Nyhetsverket > Nyheter

Friday, 20 January, 08:49

Nyhetsverket - 16 aug 15 kl. 00:44

Big data-våra digitala spår.Big Data definieras som realtidsinsamling, analys och visualisering av stora mängder information. I en nära framtid kommer varje objekt på planeten generera data. Ditt hem, din bil – till och med din kropp.
Nästan allt vi gör idag lämnar digitala spår. Spår som kommer finnas kvar långt efter att vi är borta.
Läs mer på Nyhetsverket
Läs mer om:
Data, Big Data

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Big, data-våra, digitala, spår
IDG - 05 aug 13 kl. 15:00

Coop kartlägger kunder med big data

Coop i Norden satsar på big data för att få bättre koll på kunderna. Enligt företagets danske cio, Rene Munk-Nissen, kan allt mer av datamängderna omvandlas till digitala affärer..

Computer Sweden - 05 aug 13 kl. 15:00

Coop kartlägger kunder med big data

Coop i Norden satsar på big data för att få bättre koll på kunderna. Enligt företagets danske cio, Rene Munk-Nissen, kan allt mer av datamängderna omvandlas till digitala affärer..

SR - 13 jan 14 kl. 10:54

Big Data vet allt om dig

"Big Data" är signalordet för dagen. Nättidskrifter, internationella debattörer och nu senast DN Kultur ägnar stor uppmärksamhet åt det här samlingsbegreppet för bland annat all den digitala information vi själva ger oss ifrån oss dagligen på sociala medier. Med hjälp av nya typer av datorprogram kan den här tidigare helt ogenomträngliga mängden information processas av storföretag och säkerhetstjänster.

NT - 11 jan 16 kl. 14:46

När litteraturen blir Big Data

När den digitala litteraturvetenskapen använder litteraturen som Big Data förändras relationen mellan den enskilde författaren och allt det skrivna..

Dagensanalys.se - 05 apr 16 kl. 11:14

Big Data 2016 – Vad som krävs för att ni skall lyckas

Alla företag har en digital agenda, vad krävs för att man skall lyckas? Här kommer 9 tips om vad jag tror om 2016 1. Data, data, data – Nästan alla företag är nu medvetna om att man måste ta beslut grundat på data och analys, det är avgörande om man skall lyckas.

Dagensanalys.se - 12 jul 16 kl. 13:00

Nytt verktyg ska ge bättre koll på ”Big Data”

Digitala analysföretaget Webtrends har lanserat verktyget ”Infinity Data Connector”, som ska underlätta för företag att samla in sådant som besökarinformation från företagens webbsidor, mobila appar och uppkopplade enheter och spara dem i ett moln. Det nya verktyget ska alltså kunna samla data från ”alla” digitala kanaler och spara dem på en rad dataarkiv. Användare ska kunna använda sig av en universiell ”tag”, avancerade mobila SDK (kit för mjukvaruutveckling) och API:n för datainsamling.

Sydöstran - 09 sep 16 kl. 10:12

BTH vill bli ”big” på Big data

I dagens samhälle producerar nästan allt och alla digitala spår. Hur man ska analysera och använda sig av de här gigantiska datamängderna är ett växande område på Blekinge tekniska högskola..

Dagens Media - 17 sep 13 kl. 06:29

Big data nästa för Mediekompaniet

Mediekompaniet lanserar en annonslösning som gör det möjligt att i stor skala skräddarsy digitala annonser efter målgrupp..

Dagensanalys.se - 10 nov 16 kl. 10:40

Ni måste ha en Digital Manager om ni skall lyckas med er digitala transformation

Den digitala utvecklingen ökar och accelererar hela tiden och det är allt svårare att hänga med i alla digitala trender som växer exponentiellt. Det krävs en ny organisation med nya funktioner för att kunna klara av att hänga med. En befattning som kommer att bli allt mer viktig de närmaste åren är en Digital Manager som följer med i utvecklingen och fångar upp de viktigaste trenderna så att man kan optimera affären till digitala utvecklingen och kapitalisera på de nya förutsättningarna.

Dagensanalys.se - 14 jun 16 kl. 12:32

Ditt hemliga kapital – hur du bäst tar hand om all data

Sitter ditt företag också på en guldgruva, som ni inte använder? Då är det dags att börja utnyttja värdet av all data som ni samlar in. Enligt IBM producerar stora globala retailers 2,5 petabit (2,5 miljoner gigabit) varje timme från konsumenters transaktioner – men endast 0,5 procent av datan blir analyserad.

Fler nyheter från Nyhetsverket

Nyhetsverket - I förrgår: 00:57

Förbjuden kärlek

Visas på Åkersberga Filmstudio i kväll och imorgon eftermiddag samt kväll för Filmstudions medlemmmar..

Nyhetsverket - 02 jan 17 kl. 17:11

Stopp i trafiken efter trafikolycka

Lång kö på väg 70 i norrgående riktning i höjd med Ugglebo norr om Säter på måndagskvällen. Orsaken var en trafikolycka som blockerade vägen helt i norrgående riktning. Det såg dock inte ut som att någon människa var allvarligt skadad..

Nyhetsverket - 02 jan 17 kl. 10:35

Kaj Linna och Upprepningen av Mordets Melodi

Nedanstående artikel är författad av docent Max Scharnberg. Många av oss minns främst Göran Lambertz p g a hans magplask i Thomas Quick-målet. Det är vidare hans privata ”förtjänst” att de båda läkarna i styckningsmålet inte kan få sitt fall prövat av Europadomstolen.

Nyhetsverket - 02 jan 17 kl. 10:35

Justitiemord

Justitiemord. Hhhhhh.

Nyhetsverket - 28 dec 16 kl. 10:53

God jul och gott nytt år

"Vid den tiden utfärdade FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon en förordning om att hela världens folk skulle omfattas av de mänskliga rättigheterna. Det var en vädjan i den långa raden av diplomatiska skrivningar, och den skrevs när Bashar al Assad var diktator i Syrien. Alla som led av krig och förföljelse gick då för att söka asyl, var och en till det land de hade råd att betala människosmugglaren att åka till.

Nyhetsverket - 16 dec 16 kl. 14:53

Uber kan stämmas för självkörande Volvo

Uber och Volvo genomförde en pilot med självkörande bilar i Pittsburgh under hösten. Nu har taxitjänsten utan att söka tillstånd, inlett ett nytt test med Volvos självkörande bilar i San Francisco. Den kaliforniska tillsynsmyndigheten Department of Motor Vehicles (DMV) har dock reagerat kraftigt på att Uber inte sökt tillstånd för testet säger att man tänker stämma Uber om testet inte avbryts omedelbart.

Nyhetsverket - 09 dec 16 kl. 20:31

Mandatfördelning och valda till Indelningsdelegerade.

Valda ledamöter Namn Nomineringsgrupp och Mandatnummer 1-35. Gerhard Nuss Arbetarepartiet - Socialdemokraterna 1 Avgått som Kyrkorådets ordförande. Josephine Emtevik Arbetarepartiet - Socialdemokraterna 4 Birgitta Agervi Arbetarepartiet - Socialdemokraterna 8 Christoph Kind Arbetarepartiet - Socialdemokraterna 11 Birgitta Karlsson Arbetarepartiet - Socialdemokraterna 13 Lars Starkerud Arbetarepartiet - Socialdemokraterna 17, 1:e vice ordförande och ålderspresident i indelningsdelegerade....

Nyhetsverket - 09 dec 16 kl. 20:31

Mandatfördelning indelningsdelegerade.

Valda ledamöter Namn Nomineringsgrupp Mandatnummer 1-35. Gerhard Nuss Arbetarepartiet - Socialdemokraterna 1 f.d.

Nyhetsverket - 01 dec 16 kl. 14:07

Ny unik Webbkurs- lösningen- psykisk ohälsa

Ny unik Webbkurs som ger lösningen för komplicerad psykisk ohälsa och andra livsproblem. Följ länken: http://tedestrand.se/webbkurs/ Vetenskaplig utvärdering av forskare - välj flik "Metod" Webbkurs – Tedestrand Metoden® Du har möjlighet att få hjälp att bryta dina destruktiva mönster och navigera mot bättre tider med hjälp av Tedestrand metoden.

Nyhetsverket - 30 nov 16 kl. 21:44

Om äldre ensamma människors utsatthet.

Bland veckans aktualiteter tar Leif GW Persson och Camilla Kvartoft upp försummelserna från hemtjänst och socialförvaltning om mannen från Iran, som lurat till sig cirka 7 000 000 sv. kr. från en kvinna i Åkersberga.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.