 18 kl. 11:52

Hur mycket får du i traktamente? Riksdagsledamöter får 380:-

Normalt traktamente är lagstadgade 220:- SEK per dygn för resa med övernattning, minus kostförmåner. Riksdagsledamöter får dock 380:- SEK per dygn ovanpå sina 65 400:- SEK i grundarvode. Vad får du i traktamente?

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Polis sköt mot bil efter misstänkt mordförsök

Två män har gripits vid en dramatisk insats efter ett mordförsök i Lerum. Gärningsmännen försökte preja en polisbil, och sedan köra på en….

DN - 2 timmar sedan

Krisen i Hongkong: Australien erbjuder uppehållstillstånd

Den australiensiska regeringen gick på söndagen ut med att 10.000 Hongkongbor som för närvarande befinner sig i Australien kan få stanna….

DN - 3 timmar sedan

Jessica: Djupfryst minne från naiv skibum

Kåseri. När sommaren slår värmerekord minns jag min mest djupfrysta stund. När jag bogserades 20 mil i 20 minusgrader från OS i Lillehammer….

DN - 5 timmar sedan

Flera döda i nya protester i Mali

Tre demonstranter dödades och flera andra skadades allvarligt i regimkritiska protester i Mali i fredags, enligt FN:s fredsbevarande….

DN - 11 timmar sedan

Hattrick av Sterling i krossen

Raheem Sterling hade en bra kväll mot Brighton i lördagens Premier League-fotboll. 25-åringen stod för tre av Manchester Citys fem mål..

DN - 12 timmar sedan

Trump bekräftar attack mot ryska trollfabriken

USA:s president Donald Trump bekräftar i en intervju att han beordrade en attack mot den ryska trollfabriken i St..

DN - 13 timmar sedan

Ryska myndigheter: Vi har löst mysteriet i Djatlovpasset

Ryska myndigheter säger sig nu ha löst mysteriet med nio ungdomars död i Djatlovpasset i Uralbergen 1959..

DN - 22 timmar sedan

Felparkerade bilar orsakar problem vid drunkningslarm: ”Den yttersta konsekvensen är att vi inte kan rädda ett liv”

Felparkerade bilar hindrar brandmän från att komma fram vid drunkningslarm. Räddningstjänstens uppdrag blir svårare när allt fler trängs på….

DN - 22 timmar sedan

Juli kan bli varmare till nästa helg

Tills dess är det osäkra vädret fortsatt långtidsparkerat över landet..

DN - 23 timmar sedan

Ny lag väcker oro om rättssäkerhet i Turkiet

Turkiska nationalförsamlingen har godkänt en ny lag som många advokater befarar ska splittra skrået och i förlängningen hota….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.