Nyhetsverket > Nyheter

Monday, 29 May, 17:10

Nyhetsverket - 16 aug 15 kl. 00:44

Big data-våra digitala spår.Big Data definieras som realtidsinsamling, analys och visualisering av stora mängder information. I en nära framtid kommer varje objekt på planeten generera data. Ditt hem, din bil – till och med din kropp.
Nästan allt vi gör idag lämnar digitala spår. Spår som kommer finnas kvar långt efter att vi är borta.
Läs mer på Nyhetsverket
Läs mer om:
Data, Big Data

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Big, data-våra, digitala, spår
IDG - 05 aug 13 kl. 15:00

Coop kartlägger kunder med big data

Coop i Norden satsar på big data för att få bättre koll på kunderna. Enligt företagets danske cio, Rene Munk-Nissen, kan allt mer av datamängderna omvandlas till digitala affärer..

Computer Sweden - 05 aug 13 kl. 15:00

Coop kartlägger kunder med big data

Coop i Norden satsar på big data för att få bättre koll på kunderna. Enligt företagets danske cio, Rene Munk-Nissen, kan allt mer av datamängderna omvandlas till digitala affärer..

SR - 13 jan 14 kl. 10:54

Big Data vet allt om dig

"Big Data" är signalordet för dagen. Nättidskrifter, internationella debattörer och nu senast DN Kultur ägnar stor uppmärksamhet åt det här samlingsbegreppet för bland annat all den digitala information vi själva ger oss ifrån oss dagligen på sociala medier. Med hjälp av nya typer av datorprogram kan den här tidigare helt ogenomträngliga mängden information processas av storföretag och säkerhetstjänster.

NT - 11 jan 16 kl. 14:46

När litteraturen blir Big Data

När den digitala litteraturvetenskapen använder litteraturen som Big Data förändras relationen mellan den enskilde författaren och allt det skrivna..

Dagensanalys.se - 05 apr 16 kl. 11:14

Big Data 2016 – Vad som krävs för att ni skall lyckas

Alla företag har en digital agenda, vad krävs för att man skall lyckas? Här kommer 9 tips om vad jag tror om 2016 1. Data, data, data – Nästan alla företag är nu medvetna om att man måste ta beslut grundat på data och analys, det är avgörande om man skall lyckas.

Dagensanalys.se - 12 jul 16 kl. 13:00

Nytt verktyg ska ge bättre koll på ”Big Data”

Digitala analysföretaget Webtrends har lanserat verktyget ”Infinity Data Connector”, som ska underlätta för företag att samla in sådant som besökarinformation från företagens webbsidor, mobila appar och uppkopplade enheter och spara dem i ett moln. Det nya verktyget ska alltså kunna samla data från ”alla” digitala kanaler och spara dem på en rad dataarkiv. Användare ska kunna använda sig av en universiell ”tag”, avancerade mobila SDK (kit för mjukvaruutveckling) och API:n för datainsamling.

Sydöstran - 09 sep 16 kl. 10:12

BTH vill bli ”big” på Big data

I dagens samhälle producerar nästan allt och alla digitala spår. Hur man ska analysera och använda sig av de här gigantiska datamängderna är ett växande område på Blekinge tekniska högskola..

Dagens Media - 17 sep 13 kl. 06:29

Big data nästa för Mediekompaniet

Mediekompaniet lanserar en annonslösning som gör det möjligt att i stor skala skräddarsy digitala annonser efter målgrupp..

Dagensanalys.se - 10 nov 16 kl. 10:40

Ni måste ha en Digital Manager om ni skall lyckas med er digitala transformation

Den digitala utvecklingen ökar och accelererar hela tiden och det är allt svårare att hänga med i alla digitala trender som växer exponentiellt. Det krävs en ny organisation med nya funktioner för att kunna klara av att hänga med. En befattning som kommer att bli allt mer viktig de närmaste åren är en Digital Manager som följer med i utvecklingen och fångar upp de viktigaste trenderna så att man kan optimera affären till digitala utvecklingen och kapitalisera på de nya förutsättningarna.

Dagensanalys.se - 14 jun 16 kl. 12:32

Ditt hemliga kapital – hur du bäst tar hand om all data

Sitter ditt företag också på en guldgruva, som ni inte använder? Då är det dags att börja utnyttja värdet av all data som ni samlar in. Enligt IBM producerar stora globala retailers 2,5 petabit (2,5 miljoner gigabit) varje timme från konsumenters transaktioner – men endast 0,5 procent av datan blir analyserad.

Fler nyheter från Nyhetsverket

Nyhetsverket - 7 timmar sedan

Ersättning till alla registrerade romer?

Det visar sig nu svårt för alla de romer som inte redan från början år 2013 passade på att utnyttja möjligheten att ställa frågan till Skånepolisen om de fanns med i registret att få svar på om de förekommer i registret och därmed är berättigade till ersättning. Justitiekanslern beslöt den 24 maj att ALLA som återfinns i romregistret ska få ersättning. Det blir det största skadeståndet någonsin som betalats ut av staten – över 160 miljoner för en enskild händelse.

Nyhetsverket - Igår: 00:42

Fastställd grupp- och kandidatförteckning för kyrkovalet.

Nu har stiftet ställt samman och fastställt grupp- och kandidatförteckning för valet till Österåkers pastorats kyrkofullmäktige. Valomrade Valkrets Nomgrupp BeraknadListplacering Kandidatnamn KandidatText Österåkers pastorat Österåkers pastorats valkrets Arbetarepartiet - Socialdemokraterna 1 Jörgen Palmberg Österåkers pastorat Österåkers pastorats valkrets Arbetarepartiet - Socialdemokraterna 2 Birgitta Karlsson Österåkers pastorat Österåkers pastorats valkrets Arbetarepartiet - Socia....

Nyhetsverket - I förrgår: 11:37

Pilgrimsleden på Ljusterö

Pilgrimsled Ljusterö går på Ljusterö Kullas församlings eget skogskifte. Man hittar dit om man med utgångspunkt från parkeringen vid kyrkan går i sydvästlig riktning förbi hembygdsföreningens stuga längs den gamla vägen mot södra Ljusterö. När man efter ca en km ser den stora asfaltvägen mot södra Ljusterö går man ytterligare ca 200 m och där har man på vänster sida parkeringen där leden startar.

Nyhetsverket - 25 maj 17 kl. 23:34

Vill Du vara med och dra kyrkan åt vänster?

Vänstern i Svenska kyrkan (ViSK) är en partipolitiskt obunden grupp som ställer upp i val till Svenska kyrkans styrande organ. Vi är INTE partipolitiska - utan snarare allmänt vänsterkristna. Jesu predikan och sätt att leva visar att jämställdhet och allas lika värde är ovillkorligt kristet.

Nyhetsverket - 23 maj 17 kl. 23:32

Filmen ”De kyrkliga kulturarven”.

”Kyrkan har alltid tagit plats i samhället, Och som landmärken har hon präglat både landsbygdens och stadens siluett. Och trots att det nu sker stora förändringar i våra stadsmiljöer där kampen om horisonten hårdnar, så representerar kyrkan alltjämt det största samlade kulturarvet i vår del av världen. Fortfarande bygger vi nya kyrkor och trots skillnader i form och stil så bygger alla på samma berättelse och sänder samma budskap.

Nyhetsverket - 20 maj 17 kl. 14:00

"Den lede FI" ett blivande riksdagsparti?

"Ekots lördagsintervju med Gudrun Schyman (Fi) Kl 12:55. Med opinionssiffror som närmar sig riksdagsspärren kan Feministiskt initiativ ligga i vinnarhålet inför valet nästa år. LADDA NER (57 min, MP3).

Nyhetsverket - 16 maj 17 kl. 02:06

Kyrkovalet den 17 september 2017 gäller 2018-2021.

Så här marknadsfördes kyrkovalet 2013-2017. Vad blir väljarnas val vid mandatperiodens avslut inför kyrkovalet i år 2017-2021?.

Nyhetsverket - 09 apr 17 kl. 13:45

Sammanläggning inte sammanslagning i Österåker?

Österåker-Östra Ryds församling har blivit överkörd av Stockholms stiftsstyrelse med hjälp från den tidigare församlingsmajoritetens främste företrädare, som numera även är vice ordf. i stiftsstyrelsen och såldes biskopens ersättare vid dennes frånvaro vid möten etc. Stiftets maktfullkomlighet har resulterat i att kyrkorådets ordf.

Nyhetsverket - 14 maj 17 kl. 00:02

(V) är tillbaka, där vi började 13 maj 1917.

"Ursprungligen stod Vänsterpartiet för pacifism och radikal demokrati. Man företrädde samhällets mest utsatta. Som en del av Komintern bolsjeviserades partiet och på 70-talet hyllades Marx och Lenin.

Nyhetsverket - 05 maj 17 kl. 01:01

Rätt av kyrkan att engagera sig i partipolitiken.

"Svenska kyrkan får ofta kritik för att dess samhälls­engagemang skulle vara ett brott mot Luthers så ­kallade tvåregementslära. Men det bygger på en missuppfattning. I själva verket är det lutherskt att vara politisk, skriver teologen Christina Grenholm.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.