Nyhetsverket > Nyheter

Wednesday, 29 March, 03:20

Nyhetsverket - 16 aug 15 kl. 00:44

Big data-våra digitala spår.Big Data definieras som realtidsinsamling, analys och visualisering av stora mängder information. I en nära framtid kommer varje objekt på planeten generera data. Ditt hem, din bil – till och med din kropp.
Nästan allt vi gör idag lämnar digitala spår. Spår som kommer finnas kvar långt efter att vi är borta.
Läs mer på Nyhetsverket
Läs mer om:
Data, Big Data

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Big, data-våra, digitala, spår
IDG - 05 aug 13 kl. 15:00

Coop kartlägger kunder med big data

Coop i Norden satsar på big data för att få bättre koll på kunderna. Enligt företagets danske cio, Rene Munk-Nissen, kan allt mer av datamängderna omvandlas till digitala affärer..

Computer Sweden - 05 aug 13 kl. 15:00

Coop kartlägger kunder med big data

Coop i Norden satsar på big data för att få bättre koll på kunderna. Enligt företagets danske cio, Rene Munk-Nissen, kan allt mer av datamängderna omvandlas till digitala affärer..

SR - 13 jan 14 kl. 10:54

Big Data vet allt om dig

"Big Data" är signalordet för dagen. Nättidskrifter, internationella debattörer och nu senast DN Kultur ägnar stor uppmärksamhet åt det här samlingsbegreppet för bland annat all den digitala information vi själva ger oss ifrån oss dagligen på sociala medier. Med hjälp av nya typer av datorprogram kan den här tidigare helt ogenomträngliga mängden information processas av storföretag och säkerhetstjänster.

NT - 11 jan 16 kl. 14:46

När litteraturen blir Big Data

När den digitala litteraturvetenskapen använder litteraturen som Big Data förändras relationen mellan den enskilde författaren och allt det skrivna..

Dagensanalys.se - 05 apr 16 kl. 11:14

Big Data 2016 – Vad som krävs för att ni skall lyckas

Alla företag har en digital agenda, vad krävs för att man skall lyckas? Här kommer 9 tips om vad jag tror om 2016 1. Data, data, data – Nästan alla företag är nu medvetna om att man måste ta beslut grundat på data och analys, det är avgörande om man skall lyckas.

Dagensanalys.se - 12 jul 16 kl. 13:00

Nytt verktyg ska ge bättre koll på ”Big Data”

Digitala analysföretaget Webtrends har lanserat verktyget ”Infinity Data Connector”, som ska underlätta för företag att samla in sådant som besökarinformation från företagens webbsidor, mobila appar och uppkopplade enheter och spara dem i ett moln. Det nya verktyget ska alltså kunna samla data från ”alla” digitala kanaler och spara dem på en rad dataarkiv. Användare ska kunna använda sig av en universiell ”tag”, avancerade mobila SDK (kit för mjukvaruutveckling) och API:n för datainsamling.

Sydöstran - 09 sep 16 kl. 10:12

BTH vill bli ”big” på Big data

I dagens samhälle producerar nästan allt och alla digitala spår. Hur man ska analysera och använda sig av de här gigantiska datamängderna är ett växande område på Blekinge tekniska högskola..

Dagens Media - 17 sep 13 kl. 06:29

Big data nästa för Mediekompaniet

Mediekompaniet lanserar en annonslösning som gör det möjligt att i stor skala skräddarsy digitala annonser efter målgrupp..

Dagensanalys.se - 10 nov 16 kl. 10:40

Ni måste ha en Digital Manager om ni skall lyckas med er digitala transformation

Den digitala utvecklingen ökar och accelererar hela tiden och det är allt svårare att hänga med i alla digitala trender som växer exponentiellt. Det krävs en ny organisation med nya funktioner för att kunna klara av att hänga med. En befattning som kommer att bli allt mer viktig de närmaste åren är en Digital Manager som följer med i utvecklingen och fångar upp de viktigaste trenderna så att man kan optimera affären till digitala utvecklingen och kapitalisera på de nya förutsättningarna.

Dagensanalys.se - 14 jun 16 kl. 12:32

Ditt hemliga kapital – hur du bäst tar hand om all data

Sitter ditt företag också på en guldgruva, som ni inte använder? Då är det dags att börja utnyttja värdet av all data som ni samlar in. Enligt IBM producerar stora globala retailers 2,5 petabit (2,5 miljoner gigabit) varje timme från konsumenters transaktioner – men endast 0,5 procent av datan blir analyserad.

Fler nyheter från Nyhetsverket

Nyhetsverket - Igår: 22:18

Svenska kyrkan, sameblod och annan rasism.

Vitboken presenterad i sammanfattande artiklar. Filmen "Sameblod" visades ikväll på biografen Facklan i Åkersberga. https://www.

Nyhetsverket - Igår: 22:18

Svenska kyrkan och Sameblod.

Vitboken presenterad i sammanfattande artiklar. Filmen "Sameblod" visades ikväll på biografen Facklan i Åkersberga. https://www.

Nyhetsverket - Igår: 22:18

Svenska kyrkan och filmen

Vitboken presenterad i sammanfattande artiklar. Filmen "Sameblod" visades ikväll på biografen Facklan i Åkersberga. https://www.

Nyhetsverket - Igår: 22:18

Svenska kyrkan och samerna.

Vitboken presenterad i sammanfattande artiklar. Filmen "Sameblod" visades ikväll på biografen Facklan i Åkersberga. På grund av det stora intresset kommer filmen även visas nästa måndag kväll kl.

Nyhetsverket - 23 mar 17 kl. 21:51

Såsom i England så och i Sverige!

59-årige snickaren Daniel har på grund av sjukdom blivit arbetslös för första gången i sitt liv. Enligt hans läkare bör han inte jobba under en längre period, men enligt myndigheterna är han för frisk för att vara sjukskriven. Detta resulterar i att han blir utan sjukpeng och tvingas bli aktiv arbetssökande för att få statligt bidrag.

Nyhetsverket - 19 mar 17 kl. 11:08

RomO - romernas ombudsman

"Initiativet att inrätta RomO kommer från vanliga romer och några progressiva romska organisationer med den oberoende romska tankesmedjan Djelem djelem i spetsen." Så skriver RomO, Stanislav Emirov på sin hemsida. https://romernasombudsman.

Nyhetsverket - 13 mar 17 kl. 12:56

Inte lätt att bli äldre, men alternativet.......

"Varje dag dör tusentals äldre på vårdhem. Många väntar ivrigt på besök eller åtminstonde ett telefonsamtal från någon i sin familj. Men ofta är vi för upptagna för att ta oss den tid som vi kanske borde.

Nyhetsverket - 04 mar 17 kl. 00:42

Äntligen ett trygghetsboende.

En person i hushållet måste ha fyllt 70 år, vilket jag gjorde för 5 år sedan. I mitten av mars månad fyller min hustru sedan drygt 54 år och jag 150 år tillsammans. http://www.

Nyhetsverket - 02 mar 17 kl. 23:11

Biskopsvisitation i Roslags kontrakt.

Eva Brunne Biskop vid Visitationsstämma i Roslags kontrakt Vaxholms kyrka den 19 februari 2017. "Nu har vi varit så långt norrut man kan komma – i Stockholms stift. Tre intensiva dagar i Ljusterö-Kulla, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Össeby och Österåker-Östra Ryds församlingar.

Nyhetsverket - 24 feb 17 kl. 00:16

Thomas Quick versus Kristina Hultman

Nedanstående artikel är författad av Max Scharnberg. Jag tar del av massmedia och bloggar på ett mycket oregelbundet sätt. Det är kanske ett fel.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.