YLE > Finland

Sunday, 17 January, 15:46

YLE - 09 aug 15 kl. 13:27

Sannfinländarnas kongress: Ministrarna i elden om flyktingar och arbeteInvandringen, sysselsättningen och försvaret dominerade då fältet fick fråga ut ministrarna på Sannfinländarnas kongress på söndagen. Också missnöjet med regeringens behandling av pensionärerna lyftes fram. Det var ett smart drag av partiledningen att lägga om programmet för den andra kongressdagen så, att partiets fyra ministrar ställde upp för en frågestund. Den värsta oron för regeringens sparåtgärder kunde hanteras och ministrarnas insatser marknadsföras innan det blev tid för fri debatt. Då den äntligen kom i gång hade många redan åkt hem och de som var kvar kunde utnyttjade talarstolen bland annat för att ge utlopp för sin eufori över regeringsmakten.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Sannfinländarnas, Under, Hanna Mäntylä, Finland, Österbotten, Timo Soini, Jari Lindström, Åland Många, Jussi Niinistö, Sverige, Ålands, Åland, Niinistö, Karelen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sannfinländarnas, kongress, Ministrarnai , eldenom , flyktingaroch , arbete
YLE - 27 maj 15 kl. 20:15

Sannfinländarnas ministrar klara

Sannfinländarnas ministrar i den nya regeringen är klara. Timo Soini är utrikesminister, Jussi Niinistö försvarsminister, Hanna Mäntylä social- och hälsovårdsminister och Jari Lindström arbets- och justitieminister. Att Timo Soini blir utrikesminister klarnade redan på onsdagseftermiddagen då regeringsprogrammet presenterades.

YLE - 27 maj 15 kl. 20:15

Också Sannfinländarnas har valt sina ministrar

Sannfinländarnas ministrar i den nya regeringen är klara. Timo Soini blir utrikesminister, Jussi Niinistö försvarsminister, Hanna Mäntylä social- och hälsovårdsminister och Jari Lindström arbets- och justitieminister. Att Timo Soini blir utrikesminister klarnade redan på onsdagseftermiddagen då regeringsprogrammet presenterades.

YLE - 16 okt 15 kl. 10:53

Sannfinländarnas partistyrelse behandlar Tynkkynens krav

Sannfinländarnas partistyrelse samlas i eftermiddag i Helsingfors för att första gången ta ställning till den tredje viceordföranden Sebastian Tynkkynens krav på ett krismöte. Tynkkynen anser att partistyrelsen, partifullmäktige och riksdagsgruppen måste samlas till ett gemensamt möte för att besluta om Sannfinländarna kan fortsätta i en regering som bryter mot det egna regeringsprogrammet i fråga om invandringen. Partistyrelsen leds av partordförande Timo Soini och har 13 medlemmar, bland dem alla de sannfinländska ministrarna och partisekreterare Riikka Slunga-Poutsalo.

YLE - 10 apr 15 kl. 05:00

Kasper Strömman: Sannfinländarnas sajt utstrålar Windows 95

Är det verkligen ingen annan som reagerar på att Sannfinländarnas logotyp faktiskt är ett stort misstag? Partiet har nämligen en av de få logotyperna som faktiskt inte stavar ut partiets namn, utan istället ordet ”Perus S”.
Sannfinländarnas logo.

YLE - 20 maj 17 kl. 05:13

Analys: Sannfinländarnas nya ordförande får det inte lätt

Hittills har vi diskuterat vem som ska bli Sannfinländarnas nya partiordförande. Valet handlar ändå om mycket mer än person. Sannfinländarna behöver en ny strategi om partiet ska hålla ställningarna, skriver Yle Nyheters politiska reporter AG Karlsson.

YLE - 12 jul 16 kl. 10:52

Majoriteten av sannfinländarnas riksdagsledamöter vill ha EU-omröstning

Yle frågade sannfinländarnas riksdagsledamöter om de tycker att Finland borde ordna en folkomröstning om EU och euron. Sannfinländarnas ungdomsförbund har redan en tid pysslat med ett medborgarinitiativ om en EU-folkomröstning, men nu är det klart att också sannfinländarnas riksdagsgrupp är redo för en omröstning. Yle ringde upp partiets riksdagsledamöter och en klar majoritet vill ordna en folkomröstning om Finlands medlemskap i EU.

YLE - 13 jun 17 kl. 13:25

Sannfinländarnas Huhtasaari: Vi tar det lugnt ett par dagar

De av Sannfinländarnas riksdagsmän som stannat kvar i den gamla riksdagsgruppen är försiktiga med att kritisera splittringen av partiets riksdagsgrupp. Sannfinländarnas ordförande Jussi Halla-aho har inte tillsvidare kommenterat massavhoppet. Halla-aho gick ut bakvägen från Sannfinländarnas riksdagsgrupps möte utan att kommentera dagens händelser för medierna.

YLE - 14 jun 17 kl. 07:52

Sannfinländarnas gruppordförande i Esbo: "Soini och Elo kan inte sitta kvar i gruppen"

De sannfinländska fullmäktigegrupperna splittras i Esbo, Helsingfors och Vanda. Både i Esbo och i Helsingfors sitter medlemmar av riksdagsgruppen Nytt alternativ i de sannfinländska fullmäktigegrupperna. Gruppordförande Mika Raatikainen i Helsingfors är på arbetsresa i Bryssel då Yle Huvudstadsregionen ringer upp honom på tisdag eftermiddag.

YLE - 17 maj 17 kl. 04:50

Taloustutkimus i HS: Sannfinländarnas väljare vill se Jussi Halla-aho som ordförande - överlägset mest populär

Europaparlamentarikern Jussi Halla-aho är klart populärast som ny partiledare bland Sannfinländarnas egna väljare. Det visar en hittills opublicerad undersökning från Taloustutkimus. Uppgifterna kommer fram i en kolumn av Taloustutkimus forskningschef Juho Rahkonen i Helsingin Sanomat.

YLE - 08 okt 12 kl. 05:45

Sannfinländarnas linje diffus i kommunerna

Kommunerna i skick! är rubriken för Sannfinländarnas kommunalvalsprogram. I programmet kritiseras regeringens nuvarande kommunpolitik och stödpaketen för euron.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.