Skånskan > Nyheter

Wednesday, 21 August, 09:40

Skånskan - 11 okt 15 kl. 14:00

Glaskreatörer blåser igång sitt nya livhöör Helena Dunér och Espen Jensen blåste nytt liv i Höörs kultursfär när de dök upp från ingenstans 2008. Sedan länge är deras glashytta ett naturligt inslag i kulturkvarteret. Nu väntar förändringar.
– Det är helt enkelt för svårt att leva på glasblåsandet, säger Espen Jensen.Helena Dunér och Espen Jensen träffades på Orrefors riksglasskola och drömde efter avslutad utbildning om att öppna en egen glashytta.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Helena Dunér, Espen Jensen, Höörs, Dunér, Orrefors, Kulturhuset Anders, Jensen, Norge, Höör, Incendi Glasblåseri, Vilja, Freddy Friberg

Dela artikeln

252 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Glaskreatörer, blåser, igång, sittnya , liv

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

41 kvadratmeter stor stuga i Beddingestrand, Skivarp såld

Skivarp Linda och Chris Ekblad, 37 och 39 år, från Furulund, har köpt huset på adressen Hålvägen 2 i Beddingestrand, Skivarp av säljaren Charlotte Magnusson. Köpesumman blev 2 000 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i juli 2019. Huset är 41 kvadratmeter stort och byggdes 1975.

Skånskan - 1 timme sedan

En gripen för mordet på Gert-Inge

Utrikes En av de två ukrainska män som efterlyst, misstänkta för mordet på Gert-Inge Bertinsson i Markaryd, har gripits i Tyskland, rapporterar Aftonbladet. Texten uppdateras.

Skånskan - 1 timme sedan

Trump avlyser besök i Danmark

Danmark USA:s president Donald Trump avlyser sitt besök i Danmark 2-3 september.På twitter skriver han att det beror på att Danmarks statsminister Mette Frederiksen tydligt deklarerat att Grönland inte är till salu: “Danmark är ett mycket speciellt land med en fantastisk befolkning, men baserat på statsminister Mette Frederiksens kommentar, att hon inte har något intresse i att diskutera en försäljning av Grönland, skjuter jag upp vårt möte som är planlagt till om två veckor till en annan tidpunkt”. Donald Trump har tidigare varit tydlig med att han vill att USA köper Grönland.

Skånskan - 1 timme sedan

Två gripna efter knivslagsmål

Malmö Ett storbråk på Möllevångstorget bröt ut under tisdags kvällen. Fler personerna som var inblandade ska ha varit beväpnade med kniv enligt polisen.Ett stort antal personer hamnade i ett bråk på Ystadsgatan vid 23-tiden på tisdagen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Hävdar besparing – trots tom modul

tjörnarp Modulen vid Tjörnarps skola står för närvarande tom och kostar kommunen en halv miljon kronor per år i hyra. Barn- och utbildningschefen Lisbeth Bonthron säger att åtgärderna som lett fram till de tomma modulerna ändå är en besparing.
– Vi har sagt att vi inte behöver modulen i Tjörnarp längre, säger Bonthron.

Skånskan - 2 timmar sedan

Personbil i krock med buss

En bil krockade med en buss under onsdagsmorgonen.Larmet kom in 06.04.

Skånskan - 2 timmar sedan

Tågen rullar genom Hässleholm

Efter storbranden i ett lokstall har tågen genom Hässleholm stått stilla. Nu rullar tågen igen på Södra Stambanan.”Sträckan Alvesta–Höör är öppen, vilket innebär att trafiken på Södra stambanan har återupptagits i hela sin längd mellan Stockholm och Malmö.

Skånskan - 3 timmar sedan

Avslår förslag om sopsortering

Hörby En Hörbybo skrev i ett medborgarförslag att kommunen skulle ge hushållen fyrfackskärl.
Det avslår nu kommunstyrelsen, efter ett yttrande från Merabs vd.En före detta kommunal miljöarbetare lämnade tidigare i år in ett medborgarförslag om att alla villor och sommarstugor skulle få fyrfackskärl.

Skånskan - 4 timmar sedan

Lång väntan stred mot lag

Malmö Upp emot nio månaders väntan på beslut om personlig assistans. Så har det sett ut i Malmö under första halvåret 2019, trots att lagen säger att det får ta max sex månader. Nu tror man dock att man har lyckats vända trenden.

Skånskan - 4 timmar sedan

Lokal kritik mot att idrottsplats fördröjs

KÄVLINGE År 2017 godkände dåvarande bildningsnämnden att ett utegym och en näridrottsplats ska byggas i Hofterup.
Utegymmet är på plats men spontanidrottsplatsen fördröjs på grund av bygget av en ny förskola.– Vi är besvikna i Hofterup över att politikerna inte håller sina löften och ser till att de unga i byn har en plats att vara aktiva på under sin fritid, säger Niclas Rennstam, en engagerad förälder i området Hofterup-Ålstorp, som nu är besviken.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.