DI > Ekonomi

Thursday, 25 April, 04:31

DI - 11 sep 15 kl. 11:04

Viktor Munkhammar: Inget hopp om lönernaArbetslösheten är nu nere på sin jämviktsnivå, om KI:s beräkningar stämmer.Det borde leda till ökat lönetryck. Men erfarenheterna från USA och Storbritannien talar ett annat språk..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Munkhammar, KI, USA, Storbritannien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Viktor, Munkhammar, Inget, hoppom , lönerna
DI - 06 apr 16 kl. 14:15

Viktor Munkhammar: Inget nytt från Ingves

Med rubriken "Tid för omprövning – i huvudet på en centralbankschef", en ovanligt tidig annonsering på Riksbankens sajt och en färsk extern utvärdering av penningpolitiken i ryggen var det tal Stefan Ingves höll på onsdagen ett av de mest emotsedda de senaste åren..

Nya Wermlands Tidningen - 08 apr 11 kl. 07:30

"Inget hopp om ändring"

? Det bar länge sedan busstoppet vid Brickegårdens vårdcentral togs bort, säger gatuchef Stig Rengman. ?

DN - 11 sep 11 kl. 06:04

?Inget hopp om att hitta fler vid liv?

Minst 193 döda har bekräftats från fredagens färjekatastrof utanför Zanzibar på Afrikas östkust. Men det kan bli fler. ?

NSD - 04 sep 13 kl. 10:52

Petersen ger inget hopp för vandrarhemmet

Luleås kommunalråd Karl Petersen (S) ger inget hopp för vandrarhemmet Kronan.? Den plan vi har kommer att genomföras, säger han..

Expressen - 21 aug 14 kl. 09:45

Talangen: "Jag hade inget hopp om livet"

Han var juniorlandslagsman i ishockey, men fick en lovande karriär förstörd av hjärnskakningar. Nu berättar förre Osby- och Linköpingstalangen Albin Blomqvist i en debattkrönika om en krossad NHL-dröm och att inte ha något att falla tillbaka på efter att ha hoppat av skolan. – Jag hade inget hopp om livet, skriver han i krönikan på hockeysverige.

Länstidningen i Jämtland - 23 apr 18 kl. 12:55

Vårfloden slog till mot sågen i Östavall: "Hade inget hopp om att kunna producera i dag"

Några kritiska dygn är över för Tommy Oscarsson, sågverkschef i Östavall. Trots helgens översvämning så kunde sågverket köras precis som vanligt på måndagsmorgonen. – Men vid midnatt hade jag inget hopp om att kunna producera i dag, säger Tommy Oscarsson..

DN - 06 jul 18 kl. 09:21

Inget hopp om lindring i svensk torka

Det finns nästan inget hopp om regn som skulle kunna lindra krisen för de torkdrabbade bönderna. Grundvattenmagasin och vattendrag är ännu ganska fulla men nivåerna sjunker snabbt. Regeringen står i begrepp att be EU om nödhjälp..

DI - 05 okt 17 kl. 19:04

Viktor Munkhammar: Usel byggsektor tynger Sverige

Till skillnad från den övriga ekonomin klarar byggbranschen inte av att öka sin produktivitet. Orsakerna är flera och ibland svåra att peka ut. För Sverige är sektorns usla prestationer ett växande problem.

DI - 25 nov 15 kl. 11:05

Viktor Munkhammar: Inga större skäl till skrämselhicka

Stämningsläget i den svenska ekonomin försämrades i november. Det är inte bra men inget att hoppa ur brallorna för..

Nya Wermlands Tidningen - 19 feb 16 kl. 08:39

Viktor Thorn - svenskt hopp på JVM

Från Bengtsfors, tävlande för Ulricehamns IF, boende i Torsby. 19-årige Viktor Thorn slog igenom med dunder och brak när han vann silver på SM. Nu är han ett av Sveriges medaljhopp på JVM..

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Visa rapporterar bättre resultat än väntat – aktien backar i efterhandeln

Visa redovisar ett resultat per aktie på 1:31 dollar för det andra kvartalet 2019..

DI - 6 timmar sedan

Smal idé gav hissbolaget rekordstark tillväxt

ALT Hiss saknade en konkurrenskraftig produkt inför byggboomen. Med ett smalare utbud, och effektivare produktion, gick hissen hela vägen upp – med en rekordstark tillväxt..

DI - 6 timmar sedan

Starka siffror från Facebook – aktien stiger i efterhandeln

Sociala medie-jättens Facebooks intäkter överträffade analytikernas förväntningar under det första kvartalet. Bolagets resultat tyngdes dock av juridiska kostnader på 3 miljarder dollar under kvartalet. Aktien stiger med omkring 5 procent i efterhandeln.

DI - 6 timmar sedan

Taxijätten gör miljardförlust - situationen ”ohållbar”

SHANGHAI  Pengarna rinner ur Kinas dominerade taxitjänst Didi Chuxing. Nu varnar en av bolagets högst uppsatta chefer för att situationen är ohållbar, och bedömare säger att den planerade börsnoteringen troligen skjuts på framtiden..

DI - 6 timmar sedan

Operakällaren stänger för ombyggnad – i fyra år

Operakällaren stänger 2023 och öppnar inte igen förrän fyra år senare, 2027. Det är den planerade ombyggnationen av Kungliga operan som tvingar fram en evakuering av den svenska gastronomins nationalscen..

DI - 6 timmar sedan

Högre resultat än väntat från Microsoft – aktien stiger i efterhandeln

Microsoft redovisar ett resultat per aktie på 1:14 dollar för det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2018/2019. Aktien stiger med omkring 2 procent i efterhandeln. .

DI - 6 timmar sedan

Kina planerar att bygga forskningsstation på månen

I januari landade den kinesiska rymdsonden Chang'e-4 på månens otillgängliga baksida. Inom tio år planerar Kina nu att skicka människor till månen och även bygga en forskningsstation vid en av månens poler, säger Zhang Kejiang, vid landets rymdfartsmyndighet, enligt nyhetsbyrån Nya Kina..

DI - 6 timmar sedan

Mindre nedgång på USA-börserna – Anadarko rusade efter nytt bud

Onsdagen blev en lugn historia på USA-börserna där index stängde strax under nollan. På bolagsfronten backade Caterpillar 3,1 procent på rapport medan Anadarko rusade 11,6 procent efter att Occidental Petroleum gett sig in i en budstrid kring bolaget. .

DI - 7 timmar sedan

Klädkedjan utser ny vd – aktien rusar

Den amerikanska klädkedjan Burlington Stores har utsett Michael O’Sullivan till ny vd från och med mitten av september. Aktien rusar med nästan 9 procent på onsdagen. .

DI - 7 timmar sedan

EBM har genomfört ny husrannsakan mot Swedbank

Ekobrottsmyndigheten, EBM, har på onsdagen genomfört ytterligare en husrannsakan på Swedbanks huvudkontor. Det bekräftar bankens advokat Hans Strandberg för Di..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.