Nyhetsverket > Nyheter

Monday, 24 July, 18:37

Nyhetsverket - 16 aug 15 kl. 00:44

Big data-våra digitala spår.Big Data definieras som realtidsinsamling, analys och visualisering av stora mängder information. I en nära framtid kommer varje objekt på planeten generera data. Ditt hem, din bil – till och med din kropp.
Nästan allt vi gör idag lämnar digitala spår. Spår som kommer finnas kvar långt efter att vi är borta.
Läs mer på Nyhetsverket
Läs mer om:
Data, Big Data

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Big, data-våra, digitala, spår
IDG - 05 aug 13 kl. 15:00

Coop kartlägger kunder med big data

Coop i Norden satsar på big data för att få bättre koll på kunderna. Enligt företagets danske cio, Rene Munk-Nissen, kan allt mer av datamängderna omvandlas till digitala affärer..

Computer Sweden - 05 aug 13 kl. 15:00

Coop kartlägger kunder med big data

Coop i Norden satsar på big data för att få bättre koll på kunderna. Enligt företagets danske cio, Rene Munk-Nissen, kan allt mer av datamängderna omvandlas till digitala affärer..

SR - 13 jan 14 kl. 10:54

Big Data vet allt om dig

"Big Data" är signalordet för dagen. Nättidskrifter, internationella debattörer och nu senast DN Kultur ägnar stor uppmärksamhet åt det här samlingsbegreppet för bland annat all den digitala information vi själva ger oss ifrån oss dagligen på sociala medier. Med hjälp av nya typer av datorprogram kan den här tidigare helt ogenomträngliga mängden information processas av storföretag och säkerhetstjänster.

NT - 11 jan 16 kl. 14:46

När litteraturen blir Big Data

När den digitala litteraturvetenskapen använder litteraturen som Big Data förändras relationen mellan den enskilde författaren och allt det skrivna..

Dagensanalys.se - 05 apr 16 kl. 11:14

Big Data 2016 – Vad som krävs för att ni skall lyckas

Alla företag har en digital agenda, vad krävs för att man skall lyckas? Här kommer 9 tips om vad jag tror om 2016 1. Data, data, data – Nästan alla företag är nu medvetna om att man måste ta beslut grundat på data och analys, det är avgörande om man skall lyckas.

Dagensanalys.se - 12 jul 16 kl. 13:00

Nytt verktyg ska ge bättre koll på ”Big Data”

Digitala analysföretaget Webtrends har lanserat verktyget ”Infinity Data Connector”, som ska underlätta för företag att samla in sådant som besökarinformation från företagens webbsidor, mobila appar och uppkopplade enheter och spara dem i ett moln. Det nya verktyget ska alltså kunna samla data från ”alla” digitala kanaler och spara dem på en rad dataarkiv. Användare ska kunna använda sig av en universiell ”tag”, avancerade mobila SDK (kit för mjukvaruutveckling) och API:n för datainsamling.

Sydöstran - 09 sep 16 kl. 10:12

BTH vill bli ”big” på Big data

I dagens samhälle producerar nästan allt och alla digitala spår. Hur man ska analysera och använda sig av de här gigantiska datamängderna är ett växande område på Blekinge tekniska högskola..

Dagens Media - 17 sep 13 kl. 06:29

Big data nästa för Mediekompaniet

Mediekompaniet lanserar en annonslösning som gör det möjligt att i stor skala skräddarsy digitala annonser efter målgrupp..

Dagensanalys.se - 10 nov 16 kl. 10:40

Ni måste ha en Digital Manager om ni skall lyckas med er digitala transformation

Den digitala utvecklingen ökar och accelererar hela tiden och det är allt svårare att hänga med i alla digitala trender som växer exponentiellt. Det krävs en ny organisation med nya funktioner för att kunna klara av att hänga med. En befattning som kommer att bli allt mer viktig de närmaste åren är en Digital Manager som följer med i utvecklingen och fångar upp de viktigaste trenderna så att man kan optimera affären till digitala utvecklingen och kapitalisera på de nya förutsättningarna.

Dagensanalys.se - 14 jun 16 kl. 12:32

Ditt hemliga kapital – hur du bäst tar hand om all data

Sitter ditt företag också på en guldgruva, som ni inte använder? Då är det dags att börja utnyttja värdet av all data som ni samlar in. Enligt IBM producerar stora globala retailers 2,5 petabit (2,5 miljoner gigabit) varje timme från konsumenters transaktioner – men endast 0,5 procent av datan blir analyserad.

Fler nyheter från Nyhetsverket

Nyhetsverket - 21 jul 17 kl. 15:59

London är EU:s nav för innovation och handel

Snabbväxande och innovativa företag är något av drivkraften för den europeiska ekonomin under 2000-talet. De skapar jobb och upprätthåller Europa som en konkurrenskraftig aktör på den globala arbetsmarknaden. Financial Times har listat 1000 företag som nått den procentuellt högsta intäktsutvecklingen mellan åren 2012 och 2015.

Nyhetsverket - 20 jul 17 kl. 14:43

Nytt dataspel ska bota social fobi.

"Att personer som spelar dataspel är asociala är en seglivad myt. Nu frågar sig forskare vid Stockholms universitet om det rent av kan vara tvärtom, och utvecklar ett virtual reality-dataspel som en behandling av social fobi. Känner du oro och obehag inför att gå på ett möte, en fest, eller att hålla en muntlig presentation?

Nyhetsverket - 20 jul 17 kl. 14:15

Optioner och CFD:s intar finansmarknaden med storm

Aldrig tidigare har handel med binära optioner och CFD:s varit så populärt som i år. Problemet som många nybörjare som introducerats till detta fenomen handskas med är den svåra och avgörande frågan: Vilket bör jag välja? Binära optioner eller CFD:s?

Nyhetsverket - 16 jul 17 kl. 12:31

Lyckad hämnd för naturen.

"Tredje delen av kriget mellan primater ­påminner om ett oändligt antal genrefilmer. Men den lyckas, liksom föregångarna i serien, stå helt för sig själv, skriver Eva af Geijerstam. ”Apornas planet.

Nyhetsverket - 13 jul 17 kl. 01:39

Svenskarna ensammast i världen.

Svensk dokumentär från 2015. Hur blev svenskarna världens mest ensamma folk?. Våren 1972 samlas en grupp socialdemokratiska politiker för att skapa en ny vision för Sveriges framtid.

Nyhetsverket - 08 jul 17 kl. 13:05

Klasskillnader då som nu!

Min morfar och mormor bodde här på Norra Promenaden 123 i Norrköping, omodernt på bottenvåningen i 1 rum och kök med dass och vedbod på gården med sina 5 döttrar. På underliggande planritning kan Du se de stora klasskillnader i hyresboendet, som fanns redan på 40-talet, mellan rika och fattiga i det hörnhus på Luntgatan 14, där jag föddes och växte upp i 1 RoK. Vi hade åtskilda trapphus med ingång från Lunt-resp.

Nyhetsverket - 08 jul 17 kl. 13:05

Klassskillnader då som nu!

Min morfar och mormor bodde här på Norra Promenaden 123 i Norrköping, omodernt på bottenvåningen i 1 rum och kök med dass och vedbod på gården med sina 5 döttrar. På denna planritning kan Du se de stora klasskillnader i hyresboendet, som fanns redan på 40-talet, mellan rika och fattiga i det hörnhus på Luntgatan 14, där jag föddes och växte upp i 1 RoK. Vi hade åtskilda trapphus med ingång från Lunt-resp.

Nyhetsverket - 07 jun 17 kl. 00:11

(ViSk)=Vänstern i Svenska kyrkan, Österåker.

Vänstern i Svenska kyrkan (ViSk) är en nomineringsgrupp med undertecknad som enda kandidat i Österåkers kommun. Jag ställer upp även i kyrkovalet till kyrkofullmäktige i Österåkers nya pastorat och till Stockholms stift liksom för nuvarande sedan 2013/2014 i Österåker-Östra Ryds församling. Jag anser, att Svenska kyrkan ska stå fri från partipolitisk påverkan, fri att kritisera regeringen och den rådande politiken, vilket kyrkan har svårare att göra när etablerade riksdagspartier sitter på be....

Nyhetsverket - 28 jun 17 kl. 09:18

Varning för överbehandling på resan

Många svenskar semestrar i Turkiet och Grekland på sommaren. För den som har oturen att bli sjuk på semestern kan det bli dyrt om man hamnar på fel klinik, enligt ett pressmeddelande från SOS International. Flera allvarliga terroristangrepp har satt stor press på turist- och sjukvårdssektorn i Turkiet.

Nyhetsverket - 27 jun 17 kl. 15:31

Hon ska se till att befintliga byggrätter bebyggs.

"Regeringen har beslutat om att en särskild utredare ska utses för att säkerställa att befintliga byggrätter i landets kommuner tas i anspråk och bebyggs. Till utredare har Nooshi Dadgostar, riksdagsledamot för Vänsterpartiet, utsetts. – Behovet av bostäder är stort och i många kommuner finns ett betydande antal byggrätter som står outnyttjade.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.