Cornucopia > Ekonomi

Monday, 16 September, 14:14

Cornucopia - 21 aug 15 kl. 07:29

Hårt ner på börserna i Asien under morgonenBörserna i Asien faller hårt nu under morgonen.Nikkei går -2.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Asien, Seng, SSE Composite, Australiens All Ordinaries, Sverige, Europa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hårt, ner, börsernai , Asienunder , morgonen
Cornucopia - 01 aug 14 kl. 08:11

Amerikansk PMI kraftigt ner - börserna följer efter

Det amerikanska inköpschefsindexet Chicago PMI kom in rejält under förväntningar, och drog ner de amerikanska (och europeiska) börserna rejält under gårdagen. Nedgångarna är dock relativt måttliga i Asien under morgonen.

Frågan blir dock om uppgången är över och även den amerikanska "högkonjunkturen" nu nått sin topp.

Affärsvärlden - 31 aug 15 kl. 11:47

Asien drar ner Europabörserna

De ledande Europabörserna trycktes tillbaka på måndagen. På Londonbörsen höll marknaderna däremot helgstängt med anledning av summer bank holiday. Börsutvecklingen sker i spåren av lägre kurser under måndagen på Asienbörserna..

DI - 14 nov 18 kl. 06:30

Morgonkoll: Oljan fortsätter ner – mest neråt i Asien

De kinesiska börserna går isär samtidigt som färsk statistik visar att landets industriproduktion ökade mer än väntat medan detaljhandeln bjöd på en besvikelse i oktober. Oljan fortsätter gå svagt i den tidiga tisdagshandeln..

Expressen - 30 nov 16 kl. 15:37

Oljeproduktionen ner – börserna vänder upp

Uppgifterna om ett Opec kommer överens om minskad oljeproduktion fick humöret att stiga på börserna i Europa. Även USA-börserna väntas smittas av glädjeyran. – Amerikanska aktier har fortfarande utrymme att stiga med tanke på att Trumps politik verkar gå åt ett bättre håll än vad folk räknade med inför valet", säger Heinz-Gerd Sonnenschein, aktiestrateg vid Deutsche Postbank, till Bloomberg News..

DI - 11 jul 18 kl. 22:25

Handelsoro drog ner börserna

De ledande USA-börserna stabiliserades under onsdagskvällen men slutade handelsdagen klart under nollstrecket efter en svag inledning. Oron för handelskrig har ökat då Trump-administrationen har kommit med nya hot gällande importtullar på varor från Kina till ett exportvärde om 200 miljarder dollar. .

Affärsvärlden - 06 apr 17 kl. 07:38

Börsoro i Asien

Investerare skickade ner Asienbörserna på torsdagen, i spåren av att Wall Street plötsligt vände ned i slutet av onsdagens handelssession..

Cornucopia - 26 aug 19 kl. 07:30

Börserna: Skarpt nedåt i Asien - rekordpris för guldet

Börserna i Asien faller skarpt på morgonen, samtidigt som guldpriset slår nya prisrekord i svenska kronor.
Guldpris i kronor per gram senaste året. Källa: Liberty Silver.

Cornucopia - 20 aug 13 kl. 07:37

Börserna rejält ner i Asien

Börserna går ner rejält i Asien nu på morgonen, med nedgångar upp upp till ca 2%. Samtidigt har åtminstone den kortsiktiga upptrenden det amerikanska börsindexet S&P-500 brutits och president Obama sammankallar de stora amerikanska myndigheterna relaterade till finansmarknaderna till ett möte idag.

Dagschart S&P-500
I de asiatiska tidszonerna är i skrivande stund Nikkei ner 1.

Cornucopia - 17 mar 15 kl. 07:29

Dåliga nyheter i USA - uppåt på börserna i USA och Asien

USA-statistik igår kring byggande och industriproduktion var svag, vilket fick börserna att stiga. Detta eftersom en eventuell ränthöjning därmed bedöms som mindre sannolik. Uppgången fortsätter i Asien nu på morgonen.

Cornucopia - 01 sep 15 kl. 07:40

Upprekylen på börserna över?

För tillfället ser upprekylen på börserna ut att vara över. I USA föll börserna igår, S&P 500-terminen indikerar fortsatt nedgång och i Asien faller börserna på morgonen.

Amerikanska S&P-500 stängde ner 0.

Cornucopia - 04 sep 13 kl. 07:05

Svagt ner i Asien, olja och guld upp

Börserna i de asiatiska tidszonerna går ner något nu under morgonen, medan oljepriset och guldpriset stiger på oro över att den moraliskt överlägsne Obama nu säkrat ytterligare stöd (Reuters) för att döda syrier.
Dagschart guldpris i USD per troy ounce
Oljepriset ligger nu på de högsta nivåerna sedan tidigt 2012 och guldpriset är åter över 1400 USD efter några dagars välbehövlig rekyl.
På börserna är Nikkei-börsens index Nikkei-225 i skrivande stund marginellt med 0.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 30 minuter sedan

Nya kortregler - upplevt några problem?

Från i lördags gäller nya kortregler, som i princip gör att du inte kan genomföra kortköp utan PIN-kod eller annan extern verifiering. Har du upplevt några problem kring detta, nu när första normala arbetsdagen är igång?
Revolut Black Metal på Metal-konsert.

Cornucopia - 1 timme sedan

Framträdandet hos Aftonbladet/TV3

Nedan hittas länken till Lenas och mitt framträdande hos Aftonbladet/TV3:s morgonbord. Jag har inte tittat på det själv, men det sägs vara klippt.
Det gäller att ha en cool redaktion utanför studion så alla gäster kan få ett gott intryck.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Oljepriset upp 10% - angreppen kom från nordväst med hög precision

Oljepriserna rusar cirka 10% nu under morgonen, som resultat av angreppet mot den saudiska oljehuben Abqaiq. Foton visar att angreppet kom från nordväst, och med mycket hög precision angripit specifika punkter. USA:s president Donald Trump har gett klartecken för att använda USA:s strategiska oljereserver.

Cornucopia - 18 timmar sedan

Snackar prepping i Aftonbladet/TV3 i morgon måndag 06:45 repris 07:15

Lite ändrade tider för morgondagens morgonsoffa hos Aftonbladet TV och TV3. Min hustru Lena och jag kommer snacka vår nya preppingbok och prepping i några minuter live på aftonbladet.se klockan 06:45 och med en repris hos TV3:s morgonprogram 07:15.

Cornucopia - 19 timmar sedan

Flyttskatten skulle bort - istället införs tak på uppskovsbeloppet

Enligt JÖK:en skulle den sk flyttskatten i form av ränta på uppskovsbeloppet vid köp av en dyrare bostad bort. Istället uppger nu Ekot att taket på uppskovsbeloppet återinförs, dvs man kan inte längre få hur stort uppskov som helst. Samtidigt tas inte räntan bort.

Cornucopia - Igår: 12:08

Gästfråga: Hur laddar man elbil utan parkering vid egen villa?

Nedanstående är ett gästinlägg signerat IT-konsulten, och ställer frågan hur man laddar sin elbil om man inte har bilparkering vid sin egen villa. En högst relevant frågeställning och ett stigande problem för de som vill skaffa elbil, i synnerhet när straffskatten i bonus/malus på nya fossilbilar är minst sagt hög.
En Hyundai Kona Electric på snabbladdning.

Cornucopia - Igår: 08:59

Officiellt: Saudi-Arabien drar ner oljeproduktionen med. 5.7 miljoner fat

Den saudiska diktaturens statliga oljebolag Saudi Aramco publicerade igår kväll ett pressmeddelande om att de drar ner sin oljeproduktion med 5.7 miljoner fat om dagen. Det är drygt 7% av världsproduktionen av råolja.

Cornucopia - Igår: 19:27

Trams om Systembolagets öppettider

Det så kallade politiska partiet Moderaterna fokuserar och prioriterar det som är viktigt i sin politik  i denna tid och era, och vill nu att Systembolaget ska ha öppet på söndagar. Socialdemokraternas partiorgan och den samlade vänstern brister ut i att man måste tänka på barnen, och hela debatten blir rent trams.
Mitt vin Preparatus Supervivet finns endast i Systembolagets beställningssortiment (75406).

Cornucopia - Igår: 17:47

WSJ: Saudi-Arabien stänger ner halva sin oljeproduktion

Efter en fortsatt oroande tystnad från Saudi-Arabiens diktatur, så uppger nu Wall Street Journal att de sitter på information att landet stänger ner hälften av sin oljeproduktion som en följd av angreppet mot ett oljefält, samt främst den gigantiska oljehuben Abqaiq.Grejer i Stenungsund.Världens råoljeproduktion (inklusive kondensat och naturgasvätskor) är cirka 80 miljoner fat per dygn, varav cirka 10 miljoner fat kommer från Saudi-Arabien.

Cornucopia - I förrgår: 12:41

Nytt börsrekord för Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index slog nytt börsrekord för stängning med fredagens handel. Index är dock var i motståndsområdet, så det återstår att se om uppgången fortsätter eller om vi får en vändning här.Dagschart OMXSPI.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.