YLE > Finland

Tuesday, 26 May, 05:51

YLE - 15 jul 15 kl. 13:15

Forskningen på SjälöSkärgårdshavets forskningsinstitut vid Åbo universitet ute på Själö norr om Nagu håller denna veckas torsdag öppet hus. Då kan du bekanta dig med forskningen på ön. Platsen är såtillvida speciell att den ursprungligen fungerade som ett spetälske- och mentalsjukhus från och med 1600-talet fram till och med år 1962.
Sen år 1964 har universitetsforskarna huserat här.
Vi gjorde en rundtur på förhand, följ med!
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Själö, Åbo, Nagu, Östern, Fagerström, Ilppo Vuorinen, Skärgårdens, Aurelia, Själös, Pehr Johan Gylich, Carl Ludvig Engel, Åbos Engel, Gustav, Adolf, Sverige, II Adolf, Finland, Ryssland, Kexholm, Mikael Elfving, Elfving, Mikael, Mikaels, Pro Själö, Seili-Själö, Rosenback, Radio Vegas, Kvanthopps, Pargas

Dela artikeln

135 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Forskningen, Själö
Sydsvenskan - 26 apr 11 kl. 13:21

Forskningen bara en av många delar

Illustration: BIG
Kronprinsessan och World Village of Women Sports. En klart kvinnlig profil på Malmös nya spännande byggprojekt. Projektets styrka - eller dess svaghet?

Alliansfritt Sverige - 06 jan 14 kl. 10:49

Lööf struntar i forskningen – lyssnar hellre på en ”jobbskapare” som halverat sin personal

Institutet för Arbetsmarknads- och Utbildningspolitisk Utvärdering är precis vad det heter, och det sorterar under Arbetsmarknadsdepartementet, alltså regeringen. IFAU har utvärderat sänkta arbetsgivaravgifter för unga och konstaterat att det är rätt dålig jobbpolitik. Aftonbladet frågar i en intervju idag näringsminister Annie Lööf hur hon ser på den saken: ”Det är ganska välkända argument som lyfts fram.

VA - 01 apr 11 kl. 07:00

Lägg ned forskningen

1 april Slakta forskningen och du får en snabb belöning av aktiemarknaden. Det är så det uppmärksammade utspelet från den amerikanska läkemedelsjätten Pfizer häromveckan måste tolkas. ?

YLE - 31 aug 16 kl. 04:40

Förslag: "Koncentrera forskningen till ett fåtal universitet"

Det är ekonomerna Bengt Holmström, Sixten Korkman och Vesa Vihriälä som i en promemoria till Finansministeriet kommer med ett förslag till ny arbetsfördelning inom universiteten. Enligt trion borde forskningen och fortsättningsstudierna koncentreras till ett fåtal enheter, medan merparten av universiteten skulle ägna sig åt att utbilda kandidater och magistrar. - Jag understöder arbetsgruppens tankar.

Politologerna - 29 maj 19 kl. 08:04

Folket, eliterna, forskningen och kommunsammanläggningar

I skuggan av Europaparlamentsvalet, fick invånarna i Ölandskommunerna Borgholm och Mörbylånga (och faktiskt, igen) folkomrösta om ett samgående. Ett tidigare försök gjordes 2009, men en klar majoritet röstade nej då. Och trots visst hopp om positivt utfall denna gång, blev det ett tämligen tydligt nej till sammanläggning också nu: 7597 ”nej” mot 5793 ”ja”.

Alliansfritt Sverige - 07 nov 11 kl. 13:30

Regeringen hot mot den fria forskningen


TOPPSTYRNING. I går publicerade Kungliga Vetenskapsakademiens ständige sekreterare, Staffan Normark, och sex andra professorer en debattartikel där de kritiserar regeringen för att försöka styra forskningen allt mer:
Dagen trend, där grundforskningen ges ett alltmer begränsat utrymme, måste brytas. Fri grundforskning är lika viktig i dag som den alltid varit; det är den som lägger grunden till framsteg i ett längre perspektiv - längre än några få mandatperioder.

Sydsvenskan - 12 feb 12 kl. 00:05

Forskningen måste vara gränsöverskridande

Regeringen bör arbeta för ett effektivare samspel mellan humanistisk-samhällsvetenskaplig forskning å ena sidan och teknik, medicin och naturvetenskap å den andra. Det skriver Per Eriksson, rektor vid Lunds universitet, och Sven Strömqvist, vicerektor med ansvar för forskning vid Lunds universitet.
Sverige har unika möjligheter att etablera ett kluster av världsledande forskningscentra inom materialvetenskap och livsvetenskaper.

Skånskan - 01 okt 18 kl. 14:33

Billeberga man ur huse för ALS-forskningen

SVALÖV Uppslutningen blev totalt när Billeberga GIF slog ett slag för ALS-forskningen.
Vid hemmamatchen i fredags mot Linero kom över 300 personer till Kraftvallen och den totala insamlingssumman stannade på hela 88 000 kronor.– Det är helt fantastiskt.

Nya Wermlands Tidningen - 24 apr 12 kl. 07:30

Fler jobbar i Forskningen i?dag än under byggnadens glansdagar

Det jobbar fler personer i Forskningen i dag än vad det gjorde under tiden som forskningsverksamheten fanns i byggnaden. ? Forskningen är rotat i Säfflebornas minne och i dag har verksamheten i huset ett annat fokus än när det byggdes, säger Owe Johansson, Säffle Lärcenter.

Dagens PS - 11 dec 19 kl. 08:00

Debatt: GDRP hämmar forskningen

Sverige tolkar GDPR för hårt, vilket hämmar värdefull forskning. Landet borde snegla mot grannen Finland. Det menar tre moderater i en debattartikel.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Orka, orka är det som gäller för unga vårdare: "Varför har ingenjörerna högre lön?"

Kommunerna och vårdarnas fackförbund förhandlar om löner..

YLE - 1 timme sedan

Allting ändrar, men ingen vet ännu hur: I höst skall Raseborgs "nya" sjukhus stå klart

Verksamheten på Raseborgs sjukhus ändras i rasande fart.

YLE - 8 timmar sedan

Explosion i flervåningshus i Esbo – två poliser skadade, en död person har hittats i huset

Polisen uppger att flera enheter är på plats..

YLE - 9 timmar sedan

Flera terrängbränder de senaste dagarna – i Lestijärvi brinner 10 hektar stort område

Brandmän från 18 stationer deltar i släckningsarbetet..

YLE - 10 timmar sedan

Statsminister Sanna Marin sjukledig på grund av förkylning

Marin har testat negativt för coronavirus..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.