Sydsvenskan > Opinion

Sunday, 05 July, 03:39

Sydsvenskan - 27 sep 15 kl. 00:01

Grönt är lönt. Det framgår av VW-skandalen.Elva miljoner manipulerade bilar. Eller rör det sig om ännu fler? Inte ens experter tycks riktigt veta vad de ska tro sedan tyska biltillverkaren Volkswagen, VW, medgett omfattande fusk med avgasvärdena. Enligt en försiktig uppskattning rör skandalen över 60 000 bilar bara i Sverige. Till råga på allt framstår bluffen som ytterst utstuderad.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
VW, Volkswagen, Sverige, Martin Winterkorn, ACEA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gröntär , löntDet , framgårav , VW-skandalen
Dagens PS - 28 aug 17 kl. 08:49

Avgår efter it-skandalen: ”Jag har gjort ett misstag”

Nya avslöjanden tvingar bort Stefan Löfvens närmaste medarbetare.
IT-skandalen på Transportstyrelsen har skördat ännu ett offer. Den här gången är det Emma Lennartsson, statsminister Stefan Löfvens statssekreterare, som lämnar sin stol efter hanteringen av it-haveriet på den statliga myndigheten, skriver Dagens Nyheter.

Helsingborgs Dagblad - 27 sep 15 kl. 00:01

Grönt är lönt. Det framgår av VW-skandalen.

Elva miljoner manipulerade bilar. Eller rör det sig om ännu fler? Inte ens experter tycks riktigt veta vad de ska tro sedan tyska biltillverkaren Volkswagen, VW, medgett omfattande fusk med avgasvärdena.

Dagens PS - 09 dec 16 kl. 08:22

VW-skandalen: Svenskar dubbelt drabbade

Det har gått 15 månader sedan bomben om den tyska biljätten Volkswagens avgasfusk avslöjades. Dagens PS har tidigare berättat hur det omfattande bedrägeriet kom i ljuset. Fuskmjukvaran har påträffats i 228.

Dagens PS - 24 maj 17 kl. 08:10

Nobelbråk: Toppar vägrar avgå trots skandalen

Harriet Wallberg och Anders Hamsten har inte lämnat sina platser i Nobelförsamlingen trots flertalet uppmaningar, uppger TT. (Foto: TT / Montage) ”Hon (Harriet Wallberg) har uppgivit till oss att hon inte anser sig ha gjort några fel och därför inte tänker avgå från Nobelförsamlingen. Han (Anders Hamsten) har inte gett någon tydlig förklaring.

DN - 16 dec 17 kl. 19:44

Regeringen mörkar granskningen av it-skandalen på Transportstyrelsen

Regeringskansliet får bakläxa för hanteringen av it-skandalen. Det framgår av den interna granskning som statsminister Stefan Löfven tillsatte i somras. Men trots löften om transparens lägger regeringen locket på.

Dagens PS - 03 maj 18 kl. 09:02

”Varför upprör inte skandalen mer?

Marcus Birro refererar ledarsidor och ger dig dagens snackis. Här är Sverige Nordenbäst
Av Europas 1.000 snabbast växande företag är 16 svenska.

Dagens PS - 29 okt 19 kl. 08:28

JUST NU: Efter skandalen – nu hotar sanktioner

Storbanken Swedbank prövas för sanktioner i FI:s undersökning av den misstänkta penningtvätten. I ett pressmeddelande uppger Finansinspektionen att tillsynsmyndigheten går vidare till en sanktionsprövning i sin undersökning av Swedbank när det gäller styrning och kontroll av åtgärder mot penningtvätt. Upphovet till detta är alltså den misstänkta och storskaliga penningtvättshärvan i Swedbanks dotterbolag i Baltikum.

Kristianstadsbladet - 17 mar 17 kl. 00:01

Liljedahl: En framgång som spelarna är värda

Det har blivit dags för säsongens häftigaste match. Nu hoppas jag att alla inblandade tagit lärdom av skandalen senast och stöttar sitt KIK till en enorm framgång. Det är spelarna värda..

Expressen - 14 nov 12 kl. 16:54

K-G Bergström: SD:s framgångar äventyras

För Sverigedemokraterna kunde den nya skandalen knappast komma mer olägligt. Partiet har under hösten i flera mätningar blivit tredje största parti. Partiledaren har försökt öka partiets salongsfähighet genom nolltolerans mot rasistiska uttalanden.

SvD - 23 sep 15 kl. 13:58

Volkswagen - företagskulturen bakom skandalen

En ostyrbar bjässe, förblindad av framgångar, ledd av ingenjörer som helgar det tekniskt möjliga, ägt av en stridslysten familjeklan och beroende av politiker och fack – kritiker anser detta är grogrunden till en av historiens största företagsskandaler..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Trump skapar nytt nationalmonument

Många fyrverkerier och firanden är inställda när USA uppmärksammar sin nationaldag i skuggan av coronapandemin. Men president Donald Trump firar storslaget i en pampig ceremoni utanför Vita huset. I sitt nationaldagstal på lördagskvällen lokal tid försv.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Dubbla skottlossningar i Borås

Under lördagskvällen har två skottlossningar inträffat i Borås och polisen utreder grovt vapenbrott och mordförsök, skriver Borås Tidning. Den första skottlossningen inträffade i stadsdelen Norrby under ett bråk. – I samband med det här avlossas ett sko.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Expert: De bojkottar Facebook för egen vinning

Hundratals företag bojkottar Facebook som annonsplattform. Syftet är att stoppa hatiskt innehåll – men företagen gör det inte bara av ren godhet. De bakomliggande motiven handlar även om egen vinning, enligt marknadsföringsexperten Eva Ossiansson.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Lyssna på alla intervjuer med Malmös ledande politiker

Här kan ni höra alla Elin Fjellmans politikerintervjuer..

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Unik svensk miljö omvandlas till kärrmark

Mängder av egendomliga öar sticker upp i Norrbottens vidsträckta myrmarker, med en helt annan växtlighet som gör det möjligt för insekter och fåglar att leva där. Men öarna sjunker ihop och försvinner i allt snabbare takt, vilket får svåra ekologiska ko.

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Engelsk utestängning kan slå mot företag

Sverige sätts på nytt i skamvrån när England väljer att öppna landet för resenärer från ett 60-tal länder och territorier – men inte för Sverige. Beslutet kan få stora effekter på handeln mellan länderna. – Självklart är det dåligt, säger Stefan Westerb.

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Svedala polisanmäler läkemedelsstöld på äldreboende

Upptäcktes vid kontrollräkning..

Sydsvenskan - 14 timmar sedan

Största pubstoppet på 350 år är över

Det har varit den första landstäckande nedstängningen av pubar i England sedan pesten på 1600-talet. Men nu kan ölen i pint-glasen flöda igen. Återöppningen kommer dock med varningar och oro.

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

Allsvenskan hittills – vad har stuckit ut?

Fem omgångar har spelats av den coronapåverkade fotbollsallsvenskan. Hur har det sett ut, vilken klubb har gjorts flest byten och vad är egentligen statusen med Zlatan Ibrahimovic? Här är lite smått och gott efter de fem första omgångarna.

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

Toppchef lämnar speljätte

En högt uppsatt chef på spelföretaget Ubisoft har sagt upp sig efter anklagelser om bland annat sexuella trakasserier inom företaget. "Vi fortsätter att utreda anklagelserna mot honom", skriver företagets vd Yves Guillemot i ett meddelande till företage.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.