Supermiljöbloggen > Nyheter

Friday, 22 February, 18:10

Supermiljöbloggen - 29 sep 15 kl. 13:51

På väg mot rekord: 800 miljoner brukar och flaskor pantade på sex månaderIdag 29 september är det återvinningens dag. Det uppmärksammas av Returpack, som släpper en rapport om hur mycket svenskarna pantat. Svenskarna kan gott kallas "det pantande folket". Under det första halvåret 2015 har vi pantat över 800 miljoner burkar och PET-flaskor i Sverige. Det är en miljövinst som, omräknat i energibesparing, motsvarar mer än 150 miljoner kWh.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Returpack, PET, Sverige, kWh, Katarina Lundell, PantameraReturpack, Instagramkonto, Almedalen, Ett, Supermiljöbloggen, PDT

Dela artikeln

184 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: vägmot , rekord, 800miljoner , brukaroch , flaskor, pantade på sex månader
Dagens PS - 21 aug 18 kl. 17:32

Rekord: 800 miljoner kineser har nu internet

Kina har nu nått 800 miljoner internetanvändare, enligt färsk data från en statlig rapport. Det rapporterar Techcrunch. En ny rapport från en statlig organisation visar att antalet personer i Kina med internetåtkomst uppgår till 802 miljoner stycken.

YLE - 29 maj 16 kl. 08:16

Richardsson slog rekord med nio sekunder: ”Nu är jag riktigt taggad”

Camilla Richardsson inledde på lördagen bansäsongen på den för henne ovanliga distansen 1500 meter. Och formen är god då hon satte nytt personligt rekord med nio sekunder. Många blåvita friidrottare fanns på lördagen på plats i Oordegem i Belgien för att göra sina första lopp för säsongen.

YLE - 01 aug 15 kl. 12:51

Falkendamer lekande lätt till final på 800 meter

Både Karin Storbacka och Zenitha Eriksson tog sig lätt till söndagens final på 800 meter. Storbacka vann det andra heatet medan Eriksson var trea i det första. IK Falkens Karin Storbacka och Zenitha Eriksson skulle på förhand sett inte ha några problem att ta sig till final på 800 meter.

YLE - 19 feb 17 kl. 16:22

Alla tiders medaljregn över SFI-föreningarna – två finländska rekord grädden på moset

Sju guld, elva silver och sex brons blev de svenskspråkiga föreningarnas fina saldo i inomhus-FM i friidrott. Därtill kom det två finländska rekord – det senare säkrade HIFK-talangen Viivi Lehikoinen som åkte till Jyväskylä efter firad gamlas dans. Det tidigare SFI-rekordet var från 2009, då de svenskspråkiga föreningarna kammade hem 23 medaljer.

BT - 05 jan 15 kl. 10:49

Boråssimmare siktar mot nytt rekordår

Han drömde om att bli den första junior att vinna BT-plaketten. Simmaren Adam Paulsson får nöja sig med att bli andra idrottare att kunna titulera sig året BT-junior två gånger. – Det var ju lite historiskt i alla fall, säger Paulsson.

BT - 05 jan 15 kl. 10:49

Boråssimmare siktar mot nytt rekordår

Han drömde om att bli den första junior att vinna BT-plaketten. Simmaren Adam Paulsson får nöja sig med att bli andra idrottare att kunna titulera sig året BT-junior två gånger. – Det var ju lite historiskt i alla fall, säger Paulsson.

YLE - 07 feb 13 kl. 13:59

Nya rekord på Copenhagen Furs auktion

Det är klackarna i taket och champagnekorkarna smäller på Copenhagen Furs skinnauktion i Köpenhamn.
- Det är ofattbart bra betalt, säger Dick Sundqvist från Nykarleby som är Copenhagen Furs representant i Finland. Redan på onsdagen med en auktionsdag kvar slogs rekordet.

SmålandsPosten - 19 jul 13 kl. 08:10

Elin Tornhed kan slipa personligt rekord i EM

Det finns stora möjligheter för IFK Växjö?tjejen, Elin Tornhed, att slå personligt rekord i mångkamp.
Det står klart efter den första dagen i junior?

SR - 10 timmar sedan

Rekord för stängda oljefält

Relativt lågt oljepris gör att det väntas nya rekord i antalet stängningar av oljekällor till havs, enligt en ny analys från energikonsulten Rystad Energy..

Skånskan - 21 okt 18 kl. 14:20

38 kilo slime nytt svenskt rekord

höör På söndagen slog Katja Jensen, känd från Youtube, rekord i svenskt slimeskapande. Tillsammans med sina fem slimekockar skapade hon 38 kilo av leksaksgeggan slime.Katja Jensen, 29 år från Helsingborg, har hållit på med slime ett tag.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 14 feb 19 kl. 08:22

Kolgruva stoppas i Australien

Aldrig tidigare har en kolgruva stoppats i Australien med hänvisning till de växthussläpp som gruven förväntas generera. Nu har den stora kolexportören nekat sin första kolgruva. Den första gruvan som nekades ligger i Sydöstra delen av Australien, nära staden Gloucester.

Supermiljöbloggen - 14 feb 19 kl. 08:23

Fler nattåg till Europa i Januari-avtalet

Januariavtalet inkluderade bland annat satsningar på nattågstrafiken från Sverige. Nu ser det ut att bli verklighet, även om det ser ut att bli en kostsam historia. Regeringens mål är dagliga tåg till flera av europas största städer.

Supermiljöbloggen - 13 feb 19 kl. 23:13

MP-avhoppare startar nytt politiskt parti

Partiet Vändpunkt är namnet på Sveriges nyaste parti, grundat av avhoppade miljöpartister. Syftet är enligt företrädarna att agera kraftfullt mot klimatkrisen, i kombination med minskade sociala och ekonomiska klyftor. Under onsdagskvällen kom nyheten att ett nytt politiskt parti startats.

Supermiljöbloggen - 11 feb 19 kl. 20:23

”Det första datorspelet som på allvar tar upp klimatförändringar”

Likt alla konstnärliga branscher så reagerar även spelbranschen på viktiga samtidsfrågor. Detta gäller även klimatförändringarna, som de senaste åren fått en utökad roll i olika tv- och dataspel. Ett spel som sticker ut de senaste året är det historiska strategispelet Civilization.

Supermiljöbloggen - 11 feb 19 kl. 18:05

Green New Deal: Nytt förslag på rättvis och radikal omställning för USA

Nyinvalda kongressledamoten Alexandria Ocasio Cortez, som representerar det Demokratiska partiet, presenterade i förra veckan ett omfattande förslag på hur USA kan bli koldioxidneutrala inom tio år. Förhoppningen är att samtidigt bekämpa landets svåra socioekonomiska orättvisor.  Alexandria Ocasio Cortez är den senaste storstjärnan i amerikansk politik.

Supermiljöbloggen - 10 feb 19 kl. 12:20

Miljöorganisationer i upprop mot Sveaskog

23 miljöorganisationer uppmanar regeringen att ändra ägardirektiven till statliga Sveaskog. Anledningen är bolagets bristfälliga miljöambitioner.  Nu startar 23 miljöorganisationer, där bland annat Naturskyddsföreningen och WWF ingår, en kampanj mot statliga bolaget Sveaskogs naturvårdsarbete.

Supermiljöbloggen - 08 feb 19 kl. 13:24

Instagramkontot som exploderade – kritiserar influencers flygvanor

Aningslösa Influencers är instagramkontot som öppet kritiserar hur kända sociala medier-profiler glorifierar ett hejdlöst flygande. SMB har intervjuat grundarna bakom årets hetaste opinionsbildare.  Influencers kännetecknas av väldigt stora följarskaror på sociala medier, ofta hundratusentals personer.

Supermiljöbloggen - 06 feb 19 kl. 12:55

Även om Parisavtalet uppnås försvinner en tredjedel av Himalayas glaciärer

Ny studie visar att en tredjedel av glaciärerna i Himalaya kommer vara borta redan vid 1,5-grads uppvärmning. Katastrofala följder väntar för de 240 miljoner människor som är direkt beroende av glaciärerna för mat- och vattenförsörjning.  Hindu Kush-regionen sträcker sig 3 500 kilometer genom Afghanistan, Bangladesh, Bhutan, Kina, Nepal, Indien, Myanmar och Pakistan.

Supermiljöbloggen - 01 feb 19 kl. 12:49

Ny mätning: fyra av tio svenskar avstår kött av klimatskäl

I en ny undersökning av DN/Ipsos uppger fyra av tio svenskar att de under det senaste året har minskat eller avstått helt från kött av klimatskäl. Resultatet tyder även på att attityden till flyg håller på att förändras.  2018 var ett år med osedvanligt stort fokus på klimatfrågan i samhällsdebatten.

Supermiljöbloggen - 01 feb 19 kl. 10:47

C chartrar flygplan till sina kommundagar

Centerpartiet vill profilera sig som en seriös grön röst i den svenska politiken, men hyr ändå in ett helt flygplan för att transportera hem deltagare från kommundagarna i Umeå. "Vi är noga med att ta vårt klimatansvar", säger partiets klimat- och energipolitiska talesperson.  Under fredagen och lördagen den här helgen träffas centerpartister från hela landet i Umeå för att diskutera politik och knyta kontakter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.