Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 22 February, 01:37

Cornucopia - 11 okt 15 kl. 10:33

Snåljåpens guide till energibesparingar - varmvattenNär det talas om att hushåll ska spara energi, så ignoreras ofta en av de största slukarna av energi, nämligen hushållets uppvärmda, men också kalla, vatten. Här följer några enkla sätt att spara in pengar på varmt och kallt vatten.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
kWh, SEK

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snåljåpens, guidetill , energibesparingar, varmvatten
DI - 26 apr 14 kl. 07:35

Snåljåpens guide till resevåren

Plånboken tar lätt extra stryk under vårens och försommarens långhelger.Men med rätt körsätt eller god reseplanering går det att kapa resekostnaderna..

SmålandsPosten - 02 sep 13 kl. 06:24

Varmvatten på gång på Grönkullaskolan

Det kommer att bli varmvatten på Grönkullaskolans elevtoaletter.
-Jag har fått information från utbildningsförvaltningen om att det ska komma in en beställning, säger Magnus Fransson, vd på Allbohus Fastighets AB. Höstterminen har startat med kallvatten på Grönkullaskolans toaletter.

SmålandsPosten - 06 jul 13 kl. 08:38

Franzén anser att varmvatten ska finnas i skolan

Kommunstyrelsens vice ordförande, Lars-Olof Franzén (AA), reagerar mot kallvattnet på Grönkulla. Och säger att det ska läggas en extrabeställning på varmvatten. Lars-Olof Franzén skriver i ett pressmeddelande att beslutet om att bara ha kallvatten varit okänt för politikerna.

Nerikes Allehanda - 16 jun 16 kl. 13:30

Inget varmvatten i södra Örebro

Fjärrvärmeleverantören Eon har upptäckt en läcka på en ledning i södra Örebro.
I samband med att läckan lagas på torsdagseftermiddagen blir flera hundra hushåll utan varmvatten.
– Läckan måste lagas akut.

Nya Wermlands Tidningen - 27 feb 11 kl. 10:29

Åter värme och varmvatten efter fjärvärmestopp

På lördagskvällen kunde man på Karlstads Energi pusta ut efter en dramatisk dag där ett elavbrott på Heden stängde ner fjärrvärmeproduktionen. Elavbrott gjorde att samtliga kunder i Karlstad saknade varmvatten och värme. Men framåt kvällen hade alla åter varmvatten som vanligt..

Nyhetskanalen - 12 okt 12 kl. 06:08

Företag anmält för ransonering av varmvatten

Varmvatten på jobbet är ingen självklarhet. I alla fall inte för 70-talet anställda på Kinnegrip AB i Lidköping, skriver Nya Lidköpings-Tidningen. Företaget har blivit anmält till Arbetsmiljöverket för att ha börjat ransonera varmvattnet för sina anställda.

BT - 12 maj 13 kl. 14:25

Stor översvämning i Borås ? Sjöbo utan varmvatten

Troligtvis är det en fjärrvärmeledning som spruckit och stora mängder vatten har runnit ut på vägen vid Alideberg. Hela Sjöbo och delar av Knalleland är utan varmvatten. Händelsen inträffade vid strax efter 14.

BT - 12 maj 13 kl. 14:25

Stor läcka i Borås ? Sjöbo utan varmvatten

En fjärrvärmeledning har spruckit och stora mängder 90-gradigt vatten har runnit ut på Fristadsvägen i höjd med Alideberg. Hela Sjöbo och delar av Knalleland är utan varmvatten. Händelsen inträffade vid strax efter 14.

Länstidningen i Jämtland - 03 nov 17 kl. 09:24

Elavbrott i Östersund berörde Arctura – kunder fick inget varmvatten

På torsdagskvällen berördes 790 elabonnenter i centrala Östersund av ett kortare elavbrott. Även Arctura påverkades och det gjorde att kunder blev utan fjärrvärme och varmvatten. – De pumpar som förser centrala stan med värme och varmvatten stod still, säger Kristina Andersson som är kommunikationsansvarig på Jämtkraft..

ÖstersundsPosten - 03 nov 17 kl. 09:24

Elavbrott i Östersund berörde Arctura – kunder fick inget varmvatten

På torsdagskvällen berördes 790 elabonnenter i centrala Östersund av ett kortare elavbrott. Även Arctura påverkades och det gjorde att kunder blev utan fjärrvärme och varmvatten. – De pumpar som förser centrala stan med värme och varmvatten stod still, säger Kristina Andersson som är kommunikationsansvarig på Jämtkraft..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 8 timmar sedan

Fredagsmys: Aftonbladets prosecco-gate visar hur fattig den överskuldsatta svenska medelklassen är

"Tonight, we eat — like the lower middle class to which we aspire!" - Keith Mars, Veronica MarsDags för fredagsmys. Aftonbladets prosecco-gate, om hur den så kallade medelklassen skulle köpa billiga champagnehinkar på Åhlens för att sätta billigt lågkvalitativt bubbel i form av prosecco eller Systembolagets billigaste champagne i, visar i själva verket tvärt emot vad Aftonbladet Ledare ville.

Cornucopia - 13 timmar sedan

Uppgifter: En av Sveriges största el- och VVS-partihandlare börjar få slut på varor nästa vecka

Uppgifter till bloggen gör gällande att en av Sveriges största el- och VVS-partihandlare (=företagsförsäljning) nästa vecka börjar få slut på varor i centrallagret på grund av uteblivna leveranser från Kina i coronavirusets spår.
Svarta svanar.Partihandlaren, som har flera tusen anställda, väntas alltså få slut centralt på många produkter från Kina, med start nästa vecka.

Cornucopia - 14 timmar sedan

Kommer de låga elpriserna bestå - läge binda elpriset?

Inlägget innehåller reklam från Compricer längst ner.
Elpriserna har sedan årsskiftet varit kanske de lägsta sedan 90-talet, vilket väcker frågan om priserna kommer bestå och om man i så fall ska passa på att binda elpriset på så många år som möjligt?Mer vatten än vattenkraften hinner med.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Utflyttningen från Stor-Stockholm ökar - barnfamiljer överger regionen

Den inrikes utflyttningen från Stockholms kommun har nu på allvar spridit sig till Stor-Stockholm, där utflyttningstrenden ökar bland de som har facit och faktiskt bott i regionen. Framför allt är det barnfamiljer som står för nettoutflyttningen, medan det finns en nettoinflyttning i sökaråldern 25-34 år.
Svårt behålla attraktiviteten med facit i hand.

Cornucopia - Igår: 16:19

Stockholm: Svaga lägenhetspriser - som normalt för villor i januari

Årets normalt starkaste månad på bostadmarknaden var en besvikelse i Stockholm. Lägenhetspriserna var de näst svagaste någonsin enligt Valueguard, medan villor gick strax under medel. Någon hetta på Stockholms bostadsmarknad kan det inte sägas vara.

Cornucopia - Igår: 15:17

Lysaportföljen 23/77 vs OMXS30GI - indikator på övervärderad börs?

En intressant iakttagelse är att mitt primära privata sparande via en 77% obligationer och 23% aktie-portfölj hos Lysa har matchat/överträffat Stockholmsbörsens storbolagsindex med återinvesterade investeringar väl. Fram till oktober i höstas. Frågan är om det är ett paradigmskifte eller ett tecken på övervärderad börs som kommer korrigeras?

Cornucopia - Igår: 12:26

Riksbankens fd chefsekonom: Misstag med tvåprocentsmål för inflationen

Riksbankens tidigare chefsekonom Krister Andersson säger i en intervju hos SvD att det var ett misstag att spika 2% inflation som definitionen av prisstabilitet. Det fanns och finns ingen motivering till just den nivån, och han hade hellre sett att man bestämt sig för under 2% i inflation. I övrigt föll officiell infllation tillbaka i januari, vilket motsägelsefullt fått svenska kronan att falla när marknaden tappar hoppet om fortsatta räntehöjningar.

Cornucopia - Igår: 10:51

SBAB-prognos: Stillastående bostadspriser i tre år - negativ tillväxt BNP per capitati 2020

SBAB har presenterat sina nya prognoser över svensk ekonomi och svensk bostadsmarknad. Om inte räntorna sänks utan ligger stilla väntar man sig att bostadspriserna står stilla de kommande tre åren, och bostadsspekulanterna får inte längre betalt för att bo. Man sänker sin BNP-prognos för svensk ekonomi innevarande år så mycket att tillväxten i BNP per capita blir negativ.

Cornucopia - Igår: 07:07

En vecka kvar till AB Volvo, Volvo Cars och Scanias produktion stoppas - 10 000-tals jobb hotade

"Någon gång nästa vecka blir det materialbrist i våra bilfabriker" - Fredrik Sidahl, VD FKG till SvDBranschorganistationen Fordonskomponenternas (FKG):s VD uppger att det nu är en till två veckor tills produktionen hos Volvo Car i Torslanda stoppas på grund av coronavirusutbrottet i Kina och brist på fordonskomponenter. Eftersom det inte finns några permitteringslagar i Sverige kan 10 000-tals jobb hotas hos Volvo Car och underleverantörer.Snart stopp.

Cornucopia - I förrgår: 17:08

Den sällsynta svenska mindre flygbanddrönaren fångad på bild

Bloggen har fångat den sällsynta svenska mindre flygbanddrönaren på bild, i en serie unika foton.
Svensk mindre flygbanddrönareVåren är igång, Redovisningsavdelning Marviken är hos redaktör för påseende, och maskinhallen i ladan ska totalrenoveras på grund av klimatförändringar (=fukt). Således flögs bland annat gårdens lilla skogsmaskin, Oxen, av för fullservice.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.