Supermiljöbloggen > Nyheter

Saturday, 20 October, 02:48

Supermiljöbloggen - 29 sep 15 kl. 13:51

På väg mot rekord: 800 miljoner brukar och flaskor pantade på sex månaderIdag 29 september är det återvinningens dag. Det uppmärksammas av Returpack, som släpper en rapport om hur mycket svenskarna pantat. Svenskarna kan gott kallas "det pantande folket". Under det första halvåret 2015 har vi pantat över 800 miljoner burkar och PET-flaskor i Sverige. Det är en miljövinst som, omräknat i energibesparing, motsvarar mer än 150 miljoner kWh.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Returpack, PET, Sverige, kWh, Katarina Lundell, PantameraReturpack, Instagramkonto, Almedalen, Ett, Supermiljöbloggen, PDT

Dela artikeln

184 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: vägmot , rekord, 800miljoner , brukaroch , flaskor, pantade på sex månader
Dagens PS - 21 aug 18 kl. 17:32

Rekord: 800 miljoner kineser har nu internet

Kina har nu nått 800 miljoner internetanvändare, enligt färsk data från en statlig rapport. Det rapporterar Techcrunch. En ny rapport från en statlig organisation visar att antalet personer i Kina med internetåtkomst uppgår till 802 miljoner stycken.

YLE - 29 maj 16 kl. 08:16

Richardsson slog rekord med nio sekunder: ”Nu är jag riktigt taggad”

Camilla Richardsson inledde på lördagen bansäsongen på den för henne ovanliga distansen 1500 meter. Och formen är god då hon satte nytt personligt rekord med nio sekunder. Många blåvita friidrottare fanns på lördagen på plats i Oordegem i Belgien för att göra sina första lopp för säsongen.

YLE - 01 aug 15 kl. 12:51

Falkendamer lekande lätt till final på 800 meter

Både Karin Storbacka och Zenitha Eriksson tog sig lätt till söndagens final på 800 meter. Storbacka vann det andra heatet medan Eriksson var trea i det första. IK Falkens Karin Storbacka och Zenitha Eriksson skulle på förhand sett inte ha några problem att ta sig till final på 800 meter.

YLE - 19 feb 17 kl. 16:22

Alla tiders medaljregn över SFI-föreningarna – två finländska rekord grädden på moset

Sju guld, elva silver och sex brons blev de svenskspråkiga föreningarnas fina saldo i inomhus-FM i friidrott. Därtill kom det två finländska rekord – det senare säkrade HIFK-talangen Viivi Lehikoinen som åkte till Jyväskylä efter firad gamlas dans. Det tidigare SFI-rekordet var från 2009, då de svenskspråkiga föreningarna kammade hem 23 medaljer.

YLE - 07 feb 13 kl. 13:59

Nya rekord på Copenhagen Furs auktion

Det är klackarna i taket och champagnekorkarna smäller på Copenhagen Furs skinnauktion i Köpenhamn.
- Det är ofattbart bra betalt, säger Dick Sundqvist från Nykarleby som är Copenhagen Furs representant i Finland. Redan på onsdagen med en auktionsdag kvar slogs rekordet.

BT - 05 jan 15 kl. 10:49

Boråssimmare siktar mot nytt rekordår

Han drömde om att bli den första junior att vinna BT-plaketten. Simmaren Adam Paulsson får nöja sig med att bli andra idrottare att kunna titulera sig året BT-junior två gånger. – Det var ju lite historiskt i alla fall, säger Paulsson.

BT - 05 jan 15 kl. 10:49

Boråssimmare siktar mot nytt rekordår

Han drömde om att bli den första junior att vinna BT-plaketten. Simmaren Adam Paulsson får nöja sig med att bli andra idrottare att kunna titulera sig året BT-junior två gånger. – Det var ju lite historiskt i alla fall, säger Paulsson.

SmålandsPosten - 19 jul 13 kl. 08:10

Elin Tornhed kan slipa personligt rekord i EM

Det finns stora möjligheter för IFK Växjö?tjejen, Elin Tornhed, att slå personligt rekord i mångkamp.
Det står klart efter den första dagen i junior?

Helsingborgs Dagblad - 08 jun 13 kl. 20:30

Svenskt rekord av Aregawi på 800

Abeba Aregawi kan nu stoltsera med två svenska utomhusrekord i friidrott. Vid tävlingar i nederländska Hengelo sänkte hon på lördagen Malin Ewerlöfs rekord på 800 meter från EM-finalen 1998 med 24 hundradelar till 1.59,20 vilket också är personligt rekord.

Expressen - 25 jul 18 kl. 20:59

Skrällen: Nytt svenskt rekord på 800 meter

Vilken svensk friidrottskväll i Karlstad!Efter Angelica Bengtssons svenska rekord i stavhopp slog även 800-meterslöparen Andreas Kramer, 21, till med ett nytt svenskt rekord.Tiden 1.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 8 timmar sedan

Återvunnen plast innehåller gifter

En ny studie vid namn Toxic Loophole av en rad organisationer har undersökt 430 plastprodukter som konsumeras i Europa och i Sverige. 109 av dessa innehöll bromerande flamskyddsmedel, som är hormonstörande. Orsaken är en lucka i EU-lagstiftningen om återvunnen plast.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 18:00

Satellitbilder: Industriellt jordbruk står för 27% av global skogsskövling

En ny studie har kartlagt hur mycket industriellt jordbruk bidrar till den globala skogsskövlingen. Siffrorna uppgår till 5 miljoner hektar - en yta lika stor som Costa Rica - varje år. Studien, som publicerades i Science i september, genomfördes med hjälp av en nyutvecklad matematisk metod för att känna igen olika former av skogsskövling i satellitbilder.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 10:16

Möt SMB:s nya skribent – Björn Eriksson!

Supermiljöbloggen förstärker redaktionen med ännu en skribent. Säg hallå till SMB:s nya stjärnskott - Björn Eriksson!  Hej Björn!

Supermiljöbloggen - I förrgår: 07:30

Steven Hartman: ”Vi behöver beakta de mänskliga dimensionerna”

Vilka lösningar på miljöproblemen kan kulturtänkarna ge? I andra delen av vår serie om humanioras lösningar intervjuar vår kulturredaktör litteraturvetaren och engelska-professorn Steven Hartman. Steven Hartman är född i USA och är en av de centrala forskarna inom miljöhumaniora i Norden.

Supermiljöbloggen - 16 okt 18 kl. 11:37

Glädjebeskedet: allt fler tar tåget utomlands

Det internationella tågresandet ökar kraftigt bland svenskarna. Klimatet pekas ut som en viktig anledning till att folk väljer tåg framför flyg.   Det har skett en kraftig ökning av utrikesresor med tåg, rapporterar Dagens ETC.

Supermiljöbloggen - 15 okt 18 kl. 12:44

Avtalet påskrivet – Arktis skyddas från kommersiellt fiske

Stora delar av Arktis kommer skyddas i minst 16 år framöver. Ett flertal länder har enats om att utforska området vetenskapligt innan man släpper in fiske- och oljeföretag. Förra året rapporterade Supermiljöbloggen att nio länder beslutat att att förbjuda kommersiellt fiske i vissa delar av Arktis.

Supermiljöbloggen - 13 okt 18 kl. 19:17

Svampar kan rädda bina

En ny studie visar att extrakt av en viss sorts svampmycel kan bota bin smittade av virus. Detta hoppas nu forskare vara en del av lösningen för att stoppa bidöden i världen. Bakom upptäckten står en amerikansk svampfantast som kallar sig hippie.

Supermiljöbloggen - 10 okt 18 kl. 16:58

Björn Billing: ”Humanistiska perspektiv kan inte bara bidra, de är nödvändiga”

Idag är det premiär för vår nya serie om miljöintresserade humanister på svenska universitet. I första delen har vår kulturredaktör intervjuat idéhistorikern Björn Billing.  Björn Billing är docent i ämnent idéhistoria, med inriktning på miljöhistoria, vid Göteborgs Universitet.

Supermiljöbloggen - 08 okt 18 kl. 18:09

Miljörörelsen vinner stor seger i Hambach

Efter flera veckor av intensiva konfrontationer mellan miljöaktivister och gruvbolaget RWE kommer beskedet att avverkningarna i Hambachskogen tillfälligt upphör. Beskedet kommer efter ett beslut i en domstol i staden Münster. Beslutet är en tillfällig åtgärd i väntan på ett beslut om Hambachskogen kan inkluderas i regionen Nordrhein-Westphalens naturskyddslagstiftning.

Supermiljöbloggen - 08 okt 18 kl. 11:05

IPCC: Värre konsekvenser vid två grader än tidigare förutspått

Utdöda korallrev, kraftigt höjda havsnivåer och ett helt isfritt Arktis kan bli vardag inom ett par decennier. Men 1,5-gradersmålet är fortfarande möjligt att nå, konstaterar FN:s klimatpanel. Nu krävs en omställning som saknar motstycke i historien.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.