Cornucopia > Ekonomi

Friday, 24 November, 21:02

Liknande nyheter

Taggar: Fredagsmys, Hårdträninginför , Bokmässan, 2015

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 4 timmar sedan

Fredagsmys: Black Friday!

Dags för frädagsmüs igen! Tydligen har den amerikanska företeelsen Black Friday nu slagit till på allvar här i Sverige. Inbox och SMS-lådan har översvämmats av erbjudanden om att konsumera idag.

Cornucopia - 6 timmar sedan

Joakim Alm: Nya lägenheter veritabla krutdurkar

Alm Equities VD Joakim Alm skräder inte på orden i dagens kvartalsrapport från bolaget. Det handlar om att inte förneka kraschen i efterfrågan på bostadsrätter, men samtidigt snacka upp bolagets aktiekurs genom att mena att man till skillnad från Oscar Properties är finansierad med eget kapital och framför allt kan ställa om till hyresrättproduktion istället för bostadsrätter. Baserat på aktiekursen fungerar snacket och kursfallet har stoppats.

Cornucopia - 12 timmar sedan

Husmasken: Priser kraftigt ner i Svealand och Norrland

Förra titten på prisutvecklingen i Norrland visade bara större städer, vilket kritiserades. Siffrorna för hela länen är dock inte bättre, utan priserna är kraftigt ner i Norrland och Svealand. Länsstatistik följer.

Cornucopia - Igår: 18:19

Anekdot: Byggbolag i Stockholmsområdet har redan börjat varsla

En läsare bidrar med en anekdot från byggbranschen i Stockholmsområdet. Åtminstone ett byggbolag har nu varslat anställda på grund av för få nya jobb och det snackas om fler varsel innan jul. Och Nordea rapporterar om sänkt planerad julbudget för hushållen om hela 8%, vilket kan leda till #dåligstämning i detaljhandeln.

Cornucopia - Igår: 16:59

Den demografiska utvecklingen och utmaningar i Stor-Göteborg

Igår höll jag ett anförande på Fastighetsvärldens konferens Bostadsdagen i Göteborg, med fokus på den demografiska utvecklingen i Stor-Göteborg. En åldrande befolkning och inflyttning från utlandet driver behovet av bostäder, medan mängden småbarn knappt ökar alls och ungdomar i behov av en förstabostad minskar rejält.
Nettoinflyttning Göteborgs kommun 1968-2016.

Cornucopia - Igår: 14:41

De sju nycklarna blir teveserie

En bok som med mycket hög sannolikhet faller många av bloggens läsare i smaken är säkerhetskonsulten  och författaren Åsa Schwarz bok De sju nycklarna, som släpptes ungefär samtidigt som min egen Höstsol. Romanen ska nu bli en internationell teveserie i Yellow Birds regi.
De sju nycklarna, Åsa SchwarzJag har själv ännu inte läst den utgivna versionen av Åsa Schwarz De sju nycklarna, men väl en tidig version av råmanuset, som redan då i mitt tycke var en utmärkt bok.

Cornucopia - Igår: 11:14

Hushållens sparande föll 14 miljarder under tredje kvartalet

Hushållens nettosparande föll med 13 720 miljoner kronor (MSEK) under tredje kvartalet rapporterar SCB. Detta trots att hushållens inköp av bostadsrätter för 8 059 MSEK räknas som finansiellt sparande, då det inte är en real tillgång.
De finansiella sparandet för hushållen landade på -13 720 MSEK under tredje kvartalet, exklusive tjänstepensioner, premiepensioner och övriga försäkringstekniska avsättningar eller periodiseringar.

Cornucopia - I förrgår: 20:02

En svensk håller truten!

En svensk håller truten! Illustration: Lena PadukovaDags för en liten påminnelse om att på Internet inklusive sociala medier inte rapportera pågående insatser, vare sig polisiära eller militära, då det kan röja dessa, och hjälpa kriminella, terrorister och främmande makt och rent av förstöra en insats. Det finns även många andra tillfällen där man bör hålla truten av säkerhetsmässiga skäl, på många plan.

Cornucopia - I förrgår: 17:48

Bostadsutvecklarna - rådjur i strålkastarljuset

I förmiddags höll jag en kort föreläsning på Bostadsdagen i Göteborg, som fokuserade på de demografiska utmaningarna för Stor-Göteborg. En slutsats utifrån efterföljande mingeldiskussioner i pausen är att bostadsutvecklarna just nu är rådjur med uppspärrade ögon, stirrandes rakt in i den snabbt annalkande lastbilens strålkastare.
Bostadsutveckling i Göteborgsområdet.

Cornucopia - I förrgår: 14:21

Göteborgare kan inte köra bil i tre centimeter snö

Göteborgare är om ens teoretiskt möjligt ännu sämre på att köra bil än vad stockholmare är. Idag kom det 3 cm snö och hela trafiken i Göteborg kollapsade. Själv missade jag att hålla mitt öppningsanförande på Bostadsdagen i Göteborg, eftersom bussen blev en och en halv timme försenad pga göteborgarnas körskicklighet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.