YLE > Finland

Sunday, 16 June, 04:36

YLE - 01 sep 15 kl. 15:41

Så här krypterar du dina samtal och sms



Cybersäkerhetscentret vid Kommunikationsverket uppmanade nyligen finländare som hanterar känslig information att skydda sin mobila kommunikation med hjälp av kryptering. Men vilka verktyg kan man använda och hur går det till? Yle Nyheter berättade förra veckan om säkerhetshål i mobilnätet, vilka möjliggör global avlyssning av mobilsamtal och sms. Då sade Tomi Kinnari, informationssäkerhetsexpert vid Cybersäkerhetscentret, att de här så kallade SS7-problemen är “mycket stora” och att personer som hanterar känslig information borde fundera på att kryptera förbindelsen. Många mobila appar krypterar sina data men i praktiken kan företaget själv ha nyckeln, vilket innebär att de kan dechiffrera kommunikationen.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Kommunikationsverket, Nyheter, Tomi Kinnari, Cybersäkerhetscentret, SS7, Skype, Google Hangouts, Frontier Finland, Effis, Timo Karjalainen, Samoilov, Android, Apple IOS, Open Whisper Systems, Frontier Foundation, EFF, Androidanvändare, IOS, Edward Snowden, NSA, Androidtelefon, Redphone, Iphone, Signal, Google Play, Apples App Store, Ytterligare, Ostel, Blackberry, PC, Linux, Apple, Imessage, Facetime, Apples, Whatsapp, Androidtelefoner, Whatsappanvändare

Dela artikeln

90 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: här , krypterardu dina , samtaloch , sms
YLE - 27 okt 15 kl. 16:08

Samtal, sms och datatrafik inom EU blir billigare

Europaparlamentet har fattat beslut om gemensamma nätneutralitetsregler för hela unionen. I vissa EU-länder har operatörerna stoppat eller bromsat datattrafik, och erbjudit konsumenter bättre nättillgång mot betalning. Men det ska det nu bli slut på, enligt Europaparlamentets beslut.

IDG - 12 mar 14 kl. 12:55

Ny app krypterar dina samtal och sms

Den tyska operatören Deutsche Telekom har tagit fram en app som krypterar samtal och meddelanden på telefonen..

Dagens PS - 02 jul 18 kl. 14:26

Så billiga är toppmobilerna – med fria samtal och sms

De nyaste mobilerna är för många synonymt med en saftig mobilräkning. Men så behöver det inte vara.
Så här kan du få senaste mobilen till ett riktigt bra pris.

HBL - 07 apr 14 kl. 08:32

Billigare samtal

I flera tidigare kolumner har jag lyft upp problem som uppstått med EU. Det kan vara allt ifrån Europaparlamentets överreglering av penningspelsautomater till att NTM-centralen i Åboland felaktigt använder EU som syndabock för såväl skarvproblem som upphandling i skärgårdstrafiken. I dessa nämnda fall och alla andra orättvisor som drabbar oss kommer jag fortsätta att kavla upp ärmarna.

Helsingborgs Dagblad - 06 feb 13 kl. 12:35

Sms-terror gav ett halvårs fängelse

Höganäskvinnan fick hundratals samtal, sms och mejl av den 48-årige smålänningen. Även vänner och släkt drabbades..

Expressen - 25 mar 19 kl. 19:15

DB Schenker varnar för bluff-sms: ”Bedrägeri”

En ny våg av bedrägerier sköljer över konsumenterna.Denna gång riktas lurendrejeriet mot DB Schenker-kunder genom samtal, sms och mejl.– Vi kontaktar inte folk på det här sättet för att de ska betala oss, det går inte till så, varnar press- och informationsansvarige Pierre Olsson..

Mobil - 22 maj 13 kl. 17:48

Fria samtal - men lägre datapott än tidigare

Telenor har lanserat en ny abonnemangsportfölj där man tagit bort kostnader för samtal, sms och mms. Samtidigt har man sänkt datavolymen som ingår i abonnemangen - och det rejält.- För den som vill surfa mer än vad som ingår i abonnemanget går det alltid att köpa mer mobildata eller byta upp sig mot ett abonnemang som inkluderar mer data, säger Alexandra Carlsson, informatör hos Telenor..

YLE - 31 aug 15 kl. 14:25

Snabbmeddelanden ersätter samtal och sms

Olika meddelandeapplikationer för smarttelefoner har ersatt traditionella textmeddelanden för många mobilanvändare. Mängden korta telefonsamtal minskar också. Smarttelefonen erbjuder en mängd nya kanaler för kommunikation – och finländarna har snabbt anpassat sig till dem.

Kristianstadsbladet - 13 maj 14 kl. 18:28

Kvinna fick 200 samtal


Under en period fick kvinnan hundratals samtal och tiotal sms per dag. Detta trots att hon avslutat relationen med mannen som misshandlat henne. Nu döms mannen till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst.

Skånskan - 10 dec 15 kl. 15:48

Fängelse för sex-sms till elva rikspolitiker

STAFFANSTORP/LUND Staffanstorpsbon som misstänktes för sexuellt ofredande av elva rödgröna politiker döms nu till tre månaders fängelse. Mannen ska vid 23 tillfällen ha skickat sms eller ringt samtal med grovt sexuellt innnehåll till rikspolitikerna, och tingrätten anser att det är styrkt att det är mannen som ligger bakom samtliga.Mellan april och november 2014 skickade den 36-årige mannen, som då var bosatt i Staffanstorp, 23 sms och vid ett tillfälle ringde han även också upp en politiker.

Fler nyheter från YLE

YLE - 8 timmar sedan

Emil Lindhom blev sjunde i österbottninska FM-rallyt – sensorfel fällde Ingåbon från tätstriden

Den femte deltävlingen i rallyns FM-serie slutade i moll för Ingåbon Emil Lindholm. Före sista specialsträckan var Lindholm endast 3,1 sekunder efter täten, men ett tekniskt fel förstörde kampen om segern..

YLE - 10 timmar sedan

Piffens orienteringsdamer tillbaka i världstoppen, 15:e i Venlakavlen

Pargas IF:s bästa placering på 13 år. I Kangasala 2019 var Piffen bästa finlandssvenska förening och sjunde bästa finländska förening..

YLE - 11 timmar sedan

Matti Vanhanen opererades och är sjukledig hela juni

Riksdagens talman Matti Vanhanen opererade bort sin ena njure på grund av två tumörer, berättar han i ett inlägg på Facebook. Vidare säger han att tumörerna hittades för ungefär en månade sedan i och med förberedelser inför hjärtoperationen han ska genomgå i augusti..

YLE - 12 timmar sedan

Prideparaden i Vasa hade stor uppslutning - deltagare från Jakobstad och Mexico City

Lördagens Prideparad i Vasa lockade stora mängder deltagare. Paraden som är kulmen på den pågående Prideveckan gick från torget till Sandö..

YLE - 13 timmar sedan

Prognos: Midsommarvädret varmt men regnigt på sina håll

Det utlovas värmebölja i stora delar av landet i morgon söndag. Och vädret blir varmare ju närmare midsommar vi kommer - men samtidigt också regnigare..

YLE - 17 timmar sedan

Glada miner vid De grönas kongress - Maria Ohisalo vald till partiordförande

De grönas partikongress har valt inrikesminister Maria Ohisalo till ny partiordförande. Ohisalo hade inga motkandidater..

YLE - 15 timmar sedan

Fondpengar ska rulla fram och tillbaka när Karis får nytt kulturhus

Karis ska få ett nytt kulturhus. Före det får Svenskfinland ytterligare en fond. Den nya fonden ska be andra fonder om pengar för Nya Fokus..

YLE - 15 timmar sedan

Nya utrikesministern Pekka Haavisto ser allvarligt på fartygsattackerna i Hormuzsundet

Finlands nya utrikesminister Pekka Haavisto från De gröna säger att det är tragiskt att den internationella fartygstrafiken utsätts för fara. Han kommenterade på lördagen den senaste veckans incidenter i Omanbukten där ett norskt och ett japanskt tankfartyg utsatts för angrepp..

YLE - 16 timmar sedan

Vem bär ansvaret om dina bankkoder försvinner och används för en annan persons snabblån?

Bankkoder används i dag på många sätt och teknologin för att identifiera sig utvecklas hela tiden. Men det finns ändå alltid en risk för missbruk, och det kan i vissa fall stå dig dyrt, beroende på vilken lag som tillämpas..

YLE - 17 timmar sedan

Maria Ohisalo vald till De grönas partiordförande

De grönas partikongress har valt inrikesminister Maria Ohisalo till ny partiordförande. Ohisalo hade inga motkandidater..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.