Nyhetsverket > Nyheter

Monday, 27 February, 14:59

Nyhetsverket - 16 aug 15 kl. 00:44

Big data-våra digitala spår.Big Data definieras som realtidsinsamling, analys och visualisering av stora mängder information. I en nära framtid kommer varje objekt på planeten generera data. Ditt hem, din bil – till och med din kropp.
Nästan allt vi gör idag lämnar digitala spår. Spår som kommer finnas kvar långt efter att vi är borta.
Läs mer på Nyhetsverket
Läs mer om:
Data, Big Data

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Big, data-våra, digitala, spår
IDG - 05 aug 13 kl. 15:00

Coop kartlägger kunder med big data

Coop i Norden satsar på big data för att få bättre koll på kunderna. Enligt företagets danske cio, Rene Munk-Nissen, kan allt mer av datamängderna omvandlas till digitala affärer..

Computer Sweden - 05 aug 13 kl. 15:00

Coop kartlägger kunder med big data

Coop i Norden satsar på big data för att få bättre koll på kunderna. Enligt företagets danske cio, Rene Munk-Nissen, kan allt mer av datamängderna omvandlas till digitala affärer..

SR - 13 jan 14 kl. 10:54

Big Data vet allt om dig

"Big Data" är signalordet för dagen. Nättidskrifter, internationella debattörer och nu senast DN Kultur ägnar stor uppmärksamhet åt det här samlingsbegreppet för bland annat all den digitala information vi själva ger oss ifrån oss dagligen på sociala medier. Med hjälp av nya typer av datorprogram kan den här tidigare helt ogenomträngliga mängden information processas av storföretag och säkerhetstjänster.

NT - 11 jan 16 kl. 14:46

När litteraturen blir Big Data

När den digitala litteraturvetenskapen använder litteraturen som Big Data förändras relationen mellan den enskilde författaren och allt det skrivna..

Dagensanalys.se - 05 apr 16 kl. 11:14

Big Data 2016 – Vad som krävs för att ni skall lyckas

Alla företag har en digital agenda, vad krävs för att man skall lyckas? Här kommer 9 tips om vad jag tror om 2016 1. Data, data, data – Nästan alla företag är nu medvetna om att man måste ta beslut grundat på data och analys, det är avgörande om man skall lyckas.

Dagensanalys.se - 12 jul 16 kl. 13:00

Nytt verktyg ska ge bättre koll på ”Big Data”

Digitala analysföretaget Webtrends har lanserat verktyget ”Infinity Data Connector”, som ska underlätta för företag att samla in sådant som besökarinformation från företagens webbsidor, mobila appar och uppkopplade enheter och spara dem i ett moln. Det nya verktyget ska alltså kunna samla data från ”alla” digitala kanaler och spara dem på en rad dataarkiv. Användare ska kunna använda sig av en universiell ”tag”, avancerade mobila SDK (kit för mjukvaruutveckling) och API:n för datainsamling.

Sydöstran - 09 sep 16 kl. 10:12

BTH vill bli ”big” på Big data

I dagens samhälle producerar nästan allt och alla digitala spår. Hur man ska analysera och använda sig av de här gigantiska datamängderna är ett växande område på Blekinge tekniska högskola..

Dagens Media - 17 sep 13 kl. 06:29

Big data nästa för Mediekompaniet

Mediekompaniet lanserar en annonslösning som gör det möjligt att i stor skala skräddarsy digitala annonser efter målgrupp..

Dagensanalys.se - 10 nov 16 kl. 10:40

Ni måste ha en Digital Manager om ni skall lyckas med er digitala transformation

Den digitala utvecklingen ökar och accelererar hela tiden och det är allt svårare att hänga med i alla digitala trender som växer exponentiellt. Det krävs en ny organisation med nya funktioner för att kunna klara av att hänga med. En befattning som kommer att bli allt mer viktig de närmaste åren är en Digital Manager som följer med i utvecklingen och fångar upp de viktigaste trenderna så att man kan optimera affären till digitala utvecklingen och kapitalisera på de nya förutsättningarna.

Dagensanalys.se - 14 jun 16 kl. 12:32

Ditt hemliga kapital – hur du bäst tar hand om all data

Sitter ditt företag också på en guldgruva, som ni inte använder? Då är det dags att börja utnyttja värdet av all data som ni samlar in. Enligt IBM producerar stora globala retailers 2,5 petabit (2,5 miljoner gigabit) varje timme från konsumenters transaktioner – men endast 0,5 procent av datan blir analyserad.

Fler nyheter från Nyhetsverket

Nyhetsverket - 24 feb 17 kl. 00:16

Thomas Quick versus Kristina Hultman

Nedanstående artikel är författad av Max Scharnberg. Jag tar del av massmedia och bloggar på ett mycket oregelbundet sätt. Det är kanske ett fel.

Nyhetsverket - 24 feb 17 kl. 00:17

Quick vs Hultman del 2

Nedanstående artikel är författad av Max Scharnberg. Hultmans artikel är mycket mindre originell än hon föreställer sig. Framlidna Martin Gardner var både en avancerad matematiker och en avancerad trollkonstnär.

Nyhetsverket - 02 feb 17 kl. 11:35

Biografen Facklan i Åkersberga bjöd på gratisfilm.

Jag skulle 1. Vilja veta vem/vilka, som blev inbjudna till premiärvisningen av filmen i lördags? Svar:"Till filmpremiären bjöd vi dem som medverkat i filmen och lokala media (tidningar, webb och närradio).

Nyhetsverket - 30 nov 16 kl. 21:44

Om 70+ människors behov av trygghet.

Ärende 17 i Österåkers kommunfullmäktige. Svar på motion nr 15/2016 från Marie Ende (S), Cecilia Ringstedt (S) och Lars Frid (S) - Bygg äldre-mellan-boende NU! Klicka här: http://www.

Nyhetsverket - 02 feb 17 kl. 21:24

Säljägarna i Österåkers kommun år 2500 f.Kr.

"Några av Sveriges äldsta kända avbildningar av människor hittades på en ovanligt välbevarad stenåldersboplats i Tråsättra i Österåker hösten 2016. 14 januari - 9 februari 2017 visas några av de 4500 år gamla lerfigurerna i en utställning på Österåkers bibliotek. Missa inte heller vår film om säljägarna och utgrävningarna som du kan se via länken nedan.

Nyhetsverket - 02 feb 17 kl. 11:35

Gratis filmvisning i Åkersberga Folkets Hus!

Jag skulle 1. Vilja veta vem/vilka, som blev inbjudna till premiärvisningen av filmen i lördags? Samt 2.

Nyhetsverket - 02 feb 17 kl. 11:35

Intressanta publikfilmer från Österåker.

"Hur såg resan genom 1900-talet ut i Österåker? När järnvägen kom” är en film om Österåkers modernare historia. Med hjälp av arkivmaterial och intervjuer har filmaren Roger Persson skapat en berättelse som tar sin utgångspunkt i när järnvägen kom till Berga i början av förra seklet.

Nyhetsverket - 02 feb 17 kl. 11:35

Intressanta filmer från Österåker.

"Hösten 2012 prodcerade vi ett nyhetsmagasin för Österåkers kommun med grund i kommunfullmäktige, men där vi också tog upp dagsaktuella händelser, reportage, personporträtt, evenemangstips, ja det mesta som sker i kommunen av intresse för dess 40 000 invånare. Ingen historia är för liten att berätta. Här kan ni se exempel på en film om Östhammars kommun, samt ett program av "Österåker News" http://www.

Nyhetsverket - 23 jan 17 kl. 10:08

ROMERNAS OMBUDSMAN för romerna – mot inkluderingen

- Stanislav Emirov presenteras på förlaget Karneval, så här: ”Stanislav Emirov är utbildad finansekonom med en lång karriär som analytiker och utredare i näringslivet. I dag är han präst, arbetar med välgörenhet och har sedan 2007 varit engagerad i ­diverse projekt kring utländska tiggare i Sverige.” Hans bok ”Varför tigger romer” – 2016 har dock mötts av skarp kritik och ansetts vara antiziganistisk och nedvärderande i sin beskrivning av romer och den romska kulturen.

Nyhetsverket - 18 jan 17 kl. 00:57

Förbjuden kärlek

Visas på Åkersberga Filmstudio i kväll och imorgon eftermiddag samt kväll för Filmstudions medlemmmar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.