YLE > Finland

Saturday, 22 February, 01:02

YLE - 17 aug 15 kl. 17:03

Pekka Haavisto fick uppdrag som medlareRiksdagsledamot Pekka Haavisto (Gröna) har utnämnts till utrikesminister Timo Soinis särskilda representant för regionala fredsmedlingsuppdrag. Haavisto kommer att jobba med betoning på Afrika. Utrikesministeriet skriver i ett pressmeddelande att fredsmedling hör till Finlands utrikespolitiska prioriteter, och att utnämningen av Haavisto stöder satsningen på fredsmedling och förebyggande av kriser. Genom fredsmedlingen kan man påverka orsakerna till emigration, och länderna i Afrikas horn spelar en central roll då det gäller flyktingströmmen över Medelhavet, heter det i pressmeddelandet. Haavisto kommer att sköta det nya uppdraget vid sidan av sitt arbete som riksdagsledamot..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Haavisto, Pekka Haavisto, Timo Soinis, Afrika, Finlands, Afrikas, Medelhavet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pekka, Haavistofick , uppdragsom , medlare
YLE - 17 mar 14 kl. 11:19

Pekka Haavisto: U-länderna behöver ren energi

Det finns en stor marknad för kunnande inom energiteknik och förnybar energi i utvecklingsländerna. Det säger utvecklingsminister Pekka Haavisto (Gröna) som besöker Vasa i samband med den så kallade energiveckan. Haavisto tror att framtiden inom energiproduktion finns inom just förnybar energi.

YLE - 12 feb 17 kl. 11:27

De gröna nominerade officiellt Pekka Haavisto till presidentkandidat

De grönas partidelegation har nominerat riksdagsledamoten Pekka Haavisto till sin presidentkandidat. Partidelegationen sammanträdde i Lojo dit också Haavisto anlände - under applåder. På lördagen sade han till Yle att situationen i världen har påverkat hans beslut.

YLE - 12 feb 17 kl. 11:27

De gröna sade ja tack till Pekka Haavisto

De grönas partidelegation har nominerat riksdagsledamoten Pekka Haavisto till sin presidentkandidat. Beslutet fattades enhälligt. Partidelegationen sammanträdde i Lojo dit också Haavisto anlände - under applåder.

YLE - 18 jun 17 kl. 10:11

Pekka Haavisto: Finland bör sträva efter plats i säkerhetsrådet

Finland borde igen sträva efter ett medlemskap i FN:s säkerhetsråd, säger De grönas presidentkandidat Pekka Haavisto. - För ett litet land som Finland är den internationella ordningen och följandet av internationella avtal viktiga frågor. I en värld där de internationella relationerna endast baserar sig på militär kraft kommer de små länderna alltid att vara förlorare.

HBL - 17 okt 13 kl. 06:34

Pekka Haavisto enhälligt vald till De grönas nya minister

De grönas nya utvecklingsminister är riksdagsledamoten Pekka Haavisto, 55, finalist i förra presidentvalet och garvad partiveteran. Partiets fullmäktige och riksdagsgrupp valde honom enhälligt vid ett gemensamt möte på onsdagskvällen. Haavisto höll inne med sitt intresse för posten in i det sista.

YLE - 22 nov 14 kl. 16:42

Pekka Haavisto ordförande för Settlementförbundet

Riksdagsman Pekka Haavisto från De Gröna har valts till ordförande för Finlands Settlementförbund. Den politiskt och religiöst obundna Settlementrörelsen ägnar sig bland annat åt socialt arbete och bildningsfrågor och är verksam på 50 orter i Finland. - Vi lever i tider då det är viktigt att ta hand om alla, säger den nyvalde ordföranden Pekka Haavisto.

YLE - 11 feb 17 kl. 09:28

Pekka Haavisto vill ställa upp i presidentvalet

Riksdagsledamot Pekka Haavisto från De gröna vill ställa upp som partiets kandidat i presidentvalet. Han meddelade att han är redo att ställa upp i Yles program Morgonettan. Haavistos eventuella kandidatur behandlas i morgon på De grönas fullmäktigemöte i Lojo.

YLE - 14 dec 18 kl. 04:33

MT: Gröna Pekka Haavisto utesluter inte regering med Jussi Halla-aho och Sannfinländarna

De Grönas ordförande Pekka Haavisto säger i en tidingsintervju att han inte utesluter regeringssamarbete mellan de Gröna och Jussi Halla-ahos parti Sannfinländarna. Haavisto intervjuas i tidingen Maaseudun tulevaisuus..

YLE - 06 dec 19 kl. 13:23

Utrikesminister Pekka Haavisto: Jag har inte petat någon tjänsteman från sin post

Utrikesminister Pekka Haavisto från De gröna besvarar den kritik som riktats mot honom angående hans agerande i samband med finländarna på lägret al-Hol i Syrien. Haavisto beskylls för att ha omplacerat en tjänsteman som vägrat ta hem de finländska barnen från lägret med konsulär transport..

YLE - 18 dec 19 kl. 19:12

Pekka Haavisto: Evakueringsoperation från al-Hol pågår – barnen ännu inte hos finländska myndigheter

Utrikesminister Pekka Haavisto bekräftar att en operation för att evakuera två barn från al-Hol-lägret har inletts. Enligt Haavisto är barnen ännu inte hos finländska myndigheter..

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Iltalehti: Regeringspartierna har enats om att Finland tar emot asylsökande minderåriga från läger i Medelhavsområdet

Regeringspartierna har enats om att Finland tar emot asylsökande från Medelhavsområdet, uppger Iltalehti. Enligt uppgift handlar det om 175 personer..

YLE - 6 timmar sedan

Lägenhetsbrand i Kronohagen i Helsingfors - en människa omkom

En människa omkom i en lägenhetsbrand i Helsingfors på fredag kväll, uppger Räddningsverket i Helsingfors..

YLE - 6 timmar sedan

Problem med bagagehanteringen vid Helsingfors-Vanda - resenärer uppmanas att ta med bara handbagage

Förseningar förekommer under veckoslutet i bagagehanteringen på Helsingfors-Vanda flygplats, och passagerare uppmanas att ta med sig så lite bagage som möjligt på sin flygresa..

YLE - 7 timmar sedan

HS: Elina Lepomäki kommer inte att utmana Petteri Orpo i Samlingspartiets ordförandeval

Elina Lepomäki (Saml) kommer inte att utmana Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo under partikongressen i Björneborg i sommar, skriver Helsingin Sanomat..

YLE - 9 timmar sedan

Ekenäs simhall har haft en superstart på året: ”Vi är som värsta rockkonserten, våra simskolor säljer slut på några minuter”

Ingen snö och känslan av evig november har lett till att allt fler västnylänningar har besökt Ekenäs ishall..

YLE - 9 timmar sedan

Analys: Grollet mellan Gröna och Centern handlar både om klimatpolitik och en plats i solen

Kohandeln mellan regeringspartierna fungerar ungefär så här: För att De gröna ska få igenom tuffare klimatbeslut, måste Centern få igenom tuffa sysselsättningsåtgärder. Vänsterpartierna å sin sida ser inte kopplingen mellan klimatmål och sysselsättning. Det här bäddar för att budgetmanglingen blir svår, skriver Svenska Yles politiska reporter Markus Ekholm..

YLE - 16 timmar sedan

Finländare har evakuerats från coronadrabbade Wuhan i dag

Ytterligare några finländare evakuerades på fredagen från det coronavirusdrabbade Wuhan-distriktet i Kina. Utrikesministeriet bekräftar att finländska medborgare var med på ett franskt evakueringsplan..

YLE - 10 timmar sedan

Politikerna tonar ner avslöjanden om hotande regeringskris - men stora gröna förväntningar ännu i vår

En regeringskris var nära, när regeringen förhandlade om klimatmålen i februari, skriver Helsingin Sanomat. De gröna ville inte nöja sig med tandlösa mål gällande bland annat kolsänkorna och torvanvändningen. Idag tonar politikerna ner krisen.

YLE - 11 timmar sedan

Tomas Ledin uppträder i Stallörsparken i Ekenäs i augusti

Den populära svenska artisten Tomas Ledin kommer att vara det stora dragplåstret under en konsert i Stallörsparken i Ekenäs i augusti. Det blir fem år sedan Ledin senast uppträdde i Ekenäs..

YLE - 12 timmar sedan

Två eldklot lyste upp himlen natten till fredagen

Vid fyratiden natten till fredagen lystes himlen ovanför Kajanaland upp av kraftiga ljussken. Det handlade om meteorer som kraschade med jordens atmosfär. Fenomenet brukar kallas för eldklot..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.