Sydsvenskan > Opinion

Thursday, 20 September, 23:58

Sydsvenskan - 13 okt 15 kl. 18:49

Våldsvågen i Israel måste lösas med förhandlingar.Flera dödade och många skadade redan före lunch. Tisdagen var en ovanligt mörk dag i relationerna mellan israeler och palestinier. Så hade den också utsetts till en "vredens dag" av flera palestinska grupper, däribland Hamas och Fatah som har makten i Gaza respektive Västbanken. Ansvaret vilar nu blytungt på de båda senare att inte underblåsa ytterligare våld. Men för att få till stånd en fredlig utveckling krävs sannolikt också en ny linje från den israeliska regeringen.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Israel, Hamas, Fatah, Gaza, Västbanken, Jerusalem, Ismail Haniya, Mellanösternexperter, Benjamin Netanyahus, Mahmud Abbas, FN, Netanyahu, Abbas, Bortsett, Tempelberget, Sveriges, Palestina

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Våldsvågeni , Israelmåste , lösasmed , förhandlingar
Helsingborgs Dagblad - 13 okt 15 kl. 18:49

Våldsvågen i Israel måste lösas med förhandlingar.

Flera dödade och många skadade redan före lunch. Tisdagen var en ovanligt mörk dag i relationerna mellan israeler och palestinier. Så hade den också utsetts till en "vredens dag" av flera palestinska grupper, däribland Hamas och Fatah som har makten i Gaza respektive Västbanken.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Rösler: "En annan nivå, men vi ska svara på det här hemma"

MFF-tränaren tyckte hans lag visade för stor respekt..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

De gick vidare i torsdagens "Idol"-kval

Nathalie Brydolf och Tua Selge går vidare i "Idol" och tittarna har därmed valt ut sina åtta kvalfinalister, det avslöjar programledaren Pär Lernström i resultatshowen som sänds på "TV4 Play". Brydolf valde att sjunga "Faith" (Stevie Wonder featuring Ar.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Över 40 döda i färjeolycka på Victoriasjön

Flera hundra människor befaras vara saknade sedan en färja kapsejsat i Victoriasjön i norra Tanzania. Över 40 människor har bekräftats döda, rapporterar AFP med hänvisning till landets regering. Över 100 har räddats, men det finns uppgifter om att färja.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Prillan påverkar pumpförmågan

Det finns ett tydligt samband mellan snusning och risken att drabbas av hjärtsvikt. Och den snusare som slutar efter en hjärtinfarkt halverar risken att dö i förtid, jämfört med den som inte gör det. Det är i Läkartidningen som Gabriel Arefalk, överläka.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Nihlstorp håller Redhawks kvar i matchen

0–0 efter första perioden i Mora..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Svinpest i Europa – så kan smittan hindras

Afrikansk svinpest sprider sig på flera håll i Europa. Nu går Jordbruksverket ut med rekommendationer för att den allvarliga djursjukdomen inte ska nå till Sverige. Två fall av afrikansk svinpest hos döda vildsvin uppmärksammades i Belgien i förra vecka.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Stöld på äldreboende i Bunkeflostrand

Två okända män var inne på ett äldreboende i Bunkeflostrand under torsdagen och stal en mobil och en plånbok..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Trump till Europa: Bygg mur längs Sahara

USA:s president Donald Trump har ett hett tips till ledare i Europa som brottas med migrationsfrågan: Bygg en mur längs Saharaöknen. Det är Spaniens utrikesminister Josep Borrell som fångats på video när han på ett lunchmöte i veckan berättade om tipset.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Pappa ratas när barnen vill ha tröst

Barn pratar hellre med ingen alls än med pappa när de är ledsna. Än en gång visar tidningen KP:s undersökning att papporna inte duger för tröst. Barn- och ungdomstidningen KP har sedan flera år frågat sina läsare mellan åtta och fjorton år om hur de har.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Stal Volvo vid provkörning i Eslöv – stoppades i Lund efter biljakt

Vid klockan 13.20 greps den misstänkte mannen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.