DI > Ekonomi

Monday, 21 January, 07:09

DI - 11 sep 15 kl. 11:04

Viktor Munkhammar: Inget hopp om lönernaArbetslösheten är nu nere på sin jämviktsnivå, om KI:s beräkningar stämmer.Det borde leda till ökat lönetryck. Men erfarenheterna från USA och Storbritannien talar ett annat språk..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Munkhammar, KI, USA, Storbritannien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Viktor, Munkhammar, Inget, hoppom , lönerna
DI - 06 apr 16 kl. 14:15

Viktor Munkhammar: Inget nytt från Ingves

Med rubriken "Tid för omprövning – i huvudet på en centralbankschef", en ovanligt tidig annonsering på Riksbankens sajt och en färsk extern utvärdering av penningpolitiken i ryggen var det tal Stefan Ingves höll på onsdagen ett av de mest emotsedda de senaste åren..

Nya Wermlands Tidningen - 08 apr 11 kl. 07:30

"Inget hopp om ändring"

? Det bar länge sedan busstoppet vid Brickegårdens vårdcentral togs bort, säger gatuchef Stig Rengman. ?

DN - 11 sep 11 kl. 06:04

?Inget hopp om att hitta fler vid liv?

Minst 193 döda har bekräftats från fredagens färjekatastrof utanför Zanzibar på Afrikas östkust. Men det kan bli fler. ?

NSD - 04 sep 13 kl. 10:52

Petersen ger inget hopp för vandrarhemmet

Luleås kommunalråd Karl Petersen (S) ger inget hopp för vandrarhemmet Kronan.? Den plan vi har kommer att genomföras, säger han..

Expressen - 21 aug 14 kl. 09:45

Talangen: "Jag hade inget hopp om livet"

Han var juniorlandslagsman i ishockey, men fick en lovande karriär förstörd av hjärnskakningar. Nu berättar förre Osby- och Linköpingstalangen Albin Blomqvist i en debattkrönika om en krossad NHL-dröm och att inte ha något att falla tillbaka på efter att ha hoppat av skolan. – Jag hade inget hopp om livet, skriver han i krönikan på hockeysverige.

Länstidningen i Jämtland - 23 apr 18 kl. 12:55

Vårfloden slog till mot sågen i Östavall: "Hade inget hopp om att kunna producera i dag"

Några kritiska dygn är över för Tommy Oscarsson, sågverkschef i Östavall. Trots helgens översvämning så kunde sågverket köras precis som vanligt på måndagsmorgonen. – Men vid midnatt hade jag inget hopp om att kunna producera i dag, säger Tommy Oscarsson..

DN - 06 jul 18 kl. 09:21

Inget hopp om lindring i svensk torka

Det finns nästan inget hopp om regn som skulle kunna lindra krisen för de torkdrabbade bönderna. Grundvattenmagasin och vattendrag är ännu ganska fulla men nivåerna sjunker snabbt. Regeringen står i begrepp att be EU om nödhjälp..

DI - 05 okt 17 kl. 19:04

Viktor Munkhammar: Usel byggsektor tynger Sverige

Till skillnad från den övriga ekonomin klarar byggbranschen inte av att öka sin produktivitet. Orsakerna är flera och ibland svåra att peka ut. För Sverige är sektorns usla prestationer ett växande problem.

DI - 25 nov 15 kl. 11:05

Viktor Munkhammar: Inga större skäl till skrämselhicka

Stämningsläget i den svenska ekonomin försämrades i november. Det är inte bra men inget att hoppa ur brallorna för..

Nya Wermlands Tidningen - 19 feb 16 kl. 08:39

Viktor Thorn - svenskt hopp på JVM

Från Bengtsfors, tävlande för Ulricehamns IF, boende i Torsby. 19-årige Viktor Thorn slog igenom med dunder och brak när han vann silver på SM. Nu är han ett av Sveriges medaljhopp på JVM..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Veckan hotar slå hål på börsglädjen – siffrorna som avgör

Osäkerheten om den ekonomisk-politiska utvecklingen i världen är på historiskt höga nivåer.   Det gör det extra viktigt när alla från verkstadsbolag till centralbanker och konjunkturbedömare i veckan ska titta in i sina spåkulor.  .

DI - 30 minuter sedan

Kinas investeringar steg 5,9 procent

Kinas investeringar i fabriker, vägar och andra fasta tillgångar i städer steg 5,9 procent under perioden januari till december jämfört med samma period 2017. .

DI - 30 minuter sedan

Kinas detaljhandel lyfte i december

Detaljhandeln i Kina ökade med 8,2 procent under december, jämfört med motsvarande månad föregående år. .

DI - 30 minuter sedan

Kinas BNP upp 1,5 procent fjärde kvartalet

Kinas BNP ökade 1,5 procent under fjärde kvartalet jämfört med föregående kvartal. Jämfört med motsvarande kvartal ett år tidigare steg BNP 6,4 procent..

DI - 15 minuter sedan

Kinas industriproduktion upp 5,7 procent

Kinas industriproduktion ökade 5,7 procent under december, jämfört med motsvarande månad föregående år. .

DI - 45 minuter sedan

Morgonkoll: Uppåt i Asien – trots trögt Kina

Börserna i Asien inledde handelsveckan i dur. Dämpade kinesiska tillväxtsiffror övertrumfades av optimism om en möjlig lösning på handelskonflikten mellan Kina och USA.  .

DI - 45 minuter sedan

Davos-topparna är rikare än någonsin

Ambani, Gates, Zuckerberg och ett tiotal andra medlemmar i World Economic Forum har sett sin förmögenhet växa med sammanlagt 175 miljarder dollar sedan 2009. Samtidigt har ekonomin för de allra fattigaste varken ökat eller minskat, skriver Bloomberg. .

DI - 1 timme sedan

Räntor och valutor: Dollarn handlas högre

Amerikanska statspappersräntor fortsatte att stiga något efter den svenska marknadens stängning på fredagen, dollarn handlades samtidigt något högre mot andra större valutor..

DI - 1 timme sedan

Näringslivet tar över på toppmötet i Davos

Efter att ha överskuggats av supermaktens ledare de senaste åren blir det näringslivet i fokus på årets toppmöte i Davos. Flera av de tyngsta politikerna har tvingats boka av sina resor till Davos för att ta hand om kriser på hemmaplan..

DI - 1 timme sedan

Sydkoreas export sjunker

Sydkoreas export sjönk med 14,6 procent under de första 20 dagarna i januari jämfört med samma period året före..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.