YLE > Sport

Monday, 17 February, 23:53

YLE - 25 sep 15 kl. 11:56

Nystrand föreslås bli FSI-ordförande - ”ett väldigt intressant uppdrag”Finlands Svenska Idrott väljer ny styrelseordförande på höstmötet den 16 november. Valberedningsutskottet föreslår att Håkan Nystrand tar över efter Jan-Erik Enestam som lämnar posten. Valberedningsutskottet som består av representanter från medlemsförbunden står enhälligt bakom Håkan Nystrand. För tillfället jobbar Nystrand som ordförande för skogsexperterna i Finland, Meto rf. Nystrand har uppgett att han vill anta utmaningen.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
FSI, Svenska Idrott, Håkan Nystrand, Jan-Erik Enestam, Nystrand, Finland, Yle Sporten, Finlands Svenska Skidförbund FSS, Finlands Skidförbund

Dela artikeln

160 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nystrand, föreslåsbli , FSI-ordförandeett , väldigt, intressant, uppdrag

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Slarvigt TPS åkte på ny förlust – tung kritik från tränaren: ”Inte det lag jag ville se”

Slutspelsplatsen börjar snart glida TPS ur händerna. I kväll förlorade laget med 1–3 mot HPK och avståndet upp till strecket är fortsättningsvis tolv poäng. I KHL hade Jokerit lekstuga med konferensfyran Dynamo Moskva..

YLE - 5 timmar sedan

Svensk friidrott skakas av nytt dopningsfall – SM-medaljör har testat positivt

Enligt tidningen Dagens Nyheter har ett nytt dopningsfall uppdagats i Sverige. En friidrottare med SM-medaljer på meritlistan har gett ett positivt dopningsprov. Det stämmer att det finns ett dopningsärende kring den här personen, säger friidrottsförbundets generalsekreterare Stefan Olsson..

YLE - 5 timmar sedan

Kristian Näkyväs första ord efter cancerbeskedet: ”Läkarna är positiva”

Det första beskedet är positivt. Enligt Kristian Näkyvä gick canceroperationen bra och han tackar Örebros fans för det stöd han fått. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket det har betytt för mig och min familj, säger han..

YLE - 6 timmar sedan

13-åriga Nella Nyqvist Europamästare i badminton i U15-klassen: ”Hade som mål att ta guld – men kunde ändå inte drömma om det”

Trots att motståndarna var till och med två år äldre än Nella Nyqvist tog Helsingfors Badminton Club-liraren hand om EM-guldet i franska Lievin under veckoslutet. Hon gjorde fantastiskt fint ifrån sig, säger hennes tränare Mathilda Lindholm..

YLE - 9 timmar sedan

Privatperson donerar flera hundra tusen euro till skidförbundet – pengarna ska främja satsningen på unga åkare

Skidförbundet meddelar att man fått en stor och betydande donation. En privatperson väljer att donera 300 000 euro till förbundet. Det är ganska unikt, säger skidförbundets ordförande Markku Haapasalmi..

YLE - 10 timmar sedan

Märklig dryckesincident på bytesbänken tvingade såväl KooKoo, Ilves som Martin Berger att be om förlåtelse till 8-årig flicka i publiken

På fredagen möttes ligalagen KooKoo och Ilves i Tammerfors och det hettade till rejält. Nu har ligan skrivit en rapport och både Ilves och Kooko har bett flickan om förlåtelse och gett henne fribiljetter. KooKoos turbulenta helg fick fortsättning också på lördgen..

YLE - 10 timmar sedan

Sjundeå premierar idrottare - trialförare Sami Kymäläinen och handbollsspelare Robin Järvinen får stipendium

Sjundeåborna Sami Kymäläinen och Robin Järvinen premieras med idrottsstipendier av Sjundeå kommun..

YLE - 10 timmar sedan

Johaugs rival Natalja Neprjajeva bryter touren både till sin egen och norskans besvikelse: "Men det är en stor fördel för mig att hon inte kör vidare"

En av de stora favoriterna att utmana norskorna i Ski Tour 2020 var Natalja Neprjajeva. En blygsam tionde plats i den första deltävling och nu på en tolfte plats i sammandraget efter två tävlingar var ändå inte den öppningen som hade väntats av den ryska stjärnan. I dag blev det klart att någon vändning inte är att vänta..

YLE - 12 timmar sedan

Bra tajmning av vädergudarna - isen ska vara i skick så att den första bandykvartsfinalen kan spelas i Borgå

Regnet ser ut att hålla sig borta och plusgraderna är tillräckligt få för att den första kvartsfinalmatchen ska kunna spelas i Borgå på onsdag..

YLE - 13 timmar sedan

Trupperna till junior-VM i längdåkning uttagna – flera FSS-åkare roffade åt sig en plats, tre av dem färska FM-guldmedaljörer

Snart nalkas det VM i skidåkning för juniorer i tyska Oberwiesenthal. I dag har Finlands trupp publicerats. Totalt 21 skidåkare har valts ut: elva till U20-klassen och 10 till U23-klassen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.