Sydsvenskan > Nyheter

Sunday, 23 February, 15:51

Sydsvenskan - 02 okt 15 kl. 23:28

43 miljoner kronor till Världens barn43 miljoner kronor. Så mycket pengar samlade "Tillsammans för Världens barn" på SVT ihop på fredagskvällen.Petra Mede och Rickard Olsson var, precis som förra året, värdar för galan.— Världens barn behöver hjälp, mer än någonsin, sade Olsson under sändningen.Galan bjöd bland annat på dansnummer, välgörenhetsuppdrag och musik.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Världens, Tillsammans, SVT, Mede, Rickard Olsson, Olsson, Namo, Iman, We, Världens Barn, Radiohjälpens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 43 miljoner kronor till Världens barn
Expressen - 7 timmar sedan

Läkaren Anna fick sitt elfte barn – efter 50

Anna är mamman i SVT:s realityserie ”Familjen Hammarström” som valt att skaffa 11 barn i åldrarna 4 månader till 24 år, det sista efter 50 år. Här berättar hon om hur hon både som läkare och patient mött en dålig attityd från sjukvården och hur många kvinnor vill men inte vågar försöka skaffa barn efter 40 år. – Det finns ett systemfel i svensk sjukvård, där man anser att det är en myndighetsfråga vem som ska ha rätt att få hjälp att skaffa barn.

Barometern - 1 timme sedan

Mysig sagostund för små barn

Att lyssna på en bra bok är väldigt trevligt. För barn är det dessutom både viktigt och bra. Därför arrangerar biblioteket i Nybro högläsning för små barn..

YLE - 18 mar 17 kl. 12:00

Nativiteten fortsätter rasa: Vi har nu bara ett och ett halvt barn

Nativitetssiffrorna lyser röda för sjunde året i följd. Under de senaste åren har det fötts så få bebisar att tusentals moderskapsförpackningar blivit över och skickats till föderskor i världens krishärdar. Trenden med att avsiktligt skaffa endast ett barn - eller inget barn alls - har börjat vinna terräng i Finland i enlighet central- och sydeuropeisk modell.

Sydsvenskan - 01 okt 11 kl. 06:30

2?500 skånska barn i studie Barn i riskzon kollas noga Bromsmedicin drogs in ? Påverkas redan i magen ? men testas som vaccin Utmaningen: hitta rätt bit i diabetespusslet

Diabetes ökar snabbt bland europeiska barn. Sverige och Finland har flest drabbade. Barnen får också sjukdomen allt tidigare i livet.

Dagen - 21 dec 11 kl. 03:00

Stoppa barns våld mot barn

Rop på strängare straff och hårda tag är inte lösningen på barns våld mot barn. Det handlar om att tidigt upptäcka och ge stöd åt de barn som befinner sig i riskzonen för att begå våldsbrott. Debatt

Nu har det fasansfulla hänt ännu en gång - ett barn har mördat ett annat barn.

BT - 19 okt 14 kl. 07:37

Hur får man utsatta barn att prata?

”Du som är fruntimmer, du kan väl ta det här”. Så lät det första gången polisen Gunilla Ivarsson fick utreda ett sexuellt övergrepp på ett barn, för mer än 30 år sedan. Sedan dess kunskapen ökat.

YLE - 13 dec 15 kl. 09:02

Ensamresande barn får full service - eller ingen alls

Förr eller senare är det dags för familjens minsting att resa ensam. När ett ungt barn reser ensam varierar flyg-, tåg- och bussbolagens praxis från full service till förbud. På inrikesresor är servicen för ensamresande barn mer heltäckande ombord på flyg än på tåg eller bussar.

YLE - 12 maj 17 kl. 04:23

Psykolog: Barn lär sig genom att lyckas

Barn som upplevs som bråkiga behöver hjälp med att lyckas, säger psykologen och författaren Bo Hejlskov Elvén. På torsdagen föreläste den hyllade dansken om problemskapande beteende i Vasa. - Vi vuxna måste anpassa kraven på barnen enligt vad de klarar av, säger Bo Hejlskov Elvén.

YLE - 22 aug 17 kl. 12:25

Antalet barn som vägrar gå till skolan håller på att öka

Ett barn som vägrar eller inte kan gå till eller vistas i skolan kan lida av olika problem. Det kan handla om svår ångest eller om annan problematik som resulterar i att man inte klarar av att gå i skolan. Bland andra Mannerheims barnskyddsförbund varnar för den här formen av problematik eftersom skolfrånvaro i ett barns liv betyder en väldigt stor ökad risk för utslagning eller marginalisering.

SVT Debatt - 22 dec 13 kl. 13:00

Barn behöver inte julklappar, de behöver kärlek!

JULKLAPPAR Nu under julen försöker stressade föräldrar döva sitt dåliga samvete genom att köpa massvis med leksaker till sina barn. Trots att de innerst inne vet att det inte är det som barnen behöver. Många föräldrar är tyvärr så upptagna av att tillfredsställa barnens alla önskningar att de glömmer bort att tillfredsställa barnens grundläggande behov av tid och kärlek, skriver psykologen Alf B Svensson.

YLE - 01 feb 16 kl. 06:00

"Om man inte har barn finns det en större risk för att man blir väldigt ensam"

Det finns kanske ingen som kommer och hälsar på mig när jag blir gammal. Det finns kanske ingen som för min talan om jag blir illa behandlad och jag inte längre orkar stå upp för mig själv. Så kan det kännas för den som åldras utan barn.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.