Sydsvenskan > Nyheter

Tuesday, 18 February, 20:57

Sydsvenskan - 30 sep 15 kl. 04:00

Myt att kommunikatörer försvårar för medierPia Rehnquist inleder sin krönika i lördagens Sydsvenskan med ett exempel på hur en offentligt anställd kommunikatör uppmanar sin chef att lägga locket på i en känslig fråga. Otvetydigt är den enskilde kommunikatörens agerande dåligt och oprofessionellt. Men det är inte ett agerande som är symtomatiskt för branschen i stort. Snarare tvärtom. När Pia Rehnquist uttrycker sin oro för hur ett större antal kommunikatörer skapar en annan slags demokrati där medborgarnas insyn blir begränsad, vill jag hävda att vi behöver fler kommunikatörer för att öka synligheten och öppenheten.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Rehnquist, Sydsvenskan, Pia Rehnquist, Lunds, Munspelets, Arbetsmiljöverket, Precis, Annika Henningvikarierande, SVAR DIREKTMyndigheter, Annika Henning

Dela artikeln

97 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mytatt , kommunikatörer, försvårarför , medier
Sydsvenskan - 30 sep 15 kl. 17:33

Vi måste diskutera vågen av insynshinder i världen

Måhända att Sydsvenskans chefredaktör Pia Rehnquist tar upp kommunikatörer och måhända den (min) yrkesgruppen ser sig påhoppad. Men det perspektiv som jag uppfattar i hennes inlägg i lördagstidningen är en oro för insyn och demokrati, där yrkesgruppen kommunikatörer givetvis finns med i problematiken. Kommunikatören kan, beroende på förhållningssätt, bidra eller försvåra.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.