Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 26 May, 23:21

Cornucopia - 10 okt 15 kl. 17:08

Löfven: "Det bästa för Sverige är blocköverskridande samarbete"Statsminister Stefan Löfven säger nu att han aldrig förespråkade Decemberöverenskommelsen, utan alltid hellre såg ett blocköverskridande samarbete. Men fördömer ändå allianspartierna för att ha upphävt DÖ.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Sverige, Stefan Löfven, Decemberöverenskommelsen, , ServiceSVT, Löfven,  Niklas Ericsson, Lars Wilderäng

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: LöfvenDet bästa för , Sverigeär , blocköverskridande, samarbete
SmålandsPosten - 15 sep 14 kl. 01:21

S kan tänka sig blocköverskridande samarbete

Det finns risk för politiskt kaos i Växjö. Kommunalrådet Åsa Karlsson Björkmarker (S) kan tänka sig blocköverskridande samarbete för att hålla Sverigedemokraterna borta. Det gick inte riktigt som det var tänkt för Socialdemokraterna i Växjö kommun.

SvD - 15 sep 14 kl. 11:09

Investors vd efterlyser ett blocköverskridande samarbete

Investors vd Börje Ekholm är bekymrad efter gårdagens valutgång och Sverigedemokraternas starka frammarsch. Nu efterlyser han ett blocköverskridande samarbete..

SVT - 18 sep 14 kl. 19:25

Väljarna vill ha blocköverskridande regering

Väljarna vill hellre se ett blocköverskridande samarbete än en ren rödgrön regering. Det visar en undersökning som SVT har låtit göra i samarbete med TNS SIFO..

Sydsvenskan - 22 nov 18 kl. 07:30

C i flest blocköverskridande samarbeten

På nationell nivå verkar partierna ha svårt att få till ett samarbete över blockgränserna. I kommunerna är det lättare. Centerpartiet, vars ledare just nu försöker få till ett blocköverskridande samarbete i riksdagen, är det parti som oftast styr med pa.

Helsingborgs Dagblad - 22 nov 18 kl. 07:30

C i flest blocköverskridande samarbeten

På nationell nivå verkar partierna ha svårt att få till ett samarbete över blockgränserna. I kommunerna är det lättare. Centerpartiet, vars ledare just nu försöker få till ett blocköverskridande samarbete i riksdagen, är det parti som oftast styr med pa.

DalaDemokraten - 27 aug 14 kl. 09:13

Det blocköverskridande Dalarna

På riksplanet är det nästan omöjligt att få till stånd blocköverskridande samarbete eller samstyre. Detta trots att partierna sägs ha gått åt mitten och därmed borde stå närmare varandra än förr..

Expressen - 30 aug 18 kl. 09:07

S vill arbeta blocköverskridande om LSS

Socialdemokraterna öppnar för blocköverskridande samarbete om LSS, uppger Aftonbladet. .

DI - 03 dec 14 kl. 14:21

P M NIlsson: Nu vore det bästa ett blocköverskridande samarbete

Di:s politiske redaktör tror inte på nyval, men att Löfven avgår..

GöteborgsPosten - 24 apr 18 kl. 12:54

Rekordmånga vill se blocköverskridande samarbete

En rekordstor andel av befolkningen vill se en regering med partier från både Alliansen och det rödgröna blocket. Betydligt fler vill se ett sådant samarbete än ett styre av Alliansen eller det rödgröna blocket.
- Jag är förvånad att det var så högt.

SR - 10 sep 18 kl. 06:44

Delade meningar om blocköverskridande samarbete

Både Centerpartiet och Liberalerna menar att en alliansregering förutsätter ett samarbete eller någon form av förankring över blockgränsen..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 8 timmar sedan

Hur har det gått med mina återköp på aktiemarknaden?

Som tidigare redovisat har jag per månad börjat flytta in tio procentenheter av de tidigare likviderna på börsen igen för att , vilket alltså skett två gånger än så länge. Nedan följer en avstämning hur det gått mellan ett urval av olika drivorna av portföljer man har efter ett arbetsliv med sjuttioelva olika tjänstepensioner.
Tjuren och tjuren.

Cornucopia - 13 timmar sedan

Under radarn: Gryende konflikt Kina - Indien - tusentals kinesiska soldater på indisk mark

I skuggan av coronakrisen pågår en gryende konflikt mellan Kina och Indien i Himalayas berg. Kina har flyttat in tusentals soldater på indisk mark och  grävt ner sig och Indien håller på att flytta hela brigader till området där det nu sker truppansamlingar av tiotusentals soldater och även tung utrustning som artilleri och pansarfordon.
Kinesiska konsulatet på Gui Minhais Torg i Göteborg.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Nej, det är inte Adlibris som tagit bort en kändis böcker

I sociala medier cirkulerar uppgifter att Sveriges största onlinebokhandel Adlibris skulle tagit bort en kändis böcker efter att denne gripits och erkänt ett brott, men har kvar Hitlers Mein Kampf. Men det är inte Adlibris som tagit bort böckerna, utan kändisens förlag. Bokhandeln kan förstås inte lista och sälja böcker som inte längre distribueras.

Cornucopia - 16 timmar sedan

Börsrusning i Asien

Börserna rusar i de asiatiska tidszonerna under morgonen, trots endast måttliga uppgångar i USA under gårdagen och trots fortsatta rubriker om kallt krig mellan USA och Kina.Bullen.Australiens ASX 200 är i skrivande stund +2.

Cornucopia - Igår: 20:27

Ygeman: Inga problem att ha Huawei i svenska 5G-nät

IT-säkerhetsexperten Anders "kunde inte boka ett mötesrum" Ygeman (S), tillika regeringens energi- och digitaliseringsminister ser inga problem med att ha den kinesiska diktaturens bolag Huawei i svenska 5G-nät. Detta enligt en artikel från TT.
Anders Ygeman (S)En hårdare lagstiftning där aktörer som innebär säkerhetsrisker ska stoppas gäller sedan årsskiftet, men enligt Anders Ygeman (S) innebär detta inte att Huawei inte skulle vara välkommen i svenska mobilnät.

Cornucopia - Igår: 16:39

Redovisningsavdelning Marviken: "Överraskande, egensinnigt och lyckat [...] smått genialiskt"

"Och det är upplagt för en actionthriller av den högre skolan." - Samuel Karlsson, decklarlogg.wordpress.

Cornucopia - Igår: 12:19

Sveriges ekonomi gynnas av stängda gränser om semesterkassan stannar i Sverige

Sveriges ekonomi gynnas om gränserna förblir stängda för personresor. Sverige har nämligen normalt en negativ tjänstehandelsbalans när det gäller resor - både privat och affärsresor - det vill säga att svenskarnas konsumtion av resetjänster utomlands är större än besökares konsumtion av de samma inom Sverige.
Inte Sverige, men väl Nederländerna i form av Saba, Karibien.

Cornucopia - Igår: 11:01

Diskutera i små grupper

Dagsfärskt foto från byns mataffär..

Cornucopia - Igår: 10:02

Ökad arbetslöshet - men ingen katastrof (än)

SCB rapporterar att arbetslösheten steg till säsongsrensade 7.9% i april. Det är en ökning, men än så länge inte någon katastrof, även om permitteringslagarna antagligen förskjutit smällen.

Cornucopia - Igår: 08:14

Handelsbanken: Risk för fastighetskris och bopriskrasch med 20%

Handelsbanken varnar för en fastighetskkris i en negativ spiral och risk att bostadspriserna faller 20% i sin nya fastighetsrapport. Bland annat ger man i praktiken en säljrek på fastighetssektorn på börsen, som inte inprisar något annat än full och snabb återhämtning utan några som helst konsekvenser för fastighetsbolagen.
Handelsbanken.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.