SvD > Nyheter

Wednesday, 19 June, 23:04

SvD - 17 sep 15 kl. 13:38

Larm: Akutvårdens kris värre än någonsinKrisen förvärras snabbt på Karolinska sjukhusets akutmottagningar. Var tionde patient tvingas vänta mer än åtta timmar. Nästan 20 procent av vårdplatserna är stängda på grund av personalbrist. – Vi kan inte garantera en patientsäker vård, säger Ann-Charlotte Jansson, sjuksköterska och vårdplatskoordinator på KS-akuten i Solna..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Karolinska, Ann-Charlotte Jansson, KS, Solna

Dela artikeln

62 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Larm, Akutvårdens, kris, värre, än, någonsin
YLE - 11 aug 16 kl. 16:44

Hemmaboende åldringar sysselsätter akutvården – ambulansutryckningar ökar i Helsingfors

Mängden akuta utryckningar i Helsingfors har ökat under hela 2000-talet. Orsakerna till ökningen är många, men lösningarna för att få ner siffran få. I fjol larmades räddningsverkets akutvårdsenhet på utryckning sammanlagt 54 596 gånger, vilket är 1 381 gånger fler än året innan.

Helsingborgs Dagblad - 14 jul 15 kl. 17:12

Akutvård i kris. Nu behövs nytt fokus.

Inför sommaren ville Folkpartiet i Skåne starta en kriskommission för den skånska akutsjukvården, men regionstyrelsen beslutade att fortsätta den diskussionen till hösten. Då finns ännu en sommar av erfarenheter att utgå ifrån. Men själva problemet är väl beskrivet.

Sydsvenskan - 14 jul 15 kl. 17:12

Akutvård i kris. Nu behövs nytt fokus.

Inför sommaren ville Folkpartiet i Skåne starta en kriskommission för den skånska akutsjukvården, men regionstyrelsen beslutade att fortsätta den diskussionen till hösten. Då finns ännu en sommar av erfarenheter att utgå ifrån. Men själva problemet är väl beskrivet.

HBL - 12 okt 14 kl. 05:24

Stödhem slår larm om färre kunder

Nu slår mödrahemmet i Helsingfors larm om bristen på kunder. Man tror nämligen inte att allt fler rum står tomma för att läget därute förbättrats utan på att penningbristen i kommunerna lett till att familjer i kris lämnas utan hjälp.På ett år har mödrahemmet Helsingin ensikoti tappat så många klienter att det tidigare fulla stödhuset tillfälligt tvingats stänga en avdelning och permittera en del av personalen.

Dagens PS - 29 maj 19 kl. 08:37

Larm: Skyhög banknota vid en ekonomisk kris

Riksbanken varnar för ett skräckscenario på upp till 1.000 miljarder kronor i kreditförluster. Det här skriver Svenska Dagbladet och förklarar att scenariot är fem gånger värre än vad Finansinspektionen och EU kom fram till i höstas.

Dagens PS - 07 aug 18 kl. 09:54

Ledarkollen: Demokratin i USA är i kris

Idag handlar ledarkollen om arbetarrörelsen, om förbudet mot burka i Danmark, om polisen och om demokratin i USA. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Intressant om varför arbetarrörelsen tappar kärnväljare Intressant när DI tar ett något större grepp på varför klassiska arbetarpartier tappar stöd runt om i Europa:”Hypoteserna om arbetarpartiernas nedgång är många; minskad industrisysselsättning, urbanisering, sämre social sammanhållning, minskad industrifacklig anslutning och så vidare.

News55 - 02 maj 17 kl. 11:59

Ytterligare larm om missförhållanden på demensboende

Vårdpersonalen på Mariebergsgårdens demensenhet i Nyköping är slutkörd och de boende får inte rätt vård, det larmade en sjuksköterska i Nyköpings kommun om för drygt en vecka sedan. Nu bekräftar flera anställda på boendet att sjuksköterskans lex Sarah-anmälan är befogad, det rapporterar SVT Sörmland. – De boende sitter och ropar och får vänta på en toalett i kanske en timme eller mer.

DI - 17 okt 17 kl. 10:20

Storbanken slår larm om räntekris

Med envist låg styrränta riskerar Sverige att stå utan skyddsnät när konjunkturen faller. Och ännu värre: Riksbanken kan tvingas till sena räntehöjningar som förvärrar nästa kris, varnar SEB..

YLE - 21 maj 14 kl. 05:11

Fältcheferna kan rädda fler liv

Nära Citymarket och de andra butikerna på Tynnismalmen i Lojo jobbar numera ett team med mänskor som kan bidra till att rädda ditt liv. Första vårdens fältchefer är samma sak för ambulanserna som räddningsverkets brandmästare är för brandbilarna. - Vi gör egentligen två saker när vi är på jobb.

YLE - 23 jul 13 kl. 06:54

HNS vill koncentrera psykverksamheten

Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt vill minska antalet platser vid sina sju psykiatriska sjukhus och koncentrera verksamheten till ett nytt sjukhus någonstans i huvudstadsregionen. Det berättade en artikel i Helsingin Sanomat på måndagen. Nyheten kom som en överraskning också för en del av beslutsfattarna, till exempel Lojopolitikern Riikka Slunga-Poutsalo (Sannf), som är viceordförande i HNS styrelse.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:52

Skola straffas – snokade i elevens mobiltelefon

Biträdande rektorn sa åt en elev att låsa upp sin telefon och gick sedan igenom innehållet. Agerandet har fått Barn- och elevombudet (BEO) att kräva skolan i Halmstad på 10 000 kronor i skadestånd till eleven för kränkande behandling..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:41

Svenskt Dream Team ska bryta VM-trend

Rekordmånga NHL-spelare finns med och det svenska VM-laget stämplas som något av ett Dream Team. Men faktum är att mängden NHL-spelare och framgångar inte går hand i hand. – Vi får se till att bryta den trenden, säger backstjärnan Victor Hedman..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:39

May sågas för ”hybrid av Nixon och Cersei Lannister”

Ett starkt och stabilt ledarskap har varit Theresa Mays mantra inför nyvalet i juni. Men på onsdagen anklagade hon plötsligt Bryssel för att försöka påverka valresultatet. ”Instabilt”, säger kritikerna, ”magnifikt” säger hennes anhängare..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:15

Hockeyns bästa tid är nu – och VM hetare än på länge

Finalserien mellan HV71 och Brynäs var propaganda för sporten. Samtidigt tillbringas de ljusa nätterna med fördel framför tv:n, där det bjuds högklassig dramatik i Stanley Cup-slutspelet. Och nu börjar VM.

SvD - 04 maj 17 kl. 16:05

Sopor och nöjen – Le Pens vapen i norr

Klyftan är djup mellan stad och landsbygd i ett splittrat franskt presidentval. Där misstron och arbetslösheten härskar försöker Marine Le Pen samla stöd – med hjälp av bättre sophämtning och nöjesliv..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:49

Hetaste NHL-profilerna i ishockey-VM

Här finns World Cup-vinnare som Matt Duchene, framtidsnamn som Jack Eichel och poängsprutor som Nikita Kutjerov. Ishockey-VM innehåller en rad NHL-profiler. Den största av dem alla är dock svensk – Victor Hedman är VM-turneringens största profil i TT:s rankning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:51

Neymar upp i rätten – misstänks för bedrägeri

Den brasilianske fotbollsstjärnan Neymar misstänks för bedrägeri och korruption och ska infinna sig i rätten, meddelar spansk domstol..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:46

Grönborg mörkar premiärlaget

Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg väljer att mörka sitt lag till VM-premiären mot Ryssland. Hur många platser han lämnar öppna i VM-truppen återstår att se. – Det får ni se i kväll, sade han efter torsdagens träning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:40

Hur stort tålamod har regeringen med postchefen?

Postnords vd Håkan Ericsson lyckas med konststycket att skjuta förtroendet för bolaget ytterligare i sank. Kunder, anställda och ägarna – skattebetalarna – har fått nog sedan länge. Måttet borde snart vara rågat även på politisk nivå..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.