Affärsvärlden > Ekonomi

Saturday, 21 July, 19:22

Affärsvärlden - 20 jul 15 kl. 15:44

Pearson överväger försäljning av Financial TimesBrittiska mediabolaget Pearson överväger att sälja den anrika finanstidningen Financial Times efter att bolaget har fått propåer från potentiella köpare. Det uppger insatta personer för Bloomberg, som i sin tur är en konkurrent till Financial Times..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Financial Times, Pearson, Bloomberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pearson, överväger, försäljningav , Financial, Times
YLE - 15 apr 15 kl. 08:03

Nokia överväger försäljning av kartverksamhet

Efter fusionsnyheten från Nokia meddelar bolaget att det överväger försäljning av kartverksamheten Here. Nokia har på onsdagen bekräftat att bolaget utvärderar strategiska alternativ för kart- och lokaliseringsverksamheten. Ett alternativ är försäljning.

Affärsvärlden - 21 nov 13 kl. 07:45

Tele2 överväger försäljning i Nederländerna

Tele2 överväger en försäljning av sitt fasta nät i Nederländerna, sedan minskningen av antalet kunder accelererat..

Affärsvärlden - 28 apr 14 kl. 13:00

Bayer överväger försäljning av plastenhet

Tyska Bayer, verksamt inom kemi och läkemedel, överväger en försäljning av sin plastenhet för att i stället fokusera på att utöka verksamheten inom hälsa..

SvD - 18 feb 15 kl. 21:36

Ratos: ÖvervÄger fÖrsÄljning av nordic cinema group - di

Ratos och Bonnier överväger en försäljning av den samägda biografverksamheten Nordic Cinema Group, och börsen sägs vara det hetaste alternativet..

DI - 01 feb 17 kl. 07:38

Roche överväger försäljning av diabetesverksamhet

Schweiziska Roche överväger sina möjligheter för diabetesvård inklusive en försäljning av verksamheten, enligt källor med insyn.

DI - 19 sep 17 kl. 08:03

Uppgifter: Nordea överväger försäljning av rysk verksamhet

Nordea överväger olika val för sin ryska verksamhet, inklusive en försäljning av sin låneportfölj. Locko-Bank och Sovcombank ska vara inblandade i samtalen.   Det skriver Vedomosti baserat på uppgifter från källor, enligt Bloomberg News..

Affärsvärlden - 19 sep 17 kl. 08:56

Nordea överväger försäljning av rysk verksamhet

Nordea överväger olika val för sin ryska verksamhet, inklusive en försäljning av sin låneportfölj..

YLE - 13 maj 13 kl. 10:55

Outokumpu överväger försäljning av VDM-enhet

Stålkoncernen Outokumpu överväger att sälja sin specialstålenhet VDM. Det skulle drabba cirka 2 000 jobb, närmast i Tyskland. VDM kom i Outokumpus ägo i samband med Inoxium-affären i fjol.

SvD - 07 jul 14 kl. 19:45

Siemens: ÖvervÄger fÖrsÄljning av it-verksamhet fÖr sjukhus

Siemens överväger att sälja sin it-verksamhet för sjukhus. Detta för att fokusera på sina energi- och industriverksamheter..

SvD - 24 nov 14 kl. 22:08

Bayer: ÖvervÄger fÖrsÄljning av diabetesverksamhet - bn

Det tyska läkemedelsbolaget överväger att sälja sin diabetesverksamhet..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - Igår: 12:13

Atlas Copco över förväntan - backar på börsen

Omsättning och vinst kom in över analytikernas förväntningar och orderingången ökade organiskt med 10 procent. Ändå får Atlas Copcos rapport för det andra kvartalet ett kyligt mottagande av marknaden..

Affärsvärlden - Igår: 13:23

SSAB:s vd efter kursraset: "Odramatiskt kvartal"

Ståltillverkaren SSAB:s halvårsrapport fick ett svalt mottagande i fredagens handel på Stockholmsbörsen, där aktien tog bottenplaceringen i storbolagsindexet OMXS30. Vd Martin Lindqvist ser dock ingen dramatik i kvartalssiffrorna..

Affärsvärlden - Igår: 14:51

Ny finaniseringslösning i Eniro

Eniros nuvarande banklån ersätts med ett obligationslån och i samband därmed tillförs bolaget ytterligare likviditet..

Affärsvärlden - Igår: 13:58

Bokningssajt hotas med vite

Hotellbokningssajten Booking.com strider mot konkurrenslagen genom att hindra hotell från att sätta lägre priser än vad sajten erbjuder. Det slår Patent- och marknadsdomstolen fast..

Affärsvärlden - Igår: 09:06

Höjda riktkurser för rapportrusaren

Flera analyshus har höjt sina riktkurser för Betsson efter torsdagens rapport som med råge överträffade resultatförväntningarna..

Affärsvärlden - Igår: 13:13

Kinnevik: Tele2 och Com Hem klarar sig utan eget innehåll

Kinneviks vd Georgi Ganev vill inte ge något explicit betyg på Telias förvärv av Bonniers tv-verksamhet, men menar samtidigt att sfärens egna operatörer - snart sammanslagna Tele2 och Com Hem - klarar sig "väldigt, väldigt väl" utan egenägt innehåll..

Affärsvärlden - Igår: 10:34

Telia tappar efter förvärv

Stockholmsbörsen låg på en marginell uppgång efter inledande handel under fredagen. Svaga rapporter från flera storbolag. Telia steg efter öppning för att därefter halka neråt..

Affärsvärlden - Igår: 13:02

Telia backar i väntan på ministermöte

Stockholmsbörsen hade vid lunchtid backat. Mycket uppmärksamhet riktades mot Telia och Sveriges närings- och innovationsminister Mikael Damberg skulle träffa Telia med anledning av Bonnieraffären..

Affärsvärlden - Igår: 08:18

Kinnevik ökar i onoterat

Investmentbolaget Kinnevik har under det andra kvartalet investerat för sammantaget 789 miljoner kronor. Pengarna har fördelats på fyra olika bolag..

Affärsvärlden - Igår: 09:34

Genomgång: Bostadsutvecklarnas kvartalsförsäljning

De bostadsutvecklare som hittills släppt sina rapporter för det andra kvartalet redovisar en i stort sett halverad försäljning av bostäder från det andra kvartalet 2017, men samtidigt har de sålt över 50 procent fler bostäder än under det första kvartalet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.