YLE > Svenskfinland

Tuesday, 20 August, 00:37

YLE - 01 okt 15 kl. 16:19

Bildningsdirektören i Karleby är utsedd till årets bildningsvisionärKommunförbundet utser varje år en bildningsvisionär som främjat utvecklingen av kommunernas bildningsväsen. Bildningsdirektören i Karleby, Peter Johnson, fick årets utmärkelse. Peter Johnson har arbetat som bildningsdirektör i Karleby sedan 2008 och har före det en lång erfarenhet som grundskolelärare och rektor. Finlands Kommunförbund och Specialister för undervisnings- och bildningsväsendet OPSIA rf tilldelade Johnson utmärkelsen under bildningsväsendets riksomfattande förhandlingsdagar i Kommunernas hus i Helsingfors. Utmärkelsen delas nu ut för fjärde gången..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Karleby, Johnson, Kommunförbund, Specialister, OPSIA, Kommunernas, Helsingfors

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bildningsdirektöreni , Karlebyär , utseddtill årets , bildningsvisionär
YLE - 26 feb 18 kl. 05:02

Förening anklagar Karleby för diskriminering av pojkar - Bildningsdirektören: Stämmer inte alls

Karleby stad idkar diskriminering i och med en kurs för enbart flickor. Det anser föreningen Miesten tasa-arvo som skickat en skrivelse till bland annat utbildningsministern Sanni Grahn-Laasonen (Saml.)..

YLE - 19 maj 17 kl. 06:11

Bildningsdirektören i Esbo: Besvärligare än tidigare att hitta behöriga lärare

Vid Svenska bildningstjänster i Esbo är direktör Barbro Högström bekymrad. Hon säger att det i år har varit svårare än tidigare år att hitta behöriga lärare. I Kyrkslätt har man samma erfarenhet medan det ser bättre ut i Helsingfors.

YLE - 28 jun 17 kl. 19:20

Bildningsdirektören: Kärnhuset vid Sirkkala skola rivs

Kärnhuset vid Sirkkala skola ska rivas med rask tidtabell. Rivningsarbetet kan påverka skolgången. Enligt Åbo stads bildningsdirektör Timo Jalonen har Sirkkala skolas Kärnhus fått rivningstillstånd.

YLE - 10 jul 19 kl. 17:27

Bildningsdirektören: Raseborg kommer också i framtiden att erbjuda familjer kilometerersättning i stället för skolskjuts

Raseborg stad gör inget fel då staden erbjuder familjer kilometerersättning i stället för gratis skolskjuts. Det poängterar bildningsdirektör Tina Nordman..

YLE - 20 jun 16 kl. 15:34

Tio personer vill bli bildningsdirektör i Korsholm

Tjänsten som bildningsdirektör i Korsholm lockade tio sökande. Ansökningstiden gick ut på måndag. De sökande är politices magistrarna Bernt Klockars från Karleby, Kia Effraim från Vasa och Ulrica Taylor från Korsholm; filosofie magistrarna Hannu Wuorela från Piispanristi och Juha Ahonen från Jyväskylä; pedagogie magister Denice Vesterback, Vasa samt politices licentiat Anna Sundback från Vasa och filosofie doktor Elina Nevasaari från Vasa.

YLE - 30 nov 15 kl. 12:24

Stadsdirektören i Kristinestad vill inte anställa ny MI-rektor

Stadsdirektören i Kristinestad tycker inte att Kristinestad ska ha en rektor för Medborgarinstitutet. Uppgifterna kan föras över på bildningsdirektören, förslår stadsdirektör Riitta El Nemr för stadsstyrelsen. Det här går tvärt emot utbildningsnämndernas samt Bötom kommuns utlåtanden.

YLE - 28 apr 14 kl. 20:32

Kristinestad får bildningsdirektör i augusti

Från och med den 1 augusti är det slut med växlande skoldirektörstjänster i Kristinestad. Då ska en enda bildningsdirektör för både den svenska och finska sidan tillsättas. Det nuvarande systemet i Kristinestad fungerar så att posten som skoldirektör cirkulerar mellan den svenska och den finska utbildningscentralen med ett par års mellanrum.

YLE - 28 okt 14 kl. 12:41

Anne Raulo föreslås bli bildningsdirektör i Kristinestad

Stadsstyrelsen lyfter fram Anne Raulo som den starkaste kandidaten för tjänsten som bildningsdirektör i Kristinestad. Raulo är filosofie magister och har en examen i undervisningsförvaltning. Hon har bland annat arbetat som lärare i engelska och svenska på högstadie- och gymnasienivå, samt som språklärare på Gräns- och sjöbevakningsskolan.

YLE - 09 feb 16 kl. 12:35

Korsholms bildningsdirektörs framtid klarnar i kväll

I dag, tisdag, klockan 12 lämnade Korsholms bildningsdirektör Maj-Len Swanljung in ett skriftligt bemötande om varför hon tog tjänstledigt utan lov i fyra veckor i januari. - Jag har lämnat in ett skriftligt bemötande till hörandet, säger Swanljung. Hur har situationen varit ur din synvinkel?

YLE - 23 maj 17 kl. 05:36

Korsholms bildningsdirektör tror på lärcentret

Skolfrågor väcker alltid känslor, konstaterar Korsholms bildningsdirektör Denice Vesterback. Hon tycker ändå att alla har fått säga sitt i den omtvistade skolnätsdebatten. I början av juni väntas bildningsnämnden i Korsholm fatta beslut om att lägga ner fyra byskolor: Veikars, Kuni-Vassor, Petsmo och Hankmo skolor.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Pedersöre ansöker om att bli barnvänlig kommun - målet är att beakta barnen i alla beslut

Pedersöre vill bli en barnvänlig kommun enligt modell från UNICEF. Ambitionen är att barnen ska beaktas i alla beslut som fattas. Ungdomsrådet i kommunen påpekar att det är viktigt att kommunen inte gör det här för att nå en status utan att man verkligen jobbar för att barn ska få sin röst hörd..

YLE - 6 timmar sedan

Ruuskanen står över Sverigekampen, Richardsson och Blomqvist löper dubbelt – här är truppen till friidrottsfesten

Friidrottsförbundet publicerade på måndagskvällen namnen på idrottarna som blivit uttagna till Sverigekampen på veckoslutet. Med finns som väntat en drös SFI:are – men ingen Antti Ruuskanen. Istället väntar igen en duell om den sista VM-biljetten..

YLE - 6 timmar sedan

Endast finska gäller då man bokar tid på nätet för barnrådgivning i Borgå

Den elektroniska tidsbeställningen har fungerat endast på finska sedan januari. Tjänsten omfattar tider för barnrådgivning, preventivrådgivning och tandhälsovård för barn..

YLE - 8 timmar sedan

Kvinna åtalas för dråp i Laihela - männen som varit misstänkta går fria

Svartsjuka kan ligga bakom dett brott mot liv som inträffade i Laihela sommaren 2018 då en 60-årig kvinna hittades död i sitt hem. Nu väcks åtal mot en kvinna född 1971 medan två män frias från misstankar..

YLE - 9 timmar sedan

Stadsdirektören om dataläckan i Kristinestad: "Vi beklagar å det djupaste – sådant här får bara inte hända"

De riktlinjer som gäller när datorer tas ur bruk verkar inte har följts i Kristinestad. Men nu tas nya direktiv i bruk för att förbättra datasäkerheten. Vi beklagar det som har inträffat, säger Mila Segervall, stadsdirektör i Kristinestad..

YLE - 18 timmar sedan

Sparkrav i Jakobstad tidigarelägger skolnätsdiskussion

Skolnätsfrågan i Jakobstad blir aktuell redan i höst. När budgetarbetet kommer igång efter sommaruppehållet är läget stramt med sparkrav på ett par miljoner inför nästa år..

YLE - 19 timmar sedan

Posten har nya kvalitetskrav men alla är inte nöjda – För social- och hälsovårdsverket i Jakobstad ställer den längre postgången till problem

Social- och häslovårdsverket i Jakobstad är inte nöjd med hur Posten sköter sina leveranser. Flera kunder får inte sina räkningar i tid. Från Postens håll är man nöjd med hur man lever upp till sina kvalitetskrav..

YLE - 19 timmar sedan

Österbottniska riksdagsledamöter vill jobba för regionens infrastruktur: "Det är oacceptabelt att vägpengar endast skulle delas ut innanför Ring III"

Höstens viktigaste fråga kommer att bli landets ekonomi. Det hävdar en rad av riksdagsledamöterna från Vasa valkrets. Gruppen är samtidigt redo att dra hemåt i de kommande budgetförhandlingarna: Österbotten behöver absolut få vägpengar..

YLE - 19 timmar sedan

Förberedande polisutbildning startar i Kronoby – "det finns inga arbetslösa tvåspråkiga poliser"

På tisdagen startar den första förberedande polisutbildningen i Kronoby. Syftet är att de studerande ska klarar inträdesprovet till Polisyrkeshögskolan och behovet av tvåspråkiga poliser är stort..

YLE - Igår: 17:58

Dubbla målvaktstavlor och skrällseger i Karleby – KPV fullbordade HJK:s miserabla vecka

En match stod på programmet i fotbollsligan på söndagen. Där förväntades HJK ta tre poäng på KPV:s bekostnad – även om matchen spelades borta i Österbotten. Men Karlebylaget ville annat och tog tre poäng efter en jättemiss av HJK:s målvakt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.