YLE > Svenskfinland

Thursday, 17 October, 12:05

YLE - 24 sep 15 kl. 04:31

Asylsökande kan övervintra på Kronvik lägergårdTrots att den så kallade flyktingslussen har tagits i bruk i Torneå så är de asylsökande fortfarande många i Österbotten. Röda korset som sköter mottagningscentralen i Kristinestad har nu tvingats leta sig så långt som till Vasa för att hitta boende för de asylsökande. I slutet av förra veckan hyrde Röda korset upp två lägerområden i Sundom, dels FMU:s fritidsgård i Utterö där det bor ett femtiotal personer och dels Kronvik lägergård där det bor ungefär lika många.
Kronvik lägergård Kronvik lägergård. Bild: YLE/ Marcus Lillkvist Alla hjälps åt Allt går bra, berättar Röda korsets frivilligarbetare John Åsvik - Så hjälpsamma människor so
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Kronvik, Torneå, Österbotten, Kristinestad, Vasa, Röda, Sundom, FMU, Utterö, YLE, Lillkvist, Allt, John Åsvik, Åsvik, Muhammad, Ali, Det, Yle, Rawah, Fredrik Åbacka, Åbacka, Finland, IT, Bagdad

Dela artikeln

39 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Asylsökandekan , övervintra, Kronvik, lägergård
YLE - 27 okt 15 kl. 05:29

Asylsökande lämnar Utterö lägergård i Sundom

Med vintern på kommande utryms nu FMU:s lägergård på Utterö i Sundom. De 56 asylsökande kommer att få bättre boende i Vasa. Sedan drygt en månad tillbaka hyr Röda korset upp två lägergårdar i Sundomskärgården.

YLE - 17 sep 15 kl. 20:08

Vasa samfällighet öppnar dörrar för asylsökande

Vasa kyrkliga samfällighet är redo att låta 120 asylsökande flytta in på församlingshemmet i Brändö i Vasa och på Lepikko lägergård i Korsholm. Samfälligheten är redo för att ta ett större ansvar för de många asylsökande. Det gemensamma kyrkorådet hade möte i går kväll.

YLE - 18 sep 15 kl. 08:37

Nykarleby kan nödinkvartera 200 asylsökande

Nykarleby kan ordna med nödinkvartering av asylsökande på lägergårdar i Monäs och Munsala samt i Munsalagården och Pensala skola. Drygt 200 asylsökande kan inrymmas tillfälligt. Nykarleby stad hade fullmäktigemöte på torsdag kväll.

YLE - 13 mar 16 kl. 13:34

Ingåbor lånas ut till asylsökande

Projektet Låna en Ingåbo har kört igång. Det handlar om att skapa kontakt mellan Ingåbor och asylsökande som bor på flyktingförläggningar i Ingå. Fjorton personer har hittills anmält intresse att delta i projektet.

YLE - 07 sep 15 kl. 12:14

Gamla luftproblem hindrar inte inkvartering av asylsökande i Åbo

Skolan i Perno, som stängdes på grund av inneluftproblem 2009, föreslås inkvartera de asylsökande i Åboområdet som inte ryms i mottagningscentralen i Pansio. Enligt fastighetsaffärsverkets direktör Jouko Turto är det inte ett hinder för planerna att en del av byggnaden haft problem med inomhusluften. - Det handlar endast om en liten del av byggnaden, annars är skolan ren och frisk.

YLE - 19 okt 15 kl. 07:33

Kläder, husrum och debatt; så tar Svenskfinland emot asylsökandena

När flyktingarna började komma till Finland i stora skaror i början av augusti var ingen i hela landet riktigt förberedd.
Trots att situationen tedde sig som ett enda kaos, fanns det ett nätverk av frivilliga som jobbade dag och natt bakom kulisserna för att lugna ner situationen. Utan dem hade förvirringen troligen varit ännu större.

YLE - 28 sep 15 kl. 04:41

Röda korset söker fler lägergårdar

Det finns ännu nödplatser för upp till 800 asylsökande i Österbotten, och Pörkenäs lägergård i Jakobstad kan bli nästa. Men direktör Mats Hägglund tycker inte att Österbotten ska ta emot fler asylsökande. Ricky Berglund, verksamhetsledare för Röda korsets svenska distrikt i Österbotten, bekräftar att man funderar på att hyra upp Pörkenäs lägergård.

YLE - 24 sep 15 kl. 16:36

Röda korset går på knäna - behöver fler frivilliga

Röda korset ansvarar för merparten av de asylsökande som har anlänt till Österbotten och nu efterlyser organisationen fler frivilliga. Röda korset har ett kontrakt med staten som gör att de ska se till att de asylsökande har husrum och mat för dagen. Men de oväntat många asylsökande har gjort att Röda korset har svårt att hinna med.

YLE - 21 sep 15 kl. 12:57

Brist på nödinkvartering i Österbotten

Platserna för nödinkvartering av asylsökande håller på att ta slut i svenska Österbotten. Det är oklart var man ska placera de flyktingar som anländer under dagen. I helgen har flyktingar körts till bland annat Saarijärvi och Kauhava.

YLE - 30 sep 15 kl. 04:27

Tusen fler anställda på Röda Korset

Sen början av augusti har antalet anställda på Röda Korsets enheter runt om i landet ökat explosionsartat. De är nu 1100 när de i början av augusti var 160. Det meddelar Röda Korsets informatör Outi Pärnänen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 timmar sedan

Förskräcklig insats av Vasa Sport: tre matchstraff, 85 utvisningsminuter och brakförlust mot Jukurit

Det går inte bra för Vasa Sport just nu. Laget ligger långt bak i ishockeyligatabellen och på onsdagen åkte örnarna på en ful förlust mot Jukurit..

YLE - 17 timmar sedan

En person skadades i industribrand i Karleby

En person skadades i en brand på Indola-industriområde i Karleby på onsdagen. Branden kunde snabbt begränsas..

YLE - 22 timmar sedan

Wasa Express lämnade Vasa nästan fem timmar försenad

Wasa Express avgång från Vasa till Umeå försenades på onsdagen på grund av ett hydraulläckage på akterrampen. Fartyget lämnade hamnen klockan 19..

YLE - 22 timmar sedan

Wasa Express försenas ytterligare på grund av tekniskt fel

Wasa Express avgång från Vasa till Umeå försenas ytterligare. Nu hoppas man kunna lämna hamnen klockan 19. Orsaken är ett hydraulläckage på akterrampen..

YLE - 22 timmar sedan

Wasa Express försenad på grund av tekniskt fel

Wasa Express avgång från Vasa till Umeå försenas med omkring tre timmar. Orsaken är ett hydraulläckage på akterrampen..

YLE - 22 timmar sedan

Kvinnan i Laihelafallet ska sinnesundersökas

Kvinnan som står åtalad för dråp i det så kallade Laihelafallet ska sinnesundersökas. Det beslöt Österbottens tingsrätt på onsdag..

YLE - 23 timmar sedan

Nytt beslut i frågan om Tritonia - Åbo Akademi flyttar sina bibliotekstjänster till Academill

Åbo Akademis rektor Moira von Wright har beslutat att inleda planeringen för att flytta bibliotekstjänsterna vid vetenskapsbiblioteket Tritonia till campus Academill. Tanken är att biblioteksservicen blir en del av Åbo Akademis eget bibliotek..

YLE - Igår: 08:51

Två flickor omkom i bilolycka i Kurikka - föraren ska ha fått körkort med undantagstillstånd

Två 17-åriga flickor har omkommit och en skadat sig allvarligt i en bilolycka i Kurikka. Bilen var på väg mot Jalasjärvi från Kurikka då föraren miste herraväldet över bilen och körde av vägen in i en lyktstolpe..

YLE - Igår: 08:51

Två flickor omkom i bilolycka i Kurikka

Två 17-åriga flickor har omkommit i en bilolycka i Kurikka. Bilen var påväg mot Jalasjärvi från Kurikka då föraren miste herraväldet över bilen och körde av vägen in i en lyktstolpe..

YLE - Igår: 04:42

Polisen ser både ofog och misshandlar i realtid – övervakningskamerorna är till nytta varje vecka

Polisen i Österbotten kan i dag i realtid se vad som pågår i centrum av Vasa, Karleby och Jakobstad. Men fler orter skulle gärna få skaffa övervakningskameror, enligt polisen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.