Nyhetsverket > Nyheter

Saturday, 25 November, 02:44

Nyhetsverket - 16 aug 15 kl. 00:44

Big data-våra digitala spår.Big Data definieras som realtidsinsamling, analys och visualisering av stora mängder information. I en nära framtid kommer varje objekt på planeten generera data. Ditt hem, din bil – till och med din kropp.
Nästan allt vi gör idag lämnar digitala spår. Spår som kommer finnas kvar långt efter att vi är borta.
Läs mer på Nyhetsverket
Läs mer om:
Data, Big Data

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Big, data-våra, digitala, spår
IDG - 05 aug 13 kl. 15:00

Coop kartlägger kunder med big data

Coop i Norden satsar på big data för att få bättre koll på kunderna. Enligt företagets danske cio, Rene Munk-Nissen, kan allt mer av datamängderna omvandlas till digitala affärer..

Computer Sweden - 05 aug 13 kl. 15:00

Coop kartlägger kunder med big data

Coop i Norden satsar på big data för att få bättre koll på kunderna. Enligt företagets danske cio, Rene Munk-Nissen, kan allt mer av datamängderna omvandlas till digitala affärer..

SR - 13 jan 14 kl. 10:54

Big Data vet allt om dig

"Big Data" är signalordet för dagen. Nättidskrifter, internationella debattörer och nu senast DN Kultur ägnar stor uppmärksamhet åt det här samlingsbegreppet för bland annat all den digitala information vi själva ger oss ifrån oss dagligen på sociala medier. Med hjälp av nya typer av datorprogram kan den här tidigare helt ogenomträngliga mängden information processas av storföretag och säkerhetstjänster.

NT - 11 jan 16 kl. 14:46

När litteraturen blir Big Data

När den digitala litteraturvetenskapen använder litteraturen som Big Data förändras relationen mellan den enskilde författaren och allt det skrivna..

Dagensanalys.se - 05 apr 16 kl. 11:14

Big Data 2016 – Vad som krävs för att ni skall lyckas

Alla företag har en digital agenda, vad krävs för att man skall lyckas? Här kommer 9 tips om vad jag tror om 2016 1. Data, data, data – Nästan alla företag är nu medvetna om att man måste ta beslut grundat på data och analys, det är avgörande om man skall lyckas.

Dagensanalys.se - 12 jul 16 kl. 13:00

Nytt verktyg ska ge bättre koll på ”Big Data”

Digitala analysföretaget Webtrends har lanserat verktyget ”Infinity Data Connector”, som ska underlätta för företag att samla in sådant som besökarinformation från företagens webbsidor, mobila appar och uppkopplade enheter och spara dem i ett moln. Det nya verktyget ska alltså kunna samla data från ”alla” digitala kanaler och spara dem på en rad dataarkiv. Användare ska kunna använda sig av en universiell ”tag”, avancerade mobila SDK (kit för mjukvaruutveckling) och API:n för datainsamling.

Sydöstran - 09 sep 16 kl. 10:12

BTH vill bli ”big” på Big data

I dagens samhälle producerar nästan allt och alla digitala spår. Hur man ska analysera och använda sig av de här gigantiska datamängderna är ett växande område på Blekinge tekniska högskola..

Dagens Media - 17 sep 13 kl. 06:29

Big data nästa för Mediekompaniet

Mediekompaniet lanserar en annonslösning som gör det möjligt att i stor skala skräddarsy digitala annonser efter målgrupp..

Dagensanalys.se - 10 nov 16 kl. 10:40

Ni måste ha en Digital Manager om ni skall lyckas med er digitala transformation

Den digitala utvecklingen ökar och accelererar hela tiden och det är allt svårare att hänga med i alla digitala trender som växer exponentiellt. Det krävs en ny organisation med nya funktioner för att kunna klara av att hänga med. En befattning som kommer att bli allt mer viktig de närmaste åren är en Digital Manager som följer med i utvecklingen och fångar upp de viktigaste trenderna så att man kan optimera affären till digitala utvecklingen och kapitalisera på de nya förutsättningarna.

Dagensanalys.se - 14 jun 16 kl. 12:32

Ditt hemliga kapital – hur du bäst tar hand om all data

Sitter ditt företag också på en guldgruva, som ni inte använder? Då är det dags att börja utnyttja värdet av all data som ni samlar in. Enligt IBM producerar stora globala retailers 2,5 petabit (2,5 miljoner gigabit) varje timme från konsumenters transaktioner – men endast 0,5 procent av datan blir analyserad.

Fler nyheter från Nyhetsverket

Nyhetsverket - I förrgår: 22:46

Väljarnas röster i kyrkovalet får inte genomslag.

Väljarnas val glöms, kristendomen kastas över bord och rent hedniska takter blottas. Här kan en nomineringsgrupp som väljarna vill föra fram helt köras över av allianser av andra grupper som vill styra. Direkta val till kyrkofullmäktige innebär att man som väljare kan rösta på den av nomineringsgrupperna man föredrar.

Nyhetsverket - I förrgår: 16:34

I Matteus kyrka i Norrköping döptes jag 1941.

Matteus kyrka i Norrköping bygger ut för 45 miljoner kronor. Förutom renovering blir det en helt ny tillbyggnad med innergård. Allt ska stå klart 2020.

Nyhetsverket - 20 nov 17 kl. 09:28

Svenskar betydelsefulla inom spelindustrins utveckling

Spelindustrin anses vara en av Sveriges snabbast växande branscher, och enligt statistik från Dataspelsbranschen uppskattades omsättningen ligger på 12,5 miljarder kronor under 2015. Detta är en fördubbling i jämförelse med 2013. 2017 förväntas således bli ett framgångsrikt år med en positiv prognos som lämnar ytterligare potentialer under 2018.

Nyhetsverket - 17 nov 17 kl. 12:06

Sexuella trakasserier på Runö kursgård, Åkersberga.

”#METOO Kvinnor har avstått från att gå fackliga kurser på LO:s kursgård Runö bland annat på grund av att sexuella trakasserier har förekommit, skriver Arbetet och Seko-tidningen. LO ska nu tillsammans med Runö se över hur de kan förändra arbetet med kurserna. Nu börjar vittnesmålen komma från fackligt förtroendevalda kvinnor inom LO-förbunden.

Nyhetsverket - 16 nov 17 kl. 21:48

Jordgubbslandet

15 år gamla Wojtek åker till Sverige från Polen med sina föräldrar för att plocka jordgubbar. De kommer till en gård på Listerlandet i Blekinge. Wojtek får kontakt med bondens dotter, Anneli.

Nyhetsverket - 16 nov 17 kl. 11:07

Ny RomO

https://romernasombudsman.wordpress.com/2017/01/16/romo-om-turerna-kring-romska-skolan/.

Nyhetsverket - 16 nov 17 kl. 00:15

Nu finns IKEA:s Kamprad även i Åkersberga!

Nu finns IKEA:s Kamprad även i Åkersberga!.

Nyhetsverket - 07 nov 17 kl. 00:50

Mer kvar på äldre dar!

Jag anser att nuvarande pensionssystem har misslyckats med att se till att de som arbetat ett helt yrkesliv ska kunna leva ett gott liv. Mitt parti sitter inte med i den s.k.

Nyhetsverket - 02 nov 17 kl. 17:02

Långfilm inspelad i Åkersberga.

Filmen ”Vilsen”. Nu kommer den prisbelönta thrillern äntligen till Bio Facklan i Åkersberga, Den är delvis inspelad i Åkersberga och har vunnit 35 priser på olika filmgalor världen över. Synopsis:”Göteborgspolisen Lidman leder en utredning av en rad ritualistiska mord, där mördaren ristat in en symbol på sina offer, och ritualmorden visar sig även ha kopplingar till den ockulta världen.

Nyhetsverket - 31 okt 17 kl. 17:27

Trygghetsbostäder saknas i Österåkers kommun.

Det behövs ett varierat utbud av boendeformer som kan locka seniorer – med olika ekonomiska resurser – att i tid flytta till en bostad som fungerar att åldras i och samtidigt frigöra bostäder som eftertraktas av yngre hushåll. Källor: http://www.regeringen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.