Nyhetsverket > Nyheter

Thursday, 21 September, 03:34

Nyhetsverket - 16 aug 15 kl. 00:44

Big data-våra digitala spår.Big Data definieras som realtidsinsamling, analys och visualisering av stora mängder information. I en nära framtid kommer varje objekt på planeten generera data. Ditt hem, din bil – till och med din kropp.
Nästan allt vi gör idag lämnar digitala spår. Spår som kommer finnas kvar långt efter att vi är borta.
Läs mer på Nyhetsverket
Läs mer om:
Data, Big Data

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Big, data-våra, digitala, spår
IDG - 05 aug 13 kl. 15:00

Coop kartlägger kunder med big data

Coop i Norden satsar på big data för att få bättre koll på kunderna. Enligt företagets danske cio, Rene Munk-Nissen, kan allt mer av datamängderna omvandlas till digitala affärer..

Computer Sweden - 05 aug 13 kl. 15:00

Coop kartlägger kunder med big data

Coop i Norden satsar på big data för att få bättre koll på kunderna. Enligt företagets danske cio, Rene Munk-Nissen, kan allt mer av datamängderna omvandlas till digitala affärer..

SR - 13 jan 14 kl. 10:54

Big Data vet allt om dig

"Big Data" är signalordet för dagen. Nättidskrifter, internationella debattörer och nu senast DN Kultur ägnar stor uppmärksamhet åt det här samlingsbegreppet för bland annat all den digitala information vi själva ger oss ifrån oss dagligen på sociala medier. Med hjälp av nya typer av datorprogram kan den här tidigare helt ogenomträngliga mängden information processas av storföretag och säkerhetstjänster.

NT - 11 jan 16 kl. 14:46

När litteraturen blir Big Data

När den digitala litteraturvetenskapen använder litteraturen som Big Data förändras relationen mellan den enskilde författaren och allt det skrivna..

Dagensanalys.se - 05 apr 16 kl. 11:14

Big Data 2016 – Vad som krävs för att ni skall lyckas

Alla företag har en digital agenda, vad krävs för att man skall lyckas? Här kommer 9 tips om vad jag tror om 2016 1. Data, data, data – Nästan alla företag är nu medvetna om att man måste ta beslut grundat på data och analys, det är avgörande om man skall lyckas.

Dagensanalys.se - 12 jul 16 kl. 13:00

Nytt verktyg ska ge bättre koll på ”Big Data”

Digitala analysföretaget Webtrends har lanserat verktyget ”Infinity Data Connector”, som ska underlätta för företag att samla in sådant som besökarinformation från företagens webbsidor, mobila appar och uppkopplade enheter och spara dem i ett moln. Det nya verktyget ska alltså kunna samla data från ”alla” digitala kanaler och spara dem på en rad dataarkiv. Användare ska kunna använda sig av en universiell ”tag”, avancerade mobila SDK (kit för mjukvaruutveckling) och API:n för datainsamling.

Sydöstran - 09 sep 16 kl. 10:12

BTH vill bli ”big” på Big data

I dagens samhälle producerar nästan allt och alla digitala spår. Hur man ska analysera och använda sig av de här gigantiska datamängderna är ett växande område på Blekinge tekniska högskola..

Dagens Media - 17 sep 13 kl. 06:29

Big data nästa för Mediekompaniet

Mediekompaniet lanserar en annonslösning som gör det möjligt att i stor skala skräddarsy digitala annonser efter målgrupp..

Dagensanalys.se - 10 nov 16 kl. 10:40

Ni måste ha en Digital Manager om ni skall lyckas med er digitala transformation

Den digitala utvecklingen ökar och accelererar hela tiden och det är allt svårare att hänga med i alla digitala trender som växer exponentiellt. Det krävs en ny organisation med nya funktioner för att kunna klara av att hänga med. En befattning som kommer att bli allt mer viktig de närmaste åren är en Digital Manager som följer med i utvecklingen och fångar upp de viktigaste trenderna så att man kan optimera affären till digitala utvecklingen och kapitalisera på de nya förutsättningarna.

Dagensanalys.se - 14 jun 16 kl. 12:32

Ditt hemliga kapital – hur du bäst tar hand om all data

Sitter ditt företag också på en guldgruva, som ni inte använder? Då är det dags att börja utnyttja värdet av all data som ni samlar in. Enligt IBM producerar stora globala retailers 2,5 petabit (2,5 miljoner gigabit) varje timme från konsumenters transaktioner – men endast 0,5 procent av datan blir analyserad.

Fler nyheter från Nyhetsverket

Nyhetsverket - 4 timmar sedan

2014-2017 och 2018-2021 Stockholms stift för ViSk?

VÄNSTERN I SVENSKA KYRKAN - STIFTSFULLMÄKTIGE 6 ledamöter Eva Sjöström, Madeleine Gyllenhammar, Annacarin Wallin, Jonas Ljungstedt, Carita Stenbacka Tenezakis och Klas Ek. Ersättare Håkan Jörnehed, Karl-Johan Rahm och Maria Iribarne Gomez Haedo. För val till Stockholms stift # Namn Kandidattext 1.

Nyhetsverket - 13 sep 17 kl. 16:07

Den svenska gaming-boomens peak är ännu inte nådd

Många är nog bekanta med det svenska IT-undret med företag som Skype och Spotify. Vad nog inte lika många känner till är att Sverige också är mycket framstående och till och med världsledande inom gaming-industrin. Då pratar vi inte enbart om Minecraft som kanske är den allra största svenska succén inom gaming.

Nyhetsverket - 05 sep 17 kl. 14:01

Spelbranschens potentiella inflytande inom kontorsmiljöer

Kasinoanläggningar är oftast kända för att ha en välkomnande atmosfär. Oavsett om du är en lojal spelare eller en nykomling så är känslan oftast den samma. Receptionen, inredningen och den trevliga personalen lyckas sällan ge ett dåligt intryck.

Nyhetsverket - 05 sep 17 kl. 11:40

Fungerande metod för psykisk ohälsa

Förändringen startar nu! Välkommen till Tedestrand coaching och mig Anders Tedestrand. Jag har tagit fram en metod som hjälper dig förändra och förbättra ditt liv genom en unik processkarta.

Nyhetsverket - 02 sep 17 kl. 00:02

Valplattform för Vänstern i Svenska kyrkan (ViSk).

På måndag morgon går tidningen i tryck. Valplattform för Vänstern i Svenska kyrkan (ViSK) Visk verkar för * att Svenska kyrkan ska vara en öppen folkkyrka i ett mångkulturellt samhälle * att Svenska kyrkan ska vara pådrivande för en generös flyktingpolitik, rätt till familjeåterförening och stärkt asylrätt * att Svenska kyrkan ska vara aktiv i samhällsdebatten, verka mot orättvisor – både nära och långt borta * att Svenska kyrkan ska vara pådrivande för att minska sociala, ekonomiska och....

Nyhetsverket - 29 aug 17 kl. 16:57

”Hellre matkassar än nya prästskrudar”

"I höst är det kyrkoval. Och det är en kyrka med utmaningar som går till val. Ett vikande medlemsantal och få som röstar är några av dem.

Nyhetsverket - 27 aug 17 kl. 00:47

Men inte till Valnämnden där jag varit med sedan 2006.

Valnämnden ansvarar för att organisera och genomföra allmänna val. Det gäller val till riksdag, landstingsfullmäktige och kommunfullmäktige men också val till Europaparlamentet och folkomröstningar. Valnämnden är en obligatorisk nämnd som ansvarar för att organisera och genomföra allmänna val.

Nyhetsverket - 27 aug 17 kl. 00:06

För gammal som V-ledamot i Vård- och omsorgsnämnden?

Vård- och omsorgsnämndens mål är att Österåkers kommun ska vara en bra kommun att leva i för äldre och människor med funktionsnedsättningar. De ska kunna leva och bo självständigt och ha tillgång till bra vård och omsorg. Vård- och omsorgsnämndens övergripande mål är att äldre och människor med funktionsnedsättningar ska kunna leva och bo självständigt under trygga förhållanden.

Nyhetsverket - 03 aug 17 kl. 21:08

Dagbiofilmer varannan onsdag

Nu visas även dagbiofilmer på onsdagar kl.13:00. Samt filmstudiofilmerna som fortsätter som vanligt med en kvällsföreställning kl.

Nyhetsverket - 02 aug 17 kl. 20:28

Frågor och svar om Vänstern i Svenska kyrkan.

ViSK – Vänstern i Svenska kyrkan Frågor och svar ang. ViSK, kyrkovalet och Svenska kyrkans organisation Organisationen ViSK Har ni någon hemsida? ​På www.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.