YLE > Finland

Sunday, 29 November, 14:12

YLE - 03 aug 15 kl. 19:58

Två gripna för Jyväskylävåld aktiva i Finlands motståndsrörelseTvå av de sju gripna för oroligheterna i Jyväskylä i lördags är ledande profiler inom Finlands motståndsrörelse, uppger polisen. De sju gripna misstänks för att ha deltagit i eller lett det våldsamma upploppet och för att ha gjort våldsamt motstånd mot tjänsteman samt för misshandel. Bland de gripna finns också två svenskar. Det är ännu oklart om de har någon ställning inom någon svensk extremistorganisation. Enligt utredningsledare kriminalkommissarie Markku Latvala har man i förundersökningen inte stött på något som skulle tyda på att svenskarna skulle ha organiserat upploppet..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Jyväskylävåld, Finlands, Jyväskylä, Markku Latvala

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Två, gripnaför , Jyväskylävåld, aktivai , Finlands, motståndsrörelse
YLE - 13 aug 15 kl. 14:17

Högerextremismen har fått växa i fred

Sommaren 2015 har nyheterna sköljt över oss. Sannfinländare poserar med nazister. En riksdagsledamot publicerar ett ärkenationalistiskt manifest.

YLE - 15 maj 16 kl. 06:00

Sådan är Finska Motståndsrörelsen - verkligheten bakom fasaden

Sådan är Finska Motståndsrörelsen -
verkligheten bakom fasaden
Spotlight kan i dag erbjuda en unik inblick i hur vårt lands hårdföraste nazistorganisation fungerar och hur den utvecklats sedan starten 2008. Esa Holappa var med om att starta Finska Motståndsrörelsen, blev dess ansikte utåt och satt i åratal med i organisationens innersta kärna. När han nu bryter tystnaden så gör han det väl medveten om att han blir motståndsrörelsens dödsfiende i hela Norden.

YLE - 08 nov 12 kl. 13:19

Aho lämnar JYP - Virtanen ersätter

Marko Virtanen tar över som chefstränare för JYP efter årets säsong. Den nuvarande tränaren Jyrki Aho lämnar Jyväskylä efter den pågående säsongen. Virtanens kontrakt med JYP gäller säsongerna 2013-2015.

YLE - 21 dec 15 kl. 11:46

Motion förlänger inte livet trots allt

Varken människor eller djur som börjat motionera i vuxen ålder lever längre än andra. En ny undersökning som är gjord vid Jyväskylä universitet visar att motion inte förlänger livet. Tidigare forskning har visat att det finns ett samband mellan att motionera aktivt och att leva länge.

YLE - 27 maj 15 kl. 14:53

14 plan med bönder landade i Kronoby

En enastående, ovanlig och exceptionell händelse. Så beskriver flygplatschef Ari Nääppä onsdagen vid flygfältet i Kronoby. Då landade drygt 30 brittiska jordbrukare med 14 småplan.

YLE - 05 okt 16 kl. 16:44

Förbundspennan: Ge våra friidrottare arbetsro

Finlands Friidrottsförbunds (SUL) nya strategi som koncentrerar träningscenter till tre städer – Tammerfors, Jyväskylä och huvudstadsområdet – har väckt en del diskussioner och många undrar hur den finlandssvenska friidrotten har tagits i beaktande i sammanhanget. Man har anställt tre nya chefer som jobbar för att utveckla dessa nya träningscenter och dess närområden. Av Finlands friidrottare sägs 47 procent av alla friidrottare bo i dessa områden.

YLE - 21 aug 17 kl. 04:53

Blå framtid ska återerövra väljare på landsbygden - “Pinsamt” tycker Sannfinländare

Blå framtid har satt in en ny växel för att hitta väljare på landsbygden men möter på motstånd från sina gamla partikamrater. Att få ihop de femtusen namn som krävs för att grunda ett parti var en lätt match, men att bygga upp en ny partiorganisation från noll blir det nya partiets stora utmaning. Det är mulet och så gott som tomt, både på folk och bilar på parkeringsplatsen utanför den stora matbutiken i Mäntyharju i Södra Savolax.

YLE - 19 sep 13 kl. 08:58

Spotlight: Nationalsocialismens soldater

Nordiska Motståndsrörelsen har som mål att skapa en nordisk, nationalsocialistisk stat. För dem är våld ett politiskt verktyg, och de förbereder sig för revolutionen som ska krossa dagens demokratiska system. Den revolutionära nazistorganisationen Finska Motståndsrörelsen blev känd för största delen av finländarna i slutet av januari i år.

YLE - 22 sep 14 kl. 11:13

Anne Rikala - från toppidrott till normalt liv

Kanotisten Anne Rikala från Ekenäs lever nu ett mera normalt liv efter att ha levt som toppidrottare i över 15 år. Övergången har gått ganska bra.
Mån 22.

YLE - 14 sep 15 kl. 11:55

EIF-manager: "Vi kämpar om en sjunde plats i division 1"

- Vi hoppas på att halva styrelsen inte behöver ta nitron efter säsongens sista match, säger Peter Haglund, manager för EIF:s herrlag i fotbollens division 1. Som manager och styrelseordförande för fotbollssektionen medger Haglund att det har varit en överraskande svår säsong. - Vi blev nog tagna på sängen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.