DI > Ekonomi

Sunday, 18 November, 20:01

DI - 11 sep 15 kl. 11:04

Viktor Munkhammar: Inget hopp om lönernaArbetslösheten är nu nere på sin jämviktsnivå, om KI:s beräkningar stämmer.Det borde leda till ökat lönetryck. Men erfarenheterna från USA och Storbritannien talar ett annat språk..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Munkhammar, KI, USA, Storbritannien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Viktor, Munkhammar, Inget, hoppom , lönerna
DI - 06 apr 16 kl. 14:15

Viktor Munkhammar: Inget nytt från Ingves

Med rubriken "Tid för omprövning – i huvudet på en centralbankschef", en ovanligt tidig annonsering på Riksbankens sajt och en färsk extern utvärdering av penningpolitiken i ryggen var det tal Stefan Ingves höll på onsdagen ett av de mest emotsedda de senaste åren..

Nya Wermlands Tidningen - 08 apr 11 kl. 07:30

"Inget hopp om ändring"

? Det bar länge sedan busstoppet vid Brickegårdens vårdcentral togs bort, säger gatuchef Stig Rengman. ?

DN - 11 sep 11 kl. 06:04

?Inget hopp om att hitta fler vid liv?

Minst 193 döda har bekräftats från fredagens färjekatastrof utanför Zanzibar på Afrikas östkust. Men det kan bli fler. ?

NSD - 04 sep 13 kl. 10:52

Petersen ger inget hopp för vandrarhemmet

Luleås kommunalråd Karl Petersen (S) ger inget hopp för vandrarhemmet Kronan.? Den plan vi har kommer att genomföras, säger han..

Expressen - 21 aug 14 kl. 09:45

Talangen: "Jag hade inget hopp om livet"

Han var juniorlandslagsman i ishockey, men fick en lovande karriär förstörd av hjärnskakningar. Nu berättar förre Osby- och Linköpingstalangen Albin Blomqvist i en debattkrönika om en krossad NHL-dröm och att inte ha något att falla tillbaka på efter att ha hoppat av skolan. – Jag hade inget hopp om livet, skriver han i krönikan på hockeysverige.

Länstidningen i Jämtland - 23 apr 18 kl. 12:55

Vårfloden slog till mot sågen i Östavall: "Hade inget hopp om att kunna producera i dag"

Några kritiska dygn är över för Tommy Oscarsson, sågverkschef i Östavall. Trots helgens översvämning så kunde sågverket köras precis som vanligt på måndagsmorgonen. – Men vid midnatt hade jag inget hopp om att kunna producera i dag, säger Tommy Oscarsson..

DN - 06 jul 18 kl. 09:21

Inget hopp om lindring i svensk torka

Det finns nästan inget hopp om regn som skulle kunna lindra krisen för de torkdrabbade bönderna. Grundvattenmagasin och vattendrag är ännu ganska fulla men nivåerna sjunker snabbt. Regeringen står i begrepp att be EU om nödhjälp..

DI - 05 okt 17 kl. 19:04

Viktor Munkhammar: Usel byggsektor tynger Sverige

Till skillnad från den övriga ekonomin klarar byggbranschen inte av att öka sin produktivitet. Orsakerna är flera och ibland svåra att peka ut. För Sverige är sektorns usla prestationer ett växande problem.

DI - 25 nov 15 kl. 11:05

Viktor Munkhammar: Inga större skäl till skrämselhicka

Stämningsläget i den svenska ekonomin försämrades i november. Det är inte bra men inget att hoppa ur brallorna för..

Nya Wermlands Tidningen - 19 feb 16 kl. 08:39

Viktor Thorn - svenskt hopp på JVM

Från Bengtsfors, tävlande för Ulricehamns IF, boende i Torsby. 19-årige Viktor Thorn slog igenom med dunder och brak när han vann silver på SM. Nu är han ett av Sveriges medaljhopp på JVM..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

FI:s regler låser in bolånekunder

DEBATT. Det skärpta amorteringskravet infördes av Finansinspektionen i mars 2018. Antalet månatliga bolåneansökningar hos oss, där kunder vill byta bolånebank från annan bank till SBAB, har minskat väsentligt under 2018 jämfört med 2017, skriver Klas Danielsson, vd för SBAB..

DI - 1 timme sedan

Danska succéförfattaren avslöjar meningen med livet

I hans romaner tänjs fiction, etik, konst och vardagsrealism i ett sällsamt gränsland. Nu kommer den danske succéförfattaren Kaspar Colling Nielsen ut på svenska för första gången..

DI - 1 timme sedan

Stora Enso använder AI till juridiken

Sedan ett halvår använder Stora Enso artificiell intelligens för att upptäcka risker i kontrakt. ”Ambitionen är att frigöra tid för våra jurister”, säger Christian Swartling, jurist på det börsnoterade skogsbolaget..

DI - 1 timme sedan

Pensionsvåg ger jackpott för SAS – men pilotbrist hotar

Rekordstora pensionsavgångar bland piloter ger SAS möjlighet till stora besparingar då nyanställda får mindre än hälften i lön. Samtidigt väntar en dragkamp med konkurrenterna när världen står inför en pilotbrist..

DI - 2 timmar sedan

Bryssel höjer insatsen – hotar Storbritannien med ny nota jättenota

På alla håll och kanter i det brittiska dramat om Storbritanniens EU-utträde ökar vapenskramlet. Dramatiska dagar väntar Theresa May inför EU-toppmötet om brexit nästa helg. .

DI - 2 timmar sedan

Här är risken störst att bli blåst under Black Friday

En undersökning av prisjämförelsesajten Prisjakt visar vilka köp som medför störst risk att bli lurad under Black Friday – och för vilka varor som fyndchansen är störst. Det skriver Dagens Nyheter. .

DI - 2 timmar sedan

Fotboll i slowmotion fostrar äldre proffs

En slowmotion-version av världens största sport fostrar nya proffs på ålderns höst. Nu hakar svenska klubbar på den trendiga gåfotbollen, där målvakter, löpning och tacklingar är förbjudna, och träningarna avslutas med kaffe och kaka..

DI - 3 timmar sedan

Experterna överens om bopriserna: "Brukar inte krascha i ett vakuum"

Riksbanken bör ta det försiktigt, medan politikerna måste agera – och det snart. Det anser Di:s Bostadsråd som vill se skattereformer och krafttag från kommunerna..

DI - 3 timmar sedan

Blås av kulturkriget

Oppositionsledaren är stark i Sverige. Näst efter stats- och finansministern kan den posten vara den mäktigaste, om man sköter korten rätt. Han eller hon står i Aktuellt och skäller på regeringen och visar på ett bättre alternativ.

DI - 3 timmar sedan

Caroline Arehult i täten för nya Hemfosa

Efter ett helt arbetsliv inom Skanska klev Caroline Arehult i höst in som vd i Hemfosa. ”Jag kommer in i en väldigt spännande fas i bolaget.”.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.